Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vertigo, bušení srdce, nechutenství

Vnitřní lékařství Josef 19.9.2018

Dobrý den, je mi 22 let. Jsem alergik a astmatik - pyly, srst, prach, některé druhy ovoce. Na alergii užívám 1x denně symbicort a 1x denně xyzal. Alkohol nepiji, drogy ani jiné omamné látky neužívám, užívám žvýkací tabák ( zhruba 4 pytlíky denně). Už zhruba rok se potýkám s různými problémy. Motání hlavy, pocit na omdlení, brnění rukou či nohou, bušení srdce, lapání po dechu, třes, bolesti hlavy, pocity zvýšené teploty, pocit škrcení, občasné nechutenství, pocit proudění studené krve v žilách, jakmile jsem chvíli v klidu, začínám být unavený a jsem schopný několikrát za den usnout. Zhruba před půl rokem jsem podstoupil neurologické vyšetření, kde mě pan doktor důkladně prohlédl a řekl, že jsem v pořádku, žádné jiné vyšetření neprováděl. Jeho diagnoza byla panická porucha. Dále jsem podstoupil rozbory krve u svého praktického lékaře, první zhruba před 3/4 rokem a druhé přibližně dva měsíce zpátky - vše v pořádku. Praktický lékař mi nechal udělat i rozbor moči a výtěry z krku - vše v pořádku. Dále jsem na vlastní žádost podstoupil EKG vyšetření, kde mi byl nasazen 24 hod. holter. I toto vyšetření proběhlo v pořádku, byly zde sice naměřené nějaké extrasystoly ale to je prý v pořádku. Zhruba před týdnem mě při řízení velmi silně píchlo nad levým spánkem (zhruba dvou vteřinové píchnutí), po té to přestalo a opět píchlo třeba za hodinu a po té ještě několikrát, na to mě rozbolela celá hlava - v oblasti spánků a temene (přešlo to v bolest tlakovou). Od té doby mě hlava bolí a občasně pícha/bodá na obou spáncích pořád (intenzita bolesti se mění: mírná - střední bolest). Dnes jsem se vzbudil zhruba kolem 4. hod. ranní s velmi silnou bolestí hlavy v oblasti temene - bodavá bolest (řekl bych, že tak silnou bolest hlavy jsem asi nikdy nezažil), vstal jsem, šel jsem na záchod, kde se mi hlava začala motat a bylo mi na omdlení, začal jsem se třást (nešlo to zastavit), změřil jsem si teplotu která byla 34,5 stupňů, změřil jsem si tlak pomocí domácího tlakoměru (omron) Sys: 140, DIA: 85 avšak puls zůstal podezřele nízký: 59 tepů/min. Můj průměrný tlak je kolem 120/65 a puls 50-60. Zhruba po 10 minutách sezení mě bolest hlavy začala pomalu přecházet a mohl jsem znovu usnout. Dnes jsem měl bolesti hlavy mírné intenzity. Na závěr bych ještě dodal, že mi občas vytéká z nosu čirá tekutina. Nutno dodat, že dělám fyzicky náročnou práci, kde tahám těžké okna a následně je zasklívám. Dále chodím 3x týdně na kickbox, kde dochází ke slabším otřesům (jen tréninky, nejsou to velké rány). Tak mě napadlo, jestli toto může být od krční páteře, naopak mě ale docela děsí, že by byla ta bolest hlavy tak intenzivní a hlavně po delší době v poloze v leže. Přijde mi, že mi nikdo není schopný pořádně pomoci. Neustálé si čtu různé diagnozy. Napadlo mě i jestli by se nemohlo jednat o začínající projevy RS. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký den pane Josefe, díky za dotaz. Kolik prosím užíváte toho tabáku, nevím jaká je norma, ale Vaše příznaky by mohly odpovídat předávkování nikotinem, který je obsažen právě v tabáku. Mohl byste tedy prosím nyní přestat tabák žvýkat, uvidíme, jestli se Vaše potíže zlepší. Krevní tlak máte v pořádku - norma do 140/90, puls máte také v pořádku - norma 50 - 90 tepů za minutu. Souhlasím s Vámi, potíže by mohly vycházet od krční páteře, doporučila bych cestou praktického lékaře rentgen krční páteře, příp. dovyšetření na neurologii. Ale nejprve prosím zkuste přestat žvýkat ten tabák. S pozdravem a přáním brzkého zlepšení stavu, KJ.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, souhlasím s paní doktorkou, příznaky, které popisujete, mohou souviset s nikotinem. Snus nebo moist snuff nejsou bezpečné. Sice je zde malé riziko rakoviny plic, ale chemických látek, které jsou škodlivé, včetně nikotinu, obsahuje přehršel. Nikotin je vysoce návykový, předávkování snadno vede k poruchám srdečního rytmu, změnám tlaku a bolestem hlavy. Navíc používání žvýkacího tabáku zvyšuje riziko rakoviny úst, slinivky, poruchy ledvin, zvyšuje riziko infarktu a úmrtí na něj, zvyšuje sklon k cukrovce. Proto je také ve většině zemích světa zakázaný. Zde cituji různou zdravotnickou literaturu, články zaměřené na užívaní žvýkacího tabáku. Doporučuji, abyste s tím přestal. Uvidíte, jak se budete cítit pak. Pro nové kruté bolesti hlavy, které by Vás budily ze spánku, je nutné navštívit neurologii. Drobné pobolívání většinou netřeba řešit, ale bolest, co budí ze spaní, je třeba nechat prošetřit. Čirá tekutiny, co teče z nosu, bývá většinou v důsledku virové rýmy, nebo projev alergie, také se v naprosto vzácných případech může jednat o vytékání mozkomíšniho moku, a to tom případě, že byste dostal velkou ránu o obličeje či do nosu a tekutina by vytékala hlavně v předklonu (pokud víte o takovém úrazu, řekněte to neurologovi). Jinak dlouhodobé pobolívání hlavy může být dané zánětem dutin při alergiích, dále také může souviset se sportem, který děláte a s typem Vaší práce, může jít o přetížení či blokády v oblasti zad, zejména krční páteře. Požádejte na neurologii o žádanku na rahabilitaci, kde Vás naučí, jak o páteř a záda pečovat, aby Vám fyzicky náročné aktivity neškodily. Zatím do dovyšetření doporučuji vynechat kickbox a nárazy a otřesy, které škodí i hlavě i páteři. Jinak Váš tlak a puls byly při měření normální, odpovídaly by Vaše mu věku a tomu, že chodíte cvičit. Přeji Vám, abyste se brzy začal cíti lépe. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Únava a bušení srdce
Neprijemny ak v trojuhelniku,spatne se mi dycha,unava,obcas...
Bušení srdce
Dobrý den, mám bušení srdce a občas mi buší i v levé...
Dušnost a bušení srdce
Dobrý den, asi měsíc pociťuji tlak na hrudi a obtížné...
Bušení srdce
Dobrý den, je mi 17 let a od léta 2015 mám velké bušaky...
Bušení srdce
Dobrý den,je mi 16 let a už několik měsíců me trápí...
Bušení srdce
Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vertigo a CC syndrom

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat.Už skoro 2 měsíce marodím se zádama,začalo...

Vertigo a tinnitus

Dobry den, mam dlouhodobejsi problem a rad bych vedel kam se obratit. Asi v...

Vertigo a zvracení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém přítele mé tety, zničeho nic se...

Vertigo od krční páteře ??

Dobrý den, jsem naprosto zoufalý člověk, co se týče mé nemoci, je mi 18 a mám...

Vertigo po alkoholu

Dobrý den, před 4 dny jsem byl na akci. Trochu jsem to přehnal s pitím a...

Vertigo v adolescenci

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Už delší dobu mám problémy s točením hlavy,...

Vertigo, bolest břicha

Dobry den, jsem muž 37 let, 188cm, 108 kg. Poslednich cca 10 dní po lehké viroze...

Vertigo, bolest hlavy

Dobrý den, poslední dobou mě trápí časté motání hlavy, a to i když jdu spát,...

Vertigo, bolest pod lopatkou

Dobry den,uz nevim na.koho se obratit s mymi problemy.Pred 2 lety po skonceni...

Vertigo, bolesti krční páteře

Dobry den mam dotaz už měsíc se mi toči strašne hlava jsem nedavno dobrala atb...

Vertigo, omdlévání

Dobrý den. Rad bych se s Vámi poradil: můj problem začínal na začátku ledna,...

Vertigo, rozostřené vidění

Dobry den Pred 14 dny jsem byl vecer venku. Kdyz jsem se posadil tak se mi...

Vertigo, tinitus, slabost, únava...

Dobrý den, zhruba před měsícem a půl jsem prodělal angínu a léčil jsem se antibiotiky....

Vertigo, tinnitus

Dobrý den. DIAGNÓZA - H819 je Ménièrova choroba? A dále se chci zeptat, bzučení...

Vertigo, tinnitus, celkové zhoršení stavu

Dobrý den.Zrovna procházím obdobím,které bych nikomu nepřála.Od října minulého...

Vertigo, vypadávání předmětů z rukou

Dobrý den, už nějakou dobu mám problém s vypadavanim předmětů z ruky. Jsou to...

Vertigo, zastřené vidění a bolest hlavy

Dobrý den, před třemi dny konkretne v noci ze stredy na ctvrtek jsem se chystala...

Vertigo,kolapsove stavy

dobry den chtela jsem se zeptat posledni mesic mam kolapsove stavy pokazdem...

Vertigo,kolapsy

Dobry den.Jsem po 2 op.bederni pateře.Nyni již temeř rok mam silné motáni hlavy...

Vertigo,kolapsy

Dobry den.V minulosti jsem měla časte ustřely C pateře.před 3 lety 2x operace...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest břicha na pravé straně

Už čtvrtým dnem mám tupé bolesti břicha ale jen v oblasti právé strany nemám...

Chirurgie nebo ortopedie?

Dobrý den. Mám, pěkně prosím dotaz? Při zánětu šlach na ruce a vystavení žádanky...

Utržení uzdičky penisu

Dobry den pri sexu jsem si utrhl komplet uzdicku na penisu prikladam foto ....

Divný pocit v srdci

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat ,mám takoví divný pocit v srdci stává se...

Stav po operaci slepého střeva


Oční skleroza

Dobrý den, mojí matce byla diagnostikována oční skleroza. Chtěl bych se zeptat...

Kožní obtíže a pohlavně přenosné nemoci

Dobrý den. Prosím Vás o zodpovězení tohoto dotazu, opravdu mi na něm velice...

Bodavá bolest v konečníku


Hypoechogenní uzel nad 1 cm

Dobrý den, dnes jsem byla na sonu krku, protože mě již možná rok trápí zvětšené...

Hernia disku L5/S1

Dobrý deň, mam 31 rokov asi 6. týždňov ma trápia bolesti pravej nohy. Bol som...

Výtok při antikoncepci MyWy

Dobrý den, beru antikoncepci MyWy už 9 měsíců. Trápí mě hlenitý bílý výtok se...

Akne po porodu/pri kojeni (zineryt?)

Dobry den, od puberty trpim na akne, ale vzdy se dalo zvladat kosmetikou nebo...

Panenská blána


Alkohol a očkování proti klíšťatům

Dobrý den prosim vas včera jsem byla na očkování proti klíšťatům a hned po ockovani...

Zápach těla

Dobrý den ,mám dotaz ohledně zápachu těla .Bydlí se mnou teta,má 75 let ,ale...

Mirena

Dobrý den, Chtěla bych se jen zeptat ohledně vyndání vnitroděložního tělíska...

Jaterní fibróza

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá ze sonografickeho vyšetření břicha...

Náhlá bolest od kříže dolů a celý zadek

Dobrý den, je mi 37, mám 49kg, nesportuji, neprodělala jsem úraz ani nepřiměřenou...

Azitromycin a mléko


Dg.: Polyartralgie

Dobrý den, dne 29.8. 2014 mi poslali výsledek vyšetření MR C páteře : méně...

Reklama
Zavřít