Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Utržení hlavičky při vyndavání klíštěte

Infekce jiri 3.9.2008

Dobrý den, zajímalo by mě, co se stane, když je přisáté klíště neodborně vyndané a dojde k utržení hlavičky. Co se pak stane s hlavičkou, pokud není vyndána? A jaký to má vliv na přenos onemocnění z klíštěte? Děkuji moc za odpověď. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobráý den, pokud se hlavička nevyndá, pravděpodobně vhnisá, jako každé jiné cizí tělísko. Na přenos... Celá odpověď

Reklama

Trvale zvýšená teplota

Imunita Jaroslava 3.9.2008

Dobrý den, již rok mám pravidelně zvýšenou teplotu okolo 37,6 st. doprovázené únavou, psychickou i tělesnou vyčerpaností a poruchami soustředění. Občas je teplota zvýšená pouze večer, mnohdy mne ale provází celý den. K tomu mám velice časté potíže při močení, pálení a bolest v podbříšku. Krevní a urologická... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, příčin zvyýšené teploty může být spousty, např. interkurentní mírné záněty močového měchýře,... Celá odpověď

Léze menisku

Chirurgie pojerová 3.9.2008

Dobrý den, absolvovala jsem vyšetření kolenního kloubu (který jsem si poškodila při lyžování) Magnetickou rezonancí. Při vyšetření byl stanoven tento závěr: léze mediální menisku 2 - 3 stupně, léze later. menisku 1 stupně, dorz. osteofyt pately v horním pólu, hydrops kolenního kloubu při v.s. synovialitidě.... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, dle popisu magnet. rezonance máte postiženy oba menisky, hydrops znamená prosáknutí kolenního... Celá odpověď

Infekce moč.cest

Urologie Milan 3.9.2008

Dobrý den, cca před třemi týdny infekce v močových cestách, horečky, masívní krvácení a bílkoviny v moči, mírné bolesti v bederní části, pálení na konci močové trubice, nasazeny ATB, stav se pozvolna zlepšil a téměř v normálu, vyšetření moči po třech týdnech bez nálezu jenom hodnota ERY - 3, mírné... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, není mi zcela jasné, na co chcete znát můj názor...? Výsledky Vašeho kontrolního vyšetření... Celá odpověď

Já bych se chtěl zeptat j...

Gynekologie Martin 3.9.2008

já bych se chtěl zeptat jestli ze svou přítelkyní můžeme provozovat sex když má už 2 injekce proti rakovine děložního čípku nebo jestli musíme čekat na 3 dávku předem děkuji za odpověď Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, v informacích o očkovacích přípravcích se neudává, že by žena nesměla mít pohlavní styk v... Celá odpověď

Warfarin

Srdce a cévy o. 3.9.2008

Dobrý den, ráda bych se zeptala na problém mého přítele. Začátkem měsíce srpna měl týden sádrovou dlahu, neboť si zranil kotník. Po pár dnech si stěžoval na bolest v lýtku a po kontrole byl hospitalizován s trombozou. Po 8 dnech v nemocnici byl propuštěn a nyní uživá denně tabletu Warfatinu. Zatím... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, při užívání warfarinu se obecně nedoporučuje jíst zeleninu, která obsahuje vitamín K. Cílem... Celá odpověď

Vhodné léky na vysoký krevní tlak

Vnitřní lékařství dana 3.9.2008

Mám kardiostimulátor a vyšší výsledky kys.močové (tj.dnu?). Užívala jsem léky na vys.krevní tlak Ramil, spodní hodnota však zůstávala vysoká. Nyní mi pan doktor předepsal Betaloc a je to hrůza. Neustále jsem připravena, že někde spadnu... Tlak má jednou vysoký, podruhé extrémně nízký. Kamarádka mi... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, bez toho, aniž byste uvedla hodnoty Vašeho krevního tlaku, anamnézu a výsledky provedených... Celá odpověď

Nežádoucí účinky tramal a dolmina

Léky veronika 3.9.2008

Dobrý den pane doktore, Po poslední návštěvě na neurologii s akutní bolestí zad jsem dostala Tramal 100mg čípky a Dolminu 100 tablety. Tato kombinace léků je zřejmě pro můj organismus absolutně nevhodná. Po prvním dni kdy se mi trochu ulevilo od zad jsem začala pocitovat ukrutnou bolest hlavy , sucho... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, tyto obtíže mohou souviset jak s Vaším základním postižením, tzn. akutní bolestí zad, tak... Celá odpověď

Rýma

Uši, nos, krk Milena 3.9.2008

Dobrý den.Mám problém.Mám už 4 dny hroznou rýmu,která neustupuje.Kojím 1,5 starého syna,ktery má hyperreaktivitu dýchacích cest.bere od pondělka Spiropent po 12hodinách.Co si mužu vzít na rýmu abych mu neuškodila?Taky jsem cucala Mullerovy pastylky se šalvějí,jak se smějí dlouho užívat? děkuji za odpověd Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud je rýma normální barvy (ať už hlenovitá či vodnatá) pak by měly postačit jakékoliv volně... Celá odpověď

Léčba gynekologické infekce

Gynekologie Blanka 3.9.2008

Dobrý den, můj gynekolog mi zjistil při preventivní prohlídce nějakou infekci (blíže nespecifikoval) a předepsal mi Cotrimoxazol AL forte (20 tablet) a Klion - D 100 (10 vaginálních tablet). Na příbalovém letáku jsem se dočetla, že některé infekce jsou pohlavně přenosné. Mohli byste mi prosím poradit,... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud by měl lékař podezření na pohlavně přenosnou chorobu, měl by vás o této chorobě informovat... Celá odpověď

Afty v ústech

Uši, nos, krk Martina Járová 3.9.2008

Dobrý den. Často trpím afty v ústech a na jazyku. Dělají se mi již několik měsíců. Vždy tak po třech až čtyřech dnech zmizí. Když jsem v květnu brala antibiotika na boreloozu, přestaly se mi úplně dělat. A pak zas znovu. myslíte, že by to mohla být rakovina?Děkuji. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, rakovina spíše ne, afty se dělají u lidí, kteří mají z nějakého důvodu sníženou imunitu, často... Celá odpověď

Kyčle

Ortopedie Eva 2.9.2008

Dobrý den chtěla jsem se zeptat dcera má špatné kyčle doktor napsal: ( kyčelní klouby: zvýšená vnitřní rotace 80st,překážkový sed zevní rotace 60st ,turecký sed špatně.) Potřebovala bych vědět pro pojištovnu přesné znění diagnozy a číslo diagnozy . Také nám řekl že se to řeší operativně můžete mi... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, s kodem diagnozy ani jejím přesným zněním Vám bohužel neporadím, to by vám měl sdělit přímo... Celá odpověď

Migréna

Mozek a nervy Jana 2.9.2008

Dobrý den, je mi 16 let a už rok trpím na migrény. Nevyskytují se pravidelně, někdy jeden den za 14dní, někdy jednou za měsíc, ale někdy když se objeví, tak třeba trvají i 5dní v kuse. Pokaždé je to stejné. Z ničeho nic začnu špatně vidět, někdy mi vypadne i půlka obrazu někdy jen částečně, asi po... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, z řad triptanů mohu doporučit například preparáty Zomig, simigra či Cinnie, předepsat Vám... Celá odpověď

Hepatitida C

Infekce Eva 2.9.2008

dobrý den, lze se infikovat virem hepatitidy C po jednom nechráněném pohlavním styku? a zda by hladiny ALT byli po 3.měsících zvýšené,děkuji. Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, k nákaze stačí i jediný nechráněný styk.ALT by zvýšeno být mohlo, ale taktéž nemuselo, reakce... Celá odpověď

Krupnuti v podbrisku

Gynekologie simona 2.9.2008

Dobry den, nejspise budu mit trochu neobvykly dotaz..rano pri probuzeni jsem se velmi prudce posadila a najednou jsem pocitila velmi neprijemne krupnuti v podbrisku, tezko se to popisuje, ale jako kdyby vam kruplo ve chrupavce a zaroven vam ty hrany o sebe drely..po chvilce jsem nic necitila..nemela... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, mohlo se jednat o stydkou sponu ci ploténku.Pokud nemáte nadále obtíže, zybtečně bych se neznepokojovala. Celá odpověď

Tetanus

Očkování Jitka 2.9.2008

Dobrý den, prosím o informaci, upřesnění, co se týče očkování proti tetanu. Jeden lékař říká po 10 letech, druhý že stačí po 15 a další zas že dřívější očkování na 10 a to novější platí na 15. Tak jak to vlastně je a je novější vakcína jiná než dřívější? Předem moc děkuji. S pozdravem Jitka Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý de, doporučuje se přeočkování po 10 ti letech, při úrazu se přeočkovává po pěti. Vakcina je stále... Celá odpověď

Těhotenství

Antikoncepce štěpánka 2.9.2008

dobrý den, v posledním týdnu užívání pilulek jsem 2 x vzala cca o 10 hodin později. Je někaá možnost že jsem těhotná? Následně pak 2 týdny po jsem byla na roční prohlídce u lékaře zjistil by při této prohlídce těhoteství? Děkuji Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,možnost otěhotnění zde je, ale poměrně malá. lékař by pravděpodobně těhotenství zjistil, pokud... Celá odpověď

Tikání v oku

Oči David 2.9.2008

Dobrý den, už dva týdny mám problém s pravým okem. Několikrát za den mi v něm "tiká". Konkrétně těsně pod ním pod kůží. Druhé oko je v pořádku. Žádné další příznaky, ale když je tikání silnější, musím přivřít oko a promnout si ho. Nosím brýle (1,25 dioptrie) a používám skoro nonstop počítač, ale nikdy... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pravděpodobně se jedná o drobný nervový či svalový tik, jež vzniká neznatelným podrážděním,... Celá odpověď

Neurol

Psychika Jirka 2.9.2008

Dobry den chtel jsem se zeptat beru neurol 0,25 dva vecer pred spanim mel jsem bolesti bricha a tlak na hrudi na endoskopii m,i nic nenasli zaludek je pry podrazdeny od nervu bolesti mam stale mozna jeste vice neurol asi nezabira a doktora navstivit psychiatra nemam moznost tady muzu prestoupit neurolu... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud byla všechna vyšetření negativní je pravděpodobné, že Vaše obtíže jsou opravdu od nervů.... Celá odpověď

Angina

Uši, nos, krk beda 2.9.2008

Jak dlouho trva leceni anginy?? Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, antibiotika bývají nasazena cca na týden až deset dní, následná rekonvalescence trva minimálně... Celá odpověď

Angina

Uši, nos, krk beda 2.9.2008

Jak dlouho trva leceni anginy?? Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, antibiotika bývají nasazena cca na týden až deset dní, následná rekonvalescence trva minimálně... Celá odpověď

Zvýšená teplota 6. týden

Infekce Lucie 2.9.2008

Dobrý den, píši Vám o svém problému a prosím o radu. Již šestý týden mám zvýšenou teplotu 37,2 a necítím se nejlépe. Doktorka mi druhý týden předepsala širokospektrální antibiotika, ale ty nezabraly. Posléze mne poslala na laboratoř krve a moči. Testy prokázaly pouze zvýšenou sedimentaci - 40 a erytrocyty... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, mohlo se jednat např. o virovou infekci na niž antibiotika nezabírají, doporučovala bych provést... Celá odpověď

Hubnutí s léky + TV

Alergie Michal 2.9.2008

Dobrý den, mám dva dotazy: 1) beru na astma léky Singulair potahované tablety 2) Atrovent 2-0-2 3) GIona 400 ug 1-0-1 Trpím dost velkou nadváhou, četl jsem, že to mohou způsobovat kortikoidy obsažené v těchto lécích. Je to tak? Držel jsem totiž dost diet a ani v lzncch jsem nezhubl... Druhý... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, kortikoidy moho zvyšovat tělesnou hmotnost, samy o sobě však obezitu nezaviní. Z tělocviku... Celá odpověď

Účinnost lékú.

Doplňky stravy Ilona 2.9.2008

Dobrý den,ráda bych se zeptala-pokud užívám lék na hubnutí Adipex a při tom antikoncepci katya-nesnižují se účinky antikoncepce?Děkuji za odpovězení.Ilona Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, tyto léky by se ovlivňovat neměly, pro jistotu se pora´dte se svým gynekologem. Celá odpověď

Rakovina prsu?

Onkologie Barča 2.9.2008

Dobrý den, v prsou jsem si nahmatala malé tvrdé bulky, ale v obou prakticky stejné, podobné mám i v podpaždí. Navíc se mi na dvorci okolo bradavky dělají malé boláčky (připomínající akné), malé černé tečky v okolí dvorce (opět připomínají černé tečky akné). Je to příznak rakoviny prsu? Vyšetření se... Zobrazit více

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, rozhodně bych doporučovala co nejdříve vyhledat lékaře, takto na dálku nelze Vaše podezření... Celá odpověď