Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolesti kloubů

Ortopedie Jakub 23.5.2017

Dobrý den chtěl bych se zeptat na zdravotní stav mé ženy. Problémy začaly po porodu dnes již ročního syna. Po porodu začala mít žena celkové problémy s pohybovým aparátem a v té době jak kojila prodělala několik zánětu ale bez léčby antibiotik. Problémy začaly postupně eskalovat až jsme skončili na neurologii kde jsme udělali mnoho odběru krve na chlamydie, bolerku štítná žláza prakticky všechno co neurolog může zjistit a vše negativní. Tak nám pan doktor předal na revmatologii kde se opět braly odběry krve a dělaly se testy na artritidu a další revmaticke problémy a opět negativní. Jako další štace byla ortopedie protože žena mezi tím přestávala chodit a začala kulhat s velkou bolesti levé kyčle. Na ortopedii zjistili po rengenu že kloub levý je poškozený ale pravý je zdravý. Po magnetické rezonanci nám řekli že je třeba výměna nebo oprava kloubů s tím že oprava je 50 na 50. Tímto zřejmě odstraníme problém s kyčlí ale jakto že pořád přetrvává bolest ostatních částí těla? Žena jeden den nemůže zvednout ruku kde za dva tři dny ji zvedne ale bolest se přestěhuje zase jinde. Řekl bych že bolest mění své místo co druhý den. Navíc před pár dny ji vzali vodu z kolene ale při testování na zánět nebo bolerku chlamydie bylo vše opět negativní . Doktor řekl že voda může být z té kyčle. Žena je zoufalá protože všechno vychází negativní a ona se cítí jako kdyby ji srazil kamion. Pokud máme jít na kyčel máme zvolit opravu kyčle která je 50/50 nebo totální výměnu kloubů? Náš ortoped říkal že je to na hraně ale primář rozhodl pro opravu kvůli věku. Děkuji za odpověď na oba dotazy.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

pokud je nález na kyčli dle ortopeda vhodný k operaci, tak bych naváhala a operaci podstoupila. To jaký typ operace zvolíte je už na Vás dle konzultací s Vaším ošetřujícím ortopedem. Nevím, kolik je Vaší ženě let, ale pokud cca jako Vám, je pro tělo samozřejmě výhodnější, pokud by šlo zoperovat kloub tak, aby byla kyčel zachována (totální endoprotéza má omezenou životnost, a také jsou pooperačně doživotně určitá omezení v pohybu).
Co se týká dalších obtíží - stěhovavých bolestí kloubů, tak je zapotřebí vyloučit závažná onemocnění, zejména zřejmě ta revmatologická. Pokud je revmatologické i neurologické vyš. normální, ještě by bylo vhodné ke zvážení imunologické vyšetření. Po vyloučení zásadní patologie je možno uvažovat i o psychickém/ psychosomatickém původu obtíží.

Váš dotaz byl systémem automaticky přiřazen k odpovědi do konzultační ambulance. Na Váš dotaz Vám tedy ještě odpoví odborník.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Věk je na výměnu kloubu opravdu mladý a je třeba zvážit zda provedení operace pomůže a stav se do budoucna zlepší.
Dnes už se nelpí na skutečnosti, že pro implantaci kloubu musí mít pacient starší věk.
Je třeba, zjistit příčinu potíží.
Nejvíce by měla pomoci revmatologie s ortopedií, poradit se na imunologii, musí zde být zánětlivý zdroj, který se takto projevuje, bolestmi v různých částech těla.
Nejvhodněji hospitalizacena ortopedii nebo interně a celkové vyšetření. A to ještě před případnou operací.

Související dotazy

Bolest kloubů
Po porodu mam bolesti v. Kotniku uz 6 mesicu, nejak...
Bolesti kloubů
Dobrý den už jsem k Vám jednou psala,že jsem po artroskopii...
Brnění dlaně a bolest kloubů
Dobrý den, maminku (80) trápí intenzivní mravenčení...
Bolesti kloubů po infekci
Prosím, před rokem jsem prodělala těžkou "LEGIONELU"...
Bolest kloubů
Dobrý den, mám takový nevšední dotaz. Dlouhodobě jsem...
BOLEST KLOUBŮ
VÁŽENÝ PANE DOKTORE MÁM VELKÉ BOLESTI KLOUBŮ PROSIM...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolesti kloubů

Pálivá bolest obou kolen a kotníků Dobrý den, před sedmi lety mě byla diagnostikována...

Bolesti kloubů

Dobrý den, zaskočily mě neduhy stáří a moc si nevím rady. Začalo to bolestí...

Bolesti kloubů

Prosim Vas, potrebovala by som vasu pomoc. Uz asi 2mesiace trpim bolestami vsetkych...

Bolesti kloubů

Dobry den, zhruba tyden citim pri pohybu bolesti v kloubech na rukou a nohou....

Bolesti kloubů

Cituji z knihy: "Kniha o matce a dítěti": "....Časté, pravidelně se opakující...

Bolesti kloubů

Již několik let trpím bolestí ruky. Nejprve to byly prsty, silné bolesti hlavně...

Bolesti kloubů

Dobrý den, po porodu mě začaly pobolívat klouby( je to asi rok a půl ), hlavně...

Bolesti kloubů

Dobrý den , jsem po operaci obou rukou karpalního tunelu zmizelo mi pouze brněni...

Bolesti kloubů

Dobrý den asi mám dva dotazy: 1) chceme s manželkou absolvovat komletní vyšetření...

Bolesti kloubů

Dobrý den.četla jsem,že na bolavé klouby dobře působí lampy BioBeam.Jelikož...

Bolesti kloubů

Vážená paní doktorko, kontaktuji Vas ohledně svých problému. Již několik let...

Bolesti kloubů

Dobry den, trápí mě bolesti kolenou uz 8mes. A lehke otoky az na kotníky. Všechna...

Bolesti kloubů

Dobrý den, je mi 32 let. Od raného dětství do dospělosti jsem se dost intenzivně...

Bolesti kloubů

Dobrý den, vzhledem současné situaci moje lékařka neordinuje a ráda bych se...

Bolesti kloubů

lJe možné,aby se nemoc jater a slinivky projevovala tím,že bolí klouby?Co je...

Bolesti kloubů - borelioza

Prosím laskavě o radu: můj manžel před rokem prodělal lym. Boreliozu. Byl léčen...

Bolesti kloubů a bušení srdce po angíně

Dobrý den, paní doktorko, v půli listopadu jsem prodělala angínu, která byla...

Bolesti kloubů a kostí

Dobrý den, poslední dobou jsem si začal všímat, že mě píchá v kostech a...

Bolesti kloubů a Lymeská borrelióza

Dobrý den,rád bych se zeptal na Váš názor jak postupovat při léčbě. Před rokem...

Bolesti kloubů a otékání rukou

Dobrý den asi před 14 dny mě začali bolet kolena o týden později mi otekly obě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Esofagitida I.st.

dobrý den,před měsícem mi byla diagnostikován zánět jícnu,užívám ortanol 1-1-1...

Bolesti nohou, bederní a krční páteře

Dobrý den, minulý měsíc jsem Vám zasílala dotaz ohledně bolestí nohou pod kotníky,...

Výrůstky na jazyku


Mohou se při bezezbytkové dietě jist kaše Nominal?


Bolest v krku


Závratě od krční páteře

Dobrý den, od začátku července mám závratě, které trvaly asi dva dny, začaly...

Premenstruační dysforická porucha u muže

Dobrý den. Mám u ambulantního psychiatra stanovenou diagnozu - psychoza. Nicméně,...

Pálení rtů

Již druhým rokem mě trápí pálení rtů/docela intenzivní cítím žár v obličeji...

Ušní šelest

Dobrý den, už asi dva roky mě trápí pískání, hučení a pocitu ze trosku slyším...

Útvary na kořeni jazyka

Dobrý den, již delší dobu mam na konci jazyku takové tvrdší pupínky ( viz foto...

Děložní polyp

Dobrý den. Prosím o radu. Dnes mi byl zjištěn při vyšetření polyp v děloze....

Červené fleky na obličeji - pouze po požití alkoholu


Neustálý tlak v hlavě

Zdravím Vás, Trápí mě neustálý tlak v hlavě (pocit těžké hlavy a v ní tlak)a...

Achillova šlacha reruptura

Mám 10 týdnů od operace utržené achillovky. Může se šlacha při chůzi znovu utrhnout??

Mírná bolest a hluchost ucha

Dobrý den, dnes jsem pocítila, že se mi trochu ucpalo ucho ušním mazem, slyšela...

Jaký je rozdíl mezi vagínou, pochvou a vulvou?

Dobrý den, při mém stáří bude můj dotaz bude znít asi hodně hloupě, ale příliš...

Hiátová hernie

Dobrý den, v důsledku střevní nemoci jsem pár týdnů v lednu jedl dost málo...

Bolesti žaludku a neustálý pocit hladu


Fraxaparin

Dobrý den,mám potvrdenú Leidenskú mutáciu - trombozu bercových žíl,užívala som...

Vzteklina netopýři

Dobrý den, mám dotaz ohledně vztekliny u netopýrů. V našem domě ve sklepě se...

Reklama