Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zakrivena pater

Ondřej . 14.8.2014

Dobry den, asi od 18 let, od puberty, trpim bolestmi zad. Zrejme jak jsem rychle vyrostl, tak se mi zakrivila pater( rtg to potvrdil, udajna skolioza). Doporucene rehabilitace, jenze pomohly minimalne s kratkodobym zlepsenim. Ted mi je 25 let a asi uz 2 roky se bolesti vyrazne zintenzivnely! Doktor mi doporucil lek tramal a jako jediny mi opravdu pomahal, jenomze ho uzivam uz cca rok a kazdy me od nej odrazuje, ze je navikovy! Tak bych se chtel zeptat na nejake alternativni reseni, napr. jine prasky. Chapu ze jen to mi nepomuze, taky jsem zacal hodne cvicit a protahovat zadova svalstva, ale bez toho tramalu se muzu bolesti zblaznit kdyz vyprcha! Tak se ho ted snazim uzivat jen minimalne, ale do konce zivota se mi s tim zit nechce! Uz jsem premyslel i nad operaci, ale mam strach abych nezkoncil na voziku!

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


Nestačí jen cvičit. Ale bez cvičení to nejde. V první řadě je třeb vyhledat fyzioterapeuta, který pracuje metodou " aktivní fyzioterpie", tzn. pomůže, zlepší funkční poruchy páteře, obnoví správné postavení pánve a doporučí cílené cviky včetně ergonomického zácviku . Cvičení a ergonomie funguje tehdy, je li člově funkčně schopen.Samostatně může mírně zlepšit pocity, fakticky však pouze oddaluje nutnost řešení, což opravdu často končí až operačním řešením. K operaci však musí být důvod. Bolesti důvodem nejsou, jedině na podkladě morfologických změn jako např. výhřez ploténky. Nejdená se ale o trvalé řešení, pouze odstranění možnosti poškození nevratného. Funkce těla operací obnovena není. Tramal je dobrý lék, který by mal být použit pouze krátkodoběm, dlouhodobě jen za předpokladu, že se situace nezlepší, že bolesti budou stále, ba dokonce je perspektiva i zhoršení, což není Váš případ. Začnete li řešit svoji situaci výše uvedeným způsobem, máte šanci po odstranění bolesti změnit lék zanjiný, nenávykový. Často je bohužel nutno vyhledat specialisty na návykové záležitosti , je to opravdu problém, čím dříve a čím správněji jej budete řešit, tím větší máte naději tramaku se zbavit-

Související dotazy

Bolest a otok patra
Dobrý den, 4 dny mě bolí horní patro v oblouku a je...
Bolest a hlavně otok měkkého patra
Dobrý den, už druhý den mě trápí bolest a hlavně otok...
Bolestivé patro po otisku zubů
Dobrý den, podstoupila jsem zákrok , kdy mi byl...
Zánět patra
Dobrý den, už asi třetí den mám v puse na horním patře...
Zánět bulky horního patra
Dobrý den,chtel bych se zeptat... zvětšila se mi a...
Afty horního patra
Dobrý den, přítelkyni se v ústech objevily pravděpodobně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zakloňená děloha

Dobrý den, kdysi mi moje lékařka řekla, že mám zakloňenou dělohu. Chci Vás poprosit...

Zakloněná děloha

Dobrý den, jsem v 7 týdnu druhého těhotenství a lékař mi řekl, že mám zakloněnou...

Zakloněná děloha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém co mám již asi 9 měsíců se s manželem...

Zakloněná děloha - těhotenství

Dobrý den, lékařka mi řekla, že mám zakloněnou dělohu. Chtěla bych se zeptat,...

Zakloněná děloha v pokročilém stadiu těhotenství

Dobrý den, jsem ve 31. týdnu těhotenství. Při běžných kontrolách mi gynekolog...

Zakloněná děloha v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jake rizika sebou nese zakloněná děloha v...

Zákolení

Dobrý den pane doktore, již měsíc mám otok na levém zákolení, deset dní jsem...

Zakopávání o pravou nohu

Dobrý den, v létě na dovolené jsem začala tak 3x denně zakopávat o pravou nohu....

Zakopla jsem o lavici

Dobrý den, omlouvám se, ale v pátek jsem byla v kostele, a když jsem vstávala,...

Zakousnuté klíště

Zakousnuté klíště - po 2 hodinách vytahovaní upadlo tělíčko...hlava plus kusadla...

Zakriveni penisu

Dobrý den, chci se zeptat, zda -li je toto zakriveni zcela běžné, či ne. Popřípadě...

Zakriveni penisu

Dobry den, mam takovy Problem kdyz mam erekci tak je muj penis ohly smerem dolu...

Zakrok

Dobrý den, už jsem se ptal co delat se zuženou předkožkou, a vy jste mi dala...

Zakrok

Dobry den. Chci se zeptat kdy muzu podstoupit zakrok odstraneni uzdicky kdyz...

Zákrok

Dobrý den pane doktore,3.5. jsem byla na hysteroskopií.MS mám dostát 20.5.Od...

Zákrok

DObrý den, 1.6. jsem bohužel byla na revizi dělohy. Chci se zeptat, jak dlouho...

Zákrok na čípku

Dobrý den, ráda bych se na Vás obrátila s prosbou o radu. Můj doktor mi doporučil...

Zákrok na gynekologii

Dobrý den, mám trochu komplikovanější problém. Před rokem jsem navštívila svou...

Zákrok na ledvinných tepnách ke snížení krevního tlaku

Dobrý den. Asi pred 14 dny jsem zaslechl v televizních novinách o zákroku v...

Zákrok Pandéza

Dobrý den obracím se na vás s prozbou o radu.Boužel trpím velmi agresivní formou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka na noze


Antikoncepce - kombinace


Návštěva lékaře při absenci dokladů, bodavé bolesti na hrudi


Opakované potraty


Nebezpečný pyl může být součástí i doplňků stravy


MUDr. Zdeňka Martinková

Praktický lékař pro děti a dorost

Vřídek na penisu


Bolesti penisu


Atopický ekzém


Chirurgické odstranění panenské blány

Dobry den, potreuju udelat cherurgicke odstraneni panenske blany, nevite kde...

Pomalý srdeční tep


Pocity na zvracení,průjem a horečky


Pupínek na penisu, syfilis ?


Mohou problémy s vyprazdňováním souviset s onemocněním zad?


Dlouhotrvající kašel a rýma u dítěte


Svědění pochvy


Cipralex nežádoucí účiky




Syfils?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×