Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Ucpané žíly a plicní embolie - online poradna

Bolesti chodidla

Vnitřní lékařství Tobias 27.10.2019

: Dobrý den je mi 27let chtěl bych se vás optat trápí mě už asi měsíc na pravém chodidle bolest začlo to od jedné drobounke žíly (žíla je zarudla do fialova a nachází se u konce prostředního prstu ) utekl měsíc a mě ta stejná bolest vystřeluje přes celé chodidlo až do lýtka někdy po stehno ale jen... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, dle popisu Vašich obtížích, bych spíše usuzoval na potíže s pohybovým aparátem. Může jít o... Celá odpověď

Reklama

Skvrny na rukách

Vnitřní lékařství Zdenka 27.10.2019

: Dobry den,mam vrozenou Leidemskou mutaci,prodelala jsem tri krat trombozu dk.Jiz jsem prozila lehci formy plicni embolie,jak poznam,ze uz se poznam,ze je to vazne a musim volat lekare?Nyni se mi delaji cervene fleky na hrbetu rukou nebo na dlanich.Zadne vyrazky.Do pul hodiny fleky zmizi.Nekdy me pali,jindy... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, nemyslím si, že to má souvislost s Vaší dispozicí k trombózám. Může se jednat o alergickou... Celá odpověď

Prevence embólie

Vnitřní lékařství Štěpánka 26.10.2019

: Dobrý den , zajímá mě zda se dá embolii nějak předejít? Nebo jestli se dá včas podle nêjakých testů zjistit? A je nějaká rodinná dědičnost? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud se v rodině vyskytla plicní embólie či trombóza jsou vhodné testy na tzn. trombofilní... Celá odpověď

Reklama

Bolesti v třísle

Vnitřní lékařství Michaela 26.10.2019

: Dobrý den, špatně mi odteka kvev z pravé dolní končetiny, beru detralex. Několikrát jsem byla na vyšetření žil ultrazvukem. Naposledy je to měsíc a týden a vše bylo v loradku. Noha me začala opět pobolivat a v trisle mám bolestivé místo pri pohmatu. Je možné že se to mohlo ucpat? Srážlivost mám v pořádku.... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, bolesti třísla nepatří do obrazu trombózy, může se jednat o natažení svalů v třísle. Při trombóze... Celá odpověď

Bolesti lýtka

Vnitřní lékařství Zdeněk 26.10.2019

: Již 12 hod. cítím v noze spíš vzadu nad úrovni kolena vibrace, jakoby se krev protlačovala zúžením.Trochu to i bolelo. Po prodělané aritmii užívám již měsíc Betaloc zok a Eliquis 5 mg 2x denně. Protože jsou 3 dny volna ptám se, mám li čekat do úterý, nebo jít na pohotovost? Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud máte strach z trombózy, tak nemusíte. Pokud užíváte Eliquis 5mg 2x denně, tak již máte... Celá odpověď

Plicní embólie

Vnitřní lékařství Radim 25.10.2019

: Dobrý den, prodělal jsem oboustrannou plícní embolii.Cca před měsícem.Za 2 měsíce mě čekákontrolní vyšetření na dhopleru.Sraženinu mám na dolní končetině pod kolenem.Lýtko mám mírně otekle.Jak se řeší situace,pokud se sraženina “nerozpouští”?Jak dlouhá je rekonvalescence,po zákroku.Nyní již chodím... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, kontrolní vyšetření, zda-li se sraženina rozpustila se provádí cca za 3 měsíce, poté za 6,... Celá odpověď

Bolesti nohou

Vnitřní lékařství Ivana 25.10.2019

: Dobry den.mam dotaz ma matka zemrela na plicni embolii a otec na rakovinu plic.ted jsem onemocnela s plotynkami .ale krecove zili nemam byla jsem i na cevnim ale nohy mne boli stale..mam strach zda tomuze byt dedicne .lecim se i s vysokym tlakem Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud nemáte křečové žíly, není se potřeba obávat. Bolesti nohou mohou být jiného původu,... Celá odpověď

Bolestivost třísla

Vnitřní lékařství Iveta 24.10.2019

: Dobrý den ,již 14 dnů mě tlačí v levém trisle,noha oteklá ani jinak zbarvená není .Bolest postupuje přes tříslo až k půlce stehen.Může to být příznak počátku trombózy? Žádný sport ,ani fyzickou námahu jsem nevykonávala .U lékaře jsem zatím nebyla .Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, dle Vašeho popise je trombóza málo pravděpodobná, pokud nemáte otok. Pravděpodobně se bude... Celá odpověď

Otoky dolních končetin

Vnitřní lékařství Martina 24.10.2019

: Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, co mám dělat, aby mi neotékaly nohy. Trápí mne otoky již cca 2 roky, lýtka, kotníky, nárty. Byla jsem na cévním vyšetření. Žilní problém nemám. Mám vysoký krevní tlak, změnila jsem léky a otoky stále trvají. Mám sedavé zaměstnání, ale není to tak, že bych stále... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, cysty na ledvině s otoky pravděpodobně souviset nebudou, pokud máte dobrou funkci ledvin.... Celá odpověď

Bolest pod kolenem

Vnitřní lékařství Lada 24.10.2019

: Dobry den, jak se pozna zanet zil nebo slach , krecove zili mam . Mam ted hodne bolest pod kolenem v ohybu pri zvednuti nohy me pod tim lupe , a za celi den hodne pali az do stestehna. U lekare jsem nebyla zatim. Dekuji Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, dle Vašeho popisu potíže není trombóza pravděpodobná. Bude se možná jednat o cystu pod kolenem... Celá odpověď

Hemeroidy

Vnitřní lékařství Dáda 23.10.2019

: Dobrý den, prosím o radu. Od května letošního roku mě trápí tlakové bolesti v oblasti řítního otvoru které přecházejí přes hráz do okolí pohlavních orgánů. V květnu mi byly nalezeny nevelké hemeroidy s tím, že takovéto hemeroidy má spousta lidí a doporučena mast FAKTU. Řešila jsem to i homeopaticky,... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, doporučuji do medikace venotonika např. Detralx tbl. 2-0-2, péče o stolici, aby nabyla zácpa.... Celá odpověď

Otok dolní končetiny

Vnitřní lékařství Pavel 23.10.2019

: Dobrý den Mám dotaz mám oteklou nohu.Ale necítím bolest protože mám neurofibromatoza a nohy mám od kolen dolů bez citu.Pred 14 dny jsem letěl letadlem 2x 3 hodiny.Noha je trochu zarudlá.Mam zespoda palce strženy puchýř.Tak by to mohl být zánět od toho palce.Mohla by to být trombóza?Bolest nepoznám... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, doporučuji navštívit praktického lékaře. Takto na dálku se nedá určit diagnóza. Musí se vyloučit... Celá odpověď

Otok kotníku

Vnitřní lékařství Johana 22.10.2019

: Ráno jsem se probudila a zjistila jsem, že mám kolem kotníku levé nohy (kousek nad vnější kůstkou) drobný otok. Mám ho na stejném místě i na noze pravé, ale menší. Na levé noze, kde je otok trošku větší mě i lehce poboliva nárt. Je to takové řezání, píchání, škubání. Pár dnů jsem teď byla nemocná,... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, dle Vašeho popisu je trombóza málo pravděpodobná. Nedoporučuje se nosit punčochy na noc. Pokud... Celá odpověď

Otok dolních končetin

Vnitřní lékařství Eva 22.10.2019

: Dobrý den, otéká mi už pár let levý kotník i nárt a otok jde i k prstům a do lýtka. Poslední dobou začíná otékat i pravý kotník. Jsem starší, mám revm. artritidu, moc pohybu nemám. Může mi hrozit tromboza? Děkuji za odpověď. Eva D. Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, nevím, jestli nemáte křečové žíly. Pokud máte otoky pravidelně, doporučuji nosit punčochy... Celá odpověď

Zúžení karotid

Vnitřní lékařství Ingrid 22.10.2019

: Dobrý den. Při prevent.prohlídce mě bylo zjištěno 30% zúžení karotid.Prakticka lékařka nic k tomu nesdělila,jen mám užívat Anopyrin. Takže se sama snažím aspoň kupovat přírodní kapky na čištění cév. Jaky je Váš názor. Mám chodit na kontrolní sono? Děkuju. Potíže mám jen tinitus v... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, zúžení 30% není významné, jde pouze o ukazatel postižení cév v těle. Ještě bych doporučil... Celá odpověď

Trombóza dolní končetiny

Vnitřní lékařství marie 22.10.2019

: Dobry vecer,dcera 34 ma po druhe hlubokou zilni trombozu po prve lecena heparinem pak nasazen walfarin hladina inr stale kolisala Ted opet heparin walfarinem nejde pry nastavit inr noha stale otekla boli na kon.sonu tromboza pry nerozpustena ma tam uz 4mesice bouli ma Se pry pripravit na to ze to budou... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud potíže trvají 4 měsíce, ještě bych chvíli počkal s operací, nyní není potřeba se obávat.... Celá odpověď

Zvětšená žíla na krku

Vnitřní lékařství Jana 22.10.2019

: Dobrý den. Mám varixy u dělohy. Občas mi praskají žilky na prstech.Nyní jsem dlouhodobě zahlenena a podle lékaře asi námahou od odkašlávání mi naběhla žila na krku. Je i široká a při mluvení hodně nabíhá. I vleže. Mám jít na nějaké vyšetření? Nehrozí nějaké ucpání nebo prasknutí? Je mi 41let. Děkuji... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud máte zvětšené žíly na krku, dlouhodobý kašel, může jít o onemocnění srdce. Není to nic... Celá odpověď

Křečové žíly

Vnitřní lékařství Zdenka 21.10.2019

: Manželka trpí od přechodu zánětem křečových žil. Nyní je jí 67 let a dosavadní léčba je řešena stále jenom lokálně, nejčastěji přípravkem Lioton. Ve 42 letech přechodila chřipku a byla hospitalizována pro zánět ledvin a zápal plic. Od té doby je v dispenzární péči u nefrologa. Poslední dobou jí stoupla... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, riziko cévní mozkové příhody a křečových žil spolu nesouvisí. Na léčbu žil se používají bandáže,... Celá odpověď

Bolesti lýtka

Vnitřní lékařství V. 21.10.2019

: Dobrý den, předem se omlouvám za trochu delší dotaz. Už od začátku roku mám bolesti v oblasti lýtek. Poprvé jsem s tímto lékaře navštívila v únoru kvůli klidové bolesti pravého lýtka, která se nezlepšovala. Odběry krve jsem měla za sebou v lednu (preventivně) a byly v pořádku, takže krev mi znovu... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud byla trombóza dvakrát vyloučená, tak bych se jí neobával. Bolesti budou nejspíše svalové... Celá odpověď

Otoky dolních končetin

Vnitřní lékařství Jana 20.10.2019

: Asi to nebude mít přímou souvislost, ale známá kolegyně ma strach z bílého pláště a sděluje mi své problémy. Prosím vás, 1) cukrovka, 2)otekle nohy 3)zadrzovani vody v celém těle (hodně!!).. bere Furon. 4) PROBLÉM! nyní se jí udělaly puchýře s vodou na zadní stěně lýtek. K dr se bojí!! Nohy ji bolí.... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, otoky dolních končetin mohou být od žil, od srdce či od ledvin. Bude nutné vyšetření u lékaře,... Celá odpověď

Zánět povrchových žil

Vnitřní lékařství Mila 20.10.2019

: Dobrý den, chtěla bych se zeptat na rozdíl mezi hlubokou a povrchovou trombózu. V červenci tohoto roku diagnosa povrchová trombóza. Nejdříve 10 injekce do břicha a klid na lůžku poté anopyrin 1x denně a detralex . Chci se zeptat za jak dlouho se pozná že je vše v pořádku? Jo a po celou dobu punčocha.... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, rozdíl je, že při povrchové trombóze se ucpávají povrchové žíly a při hluboké se ucpávají... Celá odpověď

Posttrombotický syndrom

Vnitřní lékařství Lubomír 20.10.2019

: Dobrý den. V roce 2018 v srpnu jsem prodělal plicní embolii. Došlo k tomu po cestě vozidlem do Chorvatska a sice následující den po příjezdu ráno. Proběhla standardní léčba. Byl nasazen lék Eliquis 5. Vše dopadlo uspokojivě. Letos v červnu se mi ucpala žíla na levé noze. Opět je (doposud) lékařem... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, začnu od konce, nemusíte se bát, že by Vám amputovali nohu. Jedná se onemocnění žil nikoliv... Celá odpověď

Embólie do sítnice

Vnitřní lékařství Ali 20.10.2019

: Mela jsem najednou ucpanou cévku do sítnice. Podařilo se ji rozpustit. Bylo to 3h a dostávala jsem infúze. Užívâm Stacyl. Může se to někdy opakovat? Co bych měla dělat, aby se to nestalo? Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, budou nutná preventivní opatření. Dobrá korekce krevního tlaku, vysokého cholesterolu či cukrovky.... Celá odpověď

Leidenská mutace, rázová vlna

Vnitřní lékařství Lenka 19.10.2019

: Dobry den, Trapi me, zda mi muze byt aplikována razova vlna, kdyz mam trombofilii - leidenska mutace / heterozigot. Vsude ctu, ze je to kontraindikovane. Moje ortopedka toto zna, ale poslala me na raz. vlnu. Mam obavy, zda to neni problem? Dekuji, s pozdravem Lenka Tustova Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, píšete, že máte Leidenskou mutaci v heterozygotní formě a ne aktivní trombózu. Nevím, proč... Celá odpověď

Bolesti lýtka

Vnitřní lékařství Jitka 19.10.2019

: Dobrý den, jsem 5 měsíců po porodu. Porod byl v pořádku, spontánní přirozený. Je mi 24 let a mám nadvahu. Po cca 2 měsících od porodu mě začala bolet levá noha v lytku. Bolest se pořad zhoršuje. Šla jsem k obvodnimu lékaři, poslal mě na ult žil teto levé nohy. Na ult bylo vše ok a tromboza se vyvrátila.... Zobrazit více

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, bude se pravděpodobně jednat o svalovou bolest či přenesenou bolest z kolenního kloubu. Nic... Celá odpověď

12
Reklama
Zavřít