Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

36 hodin po artroskopii P kolene

Ortopedie Julius H. 12.7.2017 redakce uLékaře

Zdravim, jsem 36 hodin po artroskopii P kolene. Vzali mi 10% z obou zadnich menisku. Duvodem bylo starsi zraneni. Mam Aescin, leduji 3x denne, podlozeni kolena a s berlemi chodim na WC, na nohy pro otok a boles( pichani v kolene) nedoslapnu. Vicemene lezim a spim. Mam ATB, Tramal/paracetamol, novalgin. Dren uz mam venku a jsem v domacim leceni. Nad kolenem mam tvrdy otok, lehce bolestivy na pohmat. Bud je to krevni vypotek nebo jen ciry otok. Zvazuji zda volat 155 nemam se jak dostat do nemocnice a zpet na pripadnou punkci. Je to nad kolenem tusim quadriceps. Koleno je jinak nebolestive, lytko bez otoku. Fyziologicky dychani atd vse v norme. Neberu nic na redeni krve a mam obavy aby to nebyla krev a nedoslo treba k tromboze. Foto v priloze. Operace byla 10.7 v 11:00 v UVN.

Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, odborný názor na lokalizované zduření nad kolenem Vám poskytne ortoped, co se týče transportu k lékaři týče, RZS 155 není taxislužba, neslouží k tomu, aby Vás popovážela z domova k lékaři, to se na mně nezlobte, ale je určena pro akutní stavy při bezprostředním ohrožení života. Takže pokud není, kdo by Vás k ošetřujícímu ortopedovi zavezl, budete muset zavolat taxík, který Vás tam určitě odveze, případně nazpátek Vám poté sanitku, pokud bude indikována, napíše ortoped, s pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Otok po operaci obou menisků kolena vždy vyvolá tvorbu otoku a bolest.
Pokud má pacient pochybnost o pooperačním průběhu vždy má zajet třeba i někdy zbytečně k lékaři na vyšetření nebo jen konzultaci.
Každopádně chladný obklad, koleno a končetinu do zvýšené polohy, kolenem pohybovat a po 3 dnech možno i postupně zatěžovat, koleno je k tomu uzpůsobené.
Cvičit pendlovacími pohyby přes okraj postele, postupně funkci kolenu vracet.
Pokud se tvoří výpotek ve vyšší míře, otok a výpotek jsou dvě různé věci, potom se provede punkce. Čím méně punkcí tím lépe.

Související dotazy

Otok po artroskopii kolene
Dobrý den. Jsem 7 dní po artroskopii kolene. Je normální...
Byl jsem na ASK p. kolene
Dobrý den, prosím o radu, byl jsem na ASK p. kolene,...
Operace kolene
Dobry den, jsem po artroskopii kolene (po urazu) ....
Bolest kolene
Dobry den mam kvam dotaz je mi 36 a jsem 20 let po...
Otok po artroskopii kolena
za jak dlouho by mel zmizet otok po artroskopii kolena...
Artroskopie kolene
Dobrý den, ortoped mi po úrazu na lyžích diagnostikoval...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

35 % carbamide peroxide

Dobrý den, pane doktore, zkusila jsem zakoupit na aukru stříkačku s tímto gelem http://aukro.cz/sada-beleni-zubu-35-peroxid-zarucene-vysledky-i3188385171.html Zboží...

35+6tt, CS3

Dobrý den. Dnes jsem absolvovala další těhotenskou poradnu a první natáčení...

35dni zpoždění ms

Dobrý den. Pane doktore. Prosím o radu.2.9jsem dostala ms den ovulace jsem jeden...

35TT

Dobrý den, měla bych takový dotaz. začínam 35tt a od 26tt mi pan doktor hrozil...

35tt těhotenství

Dobrý den,jsem ve 35tt těhotenství a včera jsem jednou zašpinila tak jsem jela...

35tt, CS0, tlak a píchání u čípku

Dobrý den. Jsem druhorodička a momentálně ve 35tt těhotenství. Posledních 5...

35tt, zánět žaludku

Dobrý den. Ve 26tt jsem 4 dny ležela v nemocnici na chirurgii na kapačkách...

35tt, zánět žaludku

Dobrý den. Ve 26tt jsem 4 dny ležela v nemocnici na chirurgii na kapačkách...

35tt, zánět žaludku

Dobrý den. Ve 26tt jsem 4 dny ležela v nemocnici na chirurgii na kapačkách...

35tt, zánět žaludku

Dobrý den. Ve 26tt jsem 4 dny ležela v nemocnici na chirurgii na kapačkách...

39+3 t.těhotenství, píchavé bolesti a hnědý výtok

Dobrý den, som 39+3 těhotná, CS 4, otevř.na 1 prst. Už 5 dní mám píchavé bolesti...

3D ULTRAZVUK

dobrý den, dnes jsem byla na 3D ULTRAZVUKU. jsem ve 24 týdnu. 3D UT je prý...

3D ultrazvuk v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, ve kterém týdnu těhotenství je nejlépe...

3D UZ

Dobrý den, byli jsme na 3D ultrazvuku v 28 tt. Na dvou fotkách jsem si všimla...

3měsíční suchý dráždivý kašel

Dobrý den, dcera 16let, v prosinci prodělala atypický zápal plic, léčena Klacidem,...

3patná krev partnerů při dalším těhotenství

Dobrý den, Mám 6 letou dceru,těhotenství bylo celkem bez problémové.Můj tehdejší...

3títná žláza a přibírání

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně štítné žlázy. Začala jsem hodně přibírat,...

3títná žláza mi dáva uskladnění na oči

Dobrý den, mám zvýšenou štitnou žlázu, kterou mi zjistily před 8 lety. Nedávno...

3x IVF s hormonální stimulací, zvyšuje se nárůst rakoviny?

Dobrý den, zajímalo by mě, pokud se podstoupí 3x IVF s hormonální stimulací,...

3x pozitivni test

Dobry den dne 8.1. Jsem si delala 3 tehotensky testy (rano,odpoledne a vecer)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Patologie pankreatu?

Dobrý den, je mi 40 let a jsem půl roku po porodu. V těhotenství jem měla cukrovku...

Bolesti zad

dobry den pprosim o radu mam dosti velke bolesti v oblasti zad vleve casti...

Zdá se mi že mám malý penis


MMR

Dobry den, Potrebovala bych poradit, jaky zvolit postup pri ockovani naseho...

Problémy se spánkem

Dobrý den, léčím se na úzkostnou poruchu/OCD/PPP a mám dlouhodobě problémy se...

Bodavá bolest v horních končetinách při kýchání

Dobrý den,už asi pul roku zaznamenávám celkem velkou bolest při kýchání,která...

Kalcifikace

Dobrý den, naváži na předchozí dotaz - na výsledku rentgenu mám nález kalcifikace...

Tlak v levém prsu

Dobrý večer paní doktorko, už si připadám jako blázen. Užívám dva roky AD Olwexya...

Vyrážka v tříslech

Dobrý den, asi před týdnem jsem si všiml těchto rudých boláků. Jsou na vnitřní...

Štítná žláza, nemožnost otěhotnění

Dobrý den, nemůžu již rok otěhotnět i přes pravidelnou ovulaci. Dnes jsem dostala...

Genitální Herpes

Dobrý den, mám dotaz. V pondělí jsem cítila pálení na genitáliích, ve středu...

Trnutí levé půlky tváře

Dobrý den, chtěla bych poradit se svým problémem. Před třemi lety při komunikaci...

Bolesti krční páteře

Dobrý večer, mám akutní prosbu. Mám na pravé straně krční pateře bouli. Všichni...

Naražený kotník

Dobrý den. Včera jsem uklouzla v kuchyni, při celkem mírném pádu jsem vjela...

Boles zad v oblasti ledvin

Dobrý den, občas se mi stává, že mě bolí záda. Bolest je v dolní polovině zad...

Jak účinně rozpustit hleny

ještě jednou k mému dotazu.Užívám Miflonid 2x denně a Claritin 1 večer.Dělají...

Jednodenní horečka

dobrý den,prosím o vysvětlení jednodenní vysoké horečky 39 st.malátnost,bolesti...

Výrůstek na prstu

Dobrý den, na prostředníčku ruky mám na vnitřní straně na druhém (prostředním)...

Alkohol a Ibalgin


Nechráněný styk a HIV infekce

Dobrý den, Před měsícem jsem prodělávala nachlazení a shodou okolností jsem...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×