Antikoncepce mywy


Antikoncepce mywy a menstruace

| Dotaz od: Lucka

Beru antikoncepci už dlouho, přes pět let. Mám jí protože jsem vždy měla nepravidelný cyklus. Nejdříve jsem brala Lyndinette a nyní mám MYWY. Před pár týdny jsem udělala...

Pokud se menses liší jen o jeden den, tak bych byl v klidu a neznepokojoval se. Nyní, jak sama píšete, jste nedodržela přesně užívání, uvidíte, jak se to srovná v dalším cyklu.

 

Antikoncepce mywy

| Dotaz od: Jana

Pane doktore, chtěla bych se zeptat, od kdy budu chráněna antikoncepcí MYWY, pokud jsem ji začala brát 2. den menstruačního cyklu. Předem moc děkuji za odpověď!

V tomto cyklu budete již plně chráněna buďte bez obav. Příjemný den

Nejčtenější článek Ilustrace

Péči o pleť a viditelné části těla považuje za běžnou součást života většina žen. Nebrání se ani radikálnějším zásahům ve prospěch mladistvého vzhledu. V tomto směru však...

 celý článek

Posunutí antikoncepce mywy

| Dotaz od: Míša

Už asi půl roku beru antikoncepci Mywy a měla bych otázku. Včera jsem dobrala růžové tablety a měla začít brát placebo a místo nich jsem začala nové balení, protože jsem chtěla...

Je to v pořádku kontinuální užívání je možné. Příjemný den


Antikoncepce

| Dotaz od: Kristýn

Chci se zeptat. Už měsíc beru svou první HA MYWY. Začala sem brát placebo v prvním platíčku a menstruace se dostavila už 3 den kdy sem si brala 3tí pilulku placeba. Den předtím...

Je to v pořádku, menstruace přišla,jak měla, může být slaběší. Chráněná jste i v pauze, kdy berete placebové tablety.

Nejčtenější článek Ilustrace

Část kuřáků tvrdí, že přestávat kouřit po dlouhé době nemá smysl. To je ale velký omyl. Tělo má značnou samočisticí schopnost. Stačí, když mu přestanete škodit.

 celý článek

Ha mywy a fromilid uno

| Dotaz od: Petra

Mám na vás prosbu ohledně účinnosti Ha. Užívám Ha Mywy a dostala jsem Ant Fromilid uno na zánět průdušek,Ant jsem dobrala druhý den čtyřdenní pauzy . Za jak dlouho bude plný...

Antibiotika snižují účinnost je v době užívání ,ale ve vašem případě bude vhodné ještě týden po nasazení nového plata chránit styk. S pozdravem MUDr. Vilém Jelínek

Mywy a ospen 1000

| Dotaz od: Lukáš

Chtěl bych se zeptat ... Přítelkyně bere pravidelně antikoncepci mywy ale dobrala antibiotika ospen 1000 a nedodrželi jsme 10 dni po dobrání léků zdržet se sexu. Je vysoké...

Ospen snižuje účinek antikoncepce. Jistě bych udělala test tak za 4-5 týdnů.

Antikoncepce

| Dotaz od: Karolína | z mobilní aplikace

Antikoncepce!!!!

| Dotaz od: Kristýn

Předem prosím o rychlou odpoved! Dobrý den..Beru už měsíc a půl svou první HA MYWY každý den pravidelně ve 21:00...ale mám problém..v neděli 27.3 se přeci měnil čas...tedy ted...

Kristýn, berte prášky stále stejně, jak jste zvyklá, hodina kvůli posunu nevadí. Hezký den.

Antikoncepce a framykoin

| Dotaz od: Kristýn

Chtěla bych se zeptat. Před nějakou dobou sem měla pohlavní styk se svým přítelem..Po sexu jsem měla jak kdyby nateklé stydké pysky byly zarudlé a strašně zvětšené.Bolelo a bylo...

Framykoin by účinek hormonální antikoncepce snížit neměl. S pozdravem, K. Jiříčková.

Antikoncepce

| Dotaz od: msloun

Již čtvrtý měsíc beru antikoncepci mywy a vždy v půlce platíčka začnu špinit. První měsíc v době braní placeba se menstuace nedostavila,ale pouze přestalo špinění. Další 2...

Je vidět, že tento typ antikoncepce pro Vás není komfortní. Domluvte se s gynekologem na změně preparátu. Můžete přijít i k nám na GYNET. S pozdravem

Nejčtenější článek Ilustrace

Chcete se zbavit rakoviny a děláte pro to všechno. Ať už se zotavujete z chirurgického výkonu, podstupujete chemoterapii, ozařování, nebo jinou léčbu, dopřejte si dostatek...

 celý článek

Ráda bych znala Váš názor na můj stav z gynekologického hlediska. Je mi 23 a už hodně tedy alespon přes 5 let beru antikoncepci (nejdříve lyndinette a ted MYWY). Ještě než jsem...

Jestli dobře počítám, začal jste brát antikoncepci v 17 letech - to ještě nemusel být váš menstruační cyklus zcela pravidelný a nyní vlastně nevíte, jaký by byl bez antikoncepce...

Antikoncepce

| Dotaz od: Renáta

11.4. jsem prodělala UPT, HA nasazená lékařem po šestinedělí je Mywy. Aniž bych se dopustila uživatelské chyby ve třetím týdnu užívání (HA má 24 akt tablet) se dostavil...

Po prvním balení bych nedělal závěry pokud by se situace opakovala i v dalších cyklech byla by na místě úvaha o změně preparátu. Příjemný den

Již přes 6 let beru antikoncepci (nyní MYWY). Doktorka mi ji napsala protože jsem měla nepravidelný menzes a já nyní přemýšlím nad vysazením protože se poslední dobou necítím...

Vysazení antikoncepce na štítnou žlázu nebude mít vliv a pokud jste měla vždy nepravidelný cyklus tak s největší pravděpodobností může být opět nepravidelný. Příjemný den

Pane doktore, od 1. dne mé poslední menstruace beru mou první antikoncepci MyWy 24/4. Běžně mám menstruaci 4-5 dní, ale teď už jí mám 12. den a velmi mě to znepokojuje. V pátek...

Při nasazení antikoncepce se slabé špinění v prvních cyklech může vyskytnout,ale 12 dní trvající krvácení je již dlouho,raději zajděte na gynekologii aby jste neměla zkaženou...

Mám dotaz. Brala jsem 3 měsíce antikoncepci Mistra (21/7), ale musela jsem jí vysadit kvůli hrozným výkyvům nálad a úzkostem. Dostala jsem novou antikoncepci Mywy (24/4), kterou...

Nemějte obavy budete plně chráněna. Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Kristýn

Chci se zeptat..Mohu brát protein (chci začít cvičit na záda a břicho) když používám HA ? Neovlivní to nějak nebo neuškodí ? :) Přesně je to WHEY PROTEIN a antikoncepce MYWY...

Můžete jej brát zcela bez obav. Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Brala jsem 8 let antikoncepci Yadine (21), ale kvůli spineni mimo cyklus mi paní doktorka předepsala Mywy (28). Mám začít brat Mywy po 7 denní pauze. Takže jsem dnes dobrala...

Co se ochrany před otěhotněním týká, není změna oproti předchozímu preparátu.Změna je jen v systému užívání (délce), tedy chráněna jste shodně. S pozdravem M.V.

Užívání antikoncepce

| Dotaz od: Kristýna

Mám dotaz ohedne HA.Beru HA mywy..Má 24 aktiv. tablet a 4 placebo tablety..Pilulku beru pravidelne ve 21:00..Jsem ve druhém platíčku, třetí týden užívání..)Vcera jsem ale přišla...

Až dojdete k poslední pilulce pokračujte placebem a po dobu 10 dní by bylo vhodné ještě použít kondom. Příjemný den

Od uterý minulého týdne jsem brala antibiotika na zánět močovych cest (Furolin) Přestala jsem je brát v pondělí tohoto týdne a v uterý jsem začala brát další nové balení...

Vendulko, antibiotika Furolin by účinnost hormonální antikoncepce neměla ovlivňovat. Nyní můžete normálně užívat dál hormonální antikoncepci a nemusíte se chránit jiným...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Monika

Právě přecházím z antikoncepce MyWy na Lindynette. Paní doktorka mi řekla, že mám hned po dobrání poslední tabletky z MyWy na druhý den brát Lindynette. Zajímalo by mě zda můžu...

Pohlavní styk mít můžete a i pauze jste plně chráněna. Příjemný den

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Mariana

Prosim o radu zacala jsem brat antikoncepci mywy jsem v polovině plata a uacala js krvacet mesicky to nejsou ty mi skoncili pred 10 dny nevim co to znamena

Při nasazení antikoncepce se někdy nepravidelné slabé krvácení může vyskytnou pokud by se opakovalo v dalších cyklech byla by na místě úvaha o změně preparátu. Příjemný den

Antikoncepce a trávení

| Dotaz od: Kristýna

Chci se zeptat.. Beru antikoncepci MYWY a má otázka zní. Může nějak ovlivnit antikoncepci častější stolice? Normální stolice jen víckrát za den (např 4x-5x) Jelikož sem měla...

Většina léků se vstřebává již v žaludku. Pokud užíváte antikoncepci nalačno, neovlivní častější stolice účinnost antikoncepce. MUDr. Dagmar Doležalová

Už asi měsíc a půl beru antikoncepci Mywy. Všechno by bylo v pořádku až na to že antikoncepce velmi působí na mou psychiku. Celou dobu po brání antikoncepce mám špatné nálady...

Hormonální antikoncepce může mít na psychiku vliv je vždy lepší dobrat plato případně zkusit jiný preparát. Příjemný den

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kateřina

Pravidelně užívám antikoncepci MYWY, ale bohužel jsem začala marodit a od 1.8. beru antibiotika V-PENICILIN 0,8 MEGA BIOTIKA. S přítelem jsme měli pohlavní styk dne 4.8...

Antibiotika snižují účinnost antikoncepce méně než se traduje, pokud chcete mít absolutní jistotu během užívání antibiotik použijte ještě kondom. Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Terezka

Obracím se na vás s prosbou je mi sedmnáct let a lékař mi poprvé napsal antikoncepci -MYWY , chtěla bych se zeptat: 1. Jestli je všech 24 růžových tablet stejných...

Je to dobrá antikoncepce se složením drospirenon a estrogen,růžové tablety mají stejný obsah, pokud zapomenete užít bílou nic se nestane,menstruace přijde do 7 dní po poslední...

Opožděná antikoncepce

| Dotaz od: Kristtýn

..Mám dotaz ohledně HA. Beru HA Mywy , ted už 4tým měsícem.Jsem v prvním platíčku, druhém týdnu..Beru pilulku každý den ve 21:00..Maximální zpoždění sem měla 5 minut po 21:00...

Nemějte obavy půl hodiny žádný vliv na účinnost nemá. Příjemný den

Je mi 24 let a od roku 2012 se lečím se štítnou žlázou - latentní hypothyreoza. Beru Jodid 100 a nyní Letro 75. Už také dlouho, už déle než léky na štítnou žlázu, beru...

Dá se předpokládat že vysazení antikoncepce by činnost štítné žlázy neovlivnilo. Příjemný den

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Beru antikoncepci MYWY a poslední dvě menses sem měla jen dva dny (z toho 2. den jen špinění). Jsem z toho celkem nervozní, tak jsem se chtěla zeptat, co by to mohlo být...

Nejedná se o nic mimořádného, jedná se o normální stav. Při antikoncepci nemusí měsíčky vždycky být. Může být je špinění, nebo se nedostaví vůbec. Antikoncepce ovlivňuje růst...

13.3, tedy před zhruba dvěma týdny jsem vysadila antikoncepci MYWY. Antikoncepci jsem brala tak zhruba šest let a rozhodla jsem se, že už dál nechci. Léčím se také na latentní...

Může to být reakce na vysazení antikoncepce ale nedá se předvídat dopředu ani zda bude ovulace ani zda bude cyklus pravidelný.. Příjemn den

Hodnoty štítné žlázy

| Dotaz od: Lucka

Chci se zeptat jaké jsou normální hodnoty štíné žlázy u zdravého člověka? Chodím 3 roky na endokrinologii a na poslední kontrole jsem měla: TK 118/81 TF 84/min T4-volny 16.2...

T4 volný máte v pořádku, ale hodnoty TSH by měly být ve většině případů kolem 2, tudíž jste poddávkovaná Letroxem. Těhotenství bych při těchto hodnotách nedoporučila. Při...

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Helena

Včera jsem si zapomněla vzít pilulku antikoncepce (Mywy). To byla 15.pilulka v platíčku. Zjistila jsem to dnes ráno, tak jsem si vzala 2, jak jsem se dočetla v příbalovém...

Z předchozího styku neotěhotníte, odmenstruujte a od dalšího cyklu již budete chráněná.

Zapomenutá pilulka

| Dotaz od: Terezka

Dne 15.7 jsem si zapomněla vzít ve 12 večer obvykle pilulku antikoncepce a vzala jsem si ji až asi ve 3 odpoledne. Používám značku Mywy a byl to už třetí řádek platíčka...

Vzhledem k tomu,že prodleva byla delší než 12 hodin není gravidita vyloučena můžete si udělat gravitest který je positivní již kolem 6 dne po případné koncepci. Příjemný den

Pleť po vysazení ha

| Dotaz od: Eva

Cca před rokem a půl jsem měla ošklivé akné, které se objevilo několik měsíců po vysazení HA Dienille, takže si myslím, že mohlo být způsobeno tím. Když nic nezabíralo...

Protože je akné hormonální problém, po vysazení antikoncepce je velmi pravděpodobné, že se znovu objeví, jediným řešením pak je celková terapie retinoidy. zeptejte se na to...

Ha a xorimax 500 mg

| Dotaz od: Ivana

Chtela bych se zeptat,zda Xorimax 500 ovlivnuje ucinek antikoncepce MyWy ? Popr.jak dlouho v tele ucinkuji ATB,resp.jak dlouho ovlivnuji HA ? Dekuji za Vasi odpoved a Vas cas.

Antibiotika ovlivňují účinnost antikoncepce daleko méně než se traduje, pokud by jste chtěla mít jistotu po dobu užívání antibiotik použijte ještě kondom i když si myslím že je...

S nížení účinku ha

| Dotaz od: Hana

Pul roku užívám HA Mywy a před třemi dny mi byl na kožním předepsán lék Terbinafin Actavis 250mg na plísňovou infekcí kůže - muže tento lék snížit účinek HA Mywy. V příbalovém...

Funkčnost antikoncepce by neměla být snížena, přesto pro jistotu v cyklu ,kdy budete tento lék používat můžete ještě přidat k zvýšené ochraně kondom. příjemný den

Výtok po anestezii

| Dotaz od: Nikol

Ve středu 21.10.2015 jsem podstoupila operaci dutin v celkové anestezii. Týden před nástupem do nemocnice jsem měla normální menstruaci a užívala jsem poslední plato...

Anestezie na to zcela jistě nemá žádný vliv spíše to může být změnou preparátu,pokud by přetrvával bylo by vhodné vyšetření včetně ultrazvuku. Příjemný den

Ráda bych se zeptala, jak moc velká je pravděpodobnost, že bych otěhotněla. Na začátku měsíce červenec jsem měla 1. nechráněný sex, který byl přerušen asi minutu před ejakulací...

Jak moc je pravděpodobné není možno říci při nechráněném sexu je možnost vždy ,zvracení za 5 hodin po požití tablety by vliv mít nemělo pro jistotu si můžete udělat gravitest...

Zánět močových cest

| Dotaz od: Kristýna

Rok beru antikoncepci MYWY tudíž spolu s přítelem spíme bez kondomu a ejakuluje do mě. Jsem ve 3.týdnu brání antikoncepce v platíčku a před 3 dny jsem s pozorovala světle růžovo...

Kristýno, dle popisu vašich obtíží se s velkou pravděpodobností jedná o zánět močového měchýře. Výtok může signalizovat i poševní zánět, který bývá často společně s infekcí...

Úzkosti po antikoncepci

| Dotaz od: Michaela

Zacala jsem před deseti dny užívat poprvé v životě(věk 35let) antikoncepci MYWY, jenom z důvodu bolestivé menstruace. Takové úzkostné stavy, které se dostavily a postupně sílily...

Jestli máte úzkostné stavy, rozhodně antikoncepci ihned vysaďte. Přeci jen je antikoncepce hormonální přípravek a tak může mít vliv kromě tělesných funkcí i na psychiku, a každý...

Porucha cyklu

| Dotaz od: Michaela

Hezký den, cca půl roku beru antikoncepci Mywy. Předtím jsem byla asi tři roky bez antikoncepce. Protože jsme jeli na dovolenou, rozhodla jsem se pokračovat s prášky bez...

Zdravím Vás..no asi tady taky nic nevymyslím, možná má vaše lékařka pravdu, jenom spolu nějak těžko hledáte společnou řeč.. takže pokud se vám něco nezdá, musíte zkusit jiného...

Účinnost ha

| Dotaz od: Jana

Už pátý den beru antikoncepci MYWY (vzala jsem si ji první den cyklu a ještě trochu špiním) a dnes jsem měla nechráněný styk, přítel se "udělal" do mě a já mám teď...

Pokud jste si ji vzala první den menses nemusíte mít obavy Příjemný den

Špineni pri antikoncepci

| Dotaz od: Tereza

Chci se zeptat jestli je normalni abych po 8 mesicich brani antikoncepce Mywy mela menstruaci 5 dni a pak cely mesic spinila uz se mi to stalo podruhe jinak mam menstruaci 5-7...

Normální to zcela jistě není byla by na místě úvaha o změně preparátu. Příjemný den

Pokud máte problémy s každodenním užíváním antikoncepčních prášků, možná by byl pro vás vhodnější jiný typ hormonální antikoncepce. Jaké metody moderní medicína nabízí?

 celý článek

Hormonální antikoncepce patří k základním metodám plánovaného rodičovství, ale používá se také k léčbě některých onemocnění. Víte, kdy a kde tyto tabletky vznikly a jaké složení...

 celý článek

Dnes existuje opravdu mnoho různých hormonálních přípravků, které zajišťují téměř stoprocentní ochranu proti početí. Ty se liší nejen druhem a poměrem jednotlivých ženských...

 celý článek

Média poslední dobou plní zprávy o tom, že dlouhodobé užívání hormonální antikoncepce vede k neplodnosti. Není však třeba propadat panice. Rozsáhlé lékařské výzkumy totiž...

 celý článek

Skutečnost, že hormonální antikoncepce zabraňuje nežádoucímu otěhotnění, je známý fakt. Ne každá uživatelka těchto pilulek ale ví, jakými mechanismy je kýženého efektu docíleno.

 celý článek

Menopauza je významným rizikovým faktorem pro rozvoj osteoporózy. Úbytek ženských pohlavních hormonů v průběhu přechodu totiž urychluje vstřebávání kostní tkáně. Výsledkem jsou...

 celý článek

Užívání antikoncepce může být spojeno s určitými zdravotními riziky. Gynekolog, který mladé dívce léky poprvé předepisuje, si je možného nebezpečí vědom. Proto se před vydáním...

 celý článek

Hormonální antikoncepce je světově vůbec nejvíce užívaným léčivem v preventivní péči. Jen v USA je okolo 80 % žen uživatelkami hormonální antikoncepce a evropský kontinent se...

 celý článek

Hormonální antikoncepce je v současnosti velmi účinnou a bezpečnou ochranou proti neplánovanému početí. Má ale stejně jako každý lék i svá rizika. Při respektování všech možných...

 celý článek


 celý článek

Vědci z londýnské King’s College identifikovali účinné látky, které by mohly působit jako nová mužská antikoncepce. Jde o látky obsažené v lécích již užívaných proti vysokému...

 celý článek

Životní styl adolescentů a případné dopady na jejich zdraví se rozhodli prozkoumat australští vědci. Zjistili, že v některých případech může dojít k negativnímu ovlivnění...

 celý článek

V poslední době se objevily výzkumy, které udávají sníženou efektivitu hormonální antikoncepce u žen trpících nadváhou či obezitou. Není však třeba se bát, tyto pilulky totiž...

 celý článek

Většina onemocnění srdce neklade ženám na poli pohlavního života žádná zvláštní omezení. Radosti sexu si tak ženy léčící se se srdcem mohou dopřávat zrovna tak často jako jejich...

 celý článek

Většina žen užívajících hormonální antikoncepci tuší, že jejich pilulky (nitroděložní tělísko, náplast či jiná forma antikoncepce) obsahují hormony. Jak ale tyto látky v...

 celý článek


 celý článek

Přestože je hormonální antikoncepce užívána především jako účinná metoda plánovaného rodičovství, přináší s sebou i jiné výhody. S jakými dalšími přínosy se braní těchto...

 celý článek

Světový den antikoncepce spadá každoročně na 26. září, a to už od roku 2007. Tato celosvětová kampaň se soustředí na vizi světa, ve kterém je každé těhotenství chtěné.

 celý článek

Hormonální antikoncepce nepředstavuje pouze účinnou ochranu proti neplánovanému otěhotnění. Věděli jste, že tyto pilulky blahodárně působí i na pleť stiženou akné, ulevují od...

 celý článek

Přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu. Žádné pálení, bolení břicha nebo něco takového nemám. Mohl by...

Hormonální antikoncepce mohla způsobit změnu charakteru i objemu poševního sekretu, pokud nejsou jiné příznaky, nemusíte si dělat starosti, s pozdravem, Dr. Horáková

Ačkoli je hormonální antikoncepce nejspolehlivější a čím dál tím dostupnější metodou ochrany proti početí, nemůže ji užívat každá žena.

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Anna

Slyšela jsem o tom, že existují bylinné preparáty, které mají fungovsat na bázi spermicidu nebo i odvary, které mají snižovat riziko otěhotnění, ráda bych něco podobného...

Nic takového neznám, zkuste se informovat v lékárně nebo u bylinkáře, ale POZOR: ůčinnost bude spíše minimální a hlavně kolísavá, moc neriskujte (kombinace s kondomem nebo...

Chtěla bych se zeptat na radu, jelikož jsem v zahraničí a nemám tu svého lékaře. Jsem po porodu císařským řezem 23.8. a od 4.11. jsem začala brát antikoncepci Jeannine od 5. dne...

Paní Štěpánko, antikoncepci bych nevysazovala, ale rozhodně bych vyhledala co nejdříve lékaře-gynekologa, aby Vás vyšetřil a vyloučil případnou komplikaci po císařském řezu...

Antikoncepce

| Dotaz od: Anna

Ráda bych se zeptala, jaké existují přírodní prostředky proti početí, nechci totiž brát hormonální antikoncepci, přijde mi to jako nezdravý zásah do organismu. Jsou přírodní...

Přírodní prostředky proti početí neexistují (aspoň já o nich nic nevím), ale je alternativa k hormonální antikoncepci, kterou asi myslíte a považujete za škodlivou. Tyto...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Martina

Přešla jsem z antikoncepce Diane na Jeanine. Po dobrání poslední pilulky Diane jsem měla navázat hned další pilulkou,ale už antikoncepce Jeanine,takže jsem neměla mít žádný...

Martino! Popsaná modifikace užívání by nměla vést k oslabení efektu antikoncepce. Osobně se nicméně přikláním k tomu, abyste alespoň první cyklus po změně (zavedení nové HAK...

Srovnání antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi HA Yasminelle a YAZ? Také mě moje gynekoložka informovala, že Yasminelle se přestává vyrábět. Je tedy YAZ jeji nahradou, tzn. stejné složení...

Obě antiokoncepce mají stejné složení i obsah účinných látek, mělo by se tedy jednat o ekvivalent. Přesto doporučuji konzultaci s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Bety




 celý článek

Antikoncepce a revalid

| Dotaz od: Marcela

Kvůli padání vlasů mi byl kožní lékařkou doporučen Revalid tablety+ šampon k užívání po dobu tří měsíců. Chtěla bych se zeptat jestli tyto preperáty neovliňují účinost...

Tyto preparáty můžete spolu s antikoncepcí užívat.

Antikoncepce a výtoky

| Dotaz od: Silvie

Měla bych dotaz ohledně antikoncepce. Beru antikoncepci Regulon cca 10 let a nevím zda by se antikoncepce měla měnit či nikoliv. A zda by jste mi mohli sdělit zda antikoncepce...

1) Není důvodu, proč byste měla antikoncepci měnit. To, že na konci cyklu cítíte napětí v prsou je zcela normální jev, někdy se to objevuje i u žen, které antikoncepci neberou...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Zuzana

V září jsem vysadila antikoncepci,kterou jsem brala v kuse cca 10 let,jelikož chci otěhotnět.Byla jsem minulý týden u dr.,neboť jsem nedostala menstruci, ale těhotná bohužel...

Absence menstruace po vysazení je poměrně častým jevem, zvláště při dlouhodobém užívání. Již nyní byste však již měla být schopna otěhotnět.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Anča

Chtěla bych se zeptat ohledně braní antikoncepce a zároveň antibiotik.Beru antibiotika Xorimax a antikoncepci Logest. Je pravda že antibiotika snižují účinnost antikoncepce a...

Jen některá antibiotika ovlivňují účinnost hormonální antikoncepce ( tetracykliny - Doxybene, Doxycyklin..). Pokud v příbalovém letáku antibiotika není nic uvedeno, antikoncepci...

Antikoncepce

| Dotaz od: Daniela

Ještě jsem se chtěla zeptat,jestli je pravda,že antikoncepce zpomaluje růst nádorů a konkrétně jaká(název).Mám nádor na děloze 1 cm a před 3-4 měs.jsem jí vysadila.A co ještě...

Antikoncepce (konkrétně estrogeny v ní obsažené) mohou zpomalovat růsty nádorů dělohy. Na druhou stranu ale mohou být rizikovým faktorem nádorů prsu. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: gabina

Mam dotaz.opulnoci sem si vzala prasek a asi ve 2h rano sem zvracela-a jeste ten den sem mela pohlavni styk.je moznost otehotneni?dekuji

Pravděpodobně nedošlo ke vstřebání této tablety, takže chráněná nejste. Doporučuji po zbytek cyklu používat doplňkovou antikoncepci.

Účinek antikoncepce

| Dotaz od: Denisa

Beru antikoncepci Minervu a v odpoledních hodinách jsem měla sex se svým přítelem. Pilulku jsem si vzala v běžný čas ( 18:40). Večer jsem však šla na zábavu a pár minut po...

Deniso! Po více než pěti hodinách by antikoncepční tableta už měla být vstřebaná, pravděpodobnost otěhotnění je tedy malá.

Hormonální antikoncepce je v dnešní době velmi oblíbenou metodou využívanou k zabránění otěhotnění. Žádná ochrana se ale nedá označit za stoprocentní.

 celý článek

Chtěla jsem se zeptat zda po dlouhodobém užívání antikoncepce je možné,aby mě bolela prsa během užívání?Poslední dobou mě bolí prsa,když mám menstruaci tak mě prsa nebolí a když...

Petro, tento problém je při užívání hormonální antikoncepce poměrně častý.Ulevu často prináší užívaní tobolek s pupalkou dvouletou či vitaminem E.

Je mi 30 let mám gnekologický problém.jsem 2 roky po císařském řezu mám leiden mutaci a zdůvodů velkého množství krvácení při menstruaci kdy jsem musela být 3x hospitalizovaná a...

Vážená paní Ilono, v dalším těhotenství bych problém neviděl, ale díky Leidenské mutaci budete více sledována. To, že krvácíte mimo cyklus, je možno přičíst Vaší antikoncepci...

Antikoncepce

| Dotaz od: Katerina

Užívám antikoncepci pramino a po dobrání jednoho plata antikoncepce je týdenní pauza. S přítelem máme styk, že ejakuluje uvnitř. Chtěla bych se zeptat, jestli jsou tam některá...

U této antikoncepce byste měla být chráněna stále. Co se užívání týče, několik minut rozdílů nehraje roli. Hezký den.

Svou každodenní pilulku pro bezstarostný sexuální život polyká ve vyspělých zemích téměř pětina žen v reprodukčním věku. Přestože jim hormonální antikoncepce přináší značné...

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Marcela

Začala sem prvně užívat hormonální antikoncepci Katya a po 7 denní pauze mám stále slabé krvácení(špinění) je to normální?

Bývá to normální, pokud ale špinění nezmizí a bude přítomno i při přístím cyklu, je namístě navštívit gynekologa a konzultovat to s ním, pravděpodobně by vám navrhl změnu...

Antikoncepce

| Dotaz od: Veru

Chtěla bych poradit ohledně užívání antikoncepce. Od srpna beru antikoncepci Lindynette 20. Využívala jsem první pláto a druhé s třetím spojila kvůli oddálení z důvodu dovolené...

Další plato nezačínejte a v braní pokračujte normálně po sedmidenní pauze. V období pauzy chyb doporučoval se proti početí chránit i jinými antikoncepčními metodami. Hezký den.

Milné uzití antikoncepce

| Dotaz od: Bb.

Měla bych dotaz jak velký problém je, kdyz jsem si antikoncepci vzala po 6-ti denni pauze misto po 7.dni...Nevím jak jsem se mohla splest, bojim se aby nebyla neučina..

Riziko je opravdu minimální, místo prožívání stresu si udělejte těhotenský test a budete klidnější. Hezký den.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: anonym



Crohn a antikoncepce

| Dotaz od: ola

Chtěla bych se zeptat. Budu mít biologickou léčbu. A můj doktor mi doporučil antikoncepci před zahájením bio. léčby. Chci se zepta jestli mi to nějak neublíží a jakou...

Nutnost užívat během biologické léčby hormonání antikoncepci vyplývá z toho, že pokud byste otěhotněla, biologika by mohla vážně poškodit plod. Proto je otěhotnění během léčby...

Antikoncepce

| Dotaz od: Eva Nováková

Když mi bylo asi 16 užívala jsem Pramina cca dva roky a nic mi to nedělalo. Teď bych ráda znovu začala antikoncepci užívat, ale trošku se bojím. Moje maminka má varixy a tatínek...

Doporučuji vám objednat se na vyšetření na hematologii, (důvod - velmi susp. rodinná zátěž poruchami srážení krve) mohla jste zdědit nějakou poruchu srážení krve /hlavně tu po...

Postkoitální antikoncepce

| Dotaz od: Katushka

Chtěla bych se zeptat jestli je Postkoitální antikoncepce na recept nebo ji seženu normálně v lékarně a kdy se musí vzít po nechráněném sexu?Děkuji za odpověd

1) Tuto antikoncepci vám musí dát jen lékař. 2) je možné aplikovat injekci nebo užívat tablety. 3) Protože tato antikoncepce vám může závažně narušit hormonální rovnováhu a...

Správná antikoncepce?

| Dotaz od: nikoleta

Přeji pěkný den. Je mi 19 let a můj problém spočívá v tom, že jsem prodělala (a stále se mi vrací příznaky) mononukleozy a proto mám problém s normální hormon.antikon. Bývalo mi...

Nikoleto! Doporučuji Vám přejít na kondom, případně spermicid v kombinaci s další metodou (přerušovaná soulož, neplodné dny). Tabletky kontracepce nelze při trvajících...

Budu mít problém otěhotnět? Jak dlouho mám po vysazení antikoncepce vlastně počkat? Nebudu mít dvojčata, když naráz antikoncepci vysadím? To jsou nejčastější myšlenky, které...

 celý článek

Účinost antikoncepce

| Dotaz od: Justýna



Snaha zamezit nechtěnému těhotenství provází lidstvo odpradávna. Antikoncepční metody prošly obrovským vývojem až k současným hormonálním přípravkům. Jaké jsou dnešní...

 celý článek

Antikoncepce

| Dotaz od: Eliška

Chtěla jsem se zeptat 4 měsíce jsem brala Minisiston stále bez přestávky ,nyní 3 týden po vysazení a mestruace není ,mohu opět začít brát HA ,abych nebyla těhotná a za jakou...

Je to celkem časté, že po vysazení antikoncepce se menstruace nedostaví, protože je stále zablokovaná ovulace. Doporučuji začít s novým užíváním až s nástupem menses. Pokud by...

Všechny metody antikoncepce mají nějaké vedlejší účinky, ale většina párů pro sebe nějakou vhodnou formu vždy najde. Antikoncepce je dostupná pro muže i ženy, ale ve většině...

 spustit dotazník

Vynechání antikoncepce

| Dotaz od: Sarka

CHtěla bych se zeptat, jestli můžu být těhotná, když jsem si v prvním týdnu užívání vzala prášek až po 12 hodinách a před vynecháním o den dřív jsem měla styk. Děkuji

Možnost tu samozřejmě je, pokud jste ale měla pohlavní styk před vynecháním antikoncepce, je tato možnost poměrně malá. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: marse

Chtěla bych se zeptat jestli Preventan nebo jiné leký stimulující imunitní systém ohrožují účinnost hormonání antikoncepce? Děkuji

Marse! Preventan účinnost hormonální antikoncepce nesnižuje. Většina volně prodejných imunostimulancií účinnost HA neovlivňuje, je ale potřeba si vždy prostudovat příbalový...

Chtěla jsem se zeptat na jednu věc, je mi 26 let a užívám antikoncepci od 17 let, ale poslední dobou nemám chuť na sex, myslím si, že to není normální, je možné, aby to bylo...

Ano to možné je, některé preparáty mohou mít ztrátu libida jako vedlejší nežádoucí účinek. Poradte se s lékařem a buď druh antikoncepce změňte, nebo zkuste jiný způsob.

Vim, ze v pribalovem letaku u Wobenzymu je uvedeno: "Nežádoucí interakce Wobenzymu s jinými současně podávanými léky není známa." Presto bych se chtela zeptat, zda je mozne ho...

Wobenzym hormonální antikocepci neovlivňuje. Hezký den.

Dlouhodobé užívání antikoncepce

| Dotaz od: marta havlova

Přibližně 12let užívam antikoncepci nepřetržitě ,pouze s jednou pauzou./dříve Cilest,nyní Yadine/.Je mi 32let a me jaterní testy jsou vždy v pořadku.Chci se zeptat,zda takto...

Jednoznačné poškození žen užívajících dlouhodobě HAK nebylo pozorováno. Používání HAK může být nebezpečné a není lékaři doporučováno některých onemocnění, např. u poruch...

Dlouhodobé užívání antikoncepce

| Dotaz od: marta havlova

Přibližně 12let užívam antikoncepci nepřetržitě ,pouze s jednou pauzou./dříve Cilest,nyní Yadine/.Je mi 32let a me jaterní testy jsou vždy v pořadku.Chci se zeptat,zda takto...

Jednoznačné poškození žen užívajících dlouhodobě HAK nebylo pozorováno. Používání HAK může být nebezpečné a není lékaři doporučováno některých onemocnění, např. u poruch...

Prujem a antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Ve třetím týdnu jsem měla těžký průjem, šla jsem asi 10krát, ale prášek jsem si vzala v osm večer a průjem začal až ráno, stejně tak v den průjmu jsem si ho vzala až večer a...

Při průjmovém onemocnění může dojít ke snížení účinku antikoncepce. Doporučuji vám chránit se až do konce cyklu ještě doplňkovou antikoncepční metodou, např. kondomem.

Antikoncepce vs. antibiotika

| Dotaz od: Gabriela

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Sumamed snižují účinek hormonální antikoncepce, beru Lindynette20. Děkuji

Neměla by.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Mám dotaz na HA Sunya. 14.7. jsem dostala menstruaci a začala s užívaním, hned první den. 20.7. došlo k pohl. styku bez kondomu. Nyní, v tomto týdnu měla přijít menstruace a...

Při užívání antikoncepce dochází k úpravě cyklu. Menstruační krvácení při užívání antikoncepce bývá také slabší. V případě pravidelného užívání antikoncepčních tablet nelze s...

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Chtěla by jsem se zeptat jestli mi můj gynekolog vysvětlil správně to jak oddálím svojí menstruaci.Beru Yaz a řekl mi že až doberu těch 24růžových pilulek tak nemam brát ty bílé...

Po dobrání 24 růžových tabletek vynecháte 4 bílé a začnete ihned užívat růžové tabletky z dalšího platíčka bez toho, abyste dělala pauzu v jejich užívání.

Antikoncepce a 7 denní pauza

| Dotaz od: Petra

Četla jsem ,že některé ženy dostaly menstruaci během 7 denní pauzy a byly těhotné.Jak je to možné?Může se to stát jak tedy poznám , kdyby se to náhodou stalo , že jsem...

Při užívání antikoncepce žena nemenstruuje, ale krvácí tzv. ze spádu hormonů, který nastává při vysazení antikoncepce během pauzy. Proto se krvácení může teoreticky objevit i v...

Antikoncepce s antibiotiky

| Dotaz od: Nikola

Užívám antikoncepci Belara a do toho antibiotika Sumetrolim . Ovlivňují tyto antibiotika mou antikoncepci? Děkuji za odpověď

Tato antibiotika nesníží účinek antikoncepce.

Lékař mi předepsal následující léky a potravinové doplňky: Thyrozol 10mg 3x denně, Concor 5mg 1/2 tablety denně, dále Pyridoxin 20mg 3x denně, Magne B6 3x denně a Selen 1x denně...

Tyto preparáty by na antikoncepci vliv mít neměly. Mějte se hezky.

Posunutí antikoncepce

| Dotaz od: Markéta

Ve čtvrtek 11.7. jsem po týdnu pauzy měla znovu začít brát prášky, ale můj doktor je na dovolené, lze prášky začít brát až v pondělí 15.7(Tedy po 3 dnech) nebo je mohu začít...

Když prodloužíte pauzu mezi jednotlivými platíčky antikoncepce, ztrácíte spolehlivou ochranu před otěhotněním, a bude nutné používání další ochrany navíc během tohoto...

Užívám antikoncepci Lindynette 20, a začínám ji brát po menstruaci (dalším cyklu) a chci se zeptat zda můžu mít bezpečný sex při druhém dnu užívání děkuji za odpověď

Při pravidelném užívání hormonální antikoncepce jste před otěhotněním chráněna jak během užívání tabletek tak i během pauzy. Tedy i 2. den užívání v druhém cyklu se otěhotnění...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Uvažuju o změně antikoncepce. Už asi třičtvrtě roku beru třifazovou antikoncepci Trinovum. Asi tak 1x do týdne mívám bolesti hlavy a četla jsem že to může být vedlejší učinek...

Levná antikoncepce neznamená špatná antikoncepce. Ke kontinuálnímu užívání jsou vhodné monofázické antikoncepční tabletky, případně náplasti. Trinovum patří mezi trifázické...

Svědění těla a antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se zeptat, zda souvisí svědění těla s antikoncepcí (zda hormony můžou zhoršit projev atopického exému nebo lupénky). Jsem atopik a alergik, musím užívat celoročně...

Některé hormonální preparáty mohou pocit svědění zhoršovat, často je to ale velmi individuální a Vy žádné zhoršení svědění pozorovat nemusíte. Poraďte se o vhodnosti užívání...

Zapomenutí antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

6 let pravidelně užívám Lindynette 20. Včera jsem si zapomněla vzít 9.piliku z platíčka a vzala si jí o 7h později. Na příbalovém letáku je napsáno,že do 12h to nevadí,ale...

Je to tak jak je psáno v příbalovém letáku. Opomenutí užití antikoncepce do 12 hodin není chybou a antikoncepční účinek zůstává zachován.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jarmila



Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Sabinka

Chtěla jsem se zeptat jestli při používáni antibiotika (cotrimoxazol Al forte) se snižuje učinnost antikoncepce?Děkuji

Běžná antibiotika, tedy i Cotrimoxazol, účinnost antikoncepce nesnižují.

Antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko,měla bych otázku ohledně antikoncepce. Dobrala jsem první platíčko a teď jsem v 7 denní pauze.Zapoměla jsem ale na to,že jsem 3 dny před dobráním antikoncepce...

Běžná antibiotika nesnižují účinek antikoncepce. Nedostatečné vstřebání antikoncepční tabletky hrozí jen v případě, že průjem nastal krátce po užití tablety. Antikoncepční...

Správná antikoncepce?

| Dotaz od: nikoleta

Přeji pěkný den. Je mi 19 let a můj problém spočívá v tom, že jsem prodělala (a stále se mi vrací příznaky) mononukleozy a proto mám problém s normální hormon.antikon. Bývalo mi...

Nikoleto! Doporučuji Vám přejít na kondom, případně spermicid v kombinaci s další metodou (přerušovaná soulož, neplodné dny). Tabletky kontracepce nelze při trvajících...

Chtěla bych se zeptat jak dlouho po užití poslední pilulky antibiotik Azithromycin Sandoz 500mg jsem nechráněna antikoncepcí Yaz. A kdy už se mohu opět spolehnout jen na...

Doporučuji po celou dobu užívání antibiotik a pak až do konce tohoto cyklu používat doplňkovou antikoncepci.

Antikoncepce

| Dotaz od: milena

Chtěla bych poradit. 9. ledna jsem vysadila antiko a měsíčky jsem dostala 12. ledna. Od té doby je už nejím. Kdy mám prosím čekat měsíčky? dnes je 7.2. a stále nic je možné, že...

Měsíčky mohou přijít kolem 12. 2., také i později. Stává se, že první cyklus po vysazení hormonální antikoncepce bývá prodloužen. Není to žádný zdravotní problém. Vyčkávejte...

První antikoncepce

| Dotaz od: Melánia

Chtěla jsem se zeptat ...před 8 dny jsem začala používat antikoncepci Minervu a v letáčku a ani nikde jinde jsem nenašla, kdy můžu mít sex bez kondomu aniž bych otěhotněla...

Pokud jste první tabletku užila první den menstruačního krvácení, jste při dalším pravidelném užívání před otěhotněním chráněna od prvního dne užívání.

Mám dotaz ohledně konkrétního času užívání hormonální antikoncepce. Druhý měsíc užívám HA Jeanine. Jsem zvyklá si prášek vzít vždy v 6:30 hod. ráno. Je to doba kdy vstávám do...

Užívání antikoncepce nalačno ničemu nevadí, nedojde ani ke snížení antikoncepčního účinku. Doba, ve kterou tabletky hormonální antikoncepce užíváte, skutečně není důležitá, může...

Antikoncepce vs. penicilin

| Dotaz od: Klára

Potřebuji radu. Dnes (11.1.) mi doktor předepsal V-PENICILIN po 6 hodinách, budu ho brát týden do 18.11. Užívám antikoncepci Belara, v pátek (15.1.) beru poslední prášek a...

Tento typ antibiotik neovlivňuje účinost hormonální antikoncepce. Někteří gynekologové doporučují i tak po dobu užívání a po zbytek cyklu užívat kondom, ale není to...

Antikoncepce

| Dotaz od: smartina0123

Beru antikoncepci Yosefinne a chtěla bych se na něco zeptat. Jak poznám, jestli jsem těhotná, pokud beru antikoncepci a nedochází tedy ke klasické menstruaci, aniž bych si každý...

Těhotná pravděpodobně nebudete, během užívání antikoncepce je krvácení velmi slabé, někdy nemusí být vůbec. Ultrazkuk těhotenství nevadí, plody se běžně v těhotenství vyšetřují UZ.

Nyní beru antibiotika Ciplox500 na zánět močového měchýře a zajímalo by mne, zda mají nějaký účinek na antikoncepci Artizia. Pokud její účinnost snižují, na jak dlouho? Děkuji :)

Snižují účinek antikoncepce, minimálně 10 dní po dobrání ATB se chraňte kondomem.

Během užívání antikoncepce BELARA jsem si nevzala jednu pilulku (zvracela jsem nepřetržitě 20 hod.), ovšem nedodržela jsem poté pravidlo 7 dní, antikoncepci jsem jedla pouze 6...

Mohla jste vynechat 7 denní pauzu, tedy po skončení začít užívat ihned nové balení, tím byste dodržela i pravidlo 7 dní. Doporučila bych vám teď chránit se jinou metodou...

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Vladii

Prosím o radu jaká je nejvhodnější a nejbezpečnější antikoncepce pro 16ti letou dívku. Menstruaci má od 13 let a má jí téměř pravidelnou. Děkuji V.J.

Domnívám se, že v tomto věku je nejlepší antikoncepce žádná antikoncepce. Existuje samozřejmě řada nízkohormonálních preparátů, záleží mj. na tom, zda chcete také ovlivnit stav...

Antikoncepce a strie

| Dotaz od: Denisa

Někde jsem četla že braní antikoncepce může mít vliv na vznik strií. Tedy ne vždycky a ne každá, ale že se to může stát. Co je na tom pravdy? děkuju za odpověď

Během užívání antikoncepce může dojít k zadržování vody v těle a tak k nárůstu hmotnosti. U vrozeně disponovaných žen pak tento nárůst hmotnosti může vést ke vzniku strií. Strie...

Antikoncepce a atb klacid 500

| Dotaz od: Alena

Je mi devatenáct let a již druhým rokem užívám anikoncepci Diane - 35. Dnes mi doktorka předepsala antibiotikum Klacid 500, jsem alergická na penicilin, mám užívat dvě tablety...

Klacid nepatří mezi antibiotika, která snižují účinek hormonální antikoncepce. Tedy není nutné se chránit další antikoncepční metodou.

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: MM

Je mi 19 let a chtěla bych poradit ohledně HA. Začala jsem ji brát v 15 letech. Dva roky jsem brala Chloe a pak rok Pramino. Jenže jsem se tak různě dočetla jak je HA nebezpečná...

Antikoncepce určitě není žádné svinstvo. Kromě toho, že chrání ženy před nechtěným otěhotněním, má také řadu dalších pozitivních účinků, jak jste mimo jiné poznala sama na své...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Z důvodu nemoci mi lékařka předepsala antibiotika (penicilin 0,8 mega biotika) 2 dny po dobrání antibiotik jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk.Přesto,že užívám...

Užívání penicilinu nesníží účinek současně užívané hormonální antikoncepce.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Moniik

Chtěl jsem se zeptat, jestli musím svého gynekologa informovat o tom, že chci vysadit antikoncepsi a pokoušet se s přítelem o miminko, nebo jestli mohu bez problému vysadit a...

O vysazení antikoncepce svého gynekologa informovat nemusíte. Pokud se ale chcete začít pokoušet o miminko, kontrola u gynekologa by byla předtím velmi vhodná. V případě, že by...

Chtěla jsem se zeptat po dohodě s přítelem jsme se rozhodli pořídit si miminko. Minulý měsíc konkrétně 10. ledna jsem vzala poslední pilulku dne 14. ledna jsem měla menstruaci a...

Cyklus se musí nastartovat, dejte tomu čas, menstruace nemusí chodit přesně jako při antikoncepci. Ovulační testy bych nyní rozhodně nedělala, akorát Vás rozhodí psychicky...

Antikoncepce, zvracení aj.

| Dotaz od: Hana

Obracím se na vás zřejmě s rozsáhlejším dotazem, ale byla bych vděčná za vaši odpověď. Je mi 19 let, užívám antikoncepci Minerva už asi 3/4 roku. Nezapomínám, jsem zvyklá...

Pokud uděláte 7 denní pauzu po druhém platu, mělo by se dostavit menstruační krvácení obvykle jako v pauze po dobrání jednoho plata antikoncepce. Těhotenský test se stává...

Dva roky uzivam Marvelon. Vcera v 16:00 jsem si nevzala tabletu a vsimla jsem si toho teprve dneska vecer, kdy jsem mela brat tu dalsi. Tak jsem ted ve zmatku vzala dve najednou...

Pokud uděláte 7 denní pauzu, nebudete spolehlivě chráněna před otěhotněním při užívání dalšího plata antikoncepčních tabletek. Rozumnější by bylo navázat ihned dalším platíčkem...

Antikoncepce

| Dotaz od: ...

Chtěla jsem se zeptat jestli Biseptol (mám problémy s močovým měchýřem) může nějak ovlivnit učinnost antikoncepce Minerva?děkuji za odpověd

Doporučuji po celou dobu užívání Biseptolu a poté až do konce tohoto menstruačního cyklu užívat doplňkovou antikoncepci.

Antikoncepce = škodlivost?

| Dotaz od: Terča

Prosím vás, moje mamka mě doma straší s tím, že antikoncepce hrozně škodí tělu, že cpeme do těla plno chemikálií a že to pro tělo není dobré. Tak jsem se chtěla zeptat, zda je...

Antikoncepce má mnoho pozitivních zdravotních účinku, krom toho, že chrání před nežádoucím otěhotněním. Samozřejmě její užívání má také některá rizika, ta lze ovšem...

Účinek antikoncepce

| Dotaz od: Hana

Před nějakým časem jsem vám pokládala dotaz ohledně zapomenuté pilulky ve 3.týdnu (minerva, 16.tableta). Nedělala jsem pauzu a začala ihned s novým balením, tak jak řekla...

Budete chráněna před otěhotněním i v nadcházející pauze. Těhotenský test se stává pozitivním 14 dnů po otěhotnění, za 3 týdny se tedy můžete na jeho výsledek spolehnout.

Chtěla bych se zeptat. Může V-Penicilin snížit účinnost antikoncepce Belara. Měla bych se chránit bariérovou metodou? A jak dlouho? A ještě jeden dotaz. Ovlivní penicilin nějak...

Penicilín by neměl ovlivňovat ani účinnost antikoncepce ani menstruační cyklus.

Zapomenutí antikoncepce

| Dotaz od: Marta

Mám dotaz ohledně vynechané pilulky HA. Pilulku jsem zapoměla užít 19.den (beru ji v 20:00) a 20.den večer jsem měla nechráněný sex, hned potom jsem si to uvědomila a vzala 2...

Aby se nesnížila spolehlivost antikoncepce, je vhodné začít užívat nové balení ihned, tedy bez pauzy.

Warfarin, antikoncepce, menstruace

| Dotaz od: Věrčátko

V lednu roku 2014 jsem prodělala oboustrannou plicní embolii s infarktem v jedné plíci. Od té doby užívám warfarin a řešila jsem antikoncepci. Hematologické oddělení mě...

Nevýhodou všech gestagenních antikoncepčních preparátů je mimo jiné vyšší riziko nepravidelného krvácení. Trvá-li však takto dlouho, je nutné, aby Vás co nejdříve vyšetřil...

Cinarizin a antikoncepce

| Dotaz od: Denisa

Dnes mi můj neurolog předepsal Cinarizin na prevenci proti migrenám. Chtěla bych se zeptat zda tyto léky nemají vliv na účinnost antikoncepce? Děkuji za odpověď.

Cinarizin nesníží účinek antikoncepce.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Joyce

Potřebovala bych vědět, zda můžu vysadit HA když už delší dobu nemám stálého partnera. A když ji začnu zase brát bude mít stejný nebo menší účinek? A musím vysazení hlásit svému...

Joyce! Pokud to, že nemáte stálého partnera znamená, že u vás nehrozí otěhotnění, antikoncepci samozřejmě můžete kdykoli vysadit (je vhodné dobrat platíčko). Stačí když tuto...

Chtěla jsem se zeptat,před měsícem jsem vysadila HA-Lunafem (brala jsem jí ccá 5 let)25.6. jsem dobrala poslední tabletu...menstruace dorazila 29.6.-2.7.,další pak 16.7.,která...

Takové krvácení není normální, měla byste to řešit se svým lékařem.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jitka Andalová

Chtěla bych se zepatat, pokud beru antikoncepci Triregol, tak zda jsem v sedmi denní pauze chráněná a můžu mít sex, aniž bych otěhotněla. Děkuji

Ano. Proti otěhotnění jste chráněná i během sedmidenní pauzy. Hezký den.

Nedávno mi byla zjištěna Trombofilie na podkladě heterozygot f.V Leiden,dvojitý heterozygot MTHFR,hematologem mi byla doporučena změna antikoncepce(momentálně užívám Yasminelle...

Věro, Nuvaring bych Vám nedoporučila právě vzhledem k obsahu estrogenů. Mirena je pro vás vhodná, tělísko si můžete nechat odstranit kdykoliv budete chtít otěhotnět. Promyslete...

Antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Chtěla jsem se zeptat, tento týden jsem měla v pondělí, úterý a čtvrtek průjem, vždy jen ráno, nebyl přliš silný. Dnes (15.9.) jsem měla pohlavní styk, mohlo by to mít nějaký...

Pokud jste měla po ránu jen trochu řidší stolici, není to průjem a tedy nedojde ke snížení účinku antikoncepčního přípravku.

Antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Chci se zeptat.mám přítele už rok a chtěla bych antikoncepci ale je mi patnáct a bez rodičů mi je doktorka nenapíše. je to jistější než kondom a bych se nemusela tolik bát. můžu...

Pokud rodiče vysloví písemný souhlas s poskytováním lékařské péče pro své nezletilé dítě, můžete pak lékaře navštěvovat i bez doprovodu rodičů. Souhlas rodičů musí být založen...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Tereza Podpinková

Chtěla jsem se zeptat jestli antibiotika Ospen 1000 mají nějaký vliv na antikoncepční pilulky Mercilon, pokud ano, jak dlouho po ukončení užívání těchto antibiotik mohu mít...

Antibiotika snižují účinnost antikoncepce, proto se ještě min. týden po dobrání doporučuje chránit bariérovou antikoncepcí - kondom.. Hezký den.

Účinkování antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Brala jsem antikoncepci Eloine (24+4), ale protože mi nevyhovovala, můj gynekolog mi předepsal Bonadeu (21), kterou si mám vzít první den menstruace. Poslední aktivní tabletu...

Pokud jste neprodloužila pauzu mezi platíčky antikoncepce o více než zvyklé 4 dny, jste chráněna před otěhotněním nepřetržitě a není třeba užívat další antikoncepční ochranu.

Chtěla bych se zeptat, zda ovlivní účinek antikoncepce Lindynette 20 umrtvení zubu moudrosti při jeho řezání. Děkuji za odpověď.

Nedojde zde k žádnému snížení účinku antikoncepce.

Injekce-antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Kdy zacina pusobit injekce-antikoncepce kdyz jsem ji dostala uplne po prve?

Injekční antikoncepce začíná působit okamžitě. Hezký den.

Antikoncepce sunya

| Dotaz od: Lucie

Mám takový dotaz. Beru antikocepci sunyu a vždy po dokončení sedmi dení pauzy a načatí nového platíčka mě vždy tak cca týden bolí záda v kříži a jakoby vaječníky, ale pak to...

Určitě zkuste užívat antikoncepci kontinuálně bez pauzy, mohlo by dojít k vymizení obtíží.

Antikoncepce

| Dotaz od: Denisa

Chtěla jsem se zeptat užívala jsme mercilon. Ted se s manželem chystame na IVF a ja cekam az dostanu menstruaci abych mohla jit na krev na hormony, myslite ze by slo si vzit...

Je těch několik dnů čekání na menstruace k nevydržení, že si tímto stylem chcete a pravidelně rozhodíte cyklus?

Přestávka u antikoncepce

| Dotaz od: Ivet

Synovi je 7 měsícu stále plně kojím užívam Azalii a momentálně si nemužu jít pro další balení z fin.duvodu chci se zeptat jestli mužu 3 měsíce vynechat užívání a potom zase...

Vysadit a později začít samozřejmě můžete, ale musíte počítat s tím, že nebudete chráněna proti otěhotnění. Hezký den.

Po půl roce užívání HA Lindynette 20 jsem začala trpět pocitem těžkých nohou, velkou únavou a vysokým tlakem (nad 170). Již několik dní po vysazení potíže ustaly a tlak se...

Určitě zůstaňte u nízkohormonální antikoncepce, navíc bude vhodný přípravek s antimineralokortikoidní aktivitou. Konkrétní Vám poradí Váš lékař. Krevní tlak i nadále pravidelně...

Beru teď 2 měsíce v kuse antikoncepci Rhonya a za 4 dny si mám vzít poslední pilulku z těchto 2 měsíců. Ovšem menstruaci jsem dostala už teď. Nevadí to nějak? Zpraví se to?

Nevadí to. Můžete plánovanou pauzu udělat už teď, odkrvácíte a po 7-denní pauze opět začněte užívat další platíčko. Krvácení se upraví. A zbylé 4 tabletky z tohoto platíčka...

Antikoncepce

| Dotaz od: Milu

Začínám užívat antikoncepci Yadine, mám ji poprvé, takže včera jsem začala měsíční balení. Dočetla jsem se, že se po ni často vyskytuje zvýšená hmotnost.Je to pravda?A doufám...

Ano, je to možné. Některé druhy antikoncepce mohou nepřímo podporovat příbírání na váze. Doporučoval bych proto vhodnost antikoncepce konzultovat přímo s ošetřujícím gynekologem...

Kojení a antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Moc bych poprosila o radu. Mám dva roky starou dcerku, kterou stále kojím. Měsíčky jsem dostala, když byl dcerce rok, mívám je nepravidelné, bolestivé, dlouhé. Můj gynekolog mi...

Terezo! Jednoznačně doporučuji přestat s kojením. Ve věku dvou let již dcerka načerpala z kojení všechny možné benefity. Nadále pro ni může být kojení zátěží. mimo jiné proto...

Beru antikoncepci pro kojící matky - 14 dní zhruba. Dřív se mně semtam udělala suchá místa na obličeji - zmizla sama do cca 3 dnů. Už tak týden mně trápí vyrážka po celém...

Tyto ekzémové projevy asi s antikoncepcí nebudou nijak souviset, podle vašoho popisu to vypadá na projev atopie. Atopie se často projeví právě v době těhotenství či po porodu.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Můžou ovlivnit antibiotika Penbene, které mám na angínu, účinnost antikoncepce Diane 35? Pokud ano, na jak dlouho?

Penbene neovlivní účinek Diane 35.

Antikoncepce s jinými léky

| Dotaz od: klara

Chtěla bych se zeptat jestli LOSEPRAZOL a ANALERGIN může mít nějaký vliv na účinnost hormonální antikoncepce BELARA. Děkuji za odpověď

Tyto léky by neměly mít na účinnost antikoncepce vliv. Hezký den.

Během týdenní pauzy (pondělí-neděle) jsem dostala střevní chřipku, která trvala od úterý do čtvrka. Proti průjmu jsem užívala loperon. Menstruace se dostavila jako obvykle ve...

Účinek antikoncepce určitě nebyl oslaben.

Antikoncepce, menstruace

| Dotaz od: peta

Užívala jsem antikoncepci Minerva, při poslední gyn. prohlídce mi dr. změnila antikoncepci na Jeanine. Jeanine jsem začala užívat ihned po Minervě, neměla jsem teda 7 denní...

Těhotná pravděpodobně nebudete, přesto doporučuji použít těhotenský test. Co se špinění týče, může být způsobeno změnou antikocepce. Hezký den.

Chtěla bych se zeptat, používám antikoncepci Chloe a měla jsem zánět močového měchýře, tak sem brala antibiotika Biseptol.Ovlivňují nějak antikoncepci ? Pokud ano, jak dlouho...

Biseptol neovlivní antikoncepci.

Antikoncepce

| Dotaz od: mikalka

Lékařka mi doporučila Mirelle, ale já jsem kuřačka a navíc beru Lamictal. Je i jiná lepší kombinace, nebo je to ta nejméně špatná ?

Ve Vašem případě Vám paní doktorka vybrala jednu z nejlepších variant hormonální antikoncepce.

Špinění a antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Začala jsem 18.7. brát poprvé antikoncepci (Lindynette 20) s první menstruací. Problém mám v tom, že jsem další následující dny měla jen takové špinění, které přetrvává dodnes...

Pokud tabletky užíváte pravidelfně, před otěhotněním jste chráněna. Špinění se často objevuje při začátku užívání antikoncepce, problém by měl během max. 2-3 cyklů odeznít.

Spasmed 15 a antikoncepce

| Dotaz od: Klára

Paní doktorko, zajímalo by mě, zda lék Spasmed 15 snižuje, nebo jinak ovlivňuje funkci antikoncepce? ( užívám HA Adele).Děkuji Klára

Spasmed nesníží účinek užívané antikoncepce.

Chtěla jsem se zeptat jak se vzájemně ovlivňuje antikoncepce Logest a antibiotikum Amoksiklav? Zda-li při sexu nehrozí početí. Děkuji moc

Studie prokázaly, že naprostá většina antibiotik nesnižuje účinek užívané hormonální antikoncepce. Tedy početí Vám při správném užívání antikoncepce nehrozí.

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: jitka

Paní doktorko mám takový obyčejný dotaz. Chtěla byc se zeptat, jestli je možné brát hormonální antikoncepci MERCILON brát v kuse a mít mences třeba až za 2 měsíce. P5es léto by...

Jitko, Mercilon můžete užívat v kuse, jak dlouho budete chtít, nijak si tím nenarušíte cyklus, nezvýšíte tím zdravotní rizika pro těla a před otěhotněním budete spolehlivě...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Aneta

Chtěla jsem se zeptat jestli antibotika BISEPTOL 480 a NITROFURANTOIN-RATIOPHARM 100 mg ovlivňují účinost antikoncepce Jangee? Děkuji za odpověď.

Většina antibiotik účinek antikoncepce neovlivňují, Platí to pro Biseptol i Nitrofurantoin.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat jak hodně se snižuje účinost antikoncepce Jeanne s antibiotiky (penbene 1500000)?

Antibiotika nesníží účinek antikoncepce.

Ptala jsem se Vás, jak mám užívat antikoncepci Jangee. Takže vlastně doberu 21 aktivních tablet a mám pauzu a beru bílé neaktivní tablety... pak až 8. (ne 7.)den si vezmu první...

Popsala jsem Vám to detailně, sama to píšete správně. Tedy 8. den začnete užívat tablety z nového plata. Nikdy nebudete užívat 2 tablety v jeden den, nikdy nebudete mít den bez...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Lenka

Přecházím z HA Minerva na HA Vreya a chtela bych se zeptat,kdy mam uzit prvni pilulku?pan doktor mi rekl,ze si mam udelat 7-denni pauzu na menstruaci a HA zacit brat 8 den...

Lenko! Podle informací výrobce jsou přípustné obě možnosti - můžete tedy 1. tabletu nové antikoncepce užít rovnou po poslední tabletě staré antikoncepce nebo 1. den po obvyklé...

Antikoncepce/antibiotika

| Dotaz od: Denisa

Uzivam antikoncepce Lindynette a tretim dnem beru antibiotika Biseptol. Chci se vas zeptat, jestli je mozne mit sex bez kondomu nebo je jistejsi radeji ho pouzit. Dekuji za odpoved

Biseptol by neměl ovlivnit účinek antikoncepce. Pokud však léčíte zánět močových cest, z hygienických důvodů by bylo vhodné sex odložit až po vyléčení.

Účinek antikoncepce

| Dotaz od: Eva

Po půl roce jsem se rozhodla nasadit novou HA - Artizii. Menstruace se měla dostavitv kolem 10.3.. Již dne 8.3. se objevilo špinění a tak jsem večer nasadila první prášek...

Hormonální antikoncepce akutně nezastaví již rozbíhající se menstruaci. Pokud důvodem nedostavení se menstruace není těhotenství, užívejte antikoncepci nadále. Během prvního...

Mám dotaz k antikoncepce Mercilon. Mám jí teď novou a svoji předchozí(Sunya) jsem byla zvyklá brát bez pauzy(2 někdy i 3 platíčka) .Tady u té antikoncepce je v příbalovém létaku...

Samozřejmě, že tablety můžete užívát kontinuálně libovolně dlouho. Omezení 15 dny nemá opodstatnění.

Mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce současně s antibiotiky. Ve čtvrtek jsem začala brát duomax 500, který jsem brala 3 dny, dobrala jsem ho v neděli ráno. Současně beru...

Vliv antibiotik na snížení účinku hormonální antikoncepce je všeobecně přeceňován. Snížení účinku antikoncepce může nastat např. při antibiotické léčbě tuberkulozy, ale snížení...

Spolehlivost antikoncepce

| Dotaz od: Klára

Pokud jsem brala antikoncepci bez pauzy jeden a půl měsíce, následně udělala sedmidenní pauzu a teď pokračuji s novým platíčkem, jsem v tomto cyklu celou dobu chráněná proti...

Ano, jste chráněna.

Mám novou antikoncepci Jangee 0,02 mg /3 mg, 28 potahovaných tablet..Včera (úterý) jsem dobrala všech 21 aktivních tablet, dnes ( středa) začnu brát 7 neaktivních tablet. Chtěla...

Tabletky užívejte nepřetržitě každý den jednu. Tedy v den následující po dni, ve kterém užijete poslední tabletu z prvního platíčka, užijete první tabletu z druhého platíčka...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Jitka

Prosím o radu. Před 5 lety mi byla zjištěna cysta. Zákrok se dlouho odkládal s tím, že se cysta vstřebá. Laparoskopii jsem podstoupila necelé 2 roky po zjištění cysty, ovšem s...

Pokud nechcete otěhotnět, neměla byste antikoncepci vysazovat. Není pravděpodobné, že užívání antikoncepce Vám způsobuje občasné bolesti břicha. Jak řekla také paní doktorka...

Paní doktorko, již 10 let bez přestávky užívám hormonální antikoncepci Mercilon (je mi 29 let), jsem s ní velmi spokojená a otěhotnět bych chtěla až za cca. 2 roky. V...

Hormonální antikoncepci můžete užívat tak dlouho, jak chcete. Není pravdou, že funkce vaječníků se po jejím vysazení neobnovuje a že antikoncepce způsobuje trvalou neplodnost...

Účinnost antikoncepce

| Dotaz od: Markéta

Již 4 rokem užívám antikoncepci CHloe. Chtěla jsem se zeptat, když jsem zapoměla vzít tabletku a vzala si ji zhruba po 15 hodinách než běžně, jestli účinnost antikoncepce se...

Při zpoždění s užitím tablety o více než 12 hodin se nemůžete spoléhat na antikoncepční účinek a doporučuji proto navíc k antikoncepci používat kondom a těhotenský test s odstupem.

Antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se vás zeptat, zda-li je možné otěhotnět, když jsem po půl roce pauzy začala brát antikoncepci (Sanya), přičemž první prášek jsem si vzala až pátý den ode dne...

Zřejmě máte na mysli antikoncepce Sunya. Obsahuje nízkou dávku hormonů, přesto její účinek slabý není, je srovnatelný s ostatními přípravky. Avšak jak jste se dočetla, platí...

Antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Mám taky problém 26.9-pátek jsem jela k příteli a měla jsem si vzít po 7 denní pauze antikoncepci (triregol), jenže sem si prášek vzala až v pondělí večer, sex jsme měli bez...

Na test je hodně brzy. Antikoncepce je nyní nespolehlivá, začněte s dalším platíčkem až v den další menstruace - 1.den. Tetnto měsíc jste nechráněná. Test zopakujte až po...

Antikoncepce

| Dotaz od: judy

Beru antikoncepci Artizian a chtěla bych se zeptat jestli můžu vysadit prášky z plata o týden dříve abych mohla dostat menstruaci dříve než běžně? Děkuji za radu.

Ano, možné to je. Je ale třeba postupovat přesně dle příbalového letáku a také počítat s případnými následky (nepravidelnost cyklu, snížená ochrana proti otěhotnění atd.).

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Vzala jsem si pilulku omylem o den dříve (tj. 7. den místo osmého)- špatně jsem to odpočítala. Vadí to nějak a zůstává ochrana účinná? Předem děkuji za odpověď

Milá Jano, vůbec to nevadí a účinnost antikoncepce je zachovaná. Pokud máte monofázickou atikoncepci = všechny tablety jsou stejné a mají stejné množství hormonů, tak já můžete...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Denisa

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Cefuroxim - Cefuroximum axetili může potlačit účinky antikoncepce Chloe. Od paní doktorky jsem dostala ATB které jsem si popré vzala v...

Otěhotnět byste neměla, neboť běžná antibiotika nesnižují účinek antikoncepce. Antibiotika užívejte pravidelně.

Antikoncepce

| Dotaz od: tereza

Dnes jsem si vzala jako obvykle pilulku v 8 ráno, ale poté jsem několikrát zvracela. Vzala jsem si pro jistotu druhou pilulku,ale ze stejného blistru. Vadí to nějak? Nebo se...

Udělala jste správně, tento cyklus se zkrátí o den, tj ne 21 dní, ale 20 (2tbl v jeden den). Další platíčko začnete po 7 denní pauze jako obvykle, ale o ten jeden den dřív (např...

Dočetla jsem se na internetu takovou informaci, že HA s nízkou hormonů nemusí v pořádku účinkovat na ženy s nadváhou. Chtěla bych se Vás tedy zeptat, co je na této informaci...

Pokud Vám dobře drží cyklus a vyhovuje, není třeba se bát.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Barbora

Obracím se na Vás s problémem ohledně vysazení antikoncepce. Asi 3 roky jsem užívala antikoncepci - asi 1,5 roku Chloe a poté jsem na dalšího 1,5 roku přešla na Evru, protože...

Vysadit antikoncepci můžete. Po vysazení je možné, že se objeví špinění či slabé krvácení v následujících dnech. Ihned ztratíte ochranu před otěhotněním. Pokud však plánujete v...

Před rokem a půl jsem prodělala akutní zánět slinivky z důvodu žlučových kamínků, žlučník byl následně odstraněn. Chtěla bych se zeptat, zda mohu užívat nízko-hormonální...

Vážená slečno/paní Kateřino, pokud se kromě žlučových kamenů na vzniku akutního zánětu slinivky podílela ještě zvýšená koncentrace tuků v krvi, je používání hormonální...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: petra n.

Paní doktorko mám na vás velkou prosbu ohledně užívání Ha. Od osmnácti let jsem užívala Cilest do pětatřiceti let vše ok, od pětatřiceti do jednačtyřiceti lindynette 20 po...

Již jsem Vám odpovídala, doporučila jsem Vám i konkrétní přípravek za přijatelnou cenu.

Zapomela jsem jsi vzit ve ctvrtek tu tabletu a i v sobotu muze byt treba tehotna

Určitě, spolehlivost antikoncepce může být narušena. Hezký večer.

Antikoncepce

| Dotaz od: Andrea

Paní doktorko, na internetu se to hemží případy, kdy žena otěhotněla i přes pravidelné užívání antikoncepce, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste se ve Vaší praxi někdy...

Takovou ženu jsem nepotkala. Otěhotnění přes zcela pravidelné užívání antikoncepce by bylo vskutku raritní. Hormonální antikoncepce je velice spolehlivá antikoncepční metoda a...

Antikoncepce

| Dotaz od: Tina

Chtela bych se zeptat jestli je mozny otehotnet, kdyz jsem zapomnela ve 2. tydnu jednu pilulku(tu jsem si vzala az po 12- 13h ) a pak jednu ve 3. tydnu a tu jsem stihla brat do...

Jedna zapomenutá tabletka ve 2. týdnu příliš nezvyšuje riziko otěhotnění. Pro všechny případy si zakupte těhotenský test, jestli se menstruace do 2-3 dnů neobjeví.

Antikoncepce

| Dotaz od: Ekaterina

Mam dotaz jsem totiz minuly tyden vypila prasek jeden navic myslela jsem ze ten pred tim nespolkla tak jsem vzala jeste jeden z dalsiho dne a na druhy den jsem pokracovala dal,a...

Abyste se mohla spolehnout na účinek antikoncepce, měla byste využívat 21 tablet. Aby Vám však tableta, kterou užijete nyní, nechyběla v příštím cyklu, můžete oba dva blistry...

Atb a antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se zeptat, jestli mají na sebe nějaký vliv lék Sumetrolim a antikoncepce Vreya. A popřípadě, jestli a jak dlouho bych se měla ještě chránit po dobrání ATB. Děkuji za...

Nelze vyloučit snížení účinnosti hormonální antikoncepce. Doporučuje se během užívání přípravku a 7 dní po dobrání používat ještě jinou, nehormonální metodu antikoncepce.

Můžu při požívání neaktivních pilulek antikoncepce otěhotnět? Děkuji za odpověd.

Nemůžete, jste chráněná v sedmidenní pauze na menstruaci.

Chci se zeptat, teď začnu brát první HA Lindynette20 a dostala jsem to ve 3 hodiny ráno, prášek jsem si vzala ve 12 h odpoledne. Budu chráněna? nebo mám týdne používat kondom...

Před otěhotněním budete chráněna, kondom nemusíte používat. Je běžné, že poslední dny menstruace mohou vypadat již jen jako špinění či hnědý výtok. Nepravidelné špinění se však...

Antikoncepce

| Dotaz od: Miroslava

Chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnět, když jsem začala brát antikoncepci (Belara) a 3. den jsem si zapomněla vzít prášek. S partnerem jsem měla sexuální styk, aniž bych...

Protiřečíte si. Jednou píšete, že jste 3. tabletku neužila vůbec a pak mi napíšete, že jste se s užitím tabletky nezpozdila. Pokud platí první varianta, tak samozřejmě může být...

Antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Brala jsem antikoncepci Yadine a na dva měsíce vysadila..Pak jsem jí s první menstruací začala znovu užívat..Užívala jsem jí už asi 4 týdny pravidelně, ale pořád jsem mírně...

Před otěhotněním jste chráněna i přes špinění.

Antikoncepce

| Dotaz od: Adéla

Beru antikoncepci Yadine a teď jsem jí měsíc nebrala.Dobrala jsem jedno platíčko a dva mi zbyly. Žádné problémy jsme s ní neměla a chtěla bych jí teď začít brát znovu. Mohu se k...

Yadine můžete opět začít užívat, bude spolehlivě působit. Měla byste začít s užíváním první den menstruačního krvácení.

Antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla jsem brát dvě plata prášku bez pauzy, ale i tak se obevilo slabe krvaceni a bolesti v podbrišku, tak jsem je vynechala..menstruace se dostavila hned dalsi den...bude mit...

Pokud začnete antikoncepci užívat po 7 denní pauze, budete stále chráněna před otěhotněním. Myslete na to, že byste měla opět využívat minimálně celé plato, tedy 21 tablet.

Selhání antikoncepce

| Dotaz od: Anežka

Měla bych na Vás dotaz ohledně selhání antikoncepce po průjmu. Včera 28.9. jsem měla průjem po 13 hodinách ode vzetí antikoncepce (jsem v 1.týdnu užívání antikoncepce Chloe) a...

Jedna řidší stolice denně neznamená, že máte průjem. Pokud je to právě tak, není nutná antikoncepční ochrana navíc.

Někde jsem četla,že časté záněty močového měchýře můžou být způsobeny i antikoncepcí,která mění Ph.. Užívám Tri Regol,což mi vzhledem k mému chronickému onemocnění ledvin...

Vážená slečno Ajušo, záněty močových cest nejsou výrobcem antikoncepčního přípravku Tri-Regol uváděny mezi jeho vedlejšími účinky. S ohledem na Vámi zmíněné chronické onemocnění...

Antikoncepce a střevní potíže

| Dotaz od: Kateřina

Užívám antikoncepci Minerva a včera jsem dostala zažívací potíže (zvracení, průjmy). Užila jsem 2 tablety Endiaronu a 1 tabletu Carbosorbu, nejsem si však jistá, zda jsem...

Záleží mimo jiné na tom, o kolikátou tabletku z platíčka se jedná, o jakou dobu jste se s užitím opozdila. Můžu tedy poradit jen to, že pokud se budete následujících 14 dní...

Hormonální antikoncepce mercilon

| Dotaz od: bibabina

Již 5 let beru hormonální antikoncepci mercilon, zatím jsem s ní neměla žádný problém. Ale můj gynekolog odešel do důchodu a při návštěvě nového mi bylo řečeno, že by se...

Změna lékaře je jen na Vašem rozhodnutí. Změna antikoncepce nemá smysl, pokud stávající antikoncepce ženě vyhovuje. S novou antikoncepcí to tak být nemusí. Není pravdou, že...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Lucie

Včera jsem začala užívat antibiotika Fromilid uno 500 mg. Užívám dvě pilulky najednou každých 24 hodin po dobu 10 dní. V pátek odjíždím na dovolenou... Zajímalo by mě, zda tyto...

Fromilid nesníží účinek antikoncepce, pokud navíc použijete kondom a spermicidní gel, otěhotnět určitě nemůžete. Pokud byste antikocepci neužívala, použití kondomu se...

Re: zapití antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Paní doktorko, mockrát Vám děkuji za rychlou odpověď, díky Vaší radě jsem si vzala ještě jednu pilulku..Antikoncepci jsem v minulém cyklu užívala cca v 00:30 nanejvýš do 1.00...

Pokud chcete mít 100 % jistotu, užívejte kondom spolu s antikoncepcí po 14 dnů.

Antikoncepce

| Dotaz od: Sabina

Chtěla bych se zeptat jestli mužu přesunout antikoncepci z 11 večer na 8 večer nebude hrozit riziko otěhotnění ?

Můžete, nehrozí tím riziko selhání antikoncepce.

Yaz antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Ahoj motřebovala bych poradit nebo se ujistit ...začala mi menstruace kolem 4 ráno začala jsem brát yaz antikonecepci ale vzala jsem si ji až kome půl 4 odpoledne jsem tedy...

Ahoj Kateřino, je to v pořádku, není třeba čekat dalších 7 dní.

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Nikola

Chci změnit antikoncepci. Je nutné dobrat 3 platíčka z té původní?

Pokud byste navázala novým přípravkem bez pauzy, nutné to není.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Je mi 39 let a začala jsem užívat antikoncepci Yaz,nikdy před tím jsem žádnou nebrala.Začala jsem užívat první platíčko ,první den menstruačního cyklu a už je to 11 dnů a pořád...

Jano! V pořádku to není, pravděpodobně budete potřebovat jiný druh antikoncepce. Navštivte proto vašeho gynekologa a poraďte se s ním. Hezký den.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Šárka

Mám dotaz - od doktorky jsem dostala anitibiotika Azitromycin sandoz 500 mg, tři balení, mám je brát přerušovaně, tj. 3 dny ano, 3 dny ne, apod. V příbalovém letáku jsem nenašla...

Tato antibiotika by neměla ovlivnit účinnost hormonální antikoncepce, ale většinou se paušálně doporučuje při užívání antikoncepce používat doplˇnkové metody (kondom...

Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se na něco zeptát... když jsem měla pauzu,a v to dobu jsem měla se svým přitelem pohlávní stýk,a na druhej den mi přišli krámy,a po pauze jsem přestala brat piluky...

V pauze jste byla ještě chráněna před otěhotněním.

Cca před 5 dny jsem vynechala 1tabletku HA,kterou jsem si 2.den vzala v obvyklou hodinu. Všechno bylo dobré ale po třech dnech od vynechané tablety se mi dostavila menstruace a...

Již jsem vám psala, abyste nadále doužívala tabletky z načatého platíčka, nelze běžně zkracovat dobu užívání. Pokud uděláte pauzu, zcela ztratíte antikoncepční účinek. A kdy...

Antikoncepce yasminelle

| Dotaz od: Katerina

Chtěla jsem se zeptat na antikoncepci Yasminelle. Je mi 19 a ještě jsem žadnou antikoncepci nebrala.Lekařka mi řekla atˇsi vyberu Ysminelle a nic vic mi k tomu neřekla.Mam...

Yasminelle je antikoncepce, kde dávky hormonů jsou nízké. Na Vaše obtíže by Vám měla pomoci kterákoli antikoncepce. Otazkou zůstavá, která Vám bude vyhovovat nejvíce...

Antikoncepce

| Dotaz od: Martina

Čtvrtý měsíc beru antikoncepci Katya,při dnešním pravidelném užívání jsem zjistila,že včerejší pilulku jsem si nevzala,tak sem se rovnou vzala dvě. Když jsem se na blistr dívala...

Pokud jste pilulku tedy skutečně nevynechala a vzala jste v jeden den 2 najednou, nijak vám to neuškodí a jste chráněna před otěhotněním. Poslední tabletku by rozhodně bylo...

Hormonální antikoncepce diane

| Dotaz od: kateřina

Chtěla jsem se informovat,zda může dlouhodobé užívání Diane nějak negativně působit na můj organismus.Je mi 33 roků, tabletky Diane užívám 3 rokem pro léčbu akné.Účinnost léčby...

Antikoncepční tabletky Diane můžete bez obav dlouhodobě užívat. Nepůsobí negativně na organismus.

Je mi 16 let a už 4 měsíce užívám antikoncepci Mercilon. První tři platíčka byla bez problému, menstruace se mi vždy dostavila pravidelně po dobrání. Nyní jsem u konce čtvrtého...

Deniso, právě nepravidelné užívání a zapomínání tabletek může mít za následek nepravidelnosti menstruačního krvácení. Kromě toho se může snížit také antikoncepční účinek.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Už jsem jednou psala,ale otázka se mi nezobrazila celá...takže opětovně:)Přecházím z antikoncepce Chloe na antikoncepci Cilest.A nevím si rady,kdy začít s tou novou.Zda první...

Pokud přecházíte z jedné antikoncepce na druhou, získáte větší jistotu, když sedmidenní pauzu vynecháte (menstruaci dostanete až v dalším cyklu). V případě dalších dotazů se...

Hormonální antikoncepce je v dnešní době velmi oblíbenou metodou využívanou k zabránění otěhotnění. Žádná ochrana se ale nedá označit za stoprocentní.

 celý článek

Před měsícem jsem začala užívat antikoncepce Sunya a je to už 4 den co mám 7 denní pauzu a ještě jsem nedostala menstruaci. Když jí nedostanu můžu pokračovat i bez menstruace...

Pokud se nedostaví menstruace a brala jste antikoncepci pravidelně, začněte s užíváním po 7 denní pauze.

Zajímalo by mě, zda-li Brufen 400 a Brufen 600 mohou mít nějaké negativní dopad na působení antikoncepce? Užívám hormonální antikoncepci LOGEST (ovšem je to moje první...

Brufen 400 ani Brufen 600 nesníží nijak účinek antikoncepce.

Budu mít problém otěhotnět? Jak dlouho mám po vysazení antikoncepce vlastně počkat? Nebudu mít dvojčata, když naráz antikoncepci vysadím? To jsou nejčastější myšlenky, které...

 celý článek

Chci se zeptat, jakým způsobem mohu změnit hodinu, ve kterou užívám antikoncepci lindynette. Brala jsem ji ve 20 večer, pak následující den jsem ji vzala v 11 ráno a od té doby...

Tolerance v užívání antikoncepce je 12 hodin pro zachování antikoncepčního účinku. Tuto toleranci jste překročila. Zachovejte nadále dobu užívání, kterou si přejete, ale chraňte...

Chtěla bych se zeptat. Mám ruku v sádře a někde jsem četla že může při užívání antikoncepce se sádrou vzniknout trombóza. Používám antikoncepci Sunya. Předem děkuji za odpověď...

Tromboza vznikne při zpomalení krevního oběhu, předpokládám, že máte dobře udělanou sádru, která vám nestlačuje žíly. příjemné vánoce

Antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Je mi 36let. Před 17ti lety jsem porodila zdravé dítě a od té doby užívám hormonální antikoncepci. Rok nekouřím. Delší dobu jsem užívala Cilest, nyní 6 let Harmonet, v mezidobí...

1. pokud HAK vysadíte nyní, jste "ohrožena" otěhotněním, ale po zdravotní stránce jiné ohrožení z vysazení nehrozí (myslím tím, že Vás nepostihne žádná náhlá choroba, pokud...

Antikoncepce

| Dotaz od: Veru

Chtěla bych poradit ohledně užívání antikoncepce. Od srpna beru antikoncepci Lindynette 20. Využívala jsem první pláto a druhé s třetím spojila kvůli oddálení z důvodu dovolené...

Další plato nezačínejte a v braní pokračujte normálně po sedmidenní pauze. V období pauzy chyb doporučoval se proti početí chránit i jinými antikoncepčními metodami. Hezký den.

Každá žena má v různých fázích svého života jiné specifické potřeby, na něž je třeba brát ohledy. Výjimkou není ani antikoncepce.

 celý článek

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Pavla

V pátek jsem vzala první pilulku HA Cilest,dnes(sobota) jsem dostala antibiotika Fromilid 500.Mohu se plně spolehnout na HA(beru pravidelně již několik let) nebo je potřeba se...

Dpobrý den, reakce by být neměla, jedná se o makrolidové antibiotikum.

Antikoncepce a zvracení

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat, jak moc je snížena účinnost HA, když jsem po užití tablety za 5 hodin zvracela. Děkuji za odpověď

Zvracení 5 hodin po užití antikoncepční tablety nijak účinnost antikoncepce neovlivní.

Chtěla bych se zeptat, jestli tablety PROBIOTIKUM LAKTOBACILY "5" mohou nějak ovlivnit vstřebání nebo účinek třífázové antikoncepce Triquilar. Děkuji za odpoveď. Jana

Tento přípravek nijak neovlivní účinek hormonální antikoncepce.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: anonym



Doplnění k dotazu se stejným názvem - jedná se o operaci oboustranné tříselné kýly.

Aby mělo vysazení antikoncepce před operací smysl, musíte tabletky vysadit minimálně 6 týdnů před výkonem.

Antikoncepci beru vždy +- na 10 minut přesně již rok. Bohužel v úterý jsem užila pilulku až o cca 2,5 hodiny déle. Do soboty téhož týdne jsem ji brala v obvyklý čas, ale ten den...

Nemějte obavy, antikoncepční účinek zůstane zachován. Zpoždění méně než 12 hodin neklasifikujeme jako chybu v užívání.

Antikoncepce

| Dotaz od: martina

Chci se jenom zeptat jestli kdyz tedkon v 15 nasadim antikoncepci ze je pravda ze se po ni trochu pribere(v mym pripade by to bylo dobre:D )?

Antikoncepce jako taková nezpůsobí nárůst hmotnosti.

Antikoncepce

| Dotaz od: sabca

Prosím vas ovlivnuje Fucidin H krém(na kozni onemocneni) antikoncepci? patri do skupin antibiotik. Dekuji moc za odpoved.

Sabčo! Fucidin H působí pouze lokálně, snížení účinku antikoncepce se obávat nemusíte. Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: darina

Hormon.antikoncepci beru již asi 8 let,ale po té co jsem ji vysadila abych si udělala pauzu,prtože jsem se dočetla že brani HA neni dlouhodobě zdravé ,ale už 4 měsíce jsem...

Pokud nechcete nyní otěhotnět, není skutečně rozumné antikoncepci vysazovat. Dlouhodobé užívání antikoncepce není nijak škodlivé. Antikoncepce nezpůsobuje ani problémy s...

Vysazeni antikoncepce

| Dotaz od: hubikanetka

Mam dotaz nedavno sem kvuli problemum vysadila antikoncepci je to uz mesic a ted chci zacit brat znovu ale nevim ktery den si ji mam vzit jestli 3 den pri menstruaci beru...

Podle doporučení se užívání zahajuje 1. den menstruačního krvácení, užívá se 1 tableta denně 21 po sobě následujících dní. Následuje přestávka 7 dní. Užívání lze zahájit i během...

Brala jsem antikoncepci bez měsíčních přestávek a v průběhu třetího platíčka jsem začala krvácet. Moje gynekoložka mi proto doporučila na týden vysadit a následně začít nový...

Po pauze byste měla využívat celé plato, tzn. 21 tablet. 21 tablet minimálně, můžete jich však užít libovolně více. Přece píšete, že užíváte antikoncepci bez přestávek, tedy...

Asi před 4 dny jsem měla s přítelem pohlavní styk, při kterém jsem silně krvácela a měla silné bolesti. Zašla jsem si proto na gynekologii, kde mě doktorka řekla, že mám menší...

Vyhledejte svou gynekoložku a informujte ji, že stále krvácíte. Je potřeba provést kontrolu a určit zdroj a příčinu krvácení. Pokud jste HAK užívala podle návodu, tak lehký...

Uzivala jsem nyni 3 dny antibiotika Xorimax 500mg. Chtela bych se zeptat, za jak dlouho me bude HAK Minisiston opet chranit, mam uzit jeste 7 tabletek, a potom bude nasledovat 7...

Do konce cyklu užívejte ochranu, další platíčko již bude spolehlivé.

Antikoncepce

| Dotaz od: Jarmila

Pane doktore, chtela bych se vas zeptat na antikoncepci. Dobiram platicko, udelam si tydenni menstruacni pauzu a pote zacnu brat nove antikoncepcni pilulky(jinou znacku...

Antikoncepce by měla být účinná ihned od první dne nového plata. Hezký den.

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: tereza

V úterý doberu antibiotika Doxybene a v pátek začnu brát nové platíčko antikoncepce Lyndynette 20. Sníží antibiotika ještě antikoncepci nebo už nemusím používat další ochranu...

Antibiotika doužívaná před začátkem užívání antikoncepce nemohou snížit její účinek. Samotné onemocnění, pro které jste užívala antibiotika, může způsobit nepravidelnosti...

Mám dotaz na vzájemné působení antikoncepce Lyndinette a antibiotik Penbene. Antibiotika jsem začala užívat 4. září v týdnu s menstruací. Od 6. jsem začala užívat další...

Procento Vám neřeknu, spíše nebudete, ale udělejte si raději test než budete brát nové platíčko.

Už dlouhou dobu beru HA Novynette. Teď mi gynekoložka předepsala novou HA s názvem Sunya. Je to prý stejné složení ale méně hormonů. Prosím, můžete porovnat obě antikoncpce, jde...

Nelze to úplně zobecnit. Leda že novější antikoncepce by měla mít méně pravděpodobný výskyt nežádoucích účinků a hlavně by měla méně zatěžovat játra.

Chtěla bych se zeptat, jestli Sinupret forte - tablety může snížit účinnost hormonální antikoncepce nebo léku uživáného při léčbě endometriozy Visanne? V příbalovém letáku to...

Ovlivnění účinku antikoncepce Sinupretem není pravděpodobné. Pokud však chcete absolutní jistotu, doporučuji užívat do konce cyklu současně bariérovou metodu (kondom) nebo...

Atb a antikoncepce

| Dotaz od: jana

Mám dotaz.Brala jsem atb Nitrofurantoin a zároveň HA Pramino.Ovlivňují tyto atb antikoncepci?Děkuji moc

Ano, může snížit její účinnost. Hezký den.

Antikoncepce a vitaminy

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se zeptat, zda spolu s antikoncepcí (Jangee) mohu brát vitamíny Komplex Multivitamin Med-Pharma. Je tam obsažen i vitamín C. Nemůže mi tento komplex snížit ochranu...

Určitě nedojde ke snížení účinku antikoncepce, komplex multivitamínů berte nadále s klidným svědomím.

Crohn a antikoncepce

| Dotaz od: ola

Chtěla bych se zeptat. Budu mít biologickou léčbu. A můj doktor mi doporučil antikoncepci před zahájením bio. léčby. Chci se zepta jestli mi to nějak neublíží a jakou...

Nutnost užívat během biologické léčby hormonání antikoncepci vyplývá z toho, že pokud byste otěhotněla, biologika by mohla vážně poškodit plod. Proto je otěhotnění během léčby...

Antikoncepce artizia

| Dotaz od: Lucie

Dnes my lékař předepsal novou antikoncepci artitii, protože jsem mu řekla, že bych chtěla zhubnout. Předtím jsem brala asi skoro 10let cilest. Může mi teď artizia pomoct trochu...

Antikoncepce sama o sobě není lékem na hubnutí, takže je to hlavně na vás, jak přízpůsobíte svůj režim a jídelníček svému energetickému výdeji.

Pouziti antikoncepce

| Dotaz od: Karolina

Chtela bych se zeptat o Antikoncepci. Uz 2 mesice pouzivam antikoncepci, bohuzel jsem navod necetla poradne a prvni pouziti jsem zacala az po ukonceni menstruace (styk s...

Aby antikoncepční účinek byl ihned spolehlivý, měla jste antikoncepční tablety začít užívat první den menstruace. Protože však navíc používáte další ochranu, těhotenství se...

Antikoncepce

| Dotaz od: Sandra

Chtěla bych se zeptat. Když sem si zapomněla vzít 4. pilulku v prvním týdnu a dva dny před zapomenutím pilulky jsem měla nechráněný pohlavní styk, jaká je pravděpodobnost, že...

Pokud to byla druhá pilulka, tak je šance malá, používejte bariérovou ochranu po dobu cyklu.

Antikoncepce

| Dotaz od: Ivana

Ráda bych se zeptala v pátek jsem si omylem vzala dva prášky a to v 19:00 a pak v sobotu ráno v 2:30 takže jsem si ho nevzala jako obvykle večer a další prášek jsem si vzala až...

Ivano! Vzhledem k opožděnému užití tablety v neděli může být účinek vaší antikoncepce narušen. Doporučuji vám proto až do konce cyklu používat ještě doplňkovou metodu...

Chtěla bych se zeptat, zda odstranění bradavice metodou zmražením dusíkem nějak ovlivní účinek antikoncepce Lindynette 20. Předem děkuji za odpověď.

Neovlivňuje, můžete být v klidu:)

Chtěla bych se zeptat ve čtvrtek jsem užila sypký prášek proti průjmu. průjem jsem měla asi jen dvakrát pilulku z platíčka jsem si vzala cca za dvě hodiny po užití právě toho...

Již jsme Vám psali, že účinek antikoncepce může být snížen, nejenom při průjmu, ale také z důvodu užití léku proti průjmu,který sám o sobě může ovlivnit vstřebání antikoncepční...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: ad

Vysadila jsem antikoncepci na měsíc ale chci ji zase začít brát. Chci se zeptat, jestli mám začít brát pilulky ten den, jak jsem byla zvyklá (po týdenní pauze) nebo začít 1. den...

Jestliže antikoncepci už měsíc neužíváte, rozhodně počkejte s novým užíváním na první den menstruace.

Paní doktorko, Mám problém, beru HA Lindynette 20, vím, že se to nemá, ale brala jsem ji v kuse, bez 7-mi denních pauz. I když jsem nedobrala plato, po kterém jsem pauzu chtěla...

Těhotná určitě nejste, pokud jste tabletky užívala pravidelně. Došlo k tzv. krvácení z průniku, které se objevuje při dlouhodobých cyklech užívání antikoncepce. Můžete právě teď...

Cotrimoxazol a antikoncepce

| Dotaz od: Karolína

Včera jsem začala brát první pilulku z mé stálé antikoncepce Tri Regol (v 17 hod), asi dvě hodiny před tím jsem měla nechráněný pohlavní styk. Večer se mi udělalo špatně a na...

Cotrimoxazol účinek antikoncepce nesnižuje.

Brala jsem tři roky hormonální antikoncepci. Jsou to čtyři měsíce, co jsem ji vysadila, neboť si přejeme miminko. Nedaří se mi otěhotnět. Tento měsíc se mi menstruace...

Vážená paní Fluksová! Otěhotnění se nedostavuje na přání. Pokud během jednoho roku pravidelných nechráněných souloží žena neotěhotní, začíná se s hledáním chyby. Několik cyklů...

Mám takový zvláštní dotaz. Beru antikoncepci Belaru a brala jsem i ATB Gyrablock.. bylo mi řečeno, že tato dvě léčiva se neovlivňují, takže jsem měla 5 dní po dobrání antibiotik...

Při pravidelném užívání antikoncepce se jejího selhání nemusíte obávat. A to ani při užívání ATB Gyrablock.

Chtěla bych se zeptat, jestli ATB Gyrablock ovlivňují antikoncepci Belara? v příbalovém letáku o tom není ani zmínka.. Mám se obávat těhotenství, když jsem měla pohlavní styk 5...

Nemusíte se obávat žádného snížení účinku antikoncepce při užívání těchto antibiotik a tím pádem ani otěhotnění. TT si můžeme udělat prakticky kdykoliv, samozřejmě s rozumným...

Už 4 dny mám průjem a to většinou vždy v dopoledních hodinách,včera jsem byla u lékařky s horečkou a ta mi řekla že mám chřipku s průjmem,večer při braní 6.pilulky,kterou beru v...

Nyní se na antikoncepci opravdu spoléhat nemůžete, průjem a zvracení zcela jistě mohly ovlivnit vstřebání tabletek.

Chtěla bych se zeptat, jestli některý z následujících léků může ovlivnit spolehlivost hormonální antikoncepce Yadine - Tritico 150, Guajacuran a potravinový doplněk se složením...

Žádný z těchto léků ani potravinový doplněk nesníží účinek hormonální antikoncepce.

Antikoncepce

| Dotaz od: Eliška

Chtěla bych se zeptat, zda má vliv HA na vysoký krevní tlak. Antikoncepci užívám dva roky (značka Regulon) dříve sem mívala tlak 120/70 poslední dobou se mi tlak zvýšil na 140...

Vlivem HAK může krevní tlak trochu stoupnout. Na Vašem místě bych stávající antikoncepci vysadila, vyhledala bych svou obvodní lékařku, informovala bych ji o obtížích a na...

Antikoncepce

| Dotaz od: Kitty

Chtěla jsem se zeptat, když užívám antikoncepci (Belara) přes rok a pravidelně jsem mívala začátek menstruačního cyklu v pondělí a poslední 2 menstruace mi začaly už v neděli...

Nemusíte mít obavy, rozptyl jednoho dne je zcela normální. Hezký den.

Antikoncepce špatné užití

| Dotaz od: Zuzana

Užívám antikoncepci Minervu a po dobrání jednoho balení, jsem začala brát hned další, zapomněla jsem po dobrání plátíčka udělat 8 denní pauzu na menstruační cyklus. Takže jsem...

Neudělala jste žádnou chybu, která by měla vliv na snížení účinku antikoncepce nebo jiné nežádoucí zdravotní účinky. Platíčko bez obav můžete dobrat a pauzu udělat po jeho...

Antikoncepce lindynette 20 a váha

| Dotaz od: Anah_Lion

Slyšela jsem již různé názory na tento druh antikoncepce. I to, že se prý dává hlavně anorektičkám, protože zadržuje živiny. je mi necelých 21 a tuto antikoncepci beru 3-4 roky...

Jinak než vysazením antikoncepce se to nedozvíme. Zkuste ji na čas vysadit, pokračovat ve svém pohybovém a životním stylu a uvidíte sama.´Hezký den.

Antikoncepce

| Dotaz od: MateJa

Chtěla bych se zeptat, jak moc škodí antikoncepce tělu??Na internetu jsem v různých diskuzích četla, že to není dobré brát a tak mám strach antikoncepci brát, aby to neškodilo...

Klinické testy ani dlouhodobé sledování pacientek, které antikoncepci léta užívají, neukázalo žádné rozsáhlé nebo závažné účinky na organismus. Kdyby ano, antikoncepce by byla...

Antikoncepce a křečové žíly

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych se zeptat, od 16 let beru antikoncepční pilulky, v současné době užívám antikoncepci Natalya (je mi 23 let) a ráda bych věděla, zda vadí, když mám křečové žíly...

Povrchové křečové žily nejsou důvodem, který by zakazoval užívání antikoncepčních tablet. Nezvyšují riziko vzniku hluboké žilní trombozy. Změna antikoncepce zde význam nemá.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Erika

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho po dobrání Ospamoxu 1000 se musím chránit ještě další antikoncepční metodou. Beru antikoncepci Regulon. V neděli dobírám poslední prášek...

Užívání antibiotik Ospamox nevede ke snížení účinku hormonální antikoncepce. Není tedy třeba chránit se další antikoncepční metodou.

Letrox a antikoncepce

| Dotaz od: Barbora

Přibližně 6 let užívám Letrox 50 1 tb.l denně (o víkendu 1,5 tbl. denně). Nyní jsem po 10ti letech vysadila hormonální antikoncepci (Jeanine). Dá se předpokládat, že bude...

Hormony obsažené v antikoncepci mají negativní vliv na vstřebávání i poměr volných (účinných) hormonů štítné žlázy v krvi. Tudíž lze předpokládat, že po vysazení antikoncepce...

Uzivam antikoncepci Belara a nyni lecim anginu antibiotiky V-penicilin 1,2 mega biotika. Chtela jsem se zeptat,jestli tyto antibiotika pouze snizuji ucinnost antikoncepce,nebo...

Penicilin nijak nesnižuje účinek užívané antikoncepce.

Antikoncepce lyndinette a paralen

| Dotaz od: petra n.

Měla bych dotaz užívám HA Lindynette 20 kole 19 hodiny jelikož jsem dostala teploty vzala jsem si Paralen 500 v 21 hodin další v 1 hod v noci a další 7 ráno, potom užila HA opět...

Paralen nesníží účinek antikoncepce.

Antikoncepce

| Dotaz od: Barbora

Koupila jsem si Lecithin ze sójových bobů (doplněk stravy) a výrobcem je Dr. Max. Můžu se zeptat, jestli tento výrobek nijak nenarušuje účinnost HA Mercilonu? Děkuji

Nemusíte mít žádné obavy. Tento výrobek účinek antikoncepce nenaruší.

Selhání antikoncepce

| Dotaz od: Anežka

Včera jsem na Vás měla tento dotaz: "Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně selhání antikoncepce po průjmu. Včera 28.9. jsem měla průjem po 13 hodinách ode vzetí antikoncepce...

13 hodin je zcela dostatečná doba na vstřebání tabletky, tedy není třeba používat další antikoncepční metodu.

Antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Již 2rokem beru antikoncepci Rhonya. Minulý týden jsem si vzala poslední prášek a tento týden jsem měla mít menstruaci. Kvuli dovolené jsem ale začala od pondělí brát prášky z...

Jestli Vám správně rozumím, vynechala jste nyní pauzu mezi platíčky. Otěhotnění se obávat nemusíte, antikoncepce funguje spolehlivě i při vynechání pauzy. Drobnou sekreci z...

Mám dotaz ohledně změně času užívání antikoncepce YAZ. Brávala jsem jí v 8 hodin večer a potřebovala jsem změnit na užívání v 6 večer. Vyčkala jsem do dobrání platíčka...

Změna ničemu nevadí. Účinek antikoncepce se nesníží.

Již nějakou dobu pozoruji, že mi občas spadne kapka (pravděpodobně průhledná nebo mléčná) z levého prsu. Vždy to zjistim, když nemám podprsenku a jsem v pyžamu. V podprsence...

Sekrece z prsu může mít mnoho příčin a vždy je dobré příčinu vyšetřit, obzvláště, když se jedná o jednostrannou sekreci. Abych Vás uklidnila, v převážně většině případů jsou...

Antikoncepce

| Dotaz od: Rockerka

Mám dotaz ohledně mé antikoncepce. Dnes jsem si chtěla zajít ke svému gynekologovi pro další recept (užívám Regulon), protože dnes si vezmu poslední prášek. Bohužel jsem...

Ano, může počkat do konce cyklu a začít znovu. Do té doby bych ale doporučoval chránit se i bariérovou antikoncepcí. Hezký den.

Vitaminy a antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat jestli vitamíny B-Komplex snižují účinej HAK?Četla jsem že vitaminy skupiny B jsou dobré na plodnost , tak se ptám aby se to něják spolu nehádalo děkuji

B komplex nesnižuje účinek HAK. B komplex můžete užívat spolu s antikoncepcí.

Antikoncepce a duomox 1000

| Dotaz od: Lada

Beru antikoncepci Chloe a 5tý den v pauze tedy 26.10 jsem začala brát antibiotika Duomox 1000 až do 1.11. Za týden od poslední tablety antibiotik jsem měla nechráněný...

Běžná antibiotika nesnižují účinek užívané hormonální antikoncepce, tedy těhotenství nelze očekávat. Těhotenský test si můžete udělat 14 dní po pohlavním styku.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kristýna

Beru už 3 roky antikoncepci Jangee a teďka beru antibiotika ospen 1000, dnes doberu poslední prášek antibiotik. Za jak dlouho můžu mít pohlavní styk? Ovlivnily antibiotika nějak...

Ospen účinek antikoncepce neovlivňuje.

Spolehlivost antikoncepce?

| Dotaz od: Iveta

V pondělí jsem začala brát nové platíčko antikoncpce Jeanine, v úterý jsem si vzala též prášek a za čtvrt hodiny jsem měla pohlavní styk se svým přítelem. Po styku jsem krvácela...

Jestliže antikoncepci užíváte pravidelně, spolehlivost toho, že nejste těhotná, je vysoká.

Prosím o radu. Ráda by jsem po 12 letém užívání antikoncepce vysadila. Ne z důvodu plánovaného otěhotnění, ale tak nějak z vnitřního pocitu. Jen mám velké obavy, jelikož jsem se...

Pokud vysadíte antikoncepci, psychika by se změnit neměla. Může být výraznější PMS, ale vše se srovná do cca 4-6 měsíců. Pokud netrpíte těžkou depresí nyní, vysazení...

Antidepresiva a antikoncepce

| Dotaz od: Pavlínka

Užívám antikoncepci Artizia (před tím Chloe) ale momentální antikoncepce mi nevyhovuje, tak mi gynekoložka předepsala novou, tří fázovou, Pramino. Je to jediná antikoncepce, ( o...

K vzájemnému ovlivnění léčiv nedojde.

Aerius a antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat, zdalo lék na alergii AERIUS ovlivňuje nějakým způsboem účinky antikoncepce YAZ? :) Děkuji za odpověď

Tento lék neovlivňuje účinky antikoncepce.

Antikoncepce artizi

| Dotaz od: Lucinka

Mám takový dotaz. Dobírám platíčko antikoncepce Artizia a poslední menstruaci jsem měla 6.3.13 , tedy když příští úterý (16.4) doberu platíčko ,měla bych mít pauzu na...

Při užívání antikoncepce jste před otěhotněním chráněna, a to i během plánovaných pauz. I v takovém případě, kdy pauzu odsunete o týden nebo o jinou dobu. Důležité je, abyste po...

Antikoncepce a otěhotnění

| Dotaz od: Kateřina

Již 5 let užívám antikoncepci Logest, myslím si, že bez problémů. Avšak na různých diskuzích čtu názory, že tato antikoncepce je zastaralá a je u ní větší pravděpodobnost...

Hormonální antikoncepční tabletky jsou vysoce spolehlivou antikoncepční metodou. A všechny přípravky kombinované hormonální antikoncepce poskytují stejnou ochranu, žádný z nich...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: zdeni8

Beru antikoncepci Jangee 0,02/3 mg. Dnes mi byla předepsána antibiotika Curam 1g. V letáku je napsáno, že ovlivňují antikoncepci. Ovlivňuje ji hned první tableta antibiotik...

Tato antibiotika účinek antikoncepce neovlivňují, selhání antikoncepčního účinku se nemusíte obávat.

Předem se omlouvám za můj trošku přihlouplý dotaz, ale chci mít jistotu. Chtěla bych se zeptat, zda neovlivní nápoj z aloe vera účinek antikoncepce Lindynette 20? Děkuji moc za...

Nápoj z aloe vera neovlivní účinek antikoncepce Lindynette 20.

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Simona

Chci se zeptat, jak moc je důležité dobrat platíčko antikoncepce, když mám v plánu ji poté na nějakou dobu (několik měsíců) vysadit. Nemohu vysadit kdykoliv? Děkuji za odpověď

Vysadit můžete kdykoliv, budete však po vysazení krvácet a také další krvácení může přijít nepravidelně. Ihned také ztratíte ochranu před otěhotněním.

Užívám antikoncepci Lindynette21. Nyní užívám vkuse již 3. plato a ráda bych si cyklus upravila tak, abych menstruaci neměla o víkendu ale v týdnu. Je možné udělat sedmidenní...

Při kontinuálním užívání antikoncepce můžete plánovanou pauzu udělat třeba v polovině 3. platíčka, nijak tím nebude snížena antikoncepční ochrana. Po pauze budete chráněna od...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Veronika

Používám antikoncepci Diana-35. V neděli v 9 hodin ráno jsme si vzala pilulku jako obvykle. Kolem 3 hodiny jsme měla pohlavní styk se svým přítelem. Kolem 11 mi ale začalo být...

Pokud jste nezvracela po užití nedělní pilulky, je účinnost zachována. nemusíte užívat jnou formu antikoncepce.

Mám dotaz brala jsem antikoncepci YAZ. 21.2.jsem si vzala poslední tabletu a od té doby antikoncepci neberu. Menstruaci jsem dostala 22.2. a skončila 25.2.První den jen špinění...

Je možné, že se antikoncepce opozdí, musí se opět nastartovat vlastní cyklus. někdy se stane, že menstruace se třeba půl roku nedosatví. Pokud nejste těhotná, vyčkejte do...

Hormonální antikoncepce artizia

| Dotaz od: Veronika

Chtěla jsem se zeptat a zároveň ujistit. Přešla jsem z HA Cilest, se kterou jsem byla spokojená na Artizii. Paní doktorka mi řekla, že mám začít užívat první tabletku z nového...

Všechno je v pořádku, před otěhotněním jste chráněna.

Antikoncepce a jiné léky

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat zda tyto léky mohou ovlivnit účinek hormonální antikocepce. Prodělala jsem nachlazení a zánět močových cest a byly mi předpsány tyto léky: Nitrofurantoin...

Jmenované léky ani grepová šťáva nesnižuje vstřebávání a účinek hormonální antikoncepce. Při pravidelném užívání antikoncepce jste tedy před otěhotněním chráněna.

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: