Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chirurgie

Chirurgie Martin 3.3.2018

Dobrý den

Před 11 dny jsem prodělal frenuloplastiku kvůli podezření ze zkrácené uzdičky na penisu (předkožku jsem přetahoval bez problému ale při stopoření jsem dokázal stáhnout předkožku jen těsne za žalud a tam se mi jakoby stáhla natěsno a těsně za, v podstatě to ničemu nevadilo jen sem měl podezření že při sexu je právě žalud stahován a až moc sexuálně drážděna uzdička a občas to zabolelo při intenzivnějším sexu) doktor mne prohlédl a řekl že je tedy frenuloplastika nejspíš nutná. Souhlasil jsem a on operaci provedl. Nyní po 11 dnech mam penis natolik zahojený, že můžu přetahovat předkožku bez problému a bolesti a stehy u uzdičky a žaludu jsou spíše na volno. U doktora jsem byl před třema dnama a on shledal vše v pořádku. Jenže mě osobně přijde že operace vlastně vůbec nic nezměnila a proto posílám foto na kterém je vidět že žalud je i tak stahován a možná trochu méně než původně ale přesto. Hlavním problém nastal když jsem viděl výsledek na stopořeném penisu, protože při stopoření mi přijde všechno úplně stejné jako před operací. Předkožku stáhnu jen těsně za žalud a o trochu víc a už to tahá uzdičku a pokud se nesnažim to tahat níž tak předkožka opět obepne penis pod žaludem a jakoby se nesroluje směrem ke kořeni. Ke svému urologovi jsem bohužel objednán až za měsíc a tak se tímto chci zeptat na několik věcí. Neměl by žalud po operaci být volnější při plném stažení? (viz. foto). Zmizí mi kožní hrbolky na kořeni penisu? (můj doktor řekl že by měli). Je takto předkožka u stopořeného penisu v pořádku? A konečně, vypadá na fotce ze spoda vše správně? Jak je možný že i přesto že operace byla viditelně provedena mi přijde že je vše naprosto stejné a stehy na žaludu mi přijdou zbytečné? Nepřeháním jen protože je ještě brzo a neni jen uzdička méně elastická ze začátku takhle brzo po operaci, zlepší se to? Nerad bych šel znovu na stejný zákrok nebo dokonce na obřízku, předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, 11 dnů po operaci může ještě přetrvává otok a proto zatím nelze hodnotit zákrok jako neúspěšný. Stejně tak po zklidnění jizvy dojde i k vymizení nebo zmenšení hrbolků. Co se týče stehů, zřejmě máte vstřebatelné a samy vypadnou. Po jedenácti dnech od operace již můžete jizvu lehce promazávat 1-2xd Infadolanem mastí, je nutné dodržovat i hygienu. Pro zhodnocení úspěšnosti operace je třeba nechat čas na dohojení a počkat do kontroly u lékaře, který operaci prováděl.
S pozdravem

Související dotazy

Chirurgie
Dobrý den, před 2 dny jsem si zlomil zápěstí a bylo...
Chirurgie
Dobrý den, Mám dotaz. Je možné ujít se zlomeninou...
Chirurgie
Děkuji paní doktorko za odpověď.Přítel,ale nemá problémy...
Jednodenní chirurgie
Dobrý den. Mám 5letou dceru, chystáme se na operaci...
Chirurgie nebo ortopedie?
Dobrý den. Mám, pěkně prosím dotaz? Při zánětu šlach...
Chirurgie
Dobry den Po rentgenu na urazove pohotovosti mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chirurgické překrytí obnaženého krčku zubu

Dobrý den, již několik let se potýkám se zánětem dásní. Zuby si čistím dvakrát...

Chirurgické řešení hemoroidů

Dobrý den, mám vleklé potíže s hemoroidy. V televizi jsem jednou viděla reportáž...

Chirurgické řešení ruptury LCA

Dobrý den, v roce 2017 jsem byl na artroskopii kolene , kde mně bylo odebráno...

Chirurgické řešení syndromu karpálního tunelu

Dobry den,mam od neurologa doporucenou operaci syndromu karpalniho tunelu,nevite...

Chirurgické vyjmutí zvětšených uzlin

Dobrý den v tříslech se mi objevily zvětšené uzliny, lékař meěposlal na chirurgické...

Chirurgický zákrok

Dobrý den pane doktore,chtěl bych se zeptat byl jsem u svého doktora a ten mě...

Chirurgický zákrok a poté

Dobrý den, 6.6. mám jít na chirurgický zákrok, v místě mezi análem a pochvou...

Chirurgicky zakrok laparoskopiou

Dobry den chcem sa opytat vas na obornu radu,symptoni ktore mam ukazuju ze sa...

Chirurgický zubní zákrok

Dobrý den, je mi 14 let a příští měsíc jdu do nemocnice na chirurgický zákrok....

Chirurgie

Dobry den Po rentgenu na urazove pohotovosti mi zjistili, ze mam zrejme delsi...

Chirurgie

Dobrý den, manžel má bolesti břicha nafoukle a tvrde, nejvíce pod žebry. Jak...

Chirurgie

Dobrý den, Mám dotaz. Je možné ujít se zlomeninou 6. a 7. žebra vpravo s posunem...

Chirurgie

Dobrý den já vím že to je nezvyklý dotaz ale moje dcera by chtěla být chirurg...

Chirurgie

Děkuji paní doktorko za odpověď.Přítel,ale nemá problémy při vyprazdňování.Když...

Chirurgie

Prosím vás co to je a jak uvedené vypadá? Jak se uvedené řeší? Atherom dorsi...

Chirurgie

Dobrý den, před 2 dny jsem si zlomil zápěstí a bylo to celkem velké. Byla zlomena...

Chirurgie - rada

Dobrý den,potřebovala bych poradit.V 6 letech jsem celkově přišla o slezinu...

Chirurgie nebo ortopedie?

Dobrý den. Mám, pěkně prosím dotaz? Při zánětu šlach na ruce a vystavení žádanky...

Chirurgie neurologie

dobrý den, mám naštípnutou pánev, ležím na chatě, opokud musím vstát, se pohybuji...

Chirurgie/ortopopedie

Dobrý den. Již 4 týdny mě bolí koleno. Na pohled není nijak oteklé ani červené....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti podbřišku

Asi 14 dni mam mirne bolesti v podbrisku, ktere doprovazi neuplna stolice. Vetsinu...

Motání hlavy, malátnost a teplota

Dobrý den, ráda bych se informovala ohledně svého stavu. Již 12 dní mi není...

Rakovina prsu

Dobrý den.Moji mamce ( 55 let ) ted v lednu zjistili, že má rakovinu prsu -...

Gynekologie


Strava v těhotenství

Dobrý den, jsem v 6tt a prodělávám táhlou virozu. Navíc jsem těžký alergik...

Velikost penisu

dobrý den jmenuji se michael jemi 24let a mám 5cm penis nevíte co stím

KAšel


Bolest na průduškách a kašel


Vysoký krevní tlak

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda moje maminka může chodit na Lymfodrenáže...

Brnění v uchu

Dobrý den, již pár dní mě občasně brní v pravém uchu a převážně když si lehnu...

Barevná změna mateřského znaménka

Dobrý den, mám již od dětství větší mateřské znaménko teď jsem si všimla že...

Zápach dechu nebo potu

Dobrý den,prosím jestli můžete poradit.Již cca měsíc je v místnosti kde spí...

Brnění jazyka

Dobrý den. Zhruba tři roky mně silně pulzuje v hlavě. Absolvovala jsem řadu...

Tetanovka


Zápach


CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Svědění

Dobrý den.Je mi 14 let a nějakou tu dobu mě svědí pochva (jakoby zevnitř.Na...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Muze se jednat o klasicke nachlazeni ci promoinfekce hiv?

Dobrý den chci se zeptat pred mesicem sem mela rizikovy pohlavni styk a tento...

Červi ve stolici - riziko u malého miminka

dobrý den ukazal se mi ve stolici malinky bylí červík. Mám dvou a pul měsíční...

Reklama
Zavřít