Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zanet kycelniho kloubu

A. . 26.2.2015

Dobry den,pane doktore.Pres velke dlouhotrvajici bolesti v kycli a okoli muj lekar usoudil,ze mam v kycli zanet,protoze RTG nenaznacoval snad zadne zavaznejsi poskozeni chrupavky ci vetsi stadium artrozy.Rekl,ze kloub je umerny memu veku.Behem tri mesicu jsem do stejneho kycelniho kloubu dostal jiz dve aplikacni injekce kortikoidu,ktere vsak proti bolestem nijak nezabiraji.Kortikoid jak je znamo, neni zadny dobry lek,cetl jsem o nem hodne spatneho,proto bych se chtel optat zda tyto dve aplikace kortikoidu v pomerne kratkem case nemohou napachat vice skody v mem kloubu nez prinest uzitku. Mam totiz opravdu velky strach z negativnich vlivu kortikoidu na chrupavku, ktera se po vetsich davkach kortikoidu zacne rozpadat. Da se zanet v kloubu vylecit jeste jinym zpusobem nez zminovanym kortikoidem ? Nerad bych znovu podstupoval jeho treti aplikaci do stejneho mista. Velice Vam dekuji za odpoved. S pozdravem A.

Odpovídá:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den. Kortikoidy do kloubu přinášejí úlevu milionům pacientů na celém světě, záleží pouze na dávce do kloubu. Bez nich by řada především revmatiků byla výrazně postižena. Jejich škodlivý vliv se dle mého přeceňuje a není za něj žádná náhrada. Rozhodující je u Vás diagnosa zánětu - zda se jednná o revamtický či jemu podobný zánět - rozhodují rtg a výsledky krevních testů. Pokud injekce kortikoidu dvakrát za sebou nepomohly pak je nemá cenu opakovat - je nutno zkusit protizáněltivé léky v tabletách či injekcích a samozřejmě různé rehabiltiační procedury. Pokud se jendá o revmatický zánět pak je nutné vyšetření revmatologa . zde opět záleží na výsledcích krevních testů. Pokud se stav nezlepšuje , pak je ještě vhodné vyšetřit bederní páteř, z které se bolesti přenášejí do kyčle velmi často

Související dotazy

Výška postele po náhradě kyčelního kloubu
Dobrý den - chtěla bych se zeptat - jak vysokou postel...
Píštěl po operaci kyčelního kloubu
Dobrý den, otec je 9 let po operaci levého kyčelního...
Standardní proces rekonvalescence po totální endoprotéze kyčelního kloubu
Dobrý den.Mamka jde v dubnu na operaci kyčelniho kloubu...
Výměna kyčelního kloubu
Vazeny pane doktore, chtela jem se na Vas obratit se...
Zánět kyčelního kloubu u dítěte
Co způsobí zánět kyčelního kloubu u čtyřletého dítěte....
Tři dny trpím bolestí kyčelního kloubu.
Dobrý večer. Tři dny trpím bolestí kyčelního kloubu....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět kůže

Dobrý den, již několik měsíců se potýkám s kožním problémem. Budu velmi rád,...

Zánět kůže

Dobry den,moc bych pozadala o radu. Pred nekolika dny se mi objevila tato vyrazka.Misto...

Zánět kůže na šourku

Dobry den, pres noc se mi udelala na sourku tvrda boulicka cervena.. na dotek...

Zánět kůže na šourku a kvalita spermíí

Dobrý den, chci se zeptat, může míz dlouhodobý zánět kůže na šourku (tím myslím...

Zánět kůže na žaludu

DObrý den rád bych se na něco zeptal.. moje přitelkyně měla nejspíš zánět a...

Zánět kůže penisu

Dobrý den Již 3 dny mám problem s uzdičkou provozoval jsem sex každý den někdy...

Zánět kůže penisu

Dobry den, chcel by som sa spytat, asi pred tromi dnami sa mi zapalila predkozka Prikladam...

Zánět kůže penisu

Dobrý den, před pár dny jsem měl nechráněný pohlavní styk a po 3 - 4 dnech se...

Zánět kvasinek

Dobry den , asi pred tydnem jsem mela priznaky na zanet kvasinek, ale ja to...

Zanet kvasinkova infekce

Zdravim chci se zeptat dnes je to asi tyden co sem zacal mit zanet dostal sem...

Zánět kyčelního kloubu

Dobrý den už několik dní mě bolí v oblasti kyčle už skoro měsíc se léčí se zánětem...

Zánět kyčelního kloubu podruhé

Pane doktore, předevčírem jsem Vám psala ohledně zánětu kyčelního kloubu a následném...

Zánět kyčelního kloubu u dítěte

Co způsobí zánět kyčelního kloubu u čtyřletého dítěte. Děkuji

Zánět kyčelního kloubu u pravé nohy

Hezký den, pane doktore, mám prosbičku. Poslední 4 měsíce chodím ativně cvičit...

Zánět kyčlí

Dobrý den,jsem šest měsíců v PN se zánětem kyčlí,dle usg synovilaitis coxae...

Zánět ledvim

Dobrý den pane doktore, obracím se na vás prosbou. 5.9. mi byl náhodou zjištěn...

Zánět ledvin

Dobrý den, zhruba před třemi týdny jsem byla v nemocnici, kde mi zjistili zánět...

Zánět ledvin

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat,zda naznaný zánět ledvin může mít...

Zánět ledvin

Dobrý den, od předminulého čtvrtku mě začal trápit močový měchýř (letos jsem...

Zánět ledvin

Dobrý den, chtěl bych se zde zeptat, jsem muž a dostal jsem antibiotika na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dlouhodobý kašel a večerní chrapot

Dobrý den, Mému přítelovi je 40 let a už má skoro 4 měsíce kašel, většinou...

Brnění končetin


PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Trvající únava a nervové obtíže


Radikulopatie, léčba

Dobrý den, jsem sledována na neurologii pro dg. lumbalgii s radikální iritací,...

Častá únava, dušnost, bolest svalů a kloubů

Dobrý den. Vážený pane doktore, dovoluji si se na Vás obrátit touto cestou s...

MUDr. Bohumír Chadim

Odborný zubní lékař ortodontista

MUDr. Zuzana Kuchařová

Všeobecné lékařství pro dospělé

Muzu byt tehotna?

Dobry den. Chtela bych se zeptat. Od patku 23.1.2015 jsem po 5 letech prestala...

Naražená čelist


Výtok z penisu při vzrušení


Sudeckův syndrom

Dobrý den pane doktore. Po reoperaci tenisového lokte, jsem měl 3 týdny sádrovou...

Játra


Bulka v prsu


Popis MRI mozku

Dobrý den, co prosím znamená nález z magnetické rezonance hlavy viz příloha?...

MUDr. Daniela Šustrová

Revmatologická ambulance

Bolesti břicha/podbříšku a občasné průjmy

Bolesti břicha/podbříšku a občasné průjmy Dobrý večer, již delší dobu mě...

Zvětšené tvrdé uzliny pod uchem


Pupínky kůže varlat a penisu


Hodláte to típnout? Čtyři kroky, které jsou pro úspěch naprosto zásadní

Nikotin je jedna z nejvíce škodlivých a nejdostupnějších legálních drog. Vzniká...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×