Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jiný problém

Vnitřní lékařství Ilona 17.5.2018

Dobry den, mam zdravotni problem uz 14dnu 3x sem byla na pohotovosti 3x u praktickeho lekare a i u kardiologa. Muj problem je v tom ze mi rychle busi srdce hlavne v klidu, motani hlavy, paleni na hrudi a hlavni problem ze se nemohu poradne nadechnout a polikat.Odbery vse v poradku i na stitnou zlazu, rengen na plyce v poradku, ekg pokazde v poradku jen malicko mi nasel kardiolog selest. Vysetreni ekg holter 24h mam za mesic i echo, take sem objednana na rengen krku momentalne beru leky jen neurol trochu to tlumi a xados na alergii, lamotrigin. Brala sem i propanorm ale po nich sem skoro omdlevala takze sem musela vysadit. Vecer je to opravdu nesnesitelne vubec se nedokazu poradne nadechnout. Rada bych nejakou radu co by to jeste mohlo byt. Tlak mam pokazde 125/70 jen vcera mi vyskocil na 150/90.Tyto problemy mam poprve je mi 24 a nemam ani zadny stres coz se me pokazde ptaji ale opravdu zadny stres. Take prikladam 1 zpravu ze vcerejsi navsteve z nemocnice. Doufam ze to pujde precist. Dekuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, bohužel, zpráva je nečitelná. Nezmiňujete se, z jakých důvodů berete Lamotrigin (neurologické či psychiatrické onemocnění). Pokud chcete, abychom Vám pomohli, je třeba mít důvěru a být upřímná. Dle Vašich obtíží, současných nemocí a léčby lze pak adekvátně odpovědět na Váš dotaz. Vaše potíže mohou souviset s psychiatrickým onemocněním, může jít např. o blok v oblasti hrudní páteře, může jít také o psychosomatické obtíže.... Pokud potřebujete podrobnější odpověď, prosím, sdělte informace u jakých lékařů jste sledovaná, jaká byla léčba v současnosti a byla v minulosti, jaké máte či jste měla nemoci, jaké je Vaše zaměstnání atd. Jinak je třeba počkat na Holter. vyšetření EKG a ECHO srdce, a dále by bylo vhodné i zátěžové EKG.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, Vaše obtíže musí být skutečně velice nepříjemné. Je mi líto, že se dosud nepodařilo zjistit, co Vaše nynější porblémy s dušností a bušením srdce způsobilo, věřím ale, že podrobným vyšetřením se nakonec na něco přijde.
Bohužel v přiložené zrávě nenalézám výsledky vyšetření krevních testů, D-dimerů a další, jejichž výsledky bych ráda znala, abych mohla říci, že se například na něco zapomnělo. Příčinou Vašeho současného stavu může být například chudokrevnost (zjistí se z krevního obrazu), porucha štítné žlázy - oboje se předpokládám vyloučilo, jak píšete. Napadá mne, když jste měla trombózu a máte zavedené tělísko, je zde riziko, že byste mohla mít plicní embolii. Na to by mělo proběhnout minimálně vyšetření D-dimerů a další. Zeptejte se praktického lékaře, zda se na to pomyslelo, také kontaktujte svého ošetřujícího hematologa, možná by mohl provést vyšetření on.
Vzhledem k dušnosti a také vzhledem k možnému plicnímu podílu obtíží doporučuji co nejdříve plicní vyšetření, kde se zjistí pomocí testů, jak jste s dýcháním na tom. Podle výsledků by Vám mohli předepsat léky, které Vám pomohou dušnost zvládnout.
Nepíšete, jaký bývá obvykle Váš krevní tlak a jaký je nyní Váš puls. Někdy místo léku, který jste dostala na srdce - propanorm, je možné dát lék ze skupiny betablokátorů, které srdce rovněž dokáží zpomalit. Je to třeba probrat s Vaším lékařem.
Je možné, že na dušnosti má podíl blokáda hrudní páteře či žeber. To by zjistil rehabiltační lékař či neurolog, kam Vás může Váš praktický lékař odeslat. V takovém případě by Vám pomohla rehabilitace.
Pokud by byl podíl psychický (nekdy nemusí být spouštěčem stres který píšete, že nemáte, ale i jiné faktory jako události v rodině, práce, zkoušky...), pak je ještě možnost navýšit Neurol. Opět by Vám měl poradit Váš praktický lékař. Neurol je jen přechodné řešení, protože na něj záhy vzniká návyk. V případě psychického podílu je pak vhodná psychoterapie a případně malá dávka antidepresiva.
V neposlední řadě bývá někdy rychlejší puls při těhotenství, proto doporučuji udělat si těhotenský test i přesto, že máte tělísko.
Každopádně je nezbytné, abyste zkusila zjistit, čím tento Váš problém začal a zkusila prozkoumat všechny okolnosti fyzické, psychické i sociální, které by ke změně Vašeho zdraví mohly vést. Neberete například nové léky, dopňky stravy, nestalo se v poslendí době něco nezvyklého, není někdo ve Vašm okolí nemocný, nezměnila jste matraci, polštář či nedělala nějakou nezvyklou fyzickou aktivitu atd..
Držím Vám place a přeji Vám, aby se brzy přišlo na příčinu a způsob léčby, který Vám uleví.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den, mám problém týkající se mého penisu,...
Jiný problém
Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj...
Jiný problém
Dobrý den, ještě dodatek k předchozímu dotazu. Před...
Jiný problém
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, už pár měsíců spím...
Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den, mám dlouholeté potíže s pocením na nohou a rukách a nic nezabírá....

Jiný problém

Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz, ale radši se většinou poradím,...

Jiný problém

Dobrý den, včera dopoledne jsem byl na extrakci zubu dole vlevo šestka (36)....

Jiný problém

Dobrý den, včera jsem s přítelem provozovaly orální sex. Zkoušeli jsme i tzv....

Jiný problém

Dobrý den, pracuji často s barvami, respirátor nosím ale již delší dobu mě trápí...

Jiný problém


Jiný problém

Jem po IM, beru Bisoprolol, Copydogrel, kys. Acetylsalicilovou, atrvastatin....

Jiný problém

Dobry den, prosim o radu. Muž, 45let, ma uz 3mesice bolesti bricha, v nadbrisku,...

Jiný problém

Dobrý den, na vnitřní straně spodního rtu se mi cca před 2 měsíci udělal...

Jiný problém

Dobrý den, přítelkyně brala před 1 rokem a pul drogy ale nepíchala si je. Poslal...

Jiný problém

Dobrý den, mám jeden dotaz. S přítelem jsme spolu spali 2.6.-3.6, cyklus mám...

Jiný problém

Dobrý večer, mám mírnou nadváhu, je mi 24 let a snažím se se sebou něco dělat....

Jiný problém

Dobrý deň. Ja ani neviem ci mam ísť k lekárovi... V poslednej dobe ma boli strašne...

Jiný problém

Dobrý den, ve středu jsem navštívil ORL kvůli problémům s bolestí v krku...

Jiný problém

Dobry den,moc prosim o radu nevim zda to mam delsi dobu ale vsiml sem si toho...

Jiný problém

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o odpověď, jaké je riziko přenosu chorob...

Jiný problém

Dobrý den, mockrát děkuji za předešlé rady, k psychiatrovi jsem již objednán....

Jiný problém

Dobrý den,už několik let mě trápí křeče v rukou a nohou.Několikrát jsem se o...

Jiný problém

Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl akutní selhání jater....

Jiný problém

Dobrý den, prosím o radu či pomoc, jak zlepšit zdrav. stav, který nikdo moc...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení pochvy po sexu


Vyšší hodnota cholesterolu po porodu

Dobrý den paní doktorko, jsem 5 měsíců po porodu, stále mám nahoře asi 7 kilo...

Suchý kašel

Dobrý den.Prosim o radu.Mám astma.Nyní asi 14 dní suchý neproduktivní kašel.Ventolin...

Masturbace a nateklá předkožka

Dobrý den, dnes po masturbaci mi lehce natekla předkožka, nebolí to ani nesvědí,...

Antikoncepce Menyan

Dobry den, beru antikoncepci Menyan , mam prave týdenní cyklus menstruace ale...

PSA

Mám - li PSA větší tj v mém případě 7,6 je to problém ?je kontrola krve dostačující...

Menopauza?

Dobrý den, je mi téměř 50 let. Poslední menstruaci jsem měla před více než...

Braní antidepresiv a orgasmus

Dobrý den, již měsíc beru antidepresiva Esoprex a nemohu dosáhnout orgasmu,...

Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit neustálého namožení svalů, únava.

Dobrý den, prosím Vás o radu. Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit...

Bolest a otok chodidla

Dobrý den, asi před měsícem jsem několik dní opakovaně chodila delší trasy,...

Bulka na penise

Objevila se mi bulka na penisem mám jí tam tak mněsíc. Kdy na ní zatlačím nebolí....

Svrbenie a palenie analu.

Dobry Den mam taky mensi problem.Asi tri mesiace dozadu ma začala svrbiet ludovo...

RUDÉ-Krvavé puchýře na patře?

Dobrý den, občas se mi na tvrdém patře utvoří tato červená mapa, která někdy...

Odběr krve

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dnes brali synovi krev - dětská lékařka -...

NAFOUKLÉ BŘICHO

Dobrý den, už delší dobu mě trápí nafouklé břicho. Nejím sladké ano mastné potraviny,...

Kašel

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně otce,63let,kuřák. Už několikrát se...

Zvýšené onkomarkery CEA

Dobrý den, měla jsem gynekologické potíže, lékař mi nabral marker CEA a CA125.Ten...

Únava a nižší tlak

Dobrý den, je mi 19 let a mám potíže již 3 roky s neustálou únavou. Musím spát...

Tepová frekvence v noci
