Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Helicobacter

Infekce Pavlína 7.11.2017

Byla jsem na gastroskopii a výsledek je napsán tak to....
Závěr : lehká pangastritida a bulbitida Helicobacter. positivní
ezofagitida st. I, v. s. drobná skluzna hiátová hernie.
Bylo mi to vysvětleno, že to nic není a nenakazím dceru a ani partnera slinama. Že to má každý 5 člověk.
Byly mi napsány tyto léky Nolpaza, Duomox, Entizol.
Bohužel Entizol momentálně dýl není. Volali jsme paní doktorce z lékárny, tak řekla nedávejte ani Duomox. Vydejte jen Nolpaza.
Není to vážné, tak ať se pacientka dostaví za týden něco vymyslím.
A ani mi nebylo doktorkou vysvětleno co to vlastně mám.
Takže mám obavu, když napíše antibiotika a pak, že něco vymyslí za týden. Neboť mám alergii na ciplox, fromilid, biseptol.
Je možné mi Vámi odpovědět co to mám, tu bakterií jsem si našla na internetu a léčit by se měla píši.
Na vyšetření jsem šla z důvodu opakovaných až 1,5 hodinových bolesti z oblasti žaludku co vychází hned pod prsy a je velké a bolestivé takové silné tlaky a směrem ke krku zčervenám a svědí to. Ani nedovedu popsat tu bolest pocit i jak skříply nerv, dělali mi i EKG a v pořádku 2x.
Není to ani po jídle, prostě příjde trvá, odezní a je zas klid až 5 dnů. Vesměs ve večerních hodinách, poslední byla v ranních.

Za Vaš čas děkuji. Doplnění informací: akže partner může být heliobakrii nakažen také?
Z příborů ani ne, ale líbaním (slinama) Ma zajít na vyšetření problémy nemá, jen občasné pálení žáhy.
Za doplňující odpověď děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Pavlíno, je potřeba si uvědomit, že bakterie Helicobacter pylori je přítomna u 30 - 55 % lidí. Její přítomnost se ale rutinně nevyšetřuje a většina nakažených nemá žádné obtíže. Infekce se léčí tehdy, když svému nositeli způsobuje zažívací obtíže, nejčastěji vředové onemocnění žaludku nebo dvanáctníku. Je dáván do souvislosti také s difuzním zánětem žaludku (gastritidou), což je Váš případ, proto paní doktorka předepsala antibiotickou léčbu. Netrvdila bych, že nemůžete nakazit partnera a dceru slinami, toto možné je. Helikobakter sice v ústech dlouho nepřežije, ale pokud trpíte refluxním onemocněním (což zřejmě ano vzhledem k hiátové hernii a ezofagitidě), přenést infekci slinami lze. Není ale nutné tomu přisuzovat přehnanou důležitost, k přenosu vůbec dojít nemuselo nebo naopak mohlo už dávno. Doporučuji nepít doma ze stejné sklenice a nestřídat si nyní bezprostředně příbor. Vaše onemocnění se standardně léčí kombinací léku, který snižuje produkci žaludeční kyseliny (Nolpaza) a dvou antibiotik ze třech možných. Na jedno z nich jste alergická (Fromilid - klaritromycin), zbývá tedy Duomox a Entizol. Je pravda, že Entizol má dlouhodobější výpadek a do příštího týdne zřejmě nebude. Je ale možné, aby Vám jej lékařka napsala jao IVLP, pak Vám ho v některé lékárně mohou připravit do kapslí. Nemusíte mít obavy, týden to jistě počká. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Vaše lékařka se snaží o tzv. eradikaci Helikobaktera antibiotiky. Existují různé kombinace antibiotik, proto vám vaše ošetřující lékařka, vzhledem k nemožnosti podat Entizol, vybere jiná antibiotika do kombinace. Partner samozřejmě může mít také obtíže způsobené Helikobakterem. Doporučuji proto i jemu návštěvu gastroenterologické ambulance,

Související dotazy

Helicobacter pylori- eradikace
Dobrý den. Ráda bych věděla jak jinak na Helicobacter...
Gastropatie, Helicobacter, ATB
Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na mé výsledky:...
Mám zánět žaludku, a našli mi i Helicobacter pylori
Dobrý den, už si nevím rady a tak se obrácím na vás....
Helicobacter pylori
Dobrý den, prosím o Váš názor. Moje gastroenteroložka...
Helicobacter pylori
Dobrý den, obracím se na Vás dotazem, zda si myslíte, Byla...
Helicobacter Pylori
Dobrý den chtěla jsem se Vás zeptat před týdnem jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Helicid (obsahuje laktózu a sacharózu) a alergie na mléko a laktózu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat dostala jsem prášky helicid 20, na dvanacternikovy...

Helicid 20

Dobrý den. Na alergologii mi před pár měsíci předepsali Helicid 20 kvůli pálení...

Helicid 20

Praktická doktorka mi předepsala Helicid 20, když jsem ji řekla, že mě bolí...

Helicid 20

Dobry den chtel jsem se jen zeptat jestli z toho leku Helicid 20 muzou byt aji...

HELICID 20 mg

Dobrý den, prosím o vysvětlení. Moje dcera (16) měla po hospitalizaci v TN...

Helicid a Essentiale

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu, zda mohu současně užívat následující...

Helicid a mariuhana/ibumax

Vadí když beru lék Helicid ráno a večer a zakouřím si na to mariánku? A taky...

Helicid v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8. tt, kvůli překyselení žaludku jsem před otěhotněním (IVF)...

Helicid v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu v těhotenství brát Helicid 10. Žáha...

Helicid Vs. Alkohol

Dobrý den, prosím o informaci zda je možné střídmě požívat alkohol (ne tvrdý)...

Helicobacter

Dobrý den, děkuji za odpověď, co jsem Vám položila nedávno ohledně maminčiných...

Helicobacter

Dobrý den, chtěl bych se dotázat jak je to s léčením H. pylori, když se nevyskytují...

HELICOBACTER PYROLI

Kamaradka mi rekla o svem problemu HELICOBACTER PYROLI a ja si myslim ze mam...

Helicobacter pyroli

Dobrý den, již delší dobu mám zažívací problémy. Po každém jídle jsem nafouknutá...

Helicobacter a hypofýza

Dobrý den, už asi měsíc mě trápí problémy s žaludkem a jícnem. Nejdříve mě...

Helicobacter a vyrážka

Dobry den, pred mesicem a pul mi ze dne na den zacal hlenovity prujem, zanet...

Helicobacter a vysledky

Dobrý den,již přes 2 měsíce je mi po jídle špatně, na zvracení, nevolnost se...

Helicobacter pilori

Dobrý den, při gastroskopii ze vzorku z antra žaludku mi byl proveden test...

Helicobacter pylori

Dobry den,byl mi z krve zjištěn Helicobacter pylori což asi způsobuje mé problémy...

Helicobacter pylori

Dobrý den,léčím se na Helicobactra,četla jsem,že tuto bakterii má každý 2 člověk,ale...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Těhotenský test

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat, mám 5 dní zpožděnou menstruaci a mám citlivá...

Bolest kolena z vnější strany


Mám po dvoů operacích menisku na levém kolene.

Dobrý den. Mám po dvoch operacích menisku na levém kolene . První operace byla...

Cervikobrachiální syndrom

Dobrý den, prosím o radu pro syna-věk 32let, pracuje jako kuchař a má stanovenou...

Nafouklé a bolestivé břicho

dobrý den chci se zeptat pořád mě bolí břicho a mám ho nafouklé i když sním...

Chondroza

Dobrý den, měla bych dotaz z vyšetření krční pateře rtg, co znamena: Mírna lateralizace...

Bolest v oblasti ledvin

Dobrý den, uz týden mám bolesti v oblasti ledvin. Poprvé to začalo na prave...

Krvácení mimo menstruační cyklus

Dobrý den, měla bych jeden dotaz. Menstruace mi končila 1.-2.6. a 17.6. jsem...

Opakované použití kondomu

Dobrý den, mám dotaz, hodlám poprvé zkusit kondom, ale nejsem si jist zda po...

Pálení nohou v noci.

V noci mě pravidelně probouzí pálení nohou.Není to jen pocit.Nohy mám skutečně...

Vyvolávací injekce

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat ohledně vyvolávací injekci.Mela jsem menstruaci...

Kortikoidní mast

Dobrý den, chci se zeptat, jak často používat kortikoidní mast na zůženou předkožku...

Artrosa páteře a zalehlé uši

Dobrý den, v lednu jsem absolvovala poměrně dlouhý let, asi 10 hodin. Při přistávání...

Uzivat liek PAMBA alebo nie

Chcem sa opytat ci podla Vas mozem uzivat liek PAMBA,ktory mi predpisal moj...

Zhmoždění kotníku

Dobry den, cca pred tremi tydny jsem pri cviceni spatne doslapla a nejak po...

Oddalování orgasmu

Dobrý den, kdysi už jsem se na Vás s tímto dotazem obracel, ale Vaše odpověď...

Bolesti bederní páteře/si skloubení

Dobrý den, kolem poloviny ledna mě z ničeho nic začalo bolet mezi levou kyčlí...

Nerovnosti na čípku

Dobrý den, mám dotaz ohledně nerovností na děložním čípku. Je to pár měsíců...

Drobné krvácení z konečníku


Zpoždění menstruace po Postinoru 2

Dobrý den, měla bych dotaz. S přítelem se nám stala nehoda a byla jsem donucena...

Reklama
Zavřít