Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest nožičky u batolete

Dětské nemoci Eva 25.1.2018

Dobry den,
Uz to bude 5 mesicu co syna 21 mesicu boli nozicka. Byli jsme vsudemozne u doktoru,brali mu krev-zanet zadny nema ani mu nechybi nic ve strave,na rengenu taky byl-nema nic zlomeneho. Zaclo to kdyz jsem jednou koupila boty z tesca. Nejdriv trochu pokulhaval ale pak se to jen a jen zhorsovalo,az chodil jen po ctyrech.myslela jsem ze to bylo tim nez jsem na netu nasla clanky o detskem rustu,kde boli slachy atd. Jenze tam psali ze to za nejaky cas vymizi ale u nas nic. Cela rodina je uz zoufala protoze nam nikdo doted poradne nepomohl a neporadil. Mam strach,ze uz bude takhle kulhat naporad. Mazu mu to veltarenem emulgelem 2x denne a trochu se to zlepsilo. Zase se zacal stavet ale udela 2 kroky a zase je na ctyrech. A to nemluvim o tom ze kulhani nepreslo..Doplnění informací: Jsme z Lubné to je kousek od Kromerize. Vysledky krve byly na revma,zanet apod.. syn nema zadny otok,zarudnuti nic. Ma akorat vbocene kotniky a srostle ne uplne 2 a 3 prst na obou nohach ale s tim uz jsme take byly a nemelo by to mit vliv. Jeste do podzimu minuleho roku behal potom uz zacal kulhat. Je jinak vesely,vnimavy,chapavy jine komplikace nema. Nemocny taky uz dlouho nebyl. Semtam byla zvysena teplota jinak nic. Kdyz mu nohu mazu,mazu od kolene k chodidlu. Rve porad ale nejvic u chodidla. Aspon myslim...na cele chodidlo normalne naslapne a stejne kulha... U posledniho lekare, u ktereho jsme byli tak udelal ten rozbor krve a rekl,ze to nic neni,ze jde o natazenou slachu nebo neco takoveho. Ze to deti mivaji pretazenim. Ostatni vysledky vysly negativne. Nemyslim si,ze pokud by to bylo zavaznejsi,ze by nikdo nic nerekl. Tomu doktorovi verime,protoze uz zachranil ne jeden zivot. V pondeli jdu k synovemu obvodnimu lekari,ktery by ho mel doporucit k fyzioterapeutovi. Je fakt,ze pri cviku kde ma nohu narovnanou a prstiky ma ohnout ke kolenu vubec nenatahne a druhou bez problemu. A tim ze ho to pne uvolnuje kulhanim. Pri tom jak ho cely den pozuruju by mohli jit o ty slachy atd

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý den paní Evo, je mi moc líto potíží Vašeho syna, snad se nám společně podaří vymyslet možnou příčinu, respektive jak se jí dopátrat. Nezdá se mi souvislost mezi botičkami z Tesca, kdyby mu nesedly, nebo tlačily, jednalo by se pouze o dočasný stav, po chvilce by zase chodil normálně. Píšete, že doktor bral synovi krev, já bych doporučila podrobné vyšetření u dětského neurologa, se speciálními vyšetřeními typu odběru mozkomíšního moku atd, možná ještě ke zvážení laboratorní odběry na Boreliozu. V jakém městě prosím bydlíte? Doporučila bych navštívit pecializované pracoviště typu Fakultní nemocnice např. FN Motol. S přáním hodně zdraví celé rodině, K. Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeněk Suchomel

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Dětské a dorostové oddělení nemocnice Teplice

Dobrý den,
souhlasím s kolegyní, mám také pochyby o souvislosti s obuví z Teska. Stav by si určitě zasloužil podrobnější vyšetření, včetně ultrazvukového vyšetření kloubů, podrobnějšího krevního vyšetření. Může jít o spoustu různých diagnóz, pochopitelně to může být také úplná banalita. Jistě bych byl pro podrobnější revmatologické vyšetření (záleží, co všechno se při minulém odběru vyšetřovalo), Borrélie by připadaly do úvahy nepochybně také. Teoreticky lze myslet i na cizí těleso v té nožičce, které tam dělá neplechu, ale nemusí být vůbec vidět. Neurologické vyšetření by mohlo také přinést jisté výsledky, otázka je, na kolik je potřebné. Jistě bych se poradil s obvodním lékařem, aby buď provedl příslušná vyšetření (borrélie a spol.), ev. vás doporučil k podrobnějšímu vyšetření (revmatologie, ultrazvuk, neurologie). V závislosti na zvyklostech dané nemocnice lze tato vyšetření provézt i za hospitalizace. S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Není asi možno nic k vyjádření předchozích lékařů dodat.
Pokud měl pacient řadu vyšetření bylo na místě ona vyšetření citovat nebo dokonce nález opsat.
Je zcela nepravděpodobné, že by krátce užívané botičky přinesly poškození nohy.
Vývoj dítěte a nálezy i na končetinách procházejí rychlým vývojem, významné je postavení v kolenou, kdy původně děti mají nožky do O postupně se stav upravuje.
Bez důkladného vyšetření není možno takovou poruchu upřesnit a diagnozu stanovit.
Na místě je vyšetření na dětské ortopedii při fakultní nemocnici, podle vašeho bydliště zřejmě vyšetření ve FN Olomouc nebo Ostrava, kam si vyšetření po doporučení vašeho dětského lékaře domluvte.
Vyšetření neurologické k tomu bude jistě užitečné.
Podle výsledků potom další postup, zřejmě nejvíce se zaměřením na pohybovou léčbu mna rehabilitaci.

Související dotazy

Zvracení u batolete
Dobry den Mam syna a ten od narozeni zvraci,ale nas...
Samovolný orgasmus
Dobrý den, trpím na samovolný orgasmus a poprvé, když...
Kroucení nožičky
Dceři je 2,5 roku, cca před rokem jsme byly posláni...
Odlitek nožičky miminku
Dobrý den,chci udělat odlitek nožičky miminku.mohu...
Vtáčení nožičky
dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem...
Teklavá rýma u dětí
Dobry den muj 9 mesicni syn ma tekouci rymu nekdy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest nohy zezadu kolene

Dobrý den, prosím Vás, asi 14 dní mě bolí noha zezadu kolene,bolest se šíří...

Bolest nohy, otok

Dobrý den, vzhledem k tomu , že má doktorka neordinuje celý týden a k odbornému...

Bolest nohy,rok po operaci

Dobrý den,před rokem jsem prodělal operaci holenní kosti těsně pod kolenem kvůli...

Bolest nosní dírky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli nevíte co by to mohlo být? Před pár měsíci(cca...

Bolest nosu

Dobrý den, velmi často kýchám a často mě bolí nos (většinou tak týden-dva...

Bolest nosu

dobry den prosim o radu najednou me zacal bolet nos od spicky ke korenu a do...

Bolest nosu

Dobrý den, včera mě začala bolet pravá část nosu přímo pod nosní dírkou čím...

Bolest nosu

Dobrý den, chci se zeptat před dvema mesici me zubar zjistil ze mam mrtvy zub(jednicka...

Bolest nosu

Dobrý den, před týdnem se mi v levé nosní dírce udělal bolavý pupínek. Po vymáčknutí...

Bolest nosu,nosni dutiny,za uchem.

Dobrý den, uz asi 4mesice mam problem s nosni dutinou,mam v ni bolesti a napucha...

Bolest nožní klenby

Dobrý den.Už asi dva roky nosím speciání vložky do bot,protože mě bolela klenba...

Bolest oblasti pravého lýtka, susp. gastrocnemius

Běhám již velice dlouho, nikdy jsem se neprotahoval. Již delší dobu mě bolí...

Bolest obličeje

Dobrý den,mohu se zeptat,jiz 3 mesice mam bolesti v obliceji. Boli me nos,nad...

Bolest obličeje

Dobry vecer....uz 3den mam silne bolesti v leve casti obliceje,nejdrive jsem...

Bolest obličeje

Dobrý den. Tímto navazuji na svůj předchozí dotaz ohledně přetrvávajících bolestí...

Bolest obličeje

Dobrý den. Vážená paní doktorko, obracím se na Vás s následujícím problémem....

Bolest obličeje

Dobrý den,rada bych se vas zeptala,pred tremi mesici jsem mela zanet průdušek,pote...

Bolest obličeje

Dobrý den, už několik dní mě trápí bolest obličeje. Bolest není stálá, ale vždy...

Bolest obličeje - následky penicilínu?

Dobrý den, prodělala jsem angínu. Byl mi předepsán penicilin a zdá se, že všechno...

Bolest obou holenních kostí

Dobrý den, již cca 14 mě bolí obě dolní končetiny. Začalo to procházkou po městě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Příliš dlouhá erekce

Dobrý den, Chtěl jsen se vás zeptat jestli je normální že když mám erekci...

Puchýřky na chodidlech

Dobrý den,dělají se mi na chodidlech takový puchýřky,ale nejsou naplněné hnisem.Spíš...

Kombinace léků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je vhodná kombinace léků Zoloft 50mg...

Spineni po menstruaci

Dobrý den, Mám dotaz ohledně spineni. 15.10.mi skončila menstruace 27.10....

MR mozku - glióza

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala výsledek MR mozku. Na toto vyšetření jsem...

Mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů.


Bolest pánevní kosti

Dobry den, asi pred tydnem jsem zjistila, ze pri urcitem tahlem pohybu na jednu...

Na co je ventolin

dobri den chtela jsme se zzeptat za jakych podminek se dava ventolin jak sprej...

Řezavé podkožní bolesti na levé straně těla

Dobrý den paní doktorko, mám řezavé bolesti podél celého levého pasu od bederní...

Palgotal 75 mg/650 mg

Dobrý den, měl bych jen otázku co se týká léku Palgotal 75 mg/650 mg, když jsem...

Dlouhodobě ucpaný nos


Bolest malíku, prsteníku a malíkové strany dlaně

Dobrý den, před čtyřmi dny mě začalo pobolívat na malíkové straně dlaně a hřbetu...

Černý kašel

Dobrý den, již zhruba měsíc kašlu. Nejprve mírně, po cca 14 dnech, kdy došlo...

Vysoký tep v klidu


Je mi teprve 15 a mám obavy z mé erekce

Dobrý den, je mi teprve 15 a mám obavy z mé erekce. Před dvěma lety mě erekce...

Citalec


Nachlazení a zalehnutí ucha

Dobrý den jsem nachlazená mám rýmu a už 8 dní zalehlé ucho. Je mi 14 a nevím...

Svědění kolem konečníku

Dobrý den. Již par měsíců (vždy nárazově) mě trápí svědění v oblasti konecniku....

Kombinování léků

Je možné a vhodné při chřipce s postižením dýchacích cest současně užívat ISOPRINOSINE...

Paralen

Dobrý den, chci se zeptat, když si každý den vezmu 2 paraleny (samozřejmě v...

Reklama
Zavřít