Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Scinti

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Bolest kloubů a celého těla

Revmatologie Nikola 28.6.2017

Dobry den, uz fakt nevim kam se obratit.Zacalo to bolestma kloubu( kycelni, ramenni,) to ted docela prestalo ale hodne boli prsty na rukou(pripada mi, ze je mam klouby rano u mirne otekle.) a pridali se zada.Pri nadechu na leve strane pocituji bolest zeber a jde to do predu a zacali i volna zebra i na... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Nikolo, obraťte se na revmatologickoou ambulanci a nechte se vyšetřit. Nevím, co víc poradit přes internet.... Celá odpověď

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Dobrý den. Nechci nic zlehčovat - Vaše onemocnění mi připomíná bolesti "všech" kloubů po několika dnech... Celá odpověď

Reklama

CT vyšetření

Vnitřní lékařství Lenka 15.6.2017

Dobrý den,mám vleklé zdravotní problémy .PL mě vyšetřuje pouze moč,krev,stolice Co se skrývá za pojmem,, to by mi pojištovna neproplatila?Zde se jedná o CT. Mohu si tedy vyšetřrní zaplatit sama? Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Každý lékař, který má smlouvu s pojišťovnou má dle své odbornosti určeny, které výkony může... Celá odpověď

Remodelace kostí

Endokrinologie alice 15.6.2017

Dobrý den,chci vás poprosit o názor na to co by mohlo způsobit zvýšenou kostní remodelaci? po opakovaném odběru mám zvýšenou kostní remodelaci,ale příčina nebyla zjištěna. vyloučena osteoporoza, na scinti bez nálezu, hormony v pořádku, krevní testy v pořádku, gyn. vyš. v pořádku. mám dg.-lupénku,zvyš.... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud jste kompletně vyšetřena a na nic se nepřišlo, tak jediná příčina je genetická. Máte... Celá odpověď

Bolest stehenní kosti

Ortopedie Petra 4.6.2017

Dobrý den. Již 2,5 měsíce se trápím s bolestí levého stehna a okolí a mám strach co je způsobuje. Nepiji, nekouřím, výška 160, vážím 43kg, jsem 4 roky po císařském řezu. Od ledna beru Tritace a Bisoprolol. Začalo to zjištěním že levá noha je ve stehně o 2 cm silnější než pravá, bolest v polovině levé... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Petro, již v průběhu čtení Vašeho dotazu jsem doufala, že se na konci dozvím, že Vás někdo... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Výsledek EKG

Vnitřní lékařství Martin 12.5.2017

Dobrý den, prosím Vás dle mého výsledku EKG u praktického lékaře mi bylo zjištěno, že jsem prodělal slabší infarkt. Můžete mi poradit, zda má pravdu. Popřípadě jaký by jste zvolili další postup. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, změny na EKG by mohli odpovídat stavu po infarktu myokardu, ale vzhledem k tomu, že v končetinových... Celá odpověď

Alergie

Jiný problém Jaroslava 14.4.2017

Dobrý den.Moc vás prosím o informaci.Mám už několik roků problémy s bolestí mezi páteří a pravou lopatkou.Dne 6.4. 2017 jsem navštívila ortopedickou ambulanci.Bylo mi provedeno RTG pravého ramene a TH páteře a zjištěno počínající spondyl.změny C6-TH2.Proveden paravert interspinozní obstřik C6-TH2 s... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Jaroslavo, dle popisu nelze vyloučit souběh dvou problémů. Otok a zarudnutí obličeje mohou... Celá odpověď

Výsledek vyšetření kostí

Záda, páteř šafránek 11.4.2017

Dobrý den: Prosím o vysvětlení vyšetření. Ložiska se zvýšenou kumulací při ventrálních okrajích horní Th páteře-susp.ventrální osteofyty. Výrazně zvýšená kumulace v obou sternoklavikulárních kloubech-v.s. astrot. změny Děkuji Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, popisujete vyšetření scintigrafie kostí, kde se radiofarmakologická látka vychytá v místě... Celá odpověď

Porucha zraku

Oči Adéla 1.4.2017

Dobrý den, ma mamku 40 let. Občas se ji stane ze na jedno oko tak na 15 min moc nevidi vidi jen takové tečky. Mívá migreny hlavy. Chtela bych se zeptat co ji asi muze byt mam o ni strach :( Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Adélo, u vaší maminky se nejspíše jedná o migrénu s aurou. Aura je přechodný fokální neurologický... Celá odpověď

Přetrvávající bolest paží

Chronická bolest Fischer 6.3.2017

Prosím o radu. Denně, již několik týdnů mě pálí paže, hlavně levá, až po palec. Také mě bolí levá část hlavy, ale ne soustavně, tak 3x za den projede jakoby prudce nerv, až se někdy musím chytit za hlavu. Rovněž mě bolí (táhne) levá tvář. K tomu někdy levá ploska nohy. Bolesti, hlavně paží jsou tak velké,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste absolvovala tolik vyšetření a diagnóza nebyla stanovena, nemůžete... Celá odpověď

Bolest kýčle

Vnitřní lékařství Bára 26.2.2017

Moje desetiletá dcera,trpí již půl roku velkými bolestmi pravé kyčle, převážně v klidu a nejvíce v noci,vystřelující do stehna až pod koleno.Prozatím absolvovala vyšetření RTG,Ultrazvuk a poslední Scintigrafie,kde byla diagnostikována jednoznačná kostní metabolická asymetrie v úrovni troch.masivu vpravo.Dcera... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance. Ohledně tlumení bolesti se domluvte s vaším... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

V tomto případě a zvláště u dítěte je třeba co nejčastější kontrola dětského ortopeda, zhodnocení stavu,... Celá odpověď

Nejasné bolesti

Mozek a nervy Iva 18.2.2017

Dobrý den, již delší dobu mě pálí hlavně levá paže, někdy i obě a bodá v nich, k tomu se mi stahuje levá tvář a střední část levé plosky. V poslední době se přidala i levá strana hlavy. V noci nic nebolí, spím celkem dobře. Všechna vyšetření ( neurologická, interní, revmatologická, CT, MRI, scintigrafie)... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, no bohužel nepíšete přesně co bylo vyšetřeno, hlavně na MR...zda bylo provedeno MR mozku... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Zhodnotit všechny nálezy jak píšete musí váš lékař, nejlépe praktický, který vás zná. Pomýšlel bych... Celá odpověď

Bolest nártu

Ortopedie Alena 10.2.2017

Dobrý den. V červnu 2006 jsem prodělala těžký úraz levého nártu po dopadu hozené 5kilové vrhačské koule. Půlroku o berlích, velký hematom celého nártu, kotníku a částečně lýtka. Cca dva měsíce po úrazu se mi na nártu objevily dvě tvrdé boule - něco jako kostní výrůstky, o průměru cca 8cm a 4cm. Tehdejší... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance, lékař v oboru ortopedie. Vyčkejte... Celá odpověď

MUDr. Miroslav Skoták
Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták

Dobrý den. Enchodrom je nezhoubný chrupavčitý nádor uvnitř kosti . Žádný kostěný výrůstek nemůže cestovat... Celá odpověď

Zubní potíže

Zuby KATARÍNA 5.2.2017

Dobrý den.Prosím Vás o pomoc ,nebo o radu mého zdravotního problému.Než začnu psát,chci sdělit,že opravdu žádám o pomoc,z důvodu velkých bolestí,které již nelze vydržet.Začátek byl v roce 2007 duben,šla jsem za svou dlouholetoukatarinagabcovakucmova@seznam.cz bařkou,že... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance, lékař v oboru stomatologie, vyčkejte... Celá odpověď

MUDr. Jaromír Piskáček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jaromír Piskáček

Dobrý večer. Váš případ je opravdu složitý a doporučuji vám ty už dva dny vyčkat, až se na to paní primářka... Celá odpověď

Bolest kolene

Ortopedie stanislava 31.1.2017

pro lékaře ortopeda, dobrý den, prosím vás jsem dva roky po plastice koleního vazu vzevní spodní části kolene pocituji stálou bolest lékař mi sdělil že v této oblasti mi nemůže nic bolet že je to spíše způsobené drážděním nervu v této oblasti ,podstoupila jsem 10 laserů ale bez efektu je prosím nějaká... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, na Vaší žádost Váš dotaz zodpoví ortoped v naší konzultační ambulanci, s pozdravem, Dr. Horáková... Celá odpověď

MUDr. Miroslav Skoták
Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták

Dobrý den. Dráždění nervu je pouze jedna z možností, pokud je vyloučeno postižení koleního kloubu -... Celá odpověď

Bolest lýtka - tromboza

Plíce, dýchání Pavlína 9.1.2017

Dobrý den, mám prosbu. Asi dva dny mě píchalo v lýtku když jsem šla nebo jsem se postavila. Byla jsem v nemocnici a z krve vyloučili trombózu. Další den mě stále bolela noha, ale také se mi hůře dýchalo. Udělali mi znovu vyšetření krve a také rentgen plic a opět vše vyloučili. Mohu se zeptat, zda je... Zobrazit více

MUDr. Petra Ondicová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Ondicová

Dobrý den, pokud byly d-dimery negativní a stále jste měla problémy s dýcháním a bolest v lýtku přetrvávala,... Celá odpověď

Ca prastatae, klasifikace: cT1cNxMx, GS 2+3

Urologie Pavlína 5.1.2017

Dobrý den, dg:N40, muž, 58 let, po rebiopsii prostaty zjištěno Ca prastatae, klasifikace: cT1cNxMx, GS 2+3, doporučeno aktivní sledování či RAPE. Prosím, nemělo by se udělat u mého známého ještě doplňující vyšetření?( jako SCINTI kostí nebo CT) Co znamená GS 2+3? Moc děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, při stanovení diagnózy karcinomu prostaty se standardně po provedeé biopsii doplňují další... Celá odpověď

Tyreotoxikóza

Endokrinologie Martina 29.12.2016

Ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let se léčím na edokrinologii.Začalo to tím že mi hodně padaly vlasy a moje lékařka mne doporučila na endokrinologické vyšetření.Byla mi zjistěna porucha štítné žlazy diagnoza:Tyreotoxikoza NS. Vysledky 1 odběru-THS 0,19-FT4-12.3 FT3-4.32 TPO110,1. 3... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, chápu Vaše obavy z operace. Váš dotaz vzhledem k specifičnosti předám specialistovi z oboru... Celá odpověď

MUDr. Magdaléna Škovranová
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Škovranová

Dobry den, mate hyperfunkčni štitnu žlazu, podle popisu i uzlovou. V tomhle terenu může lehko vzniknut... Celá odpověď

Palpitace, vztah k blokádě páteře

Praktické lékařství Petr 9.12.2016

Dobrý den, v posledních 2 letech jsem míval tak 2-3 do týdne takový podivný tlak v krku a několikrát se mi stalo, ze jsem při ulehnuti večer na lůžko mel bušení srdce. V posledních 3 měsících se bušeni stalo pravidelným. Ze začátku jen večer a ráno, v posledním týdnu téměř každou půlhodinu. Doprovází... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nejdřív by jsem Vás poprosila, zda doplníte, jaké vyšetření byly provedeny, zda jste navštívil... Celá odpověď

Dávky záření scinti skeletu, kolik při RTG T páteře a RTG L páteře + dynamika a kolik při CT páteře.

Praktické lékařství Marie 13.11.2016

Dobrý den, prosím Vás, můžete mně napsat kolik mSv dostanu při scinti skeletu, kolik při RTG T páteře a RTG L páteře + dynamika a kolik při CT páteře. Děkuji Vám moc. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, dávka záření v průběhu zobrazovacích metod je velmi malá a nemá žádné nežádoucí účinky. K... Celá odpověď

AHT u mladého pacienta

Praktické lékařství Petr 13.11.2016

Dobrý den, je mi 32. Od 25 roku mám problémy s vysokým KT. Užívám prášky zorem 5, na snížení. Posledních 20 dní, většinou večer před spaním, někdy mě to i probudí, dostávám záchvaty co 3 dny. Pálení (teplo) v oblasti pod hrudním košem u srdce, motání hlavy, brnění nohou a paží, úzkost, pocit že srdce... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, problematika je poměrně komplexní, z mého pohledu nelze hypertenzi, i přes rodinnou zátěž,... Celá odpověď

Dávka záření

Praktické lékařství Pavla 24.10.2016

Dobrý den, letos na sklonku února jsem byla na rentgenu celé páteře, po 14 dnech na denzitometrii. V září mi byl dělán rentgen u zubaře, a nyní počátkem listopadu mám jít na scintigrafii štítné žlázy a příštítných tělísek, která prý bude trvat 2x 45 minut. Krom toho bych měla v lednu opět na rentgen... Zobrazit více

MUDr. Jiří Martinů
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů

Pavlo, chápu vaše obavy ohledně nastálé situace, člověk obecně i když neabsolvuje žádné z lékařských... Celá odpověď

Zlomenina palce

Ortopedie Jakub 20.10.2016

Dobrý den, Znova mám dotaz ohledně rtg snímku a ct snímku. Už 2 měsíce trpím velkým otokem a nemůžu došlápnout na palec. Před 2 měsíci jsem byl trefen míčem do špičky palce, ve kterém mi křuplo a silně zabolelo a po hodině oteklo. Podle mě lehkém úraze už 2 měsíce nemůžu chodit. A můj ortoped teprve... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den, přeposílám váš dotaz specialistovi Celá odpověď

MUDr. Miroslav Skoták
Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták

Dobrý den. Zlomenina sezamské kůstky je extrémně vzácná. Pokud máte nějaký starý snímek bylo by velmi... Celá odpověď

Bolesti zápěstí

Revmatologie šárka 18.10.2016

Dobrý den. Již dva roky mě bolí v obou zápěstí. Dříve jsem pracovala náročnou práci ve vinici, bohužel přes velké bolesti jsem skončila na PÚ. Prošla jsem veškerá vyšetření. Začátek ortopedie, ortézy, sádra. Revmatologie negativní, nasazen medrol(2 měsíce) odkázána zpět na ortopedii. Veškerá vyšetření... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím Vás...a naprosto vás chápu, bohužel revmatologie je pavěda kde se pletou jablka a hrušky úplně... Celá odpověď

nos_muz_oblicej_pohled

Zákal sklivce – neškodný problém, nebo choroba ohrožující zrak?

Článek 14.10.2016 MUDr. Jakub Holešovský

Míváte před očima plující nitky nebo poletující mušky? Obtěžují vás, nebo si jich všimnete jenom občas? Příčinou jsou takzvané...

operace_oci_zena

Obtěžuje vás zákal sklivce? Operace se nebojte

Článek 14.9.2016 MUDr. Jakub Holešovský

Zákal sklivce může být způsoben celou řadu méně či více závažných chorob. V terapii většiny z nich se přitom uplatňují chirurgické...

vyšetření štítné žlázy

Vyšetřovací postupy při onemocnění štítné žlázy

Článek 8.6.2011

Ačkoli medicína 21. století má k dispozici řadu moderních vyšetřovacích postupů, základem diagnostiky onemocnění štítné žlázy...

krk, šíje, dekolt, žena

Zvýšená činnost štítné žlázy – tyreotoxikóza (hypertyreóza)

Článek 8.6.2011

Nadbytek hormonů štítné žlázy v důsledku její zvýšené činnosti označujeme jako tyreotoxikózu nebo hypertyreózu. Výskyt všech forem...

sonografie (ultrazvuk) štítné žlázy

Uzly ve štítné žláze

Článek 8.6.2011

Uzly ve štítné žláze jsou častým nálezem a vyskytují se až u 30–40 % žen nad 50 let. Naprostá většina z nich (90–95 %) je nezhoubné...

Dialog,rozhovor,lékař, pacientka, žena

S nemocnými cévami poradí angiolog

Článek 10.2.2010

ako každý jiný lékař i angiolog vás nejdříve podrobně vyzpovídá. Zeptá se na nemoci nejen vaše, ale i vašich rodičů. Zajímat jej...

lekaři u rentgenu

Diagnostika rakoviny

Článek 6.10.2009

Při podezření na nádorové onemocnění se prakticky vždy provádí soubor několika vyšetření. Potřebujete se zorientovat ve spleti...

lékař, doktor, pacient, rozhovor

Závažná endokrinologická onemocnění se vůbec nemusí jasně projevit

Článek 27.4.2009

Většina endokrinních nemocí se v extrémních formách snadno pozná. Jejich časné projevy však mohou být velmi nenápadné a projevovat...

resuscitace, první pomoc, záchrana, dýchání

Plicní embolie

Článek 28.5.2008

Plicní embolie je vmetení krevních sraženin do plicních cév a jejich uzávěr. Typicky se projevuje obtížným dýcháním a bolestí...

transfuze, krev, dárce, zdravotníctvi, jehla

Vyšetření štítné žlázy

Článek 26.4.2008

Vyšetření štítné žlázy je soubor lékařských úkonů sloužících k ověření velikosti, struktury a funkce štítné žlázy. Štítná žláza...

RTG,snímek,kost,kostra,zobrazení,zobrazovací metody

Scintigrafie skeletu

Článek 22.4.2008

Scintigrafie (scinti) skeletu je radionuklidové vyšetření kostí. Scintigrafie se používá k detekci změn v kostech při jejich nádorovém...

RTG dítě

Scintigrafie plic

Článek 21.4.2008

Scintigrafie (scinti) plic je radionuklidové vyšetření plic. Ukazuje průtok krve plícemi (perfuzní scan) a distribuci vzduchu...

indikační papírky, moč,krev, detekce

Scintigrafie ledvin

Článek 21.4.2008

Scintigrafie (scinti) ledvin je radionuklidové vyšetření funkce vylučovacího systému a odtoku moči. Vyšetření se používá v případě,...

tablety

Hyperfunkce štítné žlázy

Článek 16.4.2008

Hypertyreóza vzniká při zvýšeném uvolňování hormonů štítné žlázy do Vaší krve a zvýšené reakci tkání na tyto hormony. Její příčinou...

RTG,snímek,kost,kostra,zobrazení,zobrazovací metody

Rakovina plic

Článek 13.4.2008

Rakovina plic je nejčastější nádorové onemocnění v České republice. Zůstává dlouho bez projevů. V pokročilých stádiích...

Zavřít reklamu