Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

MR, následky meningoencefalitidy?

Mozek a nervy Darina 26.12.2014

Dobrý den,
koncem března jsem prodělala silný zánět na mozku (meningoencefalitidu) způsobenou virem Herpes Zoster (bez výsevu na kůži). Stále jsem hodně unavená a mám (obzvlášt poslední dny) velmi silné bodavé bolesti hlavy (zejména na pravé straně mozku), občasné cukavé bolesti nervů a bolesti obličeje, nyní také bolesti zad.. Nejvíce mě samozřejmě trápí silné bodavé bolesti hlavy a únava. Občas necítím prsty na rukou či na noze. Pro neustálé silné bolesti hlavy jsem byla před několika dny na magnetické rezonanci. Nález byl následující:" V zadní jámě bez ložiskových změn signálu struktur mozečku a kmene. IV. komora normální šíře a uložení, cesternální prostory jsou volné. Mostomozečkové kouty bez známek expanze.
Supratentorialně v BG bilat. ložisko T1 hypo a T2 hyperizntenzní, vpravo velikosti 10mm, vlevo 5mm, jinak normální signál bílé a šedé hmoty. Komorový systém nerozšířen, beze změn tvaru. Zevní likvorové prostory jsou přiměřené šíře.
Res.: Drobné ložisko v BG bilat. - spíše jedná o rozšířené V-R perivaskulární prostory než cysty." Bohužel moje neuroložka výsledky obdrží a ordinuje až po Novém roce a ráda bych věděla, zda je ro mě nyní ložisko v BG bilat. nějak nebezpečné, zda s tím mohou nyní souviset mé silné bolesti hlavy, cukání nervů, únava a nebo se stále jedná o následky prodělané meningoencefalitidy a chce to ještě čas na odstranění těchto problémů a nebo zda je možná nějaká léčba? Co vlastně ložisko T1 hypo a T2 hyperintenyní znamená?.. Také se bojím, aby se mi zánět opět nevrátil.. Děkuji

MUDr. Eliška Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie-EMG

Vážená Darino,pro dělaný herpetický zánět mozku může způsobovat dlouhodobé potíže.Výsledek Mr mozku pro Vás není nebezpečný a rozhodně není nutné nic zaŕizovat.Důležité je vždy provádět kontrolní vyšetření na stejném přístroji a sledovat vývoj.Popisovaná ložiska vůbec s prodělanou encefalitidou nemusí souviset,dále není jasné,zda vyšetření bylo s aplikací kontrastní látky,tím se ozřejmit nová ložiska.Určitě doporučuji být v kontaktu s neurologem a s ním upravovat symptomatickou terapii.Přeji klidný nový rok a lepší zdravotní stav

Související dotazy

Operace menisku, trvalé následky
Dobrý den, prosím o radu ohledně operačního protokolu....
Dříve vyslovené přání, následky bezvědomí
Uvažuji udělat "dříve vyslovené přání " podle & 36...
Následky poranění kolene
Dobrý den, mám rok a půl po natržených vazech v koleni....
Aplikace drogy a její následky
Prosim vás co to může být a jak moc je to vážné??Udělalo...
Následky
dobrý den mému synovi je 13 let a přišel jsem na to...
Následky poranění kolene
Dobrý den, mám dotaz ohledně pravého kolene. V prosinci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

MR vyšetření kolenního kloubu

Pane doktore děkuji za včerejší odpověď a ještě by mne zajimalo jestli se ze...

Mr vyšetření LS páteře

Při MR vyšetření páteře je bederní lordoza přiměřená. Akutní přechod. Ostechondroza...

MR vyšetření mozku a C páteře - nález

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám probíhající akutní Boreliozu,nasazená již...

MR vyšetření mozku a C páteře-nález

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám probíhající akutní Boreliozu,nasazená již...

MR vyšetření mozku a C páteře-nález

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám probíhající akutní Boreliozu,nasazená již...

MR vyšetření páteře

Dobrý den paní doktorko, prosím o vysvětlení MR vyšetření: Páteřní kanál v ob....

Mr-eeg

dobry den jiz jsem davala dotaz na mr dekuji za odpoved vilala jsem tedy nasi...

MR-podrobné vysvětlení

Prosím o vysvětlení nálezu na MR z 11.5.15:náznak sinistroskoliozy, poč. spondylosa...

MR-vysvětlení zprávy

Dobrý den chtěla bych poprosit o překlad zprávy z MR laikovi a poradit co dál....

MR, lumb. punkcia

Dobrý deň! Keď sa ide na MR, nesmie sa pred ňou jesť? Keď som šla 1x, vpohode...

MR,posúdiť stav

Dobrý deň,už 5.mesiac som pn a bolesti stále pretrvávajú.Chodila som na injekcie,rehabilitáciu,užívala...

MR.C páteře

Prosím o vysvětlení MR. Pátařní kanál je fysiologické šíře,v oibl.C4/5 drobnější...

Mramorova kuze

moje dcera ma mramorovou kuzi po horeckach 39 ktere mela 3dny mame nejak se...

Mramorová kůže

Dobrý den, v červnu jsem utrpěla popáleniny 2. stupně od sluníčka na obou rukách....

Mramorová kůže

Jeste jsem k dotazu #242608 zapomnela dodat, ze po vetsinu dne je kuze na noze...

Mramorová kůže

Dobrý den, již jsem zde psala o radu ohledně mramorové kůže, která se mi před...

Mramorovaná kůže

Dobrý den, mému chlapci je 6měsíců-po narození mu diagnostikovali-Cutis mramoráta...

Mramorovaná kůže, livedo reticularis

Dobrý den, asi před dvěma týdny se mi udělaly takové modriny na lytku- vůbec...

Mramorování kůže na dlaních

Dobry den, co muze zpusobit obcasne bilo-cervene mramorovani na dlanich viz...

Mramorovatá kůže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám 11 letou dceru která je zcela bez obtíži,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pipínek na velkém stydkém pysku

Dobrý den , Byla jsem již tak před dvoumi měsícemi na venerologii . Proběhla...

Bolest v oblasti stydké kosti


Výrůstek u řitního otvoru

Dobrý den, Dnes jsem si v oblasti řitního otvoru nahmatala výrůstek. Již...

Dlouhotrvající otok po úraze

Dobrý den, už jsem zde kladl dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/boule-na-holenni-kosti-111864...

Bolest hlavy vlevo vzadu

Dobrý den, již tak týden a půl mne bolí vlevo vzadu hlava. Bolest je to někdy...

Pocit sucha v ústech doprovázen pocitem hlenu v krku

Dobrý den, před pár dny mě začal trápit pocit sucha v ústech doprovázen pocitem...

Na noze nad kotníkem se mi udělaly dva tmavě červené stroupky

Dobrý den, včera se mi dole na noze nad kotníkem udělaly dva tmavě červené...

Svědění v oblasti genitálií

Dobrý den, již druhý den mám potíže se svěděním v oblasti genitálií, pálení...

Neustálý tlak v hlavě

Zdravím Vás, Trápí mě neustálý tlak v hlavě (pocit těžké hlavy a v ní tlak)a...

Histologie po konizaci


Močová infekce po porodu

DObrý den, jsem 12 týdnu po porodu cs. Bohužel jsem na to dostala zánět močového...

Nadýmáín

Dobrý den, Cca 14 dní mě téměř neustále kručí v břiše, po obouch stranách. Nejhorší...

Bolesti kloubů, zad, boule na lýtku

Dobrý den. Ráda bych se zeptala od čeho jsou mé problémy a jestli spolu souvisí. Přes...

Rýma, očkování proti COVID

Dobrý den, syn (18 let) byl v půlce července očkován druhou dávkou proti covidu...

Kašel po prodělání Covid-19

Dobrý den, již delší dobu (cca 8 měsíců) pokašlávám, někdy více, někdy méně. Vše...

Pokles saturace kyslíkem ve spánku podle chytrých hodinek

Dobrý den, nedávno jsem si všimla, že dle mých hodinek (garmin vivo active...

Operace fimosy

Dobrý den, mám problém s fimózou, byl jsem u svého urologa, který mi řekl,...

Těhotenství, kdy je vidět žloutkový váček

Dobrý den, jsem 4 měsíc po ZT, jsem znovu těhotná a na prohlídce jsem byla...

Stav po popálenině na noze

Dobrý den. Již jsem Vás psala ohledně mé popáleniny. Jsem 3 týdny po popálenine...

Užívání Mucosolvanu při kojení

Dobry den, uz 5 dni uzivam sirup Mucosolvan pro dospele, ktery mi lekarnice...

Reklama