Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tyreotoxikóza

Endokrinologie Martina 31.12.2016

Ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let se léčím na edokrinologii.Začalo to tím že mi hodně padaly vlasy a moje lékařka mne doporučila na endokrinologické vyšetření.Byla mi zjistěna porucha štítné žlazy diagnoza:Tyreotoxikoza NS. Vysledky 1 odběru-THS 0,19-FT4-12.3 FT3-4.32 TPO110,1. 3 roky jsem chodila na kontroly jednou ročně,žádné léky jsen neužívala.V roce2014 mě pan doktor poslal na scintigrafii štítnice.závěr vyšetření:Nezvětšená štítná řláza:celkově funkční levý lalok s naznačenými 2 jen drobnými uzlíky o obraz autoonomního adenomu se nejedná.Nasledné krevní hodnoty TRAK-3.97 THS 0.01 FT4 14.5 Lékař mi předepsal THYROZOL 1 tabletu denně.Po roce mi snížil užívání na pul tablety10mg Thyrozolu 4x týdně .Vysledky z prosince 2016 FT4(11.5) THS(1.09) ale hodnoty TRAK jsou pořád. na hodnotě 3.28.Nyní mě lékař doporučil odstranění štítné žlázy.Musím podotknou že jsem již 18 let diabetik 2typu a užívám léky na cukrovku a cholesterol.Glykemii mám kolem 7mol a cholesterol 3.9.Cítím se dobře nějaké výrazné potíže spojené se štínou žlázou nemám,Moje otázka je:Opravdu jsou mé hodnoty štítné žlázy natolik špatné aby se to muselo řešit operací??Mám strach z narkozy,z toho že se mi změní hlas nebo s nasledných komplikacíTaké by mě zajímalo jak dlouho(mysleno roky)lze brát Thyrozol aby neměl vedlejší ůčinky?.Poradtě prosím mám se nechat operovat??Děkuji Vám za odpověď Martina

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, chápu Vaše obavy z operace. Váš dotaz vzhledem k specifičnosti předám specialisto...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobry den, mate hyperfunkčni štitnu žlazu, podle popisu i uzlovou. V tomhle terenu může lehko v...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Tyreotoxikoza
Dobrý den,ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již...
Tyreotoxikoza
Dobrý den, chci se zeptat zda je léčba Thyreotoxikozy...
Tyreotoxikóza
Dobrý den. Má matka (71 let) se léčí se štítnou žlázou...
Treotoxikóza
Dobrý den, poprosím Vás o Váš názor a radu na mé zdravotní...
Tyreotoxikoza
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, abych měla...
Tyreotoxikóza
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho zdravotného...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Týrání dětí, následky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohou u týraného miminka zůstat nějaké...

Tyreoditida

Dobrý den. Již 13 let se léčím se štítnou žlázou-chron.lymf.tyreoditida bez...

Tyreoditida a chlorella

Dobrý den, již jsem vám psala ohledně zvýšení protilátek TPO a TG. Někde jsem...

Tyreoiditida a kojeni

Dobry den, mam 7 mesicniho chlapecka a plne ho kojim. Teprve tento tyden mi...

Tyreoitida


Tyreopatie


Tyreotoxická krize, účinek léků


Tyreotoxikóza


Tyreotoxikóza

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho zdravotného stavu. Mám 27...

Tyreotoxikoza


Tyreotoxikoza


Tyreotoxikoza


Tyreotoxikoza a IDDM I. s IP


Tyreotoxikóza NS


Tyreotoxikóza s toxickou mnohauzlovou strumou


Tyreotoxikoza, psychika,spavost


Tyrosin a opalování


Tysabrin nebo Gilenya


Tyteotoxikoza


TZhodnocení mého zdravotního stavu

Dobrý den. Před sedmi lety jsem podstoupil již třetí operaci meziobratlové...