Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kolaps od páteře ??

Záda, páteř Věra 19.9.2017

Trpím opakovaným lumbagem asi 1x za rok. Co mě děsí, že bolesti jsou pokaždé horší - naposledy kolaps, bezvědomí. Dle RTG nálezu u ortopeda:
TLS páteř -klidná, lehce skoliotická, rozvíjí dobře. Prominence pod 1cm lumb.vlevo. Lehká asymetrie boků
RTGTLSpáteř vstoje T5-10dx-L2-9sin-L5, rotace1, LS+-horiz.-
LSbočně vleže: blok dolní I pateře, jen malá osteochondrosa L4/5, L5/S1, jinak bez degen, změn
Lehká retrolistesa L5/S1
Zá: LS sy.anamn.kolaps
idiopat.skoliosa

Jelikož jsem z malého města, doporučené parafín. zábaly nebyly realizovány (středisko jimi nedisponuje)
-rehabilitace z mého pohledu velmi nekvalitní
Nejraději bych jela na nějaké odborné pracoviště (rehabilitační ústav...), kde bych cvičení zvládla pořádně (jsem motivovaná stav zlepšit), ale nevím, zda je s takovou diagnosou možnost na takovou péči dosáhnout. Prosím o názor, je mi 48 let na ráda bych ještě vydržela mobilní. Poslední zážitek lumbaga s bezvědomím byl velmi motivační.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

dobrý den, já bohužel nerozumím tomu proč nemáte neurologické vyšetření a provedené CT či MR vyšetření...také i když máte potíže s bederní páteří, bývá většinou nález i na krční páteři, takže bych se dožadoval nejlépe MR nejlépe celé páteře, a pokud možno i mozku, kvůli tomu kolapsu...mozek a krční páteř se dělá při jednom vyšetření, hrudní a bederní se musí dělat zvlášť, každopádně je potřeba vyšetřit i jiné možné příčiny kolapsu, problém se srdcem, tlakem a podobně, takže je potřeba stav nejdříve dovyšetřit dle mého názoru, děkuji, ještě vám napíše svůj názor i náš specialista v tomto oboru.

Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace

Lumbago ( bolest beder ) má 1x za rok 90% lidí. Na tom není nic divného.
Normální prostá bolest zad v této frekvenci není důvodem pro vyšetření MRI, natož celé páteře.
Pokud nemáte u vás vybavenou rehabilitaci, budete zkrátka muset jet jinam. Rehabilitační ústavy se zcela jistě této problematice věnují. Doporučit vám musí tuto léčbu neurolog, ortoped nebo rehabilitační lékař. Pak schvaluje revizní lékař pojišťovny.
Nejdůležitější je však váš údaj o bezvědomí. To rozhodně nepatří k doprovodným příznakům bolestí zad a je nutné ho dovyšetřit dle doporučení kolegy Folprechta.

Související dotazy

Kolaps
Nalez na EEG Dobrý den, mám takový menší problém 3...
Kolaps
Dobrý den asi před 4 týdny jsem měla velké psychické...
Rentgen páteře
Dobry den,chtela bych se zeptat. Po vysetreni RTG...
Operace páteře
dobrý den , čeká mě operace krční páteře . budou mě...
Bolest páteře
Dobrý den dnes jsem byla na rtg patere dostala jsem...
Kolapsy
Dobrý den, je mi 15 let. Rok mě trápí kolapsové stavy....

Doporučujeme

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolem oka

Dobrý den, byl jsem na dovolené v Alpách a po 3 dnech mne začalo bolet okolo...

Zvláštní pocit, divné stavy

Dobrý den. Asi 2-3 měsíce mívám takový "zvláštní pocit". Tlaky v hlave a na...

Bolest varlat při sexuálním vzrušení

Dobrý den Asi před 14 dny jsem byl doléčen na zánět nadvarlete přičemž jsem...

Boláky na obličeji a ve vlasech při onemocnění celiakií

Dobrý den. Můj přítel trpí celiakií, která mu způsobuje vyrážku po těle. Má...

Syfilis- ranka i po 8 měsících?

Dobrý den, asi před 8 měsíci sem měla možná nechráněný styk. Bohužel si kvůli...

Pupínky na čerstvém tetování

V Pátek jsem byla na tetování, je to už mé druhé a poprvé jsem neměla žádný...

Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin


Bolest Varlat pri vzruseni

Zdravím, je mi 15 let a když se s holkou např. Líbam tak mě potom začnou bolet...

Bolesti zubů

Dobrý den,můj přítel má hrozne bolesti zubů,které trvají už několik měsíců. Bohužel...

Pichlavé bolesti nad penisem a někdy v břiše a podbříšku

Dobrý den, je mi skoro 20 let. Před třemi dny jsem byl na večírku. Opil jsem...

Absence menstruace


Operace karpálního tunelu

dobry den měla bych dotaz asi 4 tydny zpatky jsem prodělala operaci karpálního...

Neurologické potíže po užívání Medrolu


Bulka na šourku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat specialisty ohledně bílé bouličky v oblasti...

Zvýšená hodnoty lipázy při vyšetření slinivky břišní


Absence menstruace

Dobrý den je mi 27 let a uz pul roku jsem nedostala menstruaci a neprisla ani...

Srůsty

Dobrý den jsem po operaci nikdo mě nic neřekl jenom sesta v nemocnici že jsem...

Bolesti zubů po nasazení korunek

Dobrý den, před 2 týdny mi byly nasazeny celokeramické korunky. Na vrchních...

Prohlubně na hlavě

: Dobry den, asi pred mesicem se mi nahore na hlave udelali dve prohlubeniny....

Zpožděná menstruace a těhotenství

Dobrý den, chtela bych se zeptat. Užívala jsem hormonalni antikoncepci aa lékař...

Reklama
Zavřít