Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Manžel je po léčbě žloutenky C, napadá mě z nevěry, vyšetření psychiatrem

Věra 14.6.2018

Muž se léčil s žloutenkou typu c.V současné době je bez viru.Co mě tíží je že,mě neustále napadá z nevěry.Načetla jsem si co všechno se děje, při léčbě ,co způsobují léky.Bylo mi doporučeno aby vyhledal, psychiatra to ale odmítá s tím ,že se mám stydět že není blázen.Moje otázka zní má poničený mozek? podle chování usuzuji,že nemoc dostal mezi roky 92-95.Viremii měl 1 200 000.Jeho ošetřující lékař mu doporučil před léčbou knihu moučný mozek.On si vše převrátil ,tak že do dnes nejí pečivo ani žádné přílohy jen maso ,ovoce a zeleninu.Mohu si nějak pomoc už moc síly to vše snášet nemám.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, chápu, že máte nyní těžké pořízení. Nejlepší a ideální by samozřejmě bylo, kdyby manžel psychiatra navštívil (může jít i o jinou psychickou poruchu, počínající degenerativní onemocnění mozku, jiné potíže- proto by bylo dobré vyšetření). Ale pokud toto odmítá, je situace samozřejmě složitá. Ještě byste ev. mohla zkusit, že si o všem popovídáte u psychologa (rozeberete s ním situaci). Dále byste se ev. mohla pokusit ještě o vyšetření neurologem (také se zabývá onemocněními mozku)- v tomto případě by manžel nemusel mít nepříjemné pocity. Vzhledem k problematice ale počítejte s tím, že manželův stav se bude řešit postupně, je to spíše na delší dobu a stav vyžaduje hodně trpělivosti.
Váš dotaz také dále předám specialistovi, aby se k problematice také vyjádřil a doporučil ev. další řešení. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den paní Věro,
jen k vám okrajově. Domnívám se že prodělaná žloutenka typu C (zvlášt když ted není viremie) je zcela vedlejší nález.ˇ
Na knihu moučný mozek jsem se díval, již jen samotný název je zavádějící (kdo by chtěl mít "moučný mozek = blbý mozek"), většině pacientů (pokud není nějaký speciální důvod) doporučujeme racionální a vyváženou stravu, což znamená bílkoviny, tuky, a sacharidy v rovnováze.
Co se týče vašeho napadání z nevěry (předpokládám že svědomí máte čisté, jinak byste nepsala je to trochu problém , Může to být otázka osobnosti (byla manžel vždy takový nebo se zásadně změnil) může tam hrát roli alkohol (o tom jste nepsala) a může se jednat o psychiatrické onemocnění (psychosa demence, které takto začíná) . Pokud však pacient vyšetření odmítá tak pokud neohrožuje sebe nebo okolí proti jeho vůli nemůžeme dělat nic.

S pozdravem

MUDr. Miroslav Sekot

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Reaktivace žloutenky
Dobrý den, jsem ročník 1971. Od svých dvaceti let jsem...
Je u Crohnovy choroby těžší průběh žloutenky typu A?
Dobry den . Trpim na Crohnovu chorobu, a bezne onemocneni...
Přenos žloutenky C
dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká je pravděpodobnost...
Hepatitida C, psychické obtíže
Prosím o radu můj manžel má žloutenku typu C v současné...
Přenos žloutenky B
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je žloutenka...
Obava z přenosu infekce
Moc se omlouvam, ale potrebuji znat odpoved. Byla jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Manipulace pánevního dna a kostrče

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda manipulace pánevního dna a kostrče probíhá...

Manstruace

Dobrý den, chci se zeptat..bgeru antikoncepci Katya už 2 rokem,ale před tím...

Manstruace a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v úterý jsem dostala menstuaci. V úterý a...

Manzel Ma bulku v prsu

Dobry den,man starosti o sveho Manzela priblizne pred 2 lety si nahmatal na...

Manžel

Dobrý den, mám dotaz ohledně manžela. Nevím jak začít. S manželem jsme spolu...

Manžel

Manžel jednou za čas (před kontrolou v nemocnici 3-5x týdne, teď po 4 měsících...

Manžel

dobry den chtea bych se zeptat na manžela posledni dobou manžel 42r miva ošklive...

Manžel je alkoholik?

Jsme manželé 5 let. Vždy si užíval svobodného života do svých 45 let, je velice...

Manžel je diabetik.

Dobrý den. Manžel je diabetik zhruba 2,5 roku . Jako první bral eucreas, ale...

Manžel je po ablaci sini ...

manžel je po ablaci sini pro aritmii za jak dlouho muže nastoupit do prace po...

Manžel má pod hypofýzou d...

Manžel má pod hypofýzou dva nezhoubné novotvary, které způsobují, že má stále...

Manžel má problém v posteli

Dobrý den manžel má problém v posteli.. Penis se mu stopoří ale i po hodině...

Manžel mě neuspokojuje

Dobrý den, poslední 3 měsíce máme s manželem problém při sexu. On má na sex...

Manžel odmítá sex

Dobrý den. Jsem ve šťastném, fungujícím manželství. Loni když jsem otěhotněla,...

Manžel po požití kebabu začal trpět průjmy

Dobrý den, je to 14 dní,co manžel po požití kebabu začal trpět průjmy. Třetí...

Manžel se zadýchává

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Manželovi bude na podzim 73 let, ale stále...

Manžel si myslí že pokaždé musím být

Chtěla bych se zeptat jak je to,ja jsem aktivní víc v sexu jak manžel,vždy začínám...

Manžela dost bolí kloub u palce levé nohy

Dobrý den, ráda bych se zeptala: manžela dost bolí kloub u palce levé nohy....

Manžela trápí několik let průjem

Dobrý den,mého manžela trápí několik let průjem . poslední dobou se to velmi...

Manžela zajímá víc porno, než já

Pane doktore,manžel sleduje po nocích porno a uspokojuje se u něj, někdy ho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nizoral krém

Dobrý den, mám už od mala problémy s vyrážkou na obličeji. Zjistila jsem, že...

Svědění kůže penisu


Krv z pupka

Dobry den, vyse nez pred mesiacom mi zacalo z pupka vytekat zapachajuci vytok,...

Časté chození na malou

Dobrý den, nedávno jsem byla léčená na střevní bakterie v moči. Kontrolní kultivace...

Zvýšené nádorové markery

Dobrý den, asi před půl rokem jsem začala mít problémy,zvýšené teploty, celková...

Částečný invalidní důchod, bolesti kloubů

Mám po operaci karpálního tunelu před 10 lety na levé ruce.V součastnosti mám...

Bolest v L podžebří

Dobrý den, před 3 mi týdny jsem měl udělán krevní odběr sedimentace, hořčík,...

Tupé bolesti v podžebří

Dobrý den paní doktorko,už téměř 3/4 roku mě trápí tupé bolesti v podžebří.Začaly...

Močové cesty

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Před 14 dny mi byl udělán, při prevenci,...

Nosní mandle

Prosím, o radu ohledně vytržení nosní mandle u syna věk 6 let. Měl v 5 letech...

Stres a tiky v obličeji

Dobrý den , jsem sice v kriticke situaci deprese stres atd... ale bohužel pozoruji...

Zdrsněná kůže penisu

Dobrý den, je mi 15 let a mám takový problém... Hrozně se stydím ale mám na...

Omeprazol teva

Dobrý den,chtěla bych vás poprosit o radu.Týden užívám Omeprazol teva na žaludek,podezření...

Rentgen plic

Dobrý den, moc prosím o přeložení následujícího výsledku z RTG plic. Oboustranně...

Krátký menstruační cyklus

Dobry den, je mi 15, menstruaci mam cca od 12ti let. Nevzpominam si jak jsem...

Přípravek Heart tonic


Vyrážka mezi prsty ruky

Dobrý den, skoro současně se mi udělala mezi prostředníčkem a prsteníčkem na...

Bolest v pravém podžebří

Prosím o radu, žlučník už 11 let nemám, bolesti mám asi 3 měsíce vpravo pod...

Užívání pervitinu


Když jsem byl malý tak se mi prý předkožka vůbec nepřetahovala

Dobrý den, když jsem byl malý tak se mi prý předkožka vůbec nepřetahovala..okolo...

Zavřít reklamu