Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest kolene po přeléčené borelioze

Borelioza Tereza 16.1.2020

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat ohledně přeléčené boreliózy. V mém případě se na ní přišlo až z krve, protože se mi opakovaně vracela voda v koleni, nemohla jsem chodit a byla jsem neustále šíleně unavená. Byly předepsány antibiotika Doxyhexal na 14dní. Pak už byla léčba považována za dokončenou ačkoli některé problémy přetrvávaly. Nyní už sice otok kolene není, ale stále se mi do něj vrací bolesti, občas lehká křeč v noze, nárazově bolesti břicha. Je to normální, že už budou takové problémy přicházet nebo není lymeská borelióza dostatečně přeléčená? Občas se mi stane, že zapomenu co jsem chtěla udělat nebo říct. Přeléčeno bylo v měsíci srpnu minulého roku. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Terezo.
Nemyslím si, že by byla borelioza nedostatečně přeléčena. Bolesti mohou nějakou dobu přetrvávat. Bolesti břicha nebudou mít pravděpodobně žádnou souvislost. Vzhledem k tomu, že jste svoje potíže s břichem nespecifikovala, tak se nemohu více vyjádřit. Pokud Vám působí potíže, tak navštivte praktického lékaře, který Vás vyšetří a provede základní odběry. Zapomínání je častý jev u vyššího počtu lidí. Nemusí se jednat o žádné onemocnění. Pokud si myslíte, že se jedná o více závažný problém, který se zhoršuje, tak doporučuji navštívit neurologa. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření stran boreliozy. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den, Terezo
Plně souhlasím s doktorkou Smejkalovou, občasná bolest postiženého kolenního kloubu i po dostatečném antibiotickém zaléčení boreliózy může zůstat jako následek prodělaného onemocnění. Též platí o křeče v noze. Bolest břicha s boreliózou zcela jistě nesouvisí, trávicí trakt borelióza postihnout nemůže. Zapomínání pokud je pouze občasné je též normálním nálezem. Ovšem kdyby se Vám vrátil otok kolene nebo zhoršovaly se bolesti kloubů s postižením i dalších velkých kloubů, nebo byste měla výraznou bolest hlavy, bolest zad, poruchy zraku, povšechné svalové bolesti, tak by byla vhodná kontrola u specialisty (infektologa) s odběrem kontrolních protilátek z krve a s následným doporučením dalšího postupu.

Související dotazy

Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza
Dobrý den, brala jsem antibiotika kvůli podezření...
Borelioza
Dobry den, syna postipali komari, pupinky si rozskrabal....
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Dobrý den pane doktore,můj problém začal cca před půl...
Bolesti kolene
Dobrý den. mam prosím dotaz na bolest v koleně. Při...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest kolene po pádu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat včera jsem spadla ze skateboardu. Odrela jsme...

Bolest kolene po pádu

Dobrý den.Prosím Vás před 3dny jsem spadla na ulici.Nic mi nebylo ale druhý...

Bolest kolene po pádu

Dobrý večer, 3.9 .2017 jsem si dost ošklivě spadla na koleno, měla jsem tam...

Bolest kolene po pádu na bruslích

Dobrý den, v příloze zasílám své 2 zprávy. Spadla jsem na kolečkových bruslích...

Bolest kolene po pádu na led

Dobrý den, před 4 měsíci jsem upadla levý kolenem na led, od té doby mě...

Bolest kolene po pádu na lyžích

Dobry den, pred vice nez mesicem jsem na lyzich upadla a moje leva noha se mi...

Bolest kolene po pádu na lyžích

Přeji Vám všem fajn zimu, pokud možno bez úrazů... a chtěla jsem se zeptat,...

Bolest kolene po padu z kola

Dobrý den, v sobotu 20.7. jsem zpadl pri sjezdu z horskeho kola. Při tom sem...

Bolest kolene po peraci TEP

Dobrý den, mám spíše dotaz na ortopeda... Píšu Vám za svého dědečka, který...

Bolest kolene po poranění

Dobrý den, před 2 lety jsem měla natažené vazy v pravém koleni. Od té doby pořád...

Bolest kolene po přisátí klíštěte

Dobrý den, pane doktore jenom jsem se chtěla zeptat. Měla jsem na břiše klíště...

Bolest kolene po punkci

Jsem po plastice před. Kříž vazu. Pred třemi dny mi delali punkci. A od Te...

Bolest kolene po sesednutí z koně

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat ohledně mého kolena, asi před měsícem jsem...

Bolest kolene po sportu

Dobrý den, po sportu (volejbal, squash) mě často několik dní bolí koleno...

Bolest kolene po stranách

Dobrý den, před 5 lety jsem měla naražené pravé koleno, a cca před měsícem jsme...

Bolest kolene po TEP


Bolest kolene po TEP


Bolest kolene po TEP

Jsem 4 měsíce po operaci TEP pravého kolena. Podle rentgenových snímků je koleno...

Bolest kolene po totální endoprotéze kyčle

Dobrý den, moje matka (58let) podstoupila v dubnu totální endoprotézu kyčle....

Bolest kolene po uklouznutí

před třema dny jsem ze podkouzla a zabolelo mne zezadu kolena,stale mne to bolí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení, svědění kůže

Dobry den, mam dotaz ohledne paleni, svedeni, bodano a rezani kuze ktera naslednne...

Stužkovitá stolice

Dobrý den, trápí mě stužkovitá(zúžená) stolice. Někdy výrazně, jindy téměř...

Bolesti zad, prsou, rezistence v prsu

Dobrý den, chtěla bych znát názor. Můj dotaz bude trochu obsáhlejší, abych zmínila...

Vliv antikoncepčního tělíska na rozvoj akné, cysty a mastné vlasy

Dobrý den, cca 13 let jsem brala antikoncepci. Poslední cca 4 roky jsem ji brala...

Dlouhodobá příliš měkká až průjmovitá stolice

Dobrý den! Je mi 21 let, od dob (cca 6 let nazpět), kdy se aktivně zajímám...

Potíže s dýcháním při skolióze páteře

Dobrý den, Podle neurologa mám velmi těžkou skoliózu páteře v hrudni oblasti....

Uvíznutý tampon

Dobrý den,mám dotaz ohledně uvíznutého tamponu. Když jsem si šla vyndat tampon,...

Zápach z úst od žaludku?

Dobrý den, Mám takový problém, kterého si všímá hlavně můj přítel. Říká, že...

Myorelaxancia

Dobrý den, aktuálně již dva týdny ber myorelaxant (nejprve mydocalm poté přechod...

Axonální polyneuropatie


Beru Klacid 500 2 krát denně a mám neustále hořko v ústech.


Nespavost


RTG plic - astma

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se z RTG plic pozná např.astma, zánět...

Bolest břicha po odstranění žlučníku

Dobrý den, prosím o radu. Před dvaceti lety jsem byla na operaci žlučníku, který...

Bolest čelistního kloubu

Dobrý den, prosím o váš názor resp. radu. Moji dceru již několik týdnů bolí...

Anovulace

Dobrý den, už rok se snažíme o druhé dítě, poprvé jsem otehotnela hned první...

Bolesti žaludku


Narovnání zakřivení penisu


Hematologie - nadbytek železa v krvi

Dobrý den, předem se omlouvám, zda-li jsem špatně vybrala oblast potíží, avšak...

Musím mít doporučení od mého stomatochirurga?

Dobrý den, já jsem se jen chtěla zeptat jenom na jednu věc (už jsem se se svou...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.