Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nizky testosteron

Endokrinologie emil . 16.5.2012

Dobry den, je mi 31. v detstve a v puberte si ma vsetci mylili s dievcatom. v puberte som nemutoval, nemal som pubertalne spravanie ako ostatni rovesnici. vzdy som bol vysokej, stihlej postavy. vsetci lekari co ma videli od 14 rokov do teraz vyzleceneho nedokazali skryt svoje zdesenie z mojej postavy. mam rozpatie ruk 203, vysku 197. co je eunochidny habitus. nedokazem nabrat svalovu hmotu napriek, ze vsetky sposoby posilovania a jedalnicka som uz vyskusal okrem anabolik a legalnych steroidov. pocas VS som narastol o 3 centimtre. po 6 rokoch od vysokej skoly narastol o dalsie dva 2 cm. co asi naznacuje, ze hladina testosteronu nikdy nebola tak vysoka, aby mi uzatvirila strbiny. nedokazem plnit ulohu muza v spolocnosti, ktory by mal byt sutazivy, odvazny, priebojny, energicky. som plachy, ludia ma hodnotia cely zivot ako by som nemal iskru a zivot. mam neurocirkulacnu asteniu a obcas sa nervovo zosypem pod dlhodobym stresom. podla andrologickeho dotaznika mam padam test 26 pricom najvyssia normalna hodnata by mala byt 17. podla psychotestov mi vyslo, ze mam zavazne stavy depresie a vysoke riziko spachania samovrazdy. podla psychologa mam vyhybavu poruchu osobnosti. rozhodol som sa ist urologovi na andrologicke vysterenie, ale podla neho hormonalne testy su ok. ja si to nemyslim lebo vysledky su v rozmedzi od-do laboratornych hodnot pricom hormony u muza zavisia na veku. podla clankov publikovanych napr v european journal of endokrinolgy alebo quest diagnostics a vsetkcyh ostatnych moj hormonalny profil zodpoveda veku muza 75 az 85 rocneho. teda moje prizanky a vysledky testov spolu sedia. moji rovesnici maju dva krat vyssiu hladinu tetosteronu ako ja. preto sa ani necudujem tym mojim prejavom aj v spravani, ze som vytlaceny na okraji spolocnosti. podla mna mam od malicka znizenu tvorbu testosteronu. chcem sa pytat ci by bolo vhdone si dat vysetrit u endokrinologa ci nahodu nie je niekde porucha v nejakej inej casti hormonalneho systemu a prejavuje sa to znizenym testosteronom. pretoze teraz mam 31 a hladiny ako 80 rocny. ake budem mat potom, ked vekom to bude klesat o polovcu az tretinu? ak to spojim so statistikou, ze muzi najviac pachaju samovrazdy v 40 rokch zivota, tak som mozno na rade a ostava mi 10 rokov zivota? hladina testosteronu tomu nasvedcuje. vzdy po roku v praci sa nervovo zosypem /hyperventilacia, tachykardia, vysoky tlak.../. na zivot som rezignoval akoby som uz vsetko prezil a treti rok som nezamestany. podla psychologa moje spravanie voci ludom je v poraidku a skor je prinosom, iba nie som dost asertivny a sebavedomy. co ak som vyhorel uplne? uvazujem, ze by som si dal vysetrit cortizol a dhea a jeho pomer. ako sa interpretuje tento pomer? vraj vyssi pomer je u depresivnych ludi. vedia toto lekari vyhodnotit? oplati sa mi este po tychto udajoch patrat a obtazovat lekarov alebo nechat vsetko na prirodu nech si vyberie silneho jedinca a slabsieho vyradi? dakujem za odpved. s pozdravom emil hodnoty v sere: test 13.56 nmoll /8-27/ shbg 42 nmoll /17-66/ lh 2.71 iu/i /1.5-9.3/ fsh 7.22 iu/i /1.9-19/ prl 6.13 ng/ml /2.1-17.7/ estrd 128 pmoll /43-151/

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, hladina testosteronu je skutečně při dolní hranici, chybí mi ale vyšetření volného testosteronu...tedy toho účinného ve tkáních. Podle nízké hladiny LH a FSH však nevypadá, že by byla přítomna porucha syntézy testosteronu v testes. Mohlo by se jednat o centrální formu hypogonadismu (poruchy je lokalizována v oblasti hypofýzy nebo hypothalamu). Jak vypadá výš spermiogram? Je v pořádku nebo je i prokázaná porucha plodnosti? Deprese je komplikovaný problém, jehož příčina není vždy jasná (uvádí se změny v koncentraci meuromediátorů v mozku)...poměr, na který se ptáte, se běžně nevyšetřuje a i kdyby ano, nikdo vám s jistotou neřekne, jestli jsou hormonální změny vyvolány depresí nebo deprese je vyvolána změnou poměru těchto hormonů (osobně se přikláním k první variantě). Mozek, endokrinní systém a imunita jsou spojité nádoby (také se začíná vyvíjet obor neuroimunoendokrinologie)...vše souvisí se vším. Vzhledem k vaší postavě by bylo také možné udělat genetické vyšetření k vyloučení chromozomální abnormality (klinefelterův syndrom...)nebo jiné genetické poruchy (Marfanův syndrom,homocystinurie...). Na endokrinologii se jistě můžete nechat vyšetřit, možná endokrinologa napadne ještě něco dalšího. Držím palce a neházejte flintu do žita...

Související dotazy

Testosteron
Dobry den, podobny dotaz uz tu byl, ale ne prilis do...
Testosteron
Dobrý den, je mi 15 let, a chtěl bych se zeptat, zda...
Bolest v místě aplikace testosteronu
DObrý den, chtěl jsem se zeptat. Týden zpátky jsem...
Testosteron
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat: Prý jsou hodně bolestivé...
Nízký testosteron
Dobrý den, je mi 19 let. Asi v 15 letech jsem na své...
Endogenní produkce testosteronu
Dobrý den, nějaké léky na obnovu endogenní produkce...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nízký tep

Dobrý den, je mi 62 let a celý život jsem měla nízký tlak, v posledním roce...

Nízký tep , bolesti

Dobrý den , prosím o radu , už nevím kam se obrátit . Začalo to pobolíváním...

Nízky tep , bolesti

Dobrý den , prosím o radu , už nevím kam se obrátit . Začalo to pobolíváním...

Nízky tep / hypertenzia a antidepresiva

Dobry den, mam 25 rokov nesportujem... Liecim sa na hypertenziu Isoptin 240...

Nízký tep + vysoký tlak

Dobrý den, prosím o sdělení, zda je vubec možná kombinace tlak 180/100 + zároveň...

Nízký tep a teplota, únava

Dobrý den, poslední dobou pozoruji nízký tep (nejčastěji 48/min), nízkou teplotu...

Nizký tep a tlak

Dobrý den, mám tachykardii (arytmii), užívám 1x Cordarone, 1x Betaloc a 1/2...

Nízký tep a třes těla

Dobrý den, mému příteli (19 let - aktivní sportovec ) byl na výstupní prohlídce...

Nízký tep a zhubnutí

Měla bych dotaz ohledně mé sestry 41 let, v prosinci ji byl zjištěn vysoký tlak,...

Nízký tep srdce

Dobrý den! Je mi 20 let a po hospitalizaci v nemocnici my byl zjištěn velmi...

Nízký testosteron

Dobrý den, je mi 19 let. Asi v 15 letech jsem na své postavě začal poznávat...

Nizky testosteron

Dobry den, mam 30 rokov, cez pol roka pocitujem chronicku unavu, migreny, znizenu...

Nízký TK

Dobrý deň, prosím Vás o posúdenie problémov - mám 50 rokov, užívam trištvrte...

Nízký TK

Dobrý den.Již nějakou dobu mám TK 90/70.Vždy na sobě poznám,že se mi tlak snížil,protože...

Nízký TK

Dobrý den, prosím o radu. 8. září jsem kolem 18. hod. zkolabovala - nejspíše...

Nízký tlak

Dobrý den. Léčím se na dilatovanou kardiomyopatii a na hypertenzi. EF=40-45%.Po...

Nízký tlak

Hezký večer, je mi 16 let. Už dlouho trpím velmi nízkým tlakem. I pod 60/40....

Nízký tlak

Dobrý den, velice oceňuji, jak zvládáte odpovídat na takové množství dotazů...

Nízký tlak

Dobrý den, je mi 49 let a od posledního porodu před 3,5 roky se léčím s vysokým...

Nízký Tlak

Dobrý den Zajímalo by mě jestli Pokud Někomu naměříme hodnoty systolický tlak...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třes rukou

Dobrý den, již delší dobu pozoruji mirny tres rukou. O stresove situace se urcite...

Mám dotaz, může Ivuška z toho úplně zešílet?

Děkuji dr. Horákové za odpověď a kamarádka si dá nejpíš od poradny pauzu protože...

Bušení srdce

Dobrý den, už 7 let řeším bušení srdce převážně po jídle (radši nejím, což...

Dotaz

Vážení to co tady čtu jsou jen malichernosti.Já se potýkám na hodnotách 10 a...

Pasivní kouření škodí i plodu v děloze!

Většina kuřaček čekajících miminko se vzdá cigaret alespoň na dobu těhotenství....

Únava

Dobrý den, přesně nevím do které kategorie svůj dotaz umístit, ale poměrně...

Alzheimerova demence

Dobrý den, můj manžel (79 let) má diagnostikovanou těžkou demenci (AN). Nebudu...

MUDr. Renata Štěpánková

Ortodoncie, praktické zubní lékařství

Medrol

Pro MUDr. Janu Leskovskou. Medrol jsem vysazovala pod dohledem lekare. Je to...

Bolesti třísel a varlat

Dobrý den, měl bych dotaz. Cca asi měsíc mě bolí v tříslech, bolest vystřeluje...

Alergie – červené oko, které nebolí

Období jara a léta jsou postrachem každého alergika na pyl. Nejen kýchání, vodnatá...

Skřípnutý mezižeberní nerv

Dobrý den, prosím o radu ohledně skřípnutého mezižeberního nervu. Asi před...

Váha plodu

Dobrý den, je možné, aby dítě za 2 týdny nepřibralo na váze, když v 35+3 váha...

EKG výsledek

Dobrý den, chtěla bych zjistit co znamenají moje výsledky z EKG, jelikož nějak...

Molusky

Dobrý den, ráda bych se zeptala na tento problém.4letý syn má molusky a z původních...

CNS - centrální nervový systém

Cévní mozková příhoda (CMP) je časté onemocnění, postihující mozkovou tkáň....

Větry

Dobrý den,mohla bych se optat,jsem hodně ve stresu,trápí mě moje flautence,Plyny...

Brnění konečků prstů

Dobrý den, píši za přítele, ten nemá přístup k internetu. Již cca měsíc ho trápí...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×