Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

2 roky mam problémy so žaludkom

Martin 18.7.2018

Dobry den.
Uz asi 2 roky mam problemy so zaludkom. Vsetko to zacalo cca pred 2 rokmi ked som prekonal infekcnu mononukleozu. Zacal som si vsimat ze neustale “odkaslievam”, v krku som citil nejaky hlien, nic hrozne, nevenoval som tomu nejaku zvlast pozornost. Mal som vsak aj opakovane velmi neprijemne zapali hrdla so silnymi bolestami pri prehltani. Po cca pol roku to stale neprestavalo tak som zasiel na ORL vysetrenie, kde som spomenul ze ma raz za cas aj mierne pali zaha, tak mi pan doktor predpisal Omeprazol a sledovali sme, ci to “odkaslivanie” zmizne. Po par mesiacoch som mal pocit, ze sa to zlepsilo. Odkaslival som menej, dalej som vsak uzival Omeprazol. Potom prislo skuskove obdobie a mal som o nieco viac stresu a nahle sa moj stav rapidne zhorsil. Mal som silne palenie zahy, nemohol som v noci poriadne spat a to aj napriek tomu ze som stale uzival Omeprazol. Po asi tyzdni to preslo ale palenie sa vracalo ked som si lahol na brucho alebo sa predklonil. Nasledovalo obdobie kedy som sa citil niekedy dobre, takmer bez tazkosti a potom obdobie kedy som mal problemy ako palenie zahy, palenie v krku, bolesti brucha a tieto obdobia sa v roznych intervaloch medzi sebou striedali. Zasiel som teda na gastro vysetrenie gastroskopom. Pan doktor len skonstatoval ze mam v zaludku žlč, odobral mi 2 vzorky zo zaludocnej steny a dal spravit testy na helikobaktera a myslim este biopsiu. Vsetky testy boli negativne, predpisal mi prokinetika Kinito a nejake PPI vraj silnejsie ako Omeprazol. Prespisane lieky som uzvial par mesiacov no stav sa mi nezlepsil, dokonca som mal pocit ze uzivanie PPI mi stav zhorsuje, tak som ich vysadil. Prokinetika som dalej uzival este par mesiacov a nedavno som ich vysadil tiez. Stav je v podsate rovnaky ale stale sa zazivam nove priznaky ktore som predtym nezazil. Objavuju sa mi priznaky ako napriklad nezmyselne nutkanie na stolicu aj napriek tomu ze som sa pocas dna bez problemov vyprazdnil. Niekedy pocitujem miernu zapchu inokedy zas hnacku spojenu s bolestou brucha a palenim zahy. Potom sa zas par dni citim pomerne dobre a po par dnoch sa mi stav znovu zhorsi. Skusal som upravit stravu, snazim sa jest vela zeleniny, vyhybam sa tazkym jedlam, snazim sa sportovat. Vyhybam sa stresu a nemam ani pocit ze by som bol nejaky vystresovany. Naozaj uz neviem co by som mal robit. Ci mam ist na nejake testy na potravinove intolerancie alebo na nejake ine vysetrenia. Vcera vecer ma zacalo boliet na hrudi a v krku pri nadychu a prehltani, rano som sa zobudil a bolest je este horsia, nemozem si vobec lahnut len stal alebo sediet lebo v lahu sa to vyrazne zhorsuje.
Z detstva si pamatam, ze som maval niekedy bolesti pri vyprazdnovani, bol som v tedy na sone brucha a doktor povedal, ze je vsetko v poriadku a pravdepodobne to mozem mat zo stresu. Tento problem vsak po case uplne zmizol. Mozno syndrom drazdiveho creva? Naozaj uz neviem co mam robit. V prilohe zasielam lekarsku spravu z gastro vysetrenia.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, těžko Vaši situaci posuzovat, jste v péči gastroenterologa, který by měl být ten nejerudovanější co se péče o trávící trakt týče. Diagnózu dráždivého tračníku dále podporují pocity nutkání na stolici, pocit nedokonalého vyprázdnění, pasáž hlenu, nadmutí a rozepětí břicha, obtíže zpravidla pacienty nebudí ze spánku. Diagnózu stanovujeme per exclusionem, to znamená, že musíme vyloučit jiné příčiny stavu, zejména vyloučit především kolorektální karcinom, divertikulární chorobu tlustého střeva, nespecifický střevní zánět, střevní infekce, potravinové alergie a intolerance. Takže toto konzultujte se svým ošetřujícím gastroenterologem, případně praktickým lékařem, který tyto testy taky může provést. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, přikláněla bych se k názoru paní doktorky, že se může jednat o syndrom dráždivého tračníku, ale tato diagnosa se stanoví až po vyloučení ostatních možných příčin. Pro vyloučení střevního zánětu bych ještě doporučila vyšetření kalprotektinu ze stolice , je to jednoduché neinvazivní vyšetření, které může při diagnoze velmi pomoci. Určitě by byla vhodná koloskopie, vyšetření stolice na okultní krácení. Projevy nejsou zcela typická pro potravinovou alergii, ale i tuto možnost bez vyšetření nelze zcela vyloučit.
Vhodné by bylo tedy podrobně dokončit gastroenterologické vyšetření a dle výsledků volit další postup.

S pozdravem Dr. Vorlíčková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Problemy so zaludkom?
Dobry den. CHcela by som sa opytat na moj problem.Od...
Už rok mam problémy s močením.
Dobrý den, úž rok mam problémy s močením. Trapí mě...
Problemy so stolicou
Mala som nechraneny analny sex. Den po tom som zacala...
Mám problémy s menstruaci
Dobrý den mám problémy s menstruaci uz přes dva roky...
Problémy s močením
Dobrý den, měla bych otázku. Poslední asi cca 2. měsíce...
Problémy so srdcom?
Položka testovania Normálny rozsah Skutočná hodnota...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

2 měsíční horečnaté onemocnění

10-letá dcera marodí již 2 měsíce.týden vysoké horečky,týden dávivý kašel,až...

2 měsíční kašel

Dobrý den, jsem už zoufalá ze svých problémů a chtěla bych tedy vědět, co...

2 nádory najednou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli může mít člověk dva nádory různého...

2 opary okolo pusy - jak je to možné, bere antibiotika?

Dobry den,dcera uz tyden bere antibiotika,ma spalovy bacil.dnes se ji udelali...

2 pilulky

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych se zeptat, v pátek jsem si omylem vzala...

2 pilulky HA v jeden den

Dobrý den, po vzetí předposlední pilulky z plata jsem měla 3x řidší stolici...

2 potraty,co proto udělat, aby se to neopakovalo

Dobrý den paní doktorko, prosím o radu. Je mi 32 let, v únoru jsem prodělala...

2 prášky v jeden den

Dobrý den, mám takvý problém. V sobotu sem si omylem vzala 2 prášky antikoncepce....

2 prášky za den

Dobrý den ,prosím o radu. Spanikařila sem ,že sem si zapomněla dát prášek ze...

2 problémy

Dobrý den. Mám dva dotazy... Už přes měsíc mám bulku v podpaží (lehce se zvětšila,...

2 roky mám výtok

Dobrý den, chci se zeptat ohledně poševního výtoku. Vždy po měsíčkách cca po...

2 roky mne bolí pravé rameno

Již 2 roky mne bolí pravé rameno, absolvoval jsem mnoho rehabilitací - cvičení,...

2 roky po operaci žlučníku stejné bolesti

Dobrý den, jsem 2 roky po operativním laparosk. odstranění žlučníku. A nyní...

2 roky po úrazu se zlomeninami 2 žeber, lopatky a klíčku

Dobrý den, mám asi 2 roky po úrazu se zlomeninami 2 žeber, lopatky a klíčku,...

2 roky průjem

Dobrý den, na konci října to budou dva roky, co už trpím na průjmy. Po čtvrt...

2 roky trpim kazdym mesicem zanetem mocaku

Dobry den. Je mi 22 let a jiz 2 roky trpim kazdym mesicem zanetem mocaku. Mela...

2 různé vyrážky na kůži

Dobrý den, mám hned 2 dotazy. V priebehu posledneho tyzdna sa mi na kozi objavili...

2 tablety

Dobrý den, můj problém je, že jsem si myslela ze jsem si zapomněla vzít tabletu...

2 tablety antikoncepce v jeden den

Dobrý den. Dnes ráno jsem si nebyla jista uzitim tablety , tak jsem si pro jistotu...

2 tečky na penisu

Dobrý den, na kůži na penisu se mi udělali dvě tečky. Chtěl bych se jen zeptat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Seknutí (zastaveni)

Já nevím jak to přímo posat ale spoluzaci tomu rikaj sekani ja proste neco delam...

Vyrážka na penisu

Dobryden, už snad od narození mam na penisu(lehce pod žaludem) bílé pupinky(...

Extrasystoly

Dobrý den, je mi 28 let a za posledních 12 měsíců jsem pociťoval občasné extrasystoly....

Cysta a krvácení

Dobrý den, Mám bolesti v podbřisku na pravé straně delší dobu k tomu se přidalo...

Nízká váha

Dobrý den.Je mi 27 let a jsem dárce krve.Měřím 170 cm a chtěl bych přibrat nějaké...

Mžitky před očima a bolest hlavy

Dobrý den, mám dotaz. Dnes mě rozbolelo hodně oko a v místě pod okem ..začala...

Krev v vykašlaném hlenu

Dobrý den, Již druhý týden vykašlávám v hlenu takové malé krevní sraženinky...

Bolest pod žebry


Syndrom karpálnícho tunelu

Dobrý den před 5 lety mi zjistili zhoršené hodnoty Emg karpalnich tunelů....

Nosní mandle

Dobrý den, lékař zjistil zvětšenou nosní mandli, ale řekl že si jejím odstraněním...

Vaginální mykozy, bolest pochvy, trhání kůže v okolí pochvy

Dobrý den, už po několikáté mně trápí bolest pochvy a poševního vchodu, trhání...

Vřídky ve vlasech

Dobrý den, v průběhu dvou měsíců se mi objevují z ničeho nic vřídky na hlavě...

Bílé,nezapachající hrudky.

Dobrý den. Měla bych prosím dotaz, asi před měsícem se mi objevil bilý výtok,nezapáchal...

Bolest tibie po odběru štěpu

Dobrý den, před 3,5 měsíci jsem absolvovala ortopedickou operaci - odstranění...

Bolest přední části chodidla

Dobrý den pane doktore, již 14 dní mě bolí celá přední část pravého chodidla....

Infekce v krku


Flek na noze pod nehtem

Dobrý den na na nehtu u palce u nohy se mi objevil cca pred tydnem hnedy kulaty...

Těhotenské testy a jejich spolehlivost

Dobrý den ráda bych se zeptala jaká je spolehlivost těhotenských testů, dělala...

Lactobacillus species

Dobrý den, nemůžu se zbavit lactobac.species, způsobuje mi velmi nepříjemné...

Plastika předníko křížového vazu

Dobrý den, jsem 4 roky po plastice předního krizoveho vázu a minuly týden v...

Zavřít reklamu