Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Opakovaný kašel a léčba kortikoidy

Praktické lékařství Renata . 28.7.2008 redakce uLékaře

Prosím o radu, za poslední rok jsem prodělala 4-5x kašel, trval 3-4 týdny, bez teplot, brala jsem běžné léky Stoptusin, Bromhexin apod. Nechala jsem se vyšetřit, Rtg, Crp. neg. spirometrie normální, nekouřím, v rodině astma není. Paní doktorka předepsala Foradil a Miflonid, moc se mi nechce do užívání kortikosteroidů, není taková léčba předčasná? Mám ještě žádat jiné vyšetření? Užívám Euthyrox 150, při léčbě Prednisonem před 10 lety jsem měla velké bolesti hlavy a nevolnosti. Je těžké odmítnout léčbu, ale lhát,že léky beru a neužívat je nechci. Děkuji, Renata

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud je kašel (pozn.jaký kašel - suchý? vlhký? v noci? ve dne? po námaze?....to je nezbytné vědět, aby se dalo dále diagnostikovat) způsoben takovou příčinou, která je ovlivnitelná kortikoidy, pak jsou na místě. Je tedy otázka, co je u Vás příčinou kašle, což Vám zodpoví pouze lékařka, která má výsledky všech Vašich vyšetření a je podrobně obeznámena s Vaším stavem a průběhem obtíží. Jinak - ve vyjmenovaných vyšetřeních mi schází kultivační vyšetření - výtěr z krku, případně odběr sputa (vykašlaný sekret) - a také nepíšete, že byste byla léčena antibiotiky. Bakteriální infekce, i když je CRP v normě (kdy byl v normě? a byl pokaždé v normě?), mě ještě napadá jako teoreticky možná příčina kašle. A pak samozřejmě kašel způsobený drážděním horních cest dýchacích (nos a blízké okolí; měla jste také rýmu, nebo jen kašel? a jaký kašel?...) se zvýšenou sekrecí hlenů, které pak stečou dolů a "dělají kašel" - pak by teoreticky bylo vhodné ORL vyšetření nebo alespoň včasné přeléčení horních cest dýchacích. Nebo kašel alergického původu (pak by byly na místě ty kortikoidy). Stále se to zkrátka točí kolem příčiny kašle - pokud byly vyšetřeny všechny možné příčiny (opět - nejprve je potřeba podrobně znát ten kašel a Váš celkový stav, pak až se určí, jaká pomocná vyšetření jsou ještě potřeba) a vyšlo z toho, že jsou vhodné kortikoidy, pak je vše v pořádku.

Související dotazy

Kortikoidy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co vlastně jsou kortikoidy...
Kortikoidy
Dobrý den. Před 5 lety mi lékařka diagnostikovala atoderm,...
Léčba kortikoidy
Dobry den, beru kortikoidy (60mg na 57kg sve vahy)...
Tetování a kortikoidy
Dobrý den , mám rakovinu nadledvinky.. už mi nadledvinku...
Otok obličeje po terapii kortikoidy
Dobry den, sem otekla po kortikoidech uz jsem je brat...
Vyrážka a kortikoidy
Dobry den, Chcel by som sa spytat, ci je mozne svrab...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Opakovaný dotaz

Dobrý den,před pár měsíci jsem měl dost podrážděnou kůži na žaludu kvůli sprchovému...

Opakovaný dotaz

V době, kdy byli lidem rozesílány zvací dopisy k preventivním prohlídkám jako...

Opakovaný flek pod okem...

Dobrý den,chtěla bych se zeptat-v listopadu lonského roku se mi pod pravým okem...

Opakovaný genitální opar

Dobrý den, už asi rok a půl mám problém s genitálním oparem. Před roken a půl...

Opakovaný herpes a styk bez kondomu?

Dobrý den,cca před rokem jsem prodělala genitální opar. Před měsícem znova i...

Opakovaný hpv

Dobrý den, před 16měsíci se přítelovi objevily kondylomata, okamžitě je začal...

Opakovaný infekt dýchacích cest

Dobrý den Paní doktorko už je mi i trapné Vám psát.Psala jsem že jsem už přeléčená...

Opakovaný kašel

Dobrý den ráda bych se vás zeptala mám 8 letého syna,který v září nastoupil...

Opakovaný kašel

Dobrý den mám 6 letého syna kterému se vrací kašel měl kašel před vánocemi bral...

Opakovaný kašel

Dobry den,mel jsem delsi dobu suchy,nekontrolovatelny kasel,v zaveru s vykaslanim...

Opakovaný kašel a rýma

Dobrý den, mám dceru 3,5 roku a 8 měsíců. Starší od září nastoupila do MŠ a...

Opakovaný krvavý výpotek v koleni

Dobrý den, rád bych poprosil o radu v následující záležitosti: jsem ca 14 dnů...

Opakovany krvavy vytok, i kdyz beru prasky

Dobrý den, měla jsem problém po sexu (tekl mi takový hnědý výtok) doktorka mi...

Opakovaný nález bakterie e-coli v ejakulátu

Dobrý den, již zhruba rok a čtvrt mám problém s tím, že výsledky testů ejakulátu...

Opakovaný nález zlatého stafylokoka v nose

Dobrý den, Dne 4.11.2014 mi byl zjištěn zlatý stafylokok v nose - na který jsem...

Opakovaný návrat onemocnění

Dobrý den, je mi 18 let a během posledních dvou měsíců se mi vrátilo -nachlazení,chřipka,angína...

Opakovaný nechráněný pohlavní styk a užití tabletky po

Dobry den asi pred dvema tydny sem mela nechraneny sex a den po te sem pouzila...

Opakovaný opar

Dobrý den, obracím se na Vás s radou. Už rok se mi na velkém stydkém pysku...

Opakovaný otok tváře

Dobrý den, cca před měsícem jsem se léčil s váčkem/zánětem pod „mrtvou“ 5tkou...

Opakovaný otřes mozku

Dobrý den, před několika dny jsem utrpěla otřes mozku, jednalo se již o třetí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žluklý mák

Dobrý den, prosím Vás, omylem jsme celá naše rodina (2 dospělý a jedno dítě)...

Přechozený zápal plic

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli by jste mi nemohli vysvětlit co může...

Pupínky na penisu

Dobry den. Mel jsem nedavno rizikovy sex a objevily se mi na pokozce penisu...

Hodnoty

Dobry den je mi 26 let. Skoro deset let se lecim se snizenou funkci stitne zlazy...v...

Komorové extrasystoly - kedy sú závažné?

Dobrý deň, ja už som vám raz písal ohľadom komorových extrasystol. Mám ich občasné...

Bušení srdce, tlak do hlavy


MUDr. Vlastimil Rajbl

Ordinace PL pro dospělé

Vyhřezlý konečník

Dobrý den, asi před půl rokem se mi po průjmu vytlačil koneční,při každé...

Rh negativní

Dobrý den, vážený pane doktore, dovoluji si obrátit se na Vás s prosbou o radu....

Po nově nasazené léčbě mi je hůř.

Dobrý den, je mi 52let, vážím 103kg/168cm. V 39 letech mi zjistili cukrovku...

Pocit kapky moči v močové trubici

Dobrý den, pane doktore, dříve jsem trpěla na záněty močových cest, ale ty...

Vyšetření hlavy

Dobrý den, měl bych dotaz, už přes rok mě trápí silné neustálé pískání v levém...

Biorezonance

Dobrý den,podstoupila jsem diagnostiku pomocí biorenezance přístrojem bicom.Jak...

Podezření na rakovinu, psychický problém nebo angínu

Dobrý den, nevěděl jsem kam zaslat mou otázku tak doufám že jsem se trefil.. Je...

Bakteriální vaginóza


Delozni cipek

Dobry den, nahmatala jsem si na deloznim cipku takove dva hrbolky, bojim se...

Vyrážka na penisu

Dobrý den, udělaly se mi už před nějakou dobou na předkožce tyto pupínky....

Dotaz

Dobrý den, vážená poradno, z hygienických důvodů (silná menstruace s chuchvaly...

Zánět žil

Zánět žil, flebitida, se podle místa svého vzniku i závažnosti rozlišuje na...

Zapomenutá pilulka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli že jsem zapoměla 9 pilulku a ten den...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×