Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Roztroušená skleroza a snažení se o miminko

Mozek a nervy Lenka 20.3.2019

Dobrý den, mám diagnostikovanou RS už skoro 5 let. Minulý rok jsem byla na léčbě Tysabri, ale koncem roku se léčba pozastavila z důvodu plánovaného těhotenství. Nyní jsem 4 měsíce bez léčby a můj zdravotní stav se trošku zhoršil, tak mě paní doktorka posílá na přeléčení Solu-medrolem. Mám obavy ať nic nezanedbám, tak jsem se chtěla zeptat, zda je nutné počkat nějakou dobu, než Solu-medrol z těla vyprchá či se můžeme snažit o miminko nadále. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký večer Lenko, děkuji za dotaz. Předává ho našemu specialistovi z oboru neurologie, z mého pohledu současné přeléčení Solu - medrolem nevadí a tedy se o miminko můžete snažit i nadále, čekat nemusíte. Vyčkejte prosím ještě na názor specialisty. Přeji Vám, at se brzy dočkáte krásného miminka a at je Vaše RS v klidném stabilizovaném stavu, s pozdravem, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Dobrý den paní Lenko
Je důležitý odstup pro těhotenství od řady moderních léků, používaných na RS. Podání Solu Medrolu má krátkou působení na zastavení ev ataky, po pár týdnech po skončení infůzí již není žádný důvod ev odkládat plánované těhotenství. Je ale potřeba, aby stav byl předtím stabilní bez atak. Během vlastního těhotenství je organismus dokonce chráněn před autoimunními nemocemi / jako je i RS/ , opatrnost je potřeba ale po porodu. Ale podrobnosti k tomu Vám přesně poskytnou právě v RS centru, kam docházíte
Zdravím dr. Šigut

Související dotazy

Roztroušená skleroza a magnetická rezonance
Dobrý den, dá se poznat roztroušená skleróza z magnetické...
Roztroušená skleroza
dobry den, chci se zeptat na priznaky roztrousene sklerozy....
Roztroušená skleroza
dobry den, chci se zeptat na priznaky roztrousene sklerozy....
Roztroušená skleróza
dobrý den, ráda bych se zeptala, jakým způsobem lékař...
Roztroušená skleroza
Dobrý den, zhruba před 10 dny mi začalo brnět pravé...
Roztroušená skleroza
dobré odpoledne, prosím stěhuji se a mám v místě současného...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Roztroušená skleroza a MRI

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, má matka má RS a Crohna, já mám Crohna a autoimunitní...

Roztroušená skleróza a nemocenská

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat, nechce-li mi má lékařka...

Roztroušená skleroza a nitroděložní tělísko

Dobrý den, mám asi půl roku diagnostikovanou roztroušenou sklerozu, beru lék...

Roztroušená skleróza a oslabená paměť

Dobrý den, rád bych věděl názor jiného neurologa, než mého ošetřujícího. Jedná...

Roztroušená skleróza a pobyt v sauně

Jsem pacientka s RS a zajímá mně, jestli mi může uškodit pobyt v sauně? Děkuji...

Roztroušená skleróza a poruchy paměti

Dobrý den, roztroušenou sklerózu mám již 25 let (je mi 47 let). Období špatné...

Roztroušená skleroza a poruchy spánku

Dobrý den, cca 2 roky se léčím s rozstroušenou sklerózou. 3x týdně si aplikuji...

Roztroušená skleroza a posudkové jednání

Dobry den. Mam Rs 1. Rok 1. Rok si picham 3x tydne coopaxone. Kdyz sem byl dat...

Roztroušená skleróza a potápění

Dobrý den, mám již od roku 2009 diagnostikovanou RS jsem na inekční léčbě Rebif22...

Roztroušená skleroza a sexuální dysfunkce

Dobrý den. Mám problémy s erekcí. Problémy jsou asi rok a půl. Vůbec nejsu...

Roztroušená skleróza a svalové záškuby

Dobrý den,již asi tři dny me trapí svalove zaškuby,neni to v kuse je to jen...

Roztroušená skleroza a tetování

Dobrý den, již pár měsíců mám diagnostikovanou RS a zajímalo by mě jaká jsou...

Roztroušená skleróza a vliv počasí

dobrý den, chci se zeptat jen, působí změny počasí na eresku?

Roztroušená skleroza a změna medikace


Roztroušená skleróza nebo něco jiného?

Dobrý den, je mi 17 let a už od prosince minulého roku občas na světlém bilém...

Roztroušená skleróza s léčbou lékem Rebif

Dobrý den,manželovi byla v prosinci diagnostikována RS. Po přeléčení atak si...

Roztroušená skleróza, asexualita

Dobrý den,asipřed rokem mi diagnostikovali RS. Aplikuji injekce Rebief 44.Mám...

Roztroušená skleróza, bolesti hlavy

Dobry den, potřeboval bych poradit. S RS se léčím 2roky copaxonem 40mg. Ještě...

Roztroušená skleróza, celkové vyčerpání

Dobrý den, mám RS bez medikace, nyní jsem v PN pro bolest dolních končetin a...

Roztroušená skleróza, copaxon, ukončení injekční léčky kvůli lipoatrofiím, co potom ?

Dobrý den, mám roztroušenou sklerózu a léčím se injekčně Copaxonem. Kvůli lipoatrofiím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

MR vyšetření

Dobrý den, prosím o vysvětlení, čeho se týká vyšetření na MR: "Mozek" a "C...

Malý penis

Dobry den mam maly penis je mi 15 let vyska 175 cm 68kg muj penis meri 3 cm...

Růst penisu


Bolest paty


Antidepresiva a alkohol


Problém s trávením, problémy po požití potravin, problémy s vyprazdňováním, nevolnost, pocit na zvracení

Dobrý den, potřebuji poradit co se mnou. Ráda bych Vám nejdříve nastínila moji...

Malý penis, znamínko na žaludu

Dobry vecer je mi 20 let a mam maly penis bez erekce 5cm s erekci 9 cm mam maly...

Problémy s dýcháním, úleva zíváním

Dobry den preji, posleni tri dny me trapi jedna vec. Mam astma bronchiale, a...

Křupání v krku při polykání

Dobrý den už 7 měsíců mám problém s polykáním. Špatně se mi polyká a mám oteklý...

Žlutý výtok z penisu

Dobrý den, z penisu mi začala vytékat bílo žlutá hustější tekutina, s jemným...

Třetí oko

Dobrý den, na internetu jsem se dočetla o mém problému se třetím okem, které...

Vitiligo

dobry den.memu synovi,18let,se zacaly objevovat bile fleky na kuzi.Nejdrive...

Rána na hlavě

Dobrý den chtěl bych se zeptát byl sem v úterý na šití hlavy mam tam 3 stehy...

Endometroidní cysta

Dobry den, chtela bych vas moc poprosit o radu. Je mi 28 let, deti jeste nemam,ale...

Pálení pochvy při sexu


Svědění v podpaží

Mám atopický ekzém a dlouhou dobu jsem ho měla i v podpaží, někdy jsem je měla...

Motání hlavy, třes, pocity na omdlení, bušení srdce, nevolnost, nechutenství - mikroparaziti?

Dobrý den, chtěla bych poradit. Minulý rok v říjnu mi začal třes těla, bušení...

Necitlivé prsty na rukou

Dobrý den, před týdnem mi začalo brnět v malíčku a prsteníčku na levé ruce....

Žlučníková dieta

Dobry den, chtela bych se zeptat ohledne zlucnikove diety, jsem vegetarianka...

Žlučníková dieta

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mohu při žlučníkové dietě (žlučníkové...

Reklama