Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zmena charakteru stolice

Onkologie Zdeněk 27.2.2019

Dobrý den. Poslední asi dva měsíce mě trápí špatná stolice. Někdy je normální, ale plochá nemá tvar úplného válce, někdy je část stolice normální a potom je kašovitá nebo jen kašovitá. Všiml jsem si i mírně zvětšeného břicha na levé straně pod pupkem . Krev ani hlen ve stolici nepozoruji. Je mi 30 let. Bojím se, že bych mohl mít i nádor střeva nebo konečníku. V rodině toto onemocnění nemáme. Moc nesportuji.
Chtěl bych vědět zda-li zúžení střeva nádorem způsobí plochou nebo tenkou stolici nebo spíše častou vodnatou stolici.
Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobry den,pane Zdenku nadory tlusteho streva i konecniku se mohou projevovat ruznymi priznaky.Patri mezi ne i nahla zmena charakteru stolice.Muze jit jak o vznik zacpy tak stridani prujmu a obstipace ci castejsi ridsi stolice a rada dalsich zmen.Casta byva tez primes krve ve stolici.Bolesti bricha nebo hubnuti jsou obvykle jiz znamkami mozneho pokrocileho onemocneni.Jako zasadni ve Vasem dotazu vidim Vas vek a negativni rodinnou anamnezu.Ve Vasem veku je vyskyt nadoru tlusteho streva naprosto raritni. Naopak velice caste jsou ruzne funkcni poruchy vyprazdnovani,ktere se mohou takto projevovat.Nicmene zcela vyloucit takto nadalku nadorove onemocneni nelze.Proto navstivte sveho praktika.Bricho,pripadne konecnik Vam vysetri,dale muze provest vysetreni krve,test stolice na skryte krvaceni,odeslat na ultrazvuk bricha.Pri trvajicich obtizich a pochybach o diagnoze pak k endoskopii -kolonoskopii.S pozdravem MUDr.Tomandl

Související dotazy

Změna charakteru stolice
Dobry den,mam 5 a pul mesicniho syna,ktereho plne kojim...
Zmena charakteru stolice a nadymani
Dobrý den, již přes dva týdny mám problémy se stolicí...
Trvající změna charakteru stolice
Dobrý den, rád bych Vás požádal o názor k mému problému....
Změna zbarvení stolice
Chtela bych se zeptat,mam na stolici celkem dost oranzoveho...
Změna zbarvení stolice
Dobry den, chtela bych se zeptat,tak 4x do mesice...
Charakter stolice
Dobrý den mám úzkou kouskovitou stolici asi od srpna....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Změna hormonální antikoncepce

Antikoncepce Dobrý den, od 17 let beru HA a před pul rokem jsem měnila...

Změna hormonální antikoncepce

Dobrý den, přešla jsem z antikoncepce Lindynette 20 na Belanette. Dobrala jsem...

Změna hormonální antikoncepce

Dobrý den, několik let jsem užívala ha Yaz, byla jsem po všech stránkách spokojená,...

Změna hormonální hladiny?

Dobrý den, v září minulého roku jsem poprvé otěhotněla po inseminaci, bohužel...

Změna hustoty a průhlednosti spermatu

Dobrý den, po užívání dalacinu C pozoruji změnu hustoty a "průhlednosti" spermatu....

Změna hypnotika

Dobrý den, už skoro tři měsíce užívám hypnotika se Zolpidemem 10mg, ta jsou...

Změna charakteru menzes a vliv stresu

Dobrý den, je mi 42 let , jsem bezdětná a neberu antikoncepci. Menstruaci mám...

Změna charakteru menzes po pohlavním styku

Dobrý den,prosím o radu protože asi tři měsíce nemám normální menstruaci.V polovině...

Změna charakteru pihy

Dobrý den.Na břiše mám už dlouho pihu a na ní se mi udělala další (viz.foto).U...

Změna charakteru stolice

Dobry den,mam 5 a pul mesicniho syna,ktereho plne kojim cca po trech hodinach,ucurany...

Zmena charakteru stolice a nadymani

Dobrý den, již přes dva týdny mám problémy se stolicí a nadměrným prdenim....

Změna charakteru stolice, řitní trhlina a polyp

Dobrý den, již je to týden, co jsem byl na prohlídce konečníku. Doktor našel...

Změna chování

Dobry vecer.mam problem se svou zenou.od unora u ni vidim vyrazne zmeny chovani.jednu...

Změna chování dítěte

Dobrý den, mám syna, kterému byly v listopadu 3 roky. Má dost vzteklou povahu...

Změna chování po lécích

Dobrý den,můžete mi prosím poradit?Trápí mne vážná změna v mém chování.Mnoho...

Změna chování přítelkyně

Dobrý den,Máme 1,5 roku starého syna,moje přítelkyně se na něho strašně upla,přestala...

Změna chování syna po nasazení antiepileptické léčby

Dobrý den mám 9ti letého syna...Minulý rok v červnu prodělal záchvat (febridni ...

Změna chování u dědečka

Dobrý den, můj dotaz se nebude týkat mě, ani mého problému ale bude ohledně...

Změna chování u dvouletého dítěte

Dobrý večer, píši přes známého. Mám problém s mým dvouletým synem. Říkal si...

Změna chuti

Dobrý den, mírně mě znervózňuje občasné opakující se několikadenní období,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomenina kotníku

Dobrý den, mám problém s kotníkem (v příloze zpráva od lékaře). Momentálně mám...

Antibiotika a alkohol

Dobrý den, paní doktorko od pondělí 8.9. beru DOXYHEXAL 200 mg 1 tabletu denně...

Knedlík v krku

Dobrý den.Jiz několik měsíců mne trápí tlak v oblasti hrtanu.Jako by knedlík...

Potrat

dobrý den chtěla jsem se zeptat je mi 15 let a už 2 týdny jsem nedostala menstruaci...

Nevolnost, motání hlavy,mžitky před očima

Dobrý den. Včera ráno kolem šesté hodiny jsem zvracela. Včerejšek jsem celý...

Pálení vagíny, výtok

Dobry den, mam jeden velký problem. Před více nez 2,5 mesici se mi stala...

Bulka v dolní čelisti

Dobrý den, jsem asi 2 měsíce po chirurgicke extrakci dolní osmičky. Nebyla...

Madmonq


Hnědý výtok

Dobrý den, začala jsem poprvé brát HA přesně podle toho jak mi popsal můj...

Kašel

Dobrý den, před dvěmi měsíci jsem byla nachlazená, obyčejná chřipka.Nedavno...

Genitální opar


Bolesti levého spánku, tik v oku

Dobry vecer mam dotaz boli me levi spanek mam pichani a tlak a take mam tik...

Vhodná nadmořská výška pro miminko

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaká je vhodná nadmořská výška pro 15-ti měsíční...

Krevní destičky a hematokrit hodnoty

Prosim o konzultaci, byl jsem hospitalizovan pro bolesti pod kolenem v litku...

Pooperační dušnost

Dobrý den, měla být dotaz týkající se dušnosti po operaci. V květnu jsem měla...

Vymknutí ramene a bolest v oblasti klíční kosti


Časté říhání dítěte

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu ohledně častého říhání mého 3-letého...

Přetrvávající problémy po výronu kotníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu či nějakou rehabilitaci po výronu...

Penicilin a sluníčko

Můžu s antibiotiky penicilin 500 mg. ven na sluníčko?

Pocit plnosti, bolest břicha, nafouklé bricho

Dobrý den, mám velký problém s břichem a nevím čím to muže být. Bojím se abych...

Reklama