Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Užíváte tradiční lék na ředění krve? Poraďte se, jak se vyvarovat komplikací při léčbě - online poradna

Warfarin

Praktické lékařství Pavel 31.1.2021

Dobrý den, muž 45 let, v září 2020 jsem obsolvoval Davidovu operaci na dvoucipe aortalni chlopni. Vrozená vada, s kterou jsem byl sledován od roku 1995. Čeká mě reoperace v 03/2021 pro opětovný prolaps cípů, nedomykavost 4. Čeká mě mechanická chlopeň.Jinak zcela zdráv,subjektivní potíže nemám a nikdy... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Postupně odpovím na vaše dotazy. Euthyrox při užívání Warfarinu nevadí, oba léky jsou na jiné... Celá odpověď

Reklama

Fibrilace síní

Praktické lékařství Marie 30.1.2021

Dobrý den paní doktorko.Ráda bych se zeptala.Před měsícem jsem měla fibrilaci síní,na zaléčení jsem na pohotovosti dostala Xarelto 15 mg užívat 1 tabletu,Concor 5 také 1,Furon 40 mg také 1.Jinak užívám Euthyrox 50 mg půlku tablety,Detralex 2 tablety,Vigantolvit 2000 IU,Mám bohužel doutnající mnohočetný... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Protože se léčíte na více diagnoz, tak zaléčit správě všechny diagnozy není jednoduché, neboť... Celá odpověď

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Na váš dotaz není jednoznačná odpověď. Vyrábí a používá se obojí dávka, tj. Xarelto 15 i Xarelto... Celá odpověď

Xarelto

Praktické lékařství Petr 30.1.2021

Běžně mívám krev v rýmě, z dásní, beru Ascorutin1-1-1. 25let vysoký tlak. Na podzim Flutter síní I.typu, nasazeno Xarelto 20mg, 23.12. úspěšná kardioverse a ředicí účinek Xarelta zesílil. Beru Ascorutin2-2-2, vit.C,B, jím zelenou zeleninu, ale přesto mě krvácí často vnitřní hemeroidy (to loni nebylo),... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Chápu vaše potíže, ale je potřeba si uvědomit, co je v léčbě prioritní. Srdíčko máte jen jedno,... Celá odpověď

Reklama

Bolest žlučníku

Praktické lékařství Šárka 30.1.2021

Dobrý den. Prosím o radu. Bolí a řeže mě často uprostřed břicha nad pupkem a nebo mě bolí v pravém boku až do břicha. Když mě to chytne, mám zimnici, nevolnost. Jsou to takové kolikovité bolesti někdy až do zad. Někdy se přidá i druhý bok, ale to není tak akutní, bolí pouze slabě. Občas mám oranžovo... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Je nezbytně nutné udělat vyšetření a to ultrazvuk břicha. S velkou pravděpodobností se bude... Celá odpověď

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Příčina vašich potíží může být od páteře, zvláště pokud je vázána na strnulý pohyb, neboť... Celá odpověď

Respirátor

Praktické lékařství Karel 29.1.2021

Zakoupil jsem v lékárně respirátor KN 95 (79Kč za kus) a na obalu je napsáno : na jedno použití. Je tím myšleno jeden den a vyhodit ? Pokud ano tak mám dotaz zda existuje respirátor pro vícenásobné použití případně s možností ručního vyprání. Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Na jedno použití znamená nasadit, používat a vyhodit. Jakmile respirátor nasadíte, můžete... Celá odpověď

Očkovávání na Covid 19 a Warfarin

Praktické lékařství Jan 29.1.2021

Dobrý den. Beru Walfarin 5g po plicní embolii 1-2-1-2-1-2-2 již 20let. a brát ho mám doživotně. můžu se nechat očkovat proti Kovidu 19. Dekuji. FILIP Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, můžete, užívání Warfarinu ani jiných léků není kontraindikací. Otázka očkovat či neočkovat... Celá odpověď

Úbytek krevního barviva

Praktické lékařství Milan 29.1.2021

Mám poměrně velký úbytek červených krvinek a hemoglobinu. Je tady souvislost s lékem na ředění krve (Godasal)? Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Souvislost by být neměla. Godasdal nesnižuje počet červených krvinek ani krevního barviva.... Celá odpověď

Stacyl

Praktické lékařství Ivana 29.1.2021

Dobrý den jsem neslyšící jmenuje Ivana Že mám dlouho od 2016 ředění krve použití prášky na léky stacyl 100 mg 1 denně. A občas to bolest lýtko nohy levé Děkujeme za pochopení lacková Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Stacyl. je lék, který je možné užívat celoživotně, záleží na diagnoze, tu bohužel v dotazu... Celá odpověď

Fibrilace síní

Praktické lékařství Marie 29.1.2021

Diagnoza - Paroxyzmální fibrilace síní - akce komor 120/min. Cítím bušení a jsem zeslábla. Tento stav opakovaně v poslední době, 17.12.2020, 14.1.2021, 27.1.2021. Podáno 2x: FR 1/1 500 ml+ MgSO4 10 ml 20% 2 amp. + KCL 1 amp. i.v. během 60 minut, Rivotril 0,5 mg 1/2 tbl., Vasocardin 50 mg 1/2 tbl.... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vaše léky máte zavedené velmi dobře. Léčba vás chrání proti hypertenzi, proti rychlé srdeční... Celá odpověď

Embolie

Praktické lékařství Dana 28.1.2021

Po cpm a embolii jsem brala elquis,teď mi byl nahrazen Trombexem 75. Mám velkou hustotu krve VIII a v plicích se dále dělají drobné krevní sraženiny,není známo proč. Chtěla bych vědět,zda je ředění dostatečné a bezpečné, popř jak dál postupovat. Lékař mi již eliquis nechce dát, prý jsem jej brala určenou... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě se nemusíte bát, lékař by chybu v medikaci neudělal. Trombex je dostačující léčba u... Celá odpověď

Eliquis

Praktické lékařství Bohumil 27.1.2021

Je mi 80 let a dopácím na eliquis 5 mg cca 1.800 kč měsíčně od června 2020,kdy mi byla po zápalu plic zjištěna fibrilace srdečních síní. Byl jsem vytrvalostní běžec 56 let. Ekv srdce byl neúspěšné. Tělová frekvence je nízká - dnes odpoledne 42. Nemám nárok na nižší úhradu? Je možné snížit z 5 0 5mg na... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Bohužel nikoliv, pojišťovna to má takto nastavené. Chápu vás, o své zdraví jste se jako běžec... Celá odpověď

Očkování na Covid

Praktické lékařství Eva 27.1.2021

Dobrý den, beru na ředění krve lék Lixiana, můžu být očkovana na covid. Děkuji Dudová Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, očkována být můžete. Očkování na Covid 19 je nevhodné pouze u některých diagnóz, nikoliv... Celá odpověď

Warfarin a Omega

Praktické lékařství Jarka 27.1.2021

Dobrý den. Užívám Warfarin. Chci se zeptat jestli můžu k němu brát Omega Marine Forte. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, k Warfarinu můžete Omega forte užívat. Jedná se o preparát, který Warfarin neovlivňuje.... Celá odpověď

Bolest a Xarelto

Praktické lékařství Hana 26.1.2021

Dobrý den, je mi 74 let. V roce 2015 jsem prodělala plicní embolii a od té doby užívám lék na ředění krve XARELTO 20, k tomu TRITIKO . Poslední dobou mám velký bolestivý problém se skoliózou a nevím jaké prášky na bolest bych mohla užívat. Moje problémy se zády s zhoršují a špatně chodím. Děkuji Vám... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Z volně prodejných léků na bolest můžete kromě léků označených jako nesteroidní antirevmatika... Celá odpověď

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne, tento lék není vhodný. Pokud byste měla náhlou bolest hlavy, kloubů či podobně, tak si... Celá odpověď

Godasal

Praktické lékařství Jarmila 26.1.2021

Dobrý den, paní doktorko, jsem po zavedení srdečního sentu a užívám lék brilique do konce března. Bude nutné dál užívat něco na ředění krve? Trpím zvýšenou srážlivosti a užívám navíc Godasal 1x denně. Mám i zvýšenou hladinu cholesterolu - užívám lék Atoris. A je možné s těmito léky užívat nějaké doplňky... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, léky na ředění krve budete muset užívat trvale. Podle vaší diagnozy a stavu vašeho srdíčka... Celá odpověď

Otoky DK

Praktické lékařství Jitka 26.1.2021

Dobrý den, dlouhodobě užívám Godasal. Před plánovaným chirurgickým zákrokem jsem vysadila, otekly mi nohy a každý krok byl utrpením. Bolelo to i v noci. Po zákroku jsem Godasal začala užívat a všechno se srovnalo. Předpokládám další chir.zákrok a nechtěla bych dopadnout stejně. Poradíte? Děkuji Jitka... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Záleží na celkovém vašem zdravotním stavu , na diagnose, na klinickém vyšetření. Proti otokům... Celá odpověď

Očkování na Covid

Praktické lékařství Bohumír 25.1.2021

Před 2 lety jsem byl na operaci srdce - dvě srdení chlopně a mám dotaz,zda se mohu nechat nočkovat proti covid. Je mi 75 le- muž. Děkuji za odpověď s pozdravem Bohumír Kebza,Chrudim. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, určitě se na Covid 19 nechte očkovat. Bude to pro vás přínosem. Jakmile budou pro váš... Celá odpověď

Zvýšená chuť k jídlu

Praktické lékařství Dagmar 25.1.2021

Dobrý den chci se zeptat nevím čím to je poslední dobou když teďka beru Zulbex nacreflux jicnu nevím jestli jd to dobrý lék je to i na zánět?Když se najím tak za 20minut mám hlad ndvim od čeho to může být beru ještě AD Argofan děkuji za odpověď Dáša Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Zulbex je lék, který snižuje kyselost žaludku a tím zabraňuije zánětu žaludeční sliznice,... Celá odpověď

Eliquis

Praktické lékařství Dana 24.1.2021

Dobrý den ,mám diagnistikovanou fibrilaci sini ,užívám druhým rokem Eliquis 2x denně, zajimá mě ,je-li tento lék vhodný k dlouhodobému užívání tzn.do konce života a nese li to nějaká rizika děkuji Dana Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, tento lék je dokonce výborný. Patří mezi moderní, účinné léky a je dobře, že vám ho lékař... Celá odpověď

Warfarin a krvácení z nosu

Praktické lékařství Miroslav 24.1.2021

Po operaci srdce v roce 1997 - výměna mitrální a aortální chlopně beru pořád Warfarin 5 , a chodím každé 2 měsíce na kontrolu krve mám povolený Qvika od 2,5 do 3,5, mívám většinou kolem 3, beru 3x týdně 1/2 a 4x celý, každý den ráno mi teče krev z nosa, beru ještě Ascorutin 1 tabletu ráno, dále mám... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Na bolest můžete brát Doretu 75/650 mg dokonce v dávce 2x denně dlouhodobě zcela bez problémů,... Celá odpověď

Srážlivost krve a očkování

Praktické lékařství Klara 24.1.2021

Dobrý den někde jsem četla že kdo má problém se ředěnim krve neměl ny se ockovat na covid je to pravda? Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne není to pravda. Očkovat se nechat můžete. Samozřejmě že existují vyjímky, ale předpokládám,... Celá odpověď

Arytmie

Praktické lékařství Pavla 24.1.2021

Před 2 lety velmi slabá mozková mrtvička - bez následků. Při vyšetření zjištěna fibrilace síní - většinou nepociťuji žádné arytmie. Užívám Eliquis ( 2krát denně), Valsacor (denně 1tbl), Rivocor (1/4 tbl ob den), Rosucard (1tbl denně), Hydrochlorothiazid (1/4 tbl denně), Helicid (1tbl ob den).... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne, nemáte jich mnoho. Každý lék na něco jiného. Eliquis je na ředění krve, aby bylo lepší... Celá odpověď

Warfarin a potravinové doplňky

Praktické lékařství Magda 23.1.2021

Dobrý den. Chci se zeptat jestli můžu užívat k Warfarinu OmegaMarinaForte. Warfarin tbl beru 4.5 mg pro fibrilace. Hodnotu Qucku mívám od 2-2.5.dekuji a přeji hezký zbytek dne. Lipová Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, můžete tento preparát užívat v normálním dávkování. Mezi těmito dvěma preparáty nedochází... Celá odpověď

Xarelto

Praktické lékařství Mirka 23.1.2021

Dobrý den, dnes jsem si prvně vzala lék xarelto 20 mg , začala se mi motat hlava a cítím slabou bolest na levé straně . Děkuji za odpověď. hezký den. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vaše potíže by neměly s Xareltem souviset. Dostala jste výborný lék, který se dává jen při... Celá odpověď

Očkování na Covid

Praktické lékařství Eliška 23.1.2021

Dobrý den, mám dotaz, týkající se očkování proti covidu. Jsem seniórka - ročník 1946. Moje současná medikace je následující: Pantomyl Mylan 40 mg / 1-0-0/ Eliquis 5 mg / 1-0-1/ Rosucard 10 mg / 1-0-0/ jen občasně Sertralin 100 mg / 1-0-0/ Mirzaten 30 mg 0-0-1/ Poslední dva léky beru po smrti manžela. Mohu... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Samozřejmě, že můžete a bude to pro vás prospěšné. Vaše léky nejsou kontraindikací k očkování.... Celá odpověď

Reklama