Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Návaly po odebrání dělohy

Gynekologie Lil 15.6.2017

Dobrý den, je 47 let, letos v dubnu mi byla pro myomy a cysty odebrána děloha i s vaječníky, v minulosti pro prekancerozu jsem podstoupila konizaci čípku. Neměla jsem dosud žádné potíže s přechodem, jen právě v březnu jsem již nedostala menstruaci, která byla do té doby sice slabší, ale pravidelná. Asi tři týdny po operaci jsem začala pociťovat silné návaly v noci, ale i ve dne, kdy zrudnu a oblije mě pot po celém těle. Kromě toho každou chvíli brečím, že jsem nedokázala operaci zabránit a zadělala si tak na spoustu problémů spojených s menopauzou, která snad měla přijít přirozeně a později. Prostě nejsem se svým stavem smířená. Taky jsem zhubla 5 kilo, ale to asi brzy dostanu zpět. Lékařka mi nabízí hormonální terapii, že jedině ta mi může pomoci, ostatní přípravky z lékárny jsou prý vyhozené peníze a ve skutečnosti nepomáhají. Předepíše mi je ale co nejdříve, pokud bych si řekla za rok, už mi je nedá. Léčím se už dva roky na vysoký tlak. Myslíte si, že bych mohla hormonální léčbu zvládnout bez rizika? Pokud ano, jak dlouho bych ji měla užívat? Pokud mě léčba těchto potíží zbaví, objeví se po vysazení znovu v plném rozsahu? Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, návaly může zmírnit hormonální léčba. Ostatní přípravky (bylinky apod.) fungují omezeně a individuálně (což ale neznamená, že byste je nemohla vyzkoušet).
Pokud máte krevní tlak stabilizovaný, neměl by být problém léčbu zahájit, jen je potřeba v začátku léčby tlak častěji kontrolovat.
Více na Váš dotaz odpoví specialista z naší konzultační ambulance. Vyčkejte, prosím, jeho odpovědi. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
je to velice krátká doba od operace,nevím jak by jste jí mohla zabránit když byla potřebná hlavní pro vás je nyní zklidnit psychiku myslím že správná substituční léčba kterou vám vaše lékařka nabízí je nejlepší řešení.
Příjemný den

Související dotazy

Odebrání dělohy vyřeší záněty?
Dobry den, chtela bych se zeptat mam porad opakovane...
Abraze dělohy
Dobrý den, chci se zeptat zda je nutná celková anestezie...
Krvácení po hysterektomii
Dobrý den, chci se zeptat, jsem čtyři měsíce po odebrání...
Sex po odstranění dělohy
Dobry den chtěla bych se zeptat,jestli odebráni dělohy...
Stav po plicní embolii, Pradaxa
Dobrý den, jsem po operaci odebrání dělohy a vejcovodů...
Vysvětlení nálezu z transvaginálního ultrazvuku
Dobrý den, ráda bych se zeptala na přesnost měření...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Návaly horka,hormonální porucha

Dobrý den,před 3 týdny jsem měla hormonální poruchu,která se mi projevila tím,že...

Návaly horka,píchání v oblasti hrudě - dýchání

Dobrý den,trochu delší dobu pozoruji když více zrychlím svojí chůzi nebo jsem...

Návaly horka,pocení

Bude mi 30 let a už dva roky mám problém s nadměrným pocením v podpaží. Vykoupu...

Návaly horka,pocení,tlak

Dobrý den, poslední 3 týdny se pravidelně každý den mezi 4-5 hod. ranní budím...

Návaly horka+omdlévání

Dobrý den, trápí mě ranní návaly horka, které provází úporná pulsující bolest...

Návaly horkosti v chodidlech a vyjímečně silná menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co nebo kam s tím: asi měsíc pociťuju na chodidlech...

Navaly krvi do tvare

MAM TAKY PROBLEM: casto mavam navaly tepla do tvare a neviem z coho..bola som...

Návaly nervozity

Dobrý den, mám už půl roku problémy s návaly nervozity a úzkosti. Prožila jsem...

Návaly otoku obličeje a únavy

Dobrý den, za poslední rok a půl jsem měla třikrát akutní "záchvat", který...

Návaly po hysterektomii

Dobrý den. 18.11.2010 jsem byla na hysterektomii, myomy, i vaječníky odebrány,...

Návaly po požití alkoholu

Dobrý den. Proč, když se jen napiji alkoholu tak okamžitě silně s červenám....

Návaly pocení

Dobrý den pane doktore, již rok mě s přestávkami trápí silné návaly pocení až...

Návaly pocení v noci

Prosím o radu..je mi 36 a už skoro tři měsíce trpím návaly pocení v noci, je...

Návaly pocení, ztráta sexuální touhy

Dobrý den, ráda bych se zeptala, je mi 34 let a trápí mě návaly s pocením a...

Návaly při zadýchávání

Dobrý den, je mi 21 let, vážím 94 kilogramů, měřím 170cm a jsem kuřačka. Trápí...

Navaly tela a zimy, horucky

dobry den, chcela by som sa spytat mam 25 rokov z jedneho dna na druhy som...

Navaly tepla

MAM TAKY PROBLEM: casto mavam navaly tepla do tvare a neviem z coho..bola som...

Navaly tepla

MAM TAKY PROBLEM: casto mavam navaly tepla do tvare a neviem z coho..bola som...

Navaly tepla

MAM TAKY PROBLEM: casto mavam navaly tepla do tvare a neviem z coho..bola som...

Návaly tepla a jiné potíže

Dobrý den, už třetí den trpím návaly horka do zad a krku, ale bez pocení. Vyskytuje...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Stav po trhání zubů


Při vzrušení mám nadměrný výtok z penisu

Dobrý den. Mám dotaz při vzrušení ať je to líbání hlazení mám nadměrný výtok...

Mravenčení palce u nohy


MMám jeden malý stydký pysk nateklý

Dobrý den, je mi 15 let, a nedávno jsem si všimla, že mám jeden malý stydký...

Nechráněný styk při menstruaci

Dobrý den, je mi 16 a s přítelem jsem měla asi před mesicem nechráněný pohlavní...

Zoloft a nástup účinku

Dobry den, beru lek zoloft 50mg jiz druhym tydnem (dnes je to 14 dnu). Zacal...

Časté močení

Dobrý den. Vím, že tento problém tu byl již diskutován a to je časté močení....

Začalo mi loupat v koleně

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, začalo mi loupat v koleně, jen při výstupu...

Vlašské ořechy - plíseň

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se přesně rozpozná plíseň na vlašských...

Mravenčení


Nechráněný styk po ovulaci

Dobrý den, chápu správně, že když po výskytu hlenu (po hlenovém vrcholu) nastanou...

Pálení penisu

Dobrý den, před čtyrmi měsíci jsem měl nechráněný pohlavní styk s neznámou...

Necht

Chci se zeptat zasilam vam ješte jednou fotku meho nechtu udelal se mi byli...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, je mi 18 let, vrací se mi bolest v levém podžebří která směřuje až...

Akné a deprese

Dobry den, je mi 25 let. Me nestastne trapeni jiz zaclo pred deseti lety kdyz...

Nechránný sex po vynechání antikoncepce

Měl jsem nechráněný styk s partnerkou ale bez "finále" do ní ale ona...

Cévní mozková příhoda

Dobrý den. Moje maminka měla velmi těžkou mozkovou příhodu. Jsou tomu dva dny,...

Jaký je časový odstup braní Antibiotik a Hořčíku? jejich účinnost

Dobrý den, doktorem mi byly předepsány antibiotika Doxyhexal 200 (1-0-1) , současně...

Neustalé zvracení po požití i malé dávky alkoholu

Dobrý den přeji. Mám na Vás dotaz. Jedná se o mého přítele, kterému je 26 let...

Nechtěné erekce

stává se mi že mám časté nechtěné erekce samo od sebe nic mě nevzruší a prostě...

Reklama