Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Imunologické vyšetření

Imunita Lukáš 2.8.2021

Dobrý den,
Rád bych se Vás zeptal na názor ohledně mých čerstvých výsledků krve.
Je mi totiž neustále špatně, jsem vyčerpaný.
Vypsal jsem Vám zde níže veškeré výsledky, které byly pod nebo přes čáru, budu velmi rád, když na to kouknete a řekne zda v tom nevidíte něco víc. K imunologovi jsem docházel, ale neví si rady, stav se nelepší vzhledem ke sníženým lymfocitům. Když jsem si prošel krevní výsledky, trknul mi do očí údaj anti-HBs, mám ho 321,9. V minulosti jsem měl na CT- hraniční játru, slezinu a srdce. Doktoři to, ale neustále zlehčují, rád bych věděl co semnou tedy je. Zda je opravdu můj problém u játry. Jsem jakoby neprokrvený, bledý, jakoby mi nešly živiny do těla. Nemohu pořádně ani na slunce, s kterým jsem nemel nikdy problém. Je mi 29.let , nekouřím nepiju. Budu opravdu rád za každou radu.
Děkuji mnohokrát.

Proteiny:
CIK C1q IgG - 7,36 (norma: 0,00-4,40)

Potravinová intolerance:
a-milk IgG - 2,11 (norma: 0,00-1,00)

Elfo proteinů:
elektroforetický nález fyziologický v oblasti albumin až beta-globuliny.
Hepatitidy:
anti-HBs - 321,9 (norma: 0,0 -10,0)
anti-HAV IgG - pozitivní
Hematologie:
PDW - 18,6 (norma: 9,0-17,0)
MPV - 13,3 (norma: 7,8 -12,8)
Neutrofily - 0,761 (norma: 0,450-0,700)
Lymfocyty - 0,173 (0,200-0,450)
Buněčná imunita:
T lymfo CD3 - 40,8 (norma: 58,0 -84,0)
T lymfo CD3+abs. - 501 (norma: 600-2000)
Th lymfo CD4+ - 23,3 (norma: 27,0 - 53,0)
Th lymfo CD4+abs - 286 (norma: 400-1100)
Tc lymfo CD8+ - 17,3 (norma: 19,0 - 48,0)
Tc lymfo CD8+ abs - 212 (norma: 300-1000)
NK buňky CD56+ - 40,5 (norma: 5,0 - 27,0)
NK buňky CD56+ abs. - 497 (norma: 80 - 300)

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Rehn

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MUDr.Vanda Řezníčková, všeobecné praktické lékařství

Dobrý den, děkujeme za dotaz. Pokud jsou pozitivní pouze anti-HBs, tak to ukazuje na získanou imunitu po očkování. To lze i předpokládat podle Vašeho věku, protože dětská populace Vašich ročníků byla již proti žloutence typu B plošně očkována. Anti-HAV IgG lze vysvětlit buď také jako imunita po očkování nebo po prodělání onemocnění v minulosti. Navrhuji tedy ověřit si údaje o očkování ve Vašem očkovacím průkazu. Co se týká dalších podrobnějších hodnoty buněčné imunity, tak poprosím imunologa, zda by se k Vašemu dotazu mohl vyjádřit.
Ještě bych chtěl dodat, že v rámci únavy je jistě důležité zkontrolovat také funkci štítné žlázy.
Prosím vyčkejte na odpověď specialisty. S pozdravem,

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MMUNIA spol. s r.o.

Dobrý den, jak již píše pan doktor pozitivita protilátek proti HBs Ag a anti HAV IgG - svědčí pro onemocnění prodělané v minulosti nebo protilátky získané po očkovaní.
Imunologické vyšetření je vždy potřeba hodnosti celkově/ je proto lépe zaslat celý výsledkový list, než pouze zvýšené hodnoty/. Nelze pouze samostatně hodnotit laboratorní nález bez podrobné anamnézy, klinického vyšetření.
Z výsledků z hematologie je pouze mírné snížení lymfocytů tím druhotně snížení zastoupení jednotlivých podtypů lymfocytů - CD4, CD8. Jedná se o velmi mírnou odchylku, pokud se necítíte dobře, odběr bych zopakovala cca za 1-2 měsíce k zachycení dynamiky změn.
Zvýšená hodnota CIK, může svědčit pro známky aktivace imunitního systému, je to nespecifický ukazatel, vzhledem k tomu, že neznám další podrobnější výsledky, nelze se k tomu konkrétněji vyjádřit.
Pozitivita protilátek - a-milk IgG - 2,11 (norma: 0,00-1,00) - nesvědčí pro potravinovou alergii na kravské mléko, pokud máte obtíže po požití BKM je vhodné vyšetřit protilátky ve třídě IgE
Určitě bych výsledky znovu konzultovala s vaším imunologem, který vás vyšetřil.

Přeji hezký den MUDr.Marcela Vorlíčková

Související dotazy

Imunologické vyšetření a protilátky
Přeji hezký den, ráda bych se zeptala, co znamenají...
Imunologické výsledky
Dobrý den, mám dotaz. Byla jsem na imunologickém vyšetření...
Imunologické výsledky
Dobrý den, dnes mi přišly výsledky z alergologie a...
Diflucan a další léky-mají vliv na imunologické vyšetření?
Dobrý den, chtěla bych se zepat,zda má cenu začít...
Imunologické vyšetření
Dobry den,16měsíční syn prodělal za tuto zimu již 12...
Imunologické vyšetření
Dobrý den, mám vlastně dva dotazy, před 2 měsíci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Imunologicke vysetreni a HIV

Dobry den. Chtel bych se zeptat, zda se pri imunologickem rozboru krve dela...

Imunologické výsledky

Dobrý den, mám dotaz. Byla jsem na imunologickém vyšetření dne 17. 5. 2016,...

Imunologické výsledky

Dobrý den, dnes mi přišly výsledky z alergologie a imunologie.chtela jsem se...

Imunologické výsledky testů

V krevních imunologických testech mám mimo jiné také hodnotu AB/Helicobacter...

Imunologické vyšeření

Dobrý den, paní doktorko, Jsem ve sledování na imunologii, z důvodu pozitivity...

Imunologické vyšetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byla jsem vyšetřena na imunologii,byla jsem...

Imunologické vyšetření

Dobrý den, právě jsem prodělala imunologické vyšetření. Můžete mě napsat co...

Imunologické vyšetření

Dobry den,16měsíční syn prodělal za tuto zimu již 12 otitid,kromě léčby na orl...

Imunologické vyšetření

Dobrý den, mam téměř 2 letou dceru, které je od 3 dávky Hexy často nemocná....

Imunologické vyšetření

Dobrý den, prosím o stručném popisu , nálezu viz lékařská zpráva. Vůbec těm...

Imunologické vyšetření

Dobrý den, mám vlastně dva dotazy, před 2 měsíci mi bylo děláno kompletní...

Imunologické vyšetření

Dobrý den, v posledním půl roce jsem byla velmi často nemocná (zlatý stafylokok,...

Imunologické vyšetření

Dobrý den, kvůli 3 ZP jsem podstoupila imunologické vyšetření. Výsledky vyšly...

Imunologické vyšetření

Dobrý den mám dotaz ohledně nových výsledků z vyšetření Ena , nemohu nikde dohledat...

Imunologické vyšetření a HIV

Dobrý den, chci se zeptat, zda i výsledky běžného podrobného vyšetření na imunologii...

Imunologické vyšetření a protilátky

Přeji hezký den, ráda bych se zeptala, co znamenají tyto moje imunologické výsledky...

Imunologické vyšetření krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda by kompletní vyšetření krve za účelem...

Imunologické vyšetření po potratech

Dobrý den pane doktore, včera jsem si byla pro výsledky imunologického vyšetření...

Imunologické vyšetření syna

Dobrý den paní doktorko, syn 3 roky trpí od 1 roku opakovaně bronchitidami...

Imunologické vyšetření syna

Dobrý den, nedávno jsem byla se synem na kontrole na imunologii a dnes jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení pochvy

Dobrý den, mela bych takovy dotaz, jednou za cas se mi stane se me po sexu páli...

Svědění zevního genitálu

Dobrý den, ráda bych se zeptala už několikátý den mě doprovází nepříjemné svědění...

Močové cesty a Biseptol

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Před cca. 8 lety jsem trpěla na...

Zarostlý nehet u palce na noze

Dobrý den. Začal bych tím, že mám zarostlý nehet už asi 5 měsíců. 3x jsem...

Nafouklé břicho, bolesti zad a hrudníku

Dobrý den, manžel (38) má opakující se trávicí problémy, neustálé nafouklé břicho,...

Bolest ucha

Dobrý den, dneska ráno mě začalo bolet ucho a moje sestry šli akorád k doktorovi...

Azalia - zpoždění menstruace

Dobrý den, dříve jsem užívala ant. Cerazette, po které jsem silně krvácela po...

Bolest je zezadu kolene

Dobrý den, reaguji na vaší odpověď na můj dotaz a chtěla bych jo ještě upřesnit....

Pálení v pochvě

Dobrý den, mám takový problém, často se nevídame s partenerem, takže máme třeba...

Infekčnost anginy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho po zahájení léčby antibiotiky...

Antibiotika a gyrablock

Dobrý den, asi před 5 dny jsem dostala zánět močového měchýře. Užívám antibiotika...

Divertikl jicnu

Dobry den, mam dotaz ohledne divertiklu jicnu v oblasti nad aortou.Velikost...

Cipralex

Dobrý den,chci se zeptat na užívání cypralexu-užívám ho 1 rok a byliny kotvičník.Je...

Ruptura šlachy m. biceps brachii

Dobrý den. Před 3 týdny jsem upadl na běžkách. Při pádu na nataženou levou...

Valdoxan a Trittico

Dobrý den, beru antidepresiva Valdoxan 125mg denně, dále beru Lamotrigin 250mg...

Nepravidelná menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, minuly měsíc při prvním dnu méně jsem začala...

Boule pod levým žebrem

Dobrý den pane doktore! Už delší dobu jsem měla na levé straně pod žebrem malou...

Točení hlavy, bolest levé ruky

Dobrý den, včera se mi začala točit hlava hned ráno jakmile jsem se při spánku...

Nateklá lýtka

Dobrý den, je mi teprve 19 let, ale už delší dobu mě trápý oteklá lýtka. Ráno...

Bolestivá uzlina v podpaží

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat zda je nebezpečná bolestivá bulka či uzlinka...

Reklama