Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pálení prsu

Mozek a nervy Ivana 16.8.2020

Dobrý den, jsem žena ve věku 55 let léčena léky na vysoký cholesterol a užívám Betaloc 200 na vysoký tlak. Z důvodu, že matka prodělala rakovinu prsu již cca 20 let chodím na pravidelné kontroly prsou, mamograf a sono. Posledni více jak rok neustále cítím obtěžující pálení levého prsu pod dvorcem a bolest bradavky. Jedná se o jedno prso. Dvorec i bradavka při bolesti mění barvu, a to na tmavsi než druhe prso. Naposledy jsem byla na vyšetření letos v květnu. Sono i odběr krve v pořádku, mamograf byl v loňském roce a lékařka mi posílá na rehabilitaci zad. Jsem už z toho nešťastná, v noci mě kolikrát vzbudí bolest,když ležím na boku bolavého prsa a začínám být z toho všeho nervózní. Výtok z bradavek nemám. Trvá to už moc dlouho a lékařka mi říká stále to same. Na gynekologii je vše v poradku. Můžete mi prosím aspoň trošku poradit či napsat váš nazor? Děkuji moc za vaši odpoved! S pozdravem Iva

Doplňující informace:
Dobrý den, paní doktorko. Moc vám děkuji za odpověď, akorát jsem ještě zapomněla dodat k mému problémů, že v poslední době,když použiji antiperspirant do podpaží bolavého prsa, příšerně mě začne v podpaží pálit, a to tak,že ho musím ihned umýt. U druhého nebolaveho prsa je v podpaží vše ok. Je toto normální? Přeji vám hodně pracovních úspěchů a děkuji za doplňující odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Ivo, pokud obtíže máte déle než rok a byla jste mezitím řádně vyšetřena jak píšete- mamograf, sono i odběr krve a vše bylo v pořádku, pak bych skutečně pátrala po jiné příčině. Vůbec to pravděpodobně nebude nemoc prsu, ale problém bude jinde, jen se projevuje právě na tomto místě. Určitě bych rovněž doporučila rehabilitaci zad a pokud nepomůže, tak neurologické vyšetření. Ohledně nádoru buďte opravdu klidná.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Ivano, děkujeme Vám za důvěru. Pokud se Vaše potíže horší či mění, pak je možné objednat se na novou kontrolu do mammocentra, ale nepředpokládám, že pokud bylo vše v květnu v pořádku, že by došlo k nějakým změnám. Jinak rehabilitaci doporučuji také zkusit, bylo by vhodné jít nejdřív k rehabilitačnímu lékaři. Protože potíže reagují na deodorant, pak je možné, že jde o místní reakci, může být drobný zánět nebo alergii. Doporučuji přírodní deodoranty bez hliníkových solí, bez alkoholu, pro citlivou pokožku, k tomu bych jako vhodné viděla vyšetření na kožním, zda nemáte nějaký místní kožně alergický problém. Pokud by problém trval a měla jste nadále všechny výsledky v pořádku, je možné zkusit stav řešit alternativní cestou, například na akupunktuře, která dobře pomáhá na bolestivé stavy. Zatím kromě jiného deodorantu doporučuji promazávat bradavku Bepanthenem, nemydlit, nosit bavlněnou podprsenku, která nemá švy, krajky a netěsní. Požádám naše sestřičky, aby se s Vámi spojily a pomohly Vám s objednáním k odborníkům, pokud budete potřebovat. S pozdravem a přáním všeho dobrého MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Nádor prsu
Dobry den, mam babicku,ktera si nasla pod prsem bulku.Ta...
Prs
Dobrý den, mám dotaz. Od 15.4.2017 mám bulku v pravém...
Prs
Dobry den,byla jsem u lékaře (praktika i gynekologa)...
Bulka v prsu
Dobrý den Před pár měsíci jsem si nahmatal bulku v...
Nádor prsu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc, která...
Bulky mezi prsy
dobrý den chci se zeptat uprostřed na hrudi mezi prsy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Paleni pri sexe a svedeni

Dobry den pan doktor, v poslednej dobe ma to pri pohlavnom styku pali, je to...

Paleni pri sexu po lecbe

Dobry den Minule dva mesice jsem mela opakovane kvasinkovou infekci. Pri posledni...

Paleni pri sexu po lecbe

Dobry den, byla mi zjistena bakterie e coli v pochve. Predepsan mi byl macmiror,...

Paleni primo u srdce

Dobry chci se zeptat když mam nočni směnu v práci tak když jsem po nočni vzhuru...

Pálení prostředníčku

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co může znamenat pálení konečku prstu (prostředníčku)...

Paleni prsou

Dobry den pani doktorko, potrebovala bych konzultacaci. Jiz pred tremi medici...

Pálení prstu

Dobry Den, vcera rano (17.3.) jsem se vzbudil v posteli asi ve 4h rano na...

Pálení prstů a dlaní, blok krční páteře

Dobrý den, cca před 2 měsíci jsem začala trpět pálením dlaní - pálení bylo nejhorší...

Pálení prstů u nohou

Dobrý den,poslední 2 měsíce mě při jízdě na kole strašně pálí prsty u nohou,takže...

Pálení prstů u nohy

Dobrý den, je mi 38 let a trpím pálení prstů u pravé nohy. Poslední dobou mi...

Pálení prsu

Dobrý den, je mi 22 let, necelé 2 týdny mě pálí bradavka a dvorec na jednom...

Pálení prsu a bulka

Dobrý den, je mi 30 let a jsem 9 měsíců po porodu, stále kojím. Asi před 14...

Pálení předkožky

Dobrý den. Muž 40 let ,mám pár dní problém s pálením a svěděním okolo předkožky...

Pálení předkožky

Dobrý den ,jako malý jsem na obřizce nebyl ,občas mi zčervená kraj předkožky...

Pálení předkožky

Dobrý Den. Chtěl bych se zeptat jestli by jste mi nemohly poradit s mim problémem....

Pálení předkožky

obracím se na Vás s dotazem bolesti žaludu, respektive kůže v okolí žaludu....

Pálení předkožky

Dobrý den, už delší dobu trpím pálením a svěděním na předkožce. Občas mě...

Pálení předkožky

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně určení pohlavní nemoci. Asi...

Pálení předkožky


Pálení předkožky

Dobrý deň. Mám 19 rokov, sex som ešte nemal. Asi týždeň dozadu sa mi na pravom...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Idiopatická plicní embólie

Dobrý den, před 3 roky jsem prodělala plicní embolii, jejíž příčina se nepodařila...

Rozdíl aulin a nimesil

Dobrý den chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi AULINEM a NIMESILEM a co...

Bradavice

Dobrý den. Včera jsem byla na vypálení bradavic se synem tekutým dusíkem na...

Absces

Dobrý den jsem 3 týdny po chirurgickém zákroku Abces řiti jak dlouho může trvat...

Dotaz na leukocyty

Dobrý den,prosím o odpověď.Dle výsledku z laboratoře mám leukocyty 3,8. Prosím,...

Krvácení po kyretáži

Dobrý den pane doktore. Mám na Vás dotaz ohledně dalšího postupu léčby mého...

Bulka na šourku

Dobrý den je mi 17 a asi před měsícem jsem si nahmatal bulku o velikosti asi...

Help syndrom

Dobrý den, před 2 léty, u porodu císařským řezem se u mne vyskytl help syndrom....

Cysta na prostate

Dobry den prajem chcela by som sa s vami poradit moj partner (29r.) mu pred...

Bolest na hrudi vpravo

Dobrý den. Prosím o Váš názor / radu. Jsem muž 33 let. Začalo mě bolet na hrudníku...

Porucha termoregulace

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně hřejících nohou. Je mi 26let, od 13ti...

Černé tečky ve stolici


Znecitlivěné patro

Prosím Vás pane doktore,jsem týden po operaci nosní přepážky a mám stále znecitlivěné...

Chondroza disků

Dobrý den pane doktore,na rtg páteře mi byla zjištěna tato diagnoza-počínající...

Od kolika let (v průměru) už je plně vyvinuté sperma?

Dobrý den, Je mi 12, za pár dní bude 13 a chtěl bych se zeptat od kolika let...

Ředění krve a Alkohol


Tlak a bolest v pravém boku

Dobrý den. Již delší dobu mám tupou bolest v pravém boku. V noci bez obtíží...

Bolesti varlete

Dobrý den, Mám bolest pravého varlete ale pouze dolní části...přijde mi že...

Zvýšené AFP, FV a ASLO

Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem 40 , aslo 400. Nevim...

Možnost osteonekrózy po léčbě Bonvivou


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.