Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Heliobacter pyroli - jsou nutna antibiotika?

Trávení Dana 11.1.2016

Dobry den pane doktore. Ziji v Nizozemsku, jiz pres rok me travi ruzne zazivaci problemy. Pred cca 2 mesici jsem mela opakovane ostre bolesti v oblasti zaludku, caste rihani, pocit knedliku v krku, silne slineni, vyjimecne i navrat obsahu zaludku do krku. Vzhledem k delsimu trvani problemu me prakticky lekar doporucil na gastro, kde doktor provedl test stolice na heliobacter pyroli a doporucil mesic uzivat omperazol 40 jednou denne. Nejsem priznivcem leku, takze jsem misto nich nasadila setrici dietu aj. doporucena opatreni, jako spanek s mirne zvysenou horni casti tela, vzprimenou polohu po jidle atd. Od poslednich vetsich bolesti uplynul zhruba mesic, stale se objevuje rihani a mirny pocit tezkosti po urcitych jidlech. U doktora jsem byla ma kontrole, kde se ani nezeptal na muj stav, oznamil nalez hel.pyroli a predepsal mi 2 antibiotika a opet omperazol. Tak jsem se po opusteni ordinace dala do cteni, a zjistuji, ze ten hel.pyroli ma asi polovina lidstva, a ze je nejcastjsi pricinou vzniku zaludecnich a dvanacternikovych vredu, a ze se prenasi z cloveka na cloveka velmi snadno. Muj dotaz tedy zni, je nutne antibiotika pri pozitivnim nalezu skutecne uzivat, i kdyz nyni bolesti jiz nemam? Nemela jsem jine vysetreni, neni tedy prokazane, ze mym problemem byl skutecne vred. Navic ziji s partnerem, ktery pravdepodobne hel.pyroli ma take, takze se obavam, ze na me bakterie zase 'preskoci' a anibiotika budu uzivat zbytecne. Pokud jsou antibiotika nutna, mel by se pritel nevhat take otestovat a uzivat je se mnou? Omlouvam se za dlouhe psani a moc dekuji za radu

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Vaše závěry jsou logické. Nebudu zde rozebírat Helicobactera. Snad jenom, že s partnerem máte pravdu. Existuje daleko efektivnější a optimálnější řešení. Díky těm internetovým "znalostem" chybně uvažujete o vředu. To jste neměla zcela jistě. Celý problém je v překyselení, v překyselení organizmu a žaludku. To děla vaše potíže. Helicobacter p. je pouze důsledek. Budete-li bojovat úspěšně s překyselení, potíže vymizí a Helicobacter také, resp. půjde "spát".
Podmínkou je odkyselovat. A teď pozor, odkyselíte se pouze a jenom, když se přestanete překyselovat, tedy když odstraníte potraviny, které překyselují. Hlavně překyseluje kofein a kofeinové nápoje, všechny slazené a jinak ochuzené nápoje. Pije se pouze neperlivá voda, voda s citrónem a bílé, zelené nebo bylinné čaje (ne ovocné). Překyselují sladkosti. Překyseluje ovoce, nahradí se zeleninou, která odkyseluje. Překyseluje bílá mouka rýže, nahradí se bramborem (nejlépe ve slupce na páře). Je potřeba jíst dostatek masa, vajec a ryby, lépe tmavé barvy. Omeprazol nalačno ráno bych 2-4týdny doporučoval, při stravování jak výše popsáno. Před spaním 2 tablety Vitar soda, resp. lžičku jedlé sody. Vitar soda je u nás volně v lékárně. Dr.Holečko
holeckoj@seznam.cz

Související dotazy

HELICOBACTER PYROLI
Kamaradka mi rekla o svem problemu HELICOBACTER PYROLI...
Helikobakter pyroli
Dobrý den, kde se dá v Brně udělat dechový test na...
Antibiotika
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se...
Antibiotika
Dobrý den, opakovaně mi byl ve vagině zjištěn Staphylococcus...
Antibiotika
Dobrý den. Mám zánět středního ucha a beru na to antibiotika...
Helicobakter pyroli
Dobrý den, obvodní lékař mi z odběru stolice zjistil...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Helikobakter

Dobrý deň, Pred rokom mi zistili helikobaktera. Liečili ma antibiotikami(týždeň)...

Helikobakter pylori

Chci se zeptat, jestli pomáha vyléčit helicobacter pylori tabletky chios masticha.

Helikobakter pylory

dobrý večer byl mi zjištěn tento druh bacilu v žaludku,při gastroskopickém vyšetření.který...

Helikobakter pyroli

Dobrý den, kde se dá v Brně udělat dechový test na přítomnost Helikobakter pyroli...

Helikobakter?

Dobrý deň, moja maminka mala pred rokom helikobaktera. Kedže som bola u obvodnej...

Helikobakterie

Dobrý den, byla jsem na "gastro" vyšetření a dnes mi byla potvrzená helikobakterie....

Helikobakterie


Helikobakterie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pojem heliobakterie, už jsem poslala jeden...

Helikobakterie u dětí

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu. U mne diagnostikovali helikobakterii....

Heliobacter

Dobrý den, mám problémy s heliobacterem a chtěl bych Vás požádat o informaci...

Heliobacterie pyroly

Dobrý den,Zjistily u mě heliobacterii pyroly,ale pan doktor mi nedal žádné léky.Musí...

Heliobakterie

Dobrý den, dočetla jsem se, že existuje test pro domácí použití na výskyt helibakterie...

Heliobakterie pylori

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mého 7 letého syna u kterého se už ve 3 letech...

HELLP Syndrom

dobrý den, již jsem porodila 6dětí,v roce 2014 v červnu jsem potratila samovolně...

Hellp syndrom

Dobrý den, mám za sebou jedno těhotenství a prodělala jsem hellp syndrom. Porodila...

HELLp syndrom

Dobrý den chtěla bych se zeptat jaka je pravděpodobnost kdyz jsem prvni porod...

Hellp syndrom

Dobry den, u prvniho ditete se u me projevil hellp syndrom. Porod se musel vyvolat...

Hellp syndrom

Dobrý den, 11.3 2013 jsem porodila císařským řezem kvuli hellp syndromu předčasně...

Hellp syndrom

Dobrý den. Je mě 28let, Mám za sebou dvě těhotenství a jeden porod. První...

Helmiti

Je pravda, že 95%lidí mají helmintoz? Jakými vyšetřeními nejučinnějšimi se dají...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v oblasti stydké kosti

Dobrý den, trápí mě bolest v oblasti stydké kosti na pravé straně, řekla bych,...

Zánět šlach

Dobrý den, může se při zánětu šlach objevit v místě bolesti modřina? Mám chronický...

Bolest dolních končetin

Dobry den,prosim o radu co delat pri tupe a neustale bolesti dolnich končetin,dekuji.

Krev v moči

Dobrý den,mám takový problém,zhruba před týdnem se mě ve spermatu objevila krev,...

Krev ve stolici

Dobrý den, je mi 21 let a poslední dobou mám takový problém. Ze začátku to byly...

Klion D v těhotenství

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem psala do Vaší poradny dotaz a nedošla mi žádná...

Pálení a pocit tepla v hlavě

Dobrý den,je mi 32let a donedávna jsem byla celkem zdravá.Začátkem ledne,se...

Přetrvávající kašel po zápalu plic

Dobrý den, dvouletá dcera prodělala před 12 dny zápal plic. Dostala Zinnat a...

Oddálení menstruace

Dobrý den,chtěla sen se zeptat jaky doporučujete prášky na oddálení menstruace...

Snížená fce štítné žlázy a kouření

Dobrý den, bude to rok co mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy. Teď beru...

Otok po zlomenině

dobry den,jsem po operaci hlezeni kosti prave nohy,mam 8.dni sundanou sadru,noha...

Zánět močového měchýře, cystitis

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem v 10tt a mam zánět močového mechyre(hodne...

Nedávno jsem objevil na svém těle zvětšenou uzlinu v tříslech na pravé straně

Dobrý den, nedávno jsem objevil na svém těle zvětšenou uzlinu v tříslech na...

Bolesti zad, svalů, únava

dobrý den prosím o radu,jsem celá nějaká unavená z bolestí všech svalů na zádech...

Brnění nosu

Brnění nosu Dobrý den, prosím Vás moc o radu. Už několik dní mi jakoby brní...

Borelióza

Dobrý den, brala jsem antibiotika kvůli podezření na boreliozu, po 3 týdnech...

Infekční zdravý nosič mononukleózy

Dobrý den, mám strach, že jsem infekční zdravý nosič mononukleózy a rád bych...

Při sexu nic necítím

Dobry den, Mam problem se kterym jsi nevim vubec rady, trapi mne to uz zacatku...

Opar (vnitřní)

Dobrý den, chci se zeptat, jakým způsobem léčit opar, který se udělá z vnitřní...

Degenerace posledního L disku a jeho objemný,přev.levostranný výhřez komprimující odstup levé kořenové pochvy.

Dobrý den, dovoluji si poslat záznam z MR a prosím o překlad do laické řeči...

Reklama
Zavřít