Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nevolnost

Ales 25.9.2018

Dobry den. Jiz nekolik let trpim na nevolnosti, nauzeu. Z jakeho duvodu nevim. Trikrat jsem byl na endoskopii, zjistena jen gastritida a pred 4 mesici zjistena antralni gastritida. Hp negativni. Sono bricha vzdy v poradku. Dle potreby beru Omeprazole. Od antralni gastritidi mam opakujici se problem, ctyrikrat jsem vysadil omeprazol a par dni po vysazeni se dostavi silna nevolnost, bolest v nadbrisku a casto prujem. Ted beru omeprazol rano I vecer ale nemohu se nevolnosti zbavit a rano hned po vyprazdneni me hodne silne tlaci v nadbrisku v pravo od osy bricha. Tento stav se mi zhorsuje po vetsim fyzickym zatizeni I pres dostatek tekutin. Zkousel jsem pangrol I meteospasmyl ale nepomohlo. Je mozne ze to dela jeste nezhojena gastritida nebo neco jineho? Alkohol nepiju, stravuji se dietne.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, doporučovala bych Vám kontrolní gastrofibroskopii a dle nálezu ev. si nechat upravit léčbu. Pokud i přesto by pak byly potíže, je vhodné doplnit i kolonoskopii. Na doléčení gastritidy můžete zkusit také bylinkové čaje. Samotný může pít heřmánek nebo šalvěj. Popř. Vám v lékárně (nemáte-li možnost zajít do prodejny s bylinkami) poradí nějakou směs.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Aleši, pokud Vám Omeprazol nyní nezabírá, je možné, že ho buď berete krátce nebo nedůsledně, nebo že byste potřeboval jiný lék či přidat prokinetikum. Doporučuji zatím užívat lék, který máte 2xdenně na lačno 30 minut před jídlem. Důsledně dodržujte následující dietu a opatření: nepijte alkohol, kávu, bublinkové nápoje. Nejezte příliš kořeněná ani pálivá jídla, vyhněte se tučnému, mastnému, smaženému. Vynechejte pochutiny (brambůrky, křupky a pod.), fast food. Pokud kouříte, omezte to, nebo ještě lépe přestaňte. Jezte malé porce častěji. Nepracujte v předklonu a nezvedejte těžká břemena. Na noc si hodně podkládejte záda, nebo si ještě lépe podložte celé čelo postele, a nejezte dvě hodiny před ulehnutím.
Pokud se za 14 dní správného užívání léku, dodržování diety a režimových opatření stav nezlepší, pak jděte k praktickému lékaři. Je možné udělat vyšetření stolice na přítomnost bakterie Helicobacter pylori, kterou jste se mezitím mohl nakazit a která mohla způsobit to, že se Vám nyní nedaří stav zlepšit. Při nálezu bakterie dostanete dvoje antibiotika. Bude-li výsledek negativní, pak se objednejte znovu na gastroskopii a do poradny. Gastroenterolog s Vámi probere možnosti dalších léčebných a vyšetřovacích postupů. Je například možné, že byste mlohl mít nějakou poruchu vstřebávání živin (lepek, mléko), což lze vyšetřit. Od gastroenterologa můžete dostat lék na úpravu trávení prokinetikum. Je také možné, že příčina nevolností je jinde. Pak by bylo na místě například doplnit neurologické vyšetření a ORL, pokud máte nauseu s motáním hlavy, případná další vyšetření podle nálezů.
Jinak do budoucna doporučuji Omeprazol nevysazovat, když se Vám pokaždé obtíže vrátí. Je potom třeba občas kontrolovat hladiny minerálů jako vápník, hořčík, pak také železo a vitamin B12. Pokud Vám byla antrální gastritida zjištěna před 4 měsíci, pak jste podle mne neměl lék vysazhovat čtyřikrát, ale vzhledem k dlouhodobým potížím pravidleně denně užívat alespoň 3 měsíce v kuse. Pokud se tak nestalo, pak je možné, že se zánět vůbec nestačil zahojit nebo se mohl dokonce zhoršit.
Přeji brzké zlepšení potíží. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Nevolnosti
Dobrý den, je mi 18 let a mívám časté nevolnosti, které...
Nevolnost
Dobrý den, chtěla bych se zeptat...poslední měsíce...
Nevolnost v těhotenství
Dobrý den, Chci se zeptat kdy může nastat nevolnost...
Nevolnost
Dobrý den.Je mi 13 let a poslední měsíc trpím silnými...
Večerní nevolnost
Dobrý den chci se zeptat. Už 4-ty den mi bývá večer...
Ranní nevolnost
Dobry den chtel bych se zeptat posledni par mesicu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nevolnost

Dobrý den, když ráno vstanu je mi nevolno. Není to každý den, ale cítím lehký...

Nevolnost

Dobrý den, ráda bych se zeptala, čím může být to, že mne za poslední rok několikrát...

Nevolnost

Dobry den Uz par mesicu mam nevolnosti a vubec nevim co s tim tak doufam, ze...

Nevolnost

Dobrý den.Je mi 22let a menstruuji již dlouho.Ze začátku mi bývalo dost špatně,ale...

Nevolnost

Dobrý den, dnes mě čekala od dvou hodin zkouška. Ráno jsem si vzala tabletku...

Nevolnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. asi 1 měsíc mě trápí nevolnost, je mi blbě...

Nevolnost

Dobrý den, je mi 27 let a s tímto problémem se potýkám již několik let. Nevím,...

Nevolnost

Dobrý den pane doktore. Trápí mne nevolnost po jídle. Tento problém je pro mne...

Nevolnost

Dobrý večer.Už jsem jednou psala kvůli mým problémům s nevolnosti a bolest žaludku.Píši...

Nevolnost

Dobrý den. Již asi půl roku pociťuji pach(není nepřijemný, ale neobvyklý) ,...

Nevolnost

Doobrý den. Již asi týden mám problém, že mám pocit na zvracení ale přejde...

Nevolnost

Dobrý den, je mi 21 let, už přibližně měsíc mě trápí problémy s trávením. Při...

Nevolnost

Dobrý den, od 1.3.2015 zvracím, dnes to sice polevilo, ale ani tak mě nepřešel...

Nevolnost

Dobrý večer. Již už asi týden mi je vždycky na večer špatně, vždycky se akorát...

Nevolnost

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Již 4. měsíc mě trápí moje nevolnosti. Pokaždé...

Nevolnost

Dobry den, kdyz se najit zacne hned mi byt k zvraceni, tocit se hlava a silna...

Nevolnost

Dobrý den, je mi 35 let, musela jsem vysadit hormonální antikoncepci. Mývám...

Nevolnost

Dobrý den, v poslední době mívám docela často závratě.Z nenadání se mi začne...

Nevolnost

Dobrý den, chtěl bych se zeptat již delší dobu mě trápí bušení srdce,bolest...

Nevolnost

Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že se mi z ničeho nic udělá špatně a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zpoždění nenstruace,bolavé bradavky

Dobrý den,mám problém s menstruací už celkem dlouho. Od 15 let jsem užívala...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den jsem rok po druhém cisařském řezu. Snažím se cvičit abych se dostala...

Vysoký tlak krevní

Dobry den,jmenuji se Jan,trapi me asi dva tydny bolest vrcholu hlavy predtim...

Bolest svalů

Dobry den, poslednu dobu ma zacali pobolievat svaly, pri normalnych cinnostiach,...

Prohmatání podbřišku a poškození plodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohlo důkladnější prohmatávání podbřišku...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den, po porodu mi zůstal rozestup břišních svalů. Je to již 5 let a kromě...

Tetování

Chtěl bych si nechat udělat tetování, ale cca za měsíc mám jít na plastiku kotníku,...

Vysoký krevní tlak a tepová frekvence

Rychlý tep srdce a třes celého těla Dobrý den, Od dubna jsem v dlouhém stresu...

Prohlubně v kůži po aplikacích Depo Provera

Dobrý den,kožní lékařka mi nepomohla,pokusím se zeptat vás,zda máte zkušenosti...

Kavernom

Dobrý den, stalo se mi, že jsem v práci zkolabovala a ztratila vědomí, nic...

Masivní krvácení do komor mozku

Dobrý den, v sobotu mého manžela převezli letecky do nemocnice Na Homolce v...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den jsem po třetím cisářském řezu-posledni těhotenství z Ivf-celé těhotenství...

Tetování

Dobrý den, rád bych se zeptal zda je možné dostat rakovinu z nebareného tetování?...

Vysoký tlak krevní


Tetování

Dobrý den, od roku 2011 trpím strachem z nemoci ALS. V tomto roce se mi začaly...

Vysoká děložní sliznice

Dobrý den, 6.10.17 jsem byla na běžné gynekologické prohlídce. Paní doktorka...

Prohlubně na spáncích

Dobrý den, mé spánky jsou na obou stránách jakoby propadlé dovnitř. Jsou užší...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den, pane doktore, po druhém těhotenství (před 6 lety) mi zůstalo docela...

Pálení v pochvě

Dobrý den, mám takový problém, často se nevídame s partenerem, takže máme třeba...

Vysoký krevní tlak


Zavřít reklamu