Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Protilátky po přeléčené syfilis

Pohlavní nemoci Michal 22.4.2021

Dobrý den. Před 14 dny mi byla ukončena léčba syfilisu na kožním oddělení v nemocnici. Při propuštění domů mi bylo řečeno, že mám až do další kontroly zákaz veškere sexuální aktivity. Jsem stále infekční a mohu touto nemocí i po léčbě někoho nakazit?
Byl jsem na lékařské prohlídce ve vojenské nemocnici v rámci náboru do armády ČR a krevní testy zjistili pozitivitu na nedávno léčený syfilis. Je to proto, že se dělaly jen běžné testy a ne detailní rozbory, nebo jsem tedy skutečně dále pozitivní a infekční? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Aneta Trefilíková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně

Dobrý den pane Michale, děkuji za váš dotaz.
Určitě dodržujte sexuální abstinenci dle instrukcí vašeho lékáře.
IgM protilátky mohou být aktivní až půl roku po přeléčené infekci (vyšetření z krve).
Na kontrolách se vám bude hodnotiti vývoj titru vašich protilátek. Minimálně dva roky budete v evidenci hlášen na hygieně. Až do průkazu negativity (klesajícího titru).
K infekčnosti se vám vyjádří váš lékař. V současti se bere, že po přeléčení, je původce zaléčen. Nicméně léčba je účinná asi na 95%. U jistého procenta lidí dochází i k reinfekci (tedy znovuzplanutí infekce).
Je tedy dobré být v kontaktu se svým lékařem, zjišťovat titry svých protilátek a nejlépe po dobu evidence na hygieně se chovat patřičně jako možně infekční.
Váš dotaz ještě předám našim odborníkům na sexuálně přenosné nemoci, kteří se vám s prodlevou také vyjádří.
Přeji hezký zbytek dne, Trefilíková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Patrik Havlán

Specializace: Dermatovenerologie, Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie

Infekční být můžete, je tam malá pravděpodobnost, ale je třeba si dochodit kontroly. Po poklesu protilátek již nebude nutné sexuálně abstinovat.

Související dotazy

Syfilis?
Chci se zeptat, na zadku a ze predu se mi delaji takove...
Syfilis
Dobrý den, prosím o odpověď ohledně krevních testů...
Syfilis
Dobrý den, paní doktorko Bačová, velice děkuji za rychlou...
Syfilis
Dobrý den, v partnerském vztahu jsem měl po dobu několika...
Syfilis?
Syfilis Dobrý den,zhruba před měsícem jsem měla nechraneny...
Syfilis
Dobrý den, před 2,5 lety mě jeden muž dal francouzský...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Protilátky po očkování

Prosím o radu ohledně protilátek. Bylo mi naměřeno 4110,8 kU/l protilátek na...

Protilátky po očkování

Dobrý den, mám dotaz ohledně naměřeného množství protilátek- Covid 19. 2. dávka...

Protilátky po očkování

<p>Dobrý den, mám buněčnou imunitu 334,9 jednotek. Co to znamená, je to moc...

Protilátky po očkování

Dobrý den, nechala jsem si udělat test na protilátky. Můžete mi, prosím, poradit,...

Protilátky po očkování proti covid

Dobrý den, můžete mi prosím poradit,jestli je po prvním očkování proti Covid-19...

Protilátky po prodělání onemocnění covid-19

Dobrý den, mohu se zeptat, co u výsledků protilátek znamenají hodnoty Ab/Spike...

Protilátky po prodělání onemocnění covid-19

Dobrý den musím podstoupit očkování pokud mám v organismu dostatek protilatek?

Protilátky po prodělání onemocnění covid-19 a očkování

Dobrý den . Prodělala jsem koronavirus v bŕeznu 2020. Měla jsem těžší průběh...

Protilátky po prodělání onemocnění covid-19 a očkování

Dobrý den v květnu jsem měl záchyt antigenním testem na COVID, test PCR negativní...

Protilátky po prodělání onemocnění covid-19 a očkování

Dobrý den, měla bych prosím Vás dotaz, je mi 51 let, v dubnu jsem se nechala...

Protilátky proti akutní hepatitidě B

Dobrý den, Byly jsem na preventivní prohlídce.vysledky zasílám v příloze.brali...

Protilátky proti boreliím

Prosím o vysvětlení lékařské zprávy z oddělení klinické mikrobiologie....

Protilátky proti borelioze a mononukleoze

Dobrý den, obrqacím se na Vás s dotazem ohledně protilátek na boreliozu a mononukleozu....

Protilátky proti COVID infekci

Dobrý den prosím o vysvětlení hodnot, absolvoval jsem laboratorní vyšetření...

Protilátky proti covid-19

Posilam znovu přílohu ,dekuji

Protilátky proti covid-19

Dobrý den, Byla jsem na protilatkách na kovid, chápu správně, že jsem potvrzená,...

Protilátky proti covid-19 a očkování

Dobrý den. Mám jít za dva dny na očkováni. Před 14 dny mi nebylo dobre. Antigen...

Protilátky proti covid-19 a očkování

Dobry den,dnes jsem obdržel výsledky protilatek na Covid po 90 dnech a nevím,jestli...

Protilátky proti covidu

Protilátky COVID-19 Dobrý den, 7.1.2021 mně byla PCR testem potvrzena...

Protilátky proti coxsackie a,b

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o zhodnocení laboratorních výsledků. Jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ibalgin na spaní

Dobrý den, můj táta jí každý den před spaním ibalgin a tvrdí, že mu to pomáhá...

Sport po odběru plazmy

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda mohu po darování plazmy zhruba za 8 hodin...

Knedlík v krku


Afty

Dobrý den, obracím se na radu odborníka s nepříjemným aftem (viz. foto). Jelikož...

Detralex a jeho varianty

Mám brát na říly Detralex,ale v příbalovém letáku je uvedeno,že mezi možné nežádoucí...

Kdy udělat těhotenský test

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak dlouho od pohlavního styku trvá než je...

Zduřené uzliny v podpaží

Dobrý den, už asi 14 dní mám trochu bolestivé podpaží - zhruba tak jako by...

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, prosím o radu. Mám několik let problémy se zády, které se stále...

Zlomenina ruky

Dobrý den. Mám dotaz ohledně syna - 14 let. před 4 týdny si zlomil ruku (na...

Dlouhodobá bolest bederky

Dobrý den, poprosil bych o Váš názor. Cca 1rok řeším neúspěšně bolest v bederní...

Dlouhotrvající zahlenění

Dobrý den, už více jak 2 roky mě trápí ustavičné zahlenění, které mě nutí...

Bolest pod pravým žebrem

Dobrý den, od včerejšího večera mě neustále bolí pod pravým žebrem, nejvíc když...

Bubnování pod žebrem

Dobrý den, vcera v noci mi začalo jakoby "bubnovat" pod levým žebrem. A byl...

Bulka na varleti

Dobrý deň , mám 18 rokov a na ľavom semeníku mám už asi od 13 rokov guličku...

Venózní angiom

Dobrý den, pro každodenní bolest hlavy v týlu a temeni s postupem na spánky...

Zánět varlete

Dobrý den, Přesně před měsícem mě začala trápit bolest v levém varleti. Zejména...

Zřejmě podráždění bloudivého nervu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, pokaždé, když se najím ať hodně nebo...

Autoerotika a ejakulace

Dobrý den, chtel bych se zeptat, jestli není problém, když dost často masturbuju,...

Přídatná bradavka

Dobrý den, 5leté dcerce se na kuži udělalo toto viz. fota.Má to již delší dobu,...

Pobolívání v podbřišku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na své aktuální potíže. Před poslední menstruací...

Reklama