| Nápověda

Nimesil

Nimesil

Začalo před3 měs.Mám i ortézu,brala jsem Surgam,Nimesil .Malé zlepšení,ale začalo i levé zápěstí.Na ortopedii mi byl doporučeno ruku v klidu.Vše je problém i najíst se .Čím bych...

S.! Bez podrobnější znalosti Vaší diagnozy Vám příliš nepomohu. Doporučuji ruku maximálně šetřit, pokud možno s ní nehýbat, užívat nějaké léky ze skupiny NSAID (jako je právě...

 

Nimesil a jeho bezpečnost

| Dotaz od: Dorka

Omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil granule k snížení teplot a bolesti kloubů. Když jesm si chtěla vzít první dávku léku, hledala jsem v...

Dorko! Na dálku se mi to velmi špatně posuzuje, nemám dostatek informací. Lékař měl jistě dobrý důvod, proč lék předepsal. Nimesil patří do skupiny nesteroidních...

Nimesil

| Dotaz od: Andy

Chtěla bych se jen zeptat, zda má někdo lepší informace o léku Nimesil. Mám je předepsané od své neuroložky, ale když jsem si přečetla nežádoucí účinky, docela hodně mě vyděsily...

Vážená paní Andy! Vámi uváděný lék se předepisuje především proti bolesti. Z právních důvodů uvádějí výrobci vždy VŠECHNY pozorované nežádoucí účinky. Většinou se jedná o...

Léčba revma

| Dotaz od: handula

Mám revma,po dlouhodobém/1a půl roce/ užívání Nimesilu a půl roce Methotrexat mám vysoké jaterní testy,které mi po skoro roční léčbě Flavobionem klesly jen málo.Nyní užívám 1,5...

Mezi léky užívané k léčbě revmatoidní artritidy patří nesteroidní antiflogistika, kortikosteroidy, imunosupresiva/cytostatika a biologická léčba. První 3 skupiny jste již...

Nimesil

| Dotaz od: Kateřina

Dostala jsem od lékařky Nimesil na bolestivou blokaci zad. Jelikož i přesto vykonávám fyzicky náročnou práci, užívám tento lék častěji, a to 4krát denně. Kromě malátnosti...

Tento lék při pravidelném dlouhodobém užívání může vást ke vzniku krvácení do zažívacího traktu, poškození jater a ledvin . Takže bych doporučovala řešit vaše obtíže i jinak...

Zanet predlokti

| Dotaz od: Petra

Prosim o radu.mam zanet v predlokti,dostala jsem ortezu a leky na zklidneni,NIMESIL.Jenze jsem zapomela informovat lekare otom,ze mam spatnou srazlivost krve a MTHFR...

Nimesil můžete krátkodobě užívat, ne však déle než dva týdny. Doporučuji co nejnižší dávky.

Antikoncepce a Nimesil

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se zeptat, jestli přípravek na bolest Nimesil ovlivňuje účinky HA Sunya. Beru ji teprve dva dny a z důvodu bolestí během menstruace jsem použila Nimesil. Během dvou...

Nevadí, můžete užívat.dobře na menstruační bolest zabírá ibalgin.

Pane doktore,když jsem se letos dostavila k prak.lékaři pořád s těmi samými problémy,tak usoudil že to bude od páteře napsal mi Nimesil a doporučil rhb.Včera jsem se za ním...

Je určitě správné, že Vás vzhledem k trvání a opakování potíží uvidí znovu kardiolog - jak již jsem psal minule, pokud by za potížemi stála např. arytmie, nemusela být při...

Jatra

| Dotaz od: Martin

Je mi 26 let a v cervnu letosniho roku jsem se nakazil Hepatitidou B a lezel jsem s ni 2 tydny v nemocnici v Praze. Trpim i lupenkou a psoriat.artritidou a bral jsem Aravu, coz...

Martine! Nimesil byste vůbec užívat neměl. Tento lék totiž může poškozovat játra. Pro svou možnou toxicitu vůči játrům by se neměl obecně užívat déle než 15 dní. Raději...

Mohli byste mi přeložit do češtiny závěr rtg vyšetření LS + Pánev: dextrolioza s ortací při pokročilé ankylozující spondyloze Osteochondroza plotenky L4 a L5 II.st...

Karle! Podle rentgenového vyšetření jsou na vaší páteři patrné degenerativní změny (změny z opotřebení) obratlů i meziobratlových plotének, především v oblasti 4. a 5. bederního...

Antibiotika vs. anabolika

| Dotaz od: Natt

Od své zubní lékařky jsem dostala antibiotika, konkrétně Duomox a chtěla jsem se zeptat, zda je možné tyto léky kombinovat s léky proti bolesti (Ibuprofen, Ibalgin, Nimesil...

Natt! Duomox s uvedenými léky - Ibuprofen, Ibalgin, Nimesil kombinovat můžete. Ale ze skupiny Ibuprofen, Ibalgin, Nimesil si vždy vyberte jen jeden preparát, neužívejte je...

Silná bolest třísel

| Dotaz od: Stanislava

Ráda bych se vás optala na mé bolesti třísel. Trvají téměř 2 roky, bolest vystřeluje až ke kolenům a do kříže. Více trpí pravá strana. rengen kyčlí a pánve v pořádku, klasický...

Stanislavo! Nimesil není lékem určeným pro dlouhodobé užívání, má se užívat nejdéle 15 dní, požádejte proto vašeho lékaře o předpis vhodnějšího analgetika. Bolesti třísel mohou...

Nimesil

| Dotaz od: Zdena

Beru nimesil a otéká mi obličej a oči. Je to napsané ve vedlejších účincích. Jenom nevím, jestli mám užívání přerušit. Děkuji

Záleží na příčině, proč Nimesil užíváte, případně na tíži otoků. Pokud užíváte Nimesil kvůli bolestivým stavům a obejdete se bez něj, užívání přerušte. Pokud užíváte Nimesil z...

Jak dlouho se bere Nimesil pří dávkách 2xdenně?

Měl by se užívat krátkodobě, maximálně 15 dní,

Bolest ramene

| Dotaz od: Ivana

Pane doktore, prosím o Váš názor k rentgenovému snímku. Rameno mne bolelo v krajních polohách asi rok. Na konci května jsem přestala s rukou hýbat a absolvovala dva obstřiky...

Na snímku se jeví opravdu zvápenatělá, kalcifikovaná bursa, tíhový váček pod svaly ramene. Spíše avizuje i další změny zánětlivého charakteru v okolí ramene. Ty bolí a...

Léky na revmatoidní artritidu

| Dotaz od: Milan Krejčí

Chtěl se Vás zeptat na možnosti léčby mojí maminky, která trpí revmatoidní artritidou. Moje maminka má roztroušenou sklérózu (RS )a cukrovku. Na RS byla léčena zprvu betaferonem...

Vaše maminka je velmi vážně nemocná a a tyto dvě nemoci (které jsou autoimunitního původu) rozhodně nelze jednoduše konzultovat po internetu. Měla by mít péči vysoce odborných...

Jiz radu let mam znacne potize s bederni pateri.Nejdrive mi diagnostikovali vyhrezle plotenky,pote dorzomedialni vyhrez ploteny a nyni uz jen degenerativni vadu patere.Jde o to...

Prosté bolesti pateře vyžadují přiměřenou relaxační rehabilitaci podle instruktáže na rehabilitaci. Pohybová léčba, posílení nederní pateře, snaha o vytváření svalového...

Asi pul roku mam zvysene jaterni testy, posledni hodnoty z unora jsou ALT 1.77. AST 0.94. GMT 1.03. Tri mesice pocituji nejdriv obcasne, ted neustale paleni na jazyku, rtech a...

Eriiko! Bohužel Vám an dálku takto snadno neporadím. Napadá mne, zdali by vysvětlením pro pálení v ústech nemohl být návrat trávicích šťáv. Zvýšené jaterní testy se mohou týkat...

Operace krčních mandlí

| Dotaz od: Jana

Jsem po operaci krčních mandlí už šestý den, piji hodně, první tři dny jsem pila heřmánkový čaje, a od čtvrtého dne mi bylo doporučeno pití šalvějového čaje (samozřejmě ty čaje...

Váš stav by měl být zkontrolován operatérem, aby se vyloučila komplikace hojení. Lékař je schopen Vám napsat další léky ke zmírnění bolestí. Propagace do uší je při poruchách v...

Bolesti zad

| Dotaz od: maarkr

Před měsícem jsem byla u lékaře,pro veliká pícháni u srdce... Dělal mi EKG.vše v pořádku,jeho verdikt,zablokovaná páteř,prochlazené ledviny..Dostala jsem Nimesil,bolest po pár...

Při uvedených obtížích doporučuji neodkládat návštěvu lékaře - nejlépe opět obvodního, případně pokud by se krvácení zhoršilo, tak přímo interní oddělení spádové nemocnice...

Vystřelující bolest levé nohy

| Dotaz od: Katharina

Je mi 20 let a už měsíc mě trápí bolesti levé nohy. Ze začátku mě bolelo lýtko byla to taková pichlavá bolest teď se bolest přesunula okolo kolena nejvíc bolí pod kolenem a...

Bude třeba vyšetřit bolest lokální, zjistit, zda se nejedná o svalovou tedy úponovou bolest, která vzniká přetížením v místě, kde se sval fixuje na kost.. Zde potom vznikne...

Bolest kloubů a kostí

| Dotaz od: Michaela

Vážený pane doktore, píši Vám o radu ohledně stavu mého muže(33let). Zhruba tři měsíce ho trápí bolesti holenních kostí, remenních kloubů a zápěstí(na stupnici 1-10 označí 8...

U borreliosy záleží na anamnese, průběhu choroby a titru protilátek. Populace má i při neproběhlé chorobě určitý titr protilátek. Stupnice bolesti, kterou uvádíte je u vás...

Bolesti hlavy

| Dotaz od: Zdena

Už 3.rokem se u mě objevují migrény (pravděpodobně dědičné), nepomáhá mi nic jiného než Nimesil. Před rokem mě ovšem postihly bolesti hlavy (zcela jiného charakteru, spíše silné...

Bohužel, pokud máte záchvatovité bolesti hlavy - nic jiného než léky klasická medicína nenabízí. Nepíšete, jaké léky užíváte na migrénu /je to je tenNimesil?/, pokud ale máte...

Dávkování Nimesil sáčky

| Dotaz od: martina

Prosím jak ředit nimesil 30 sáčků-perorální podání, vlažnou vodou 100ml na 1 sáček(100mg)?Děkuji

Jeden sáček nasypete do (alespoň) 100 ml vody - granule by se měly rozpustit.

Bodavá bolest hlavy

| Dotaz od: Andrea

Chtěla jsem požádat o radu. Již asi čtyři dny mám bodavé bolesti hlavy v levé části, není to nijak hrozné, ale velice nepříjemné. Byla jsem u neurologa, který mě vyšetřil...

Mozkový nádor má obvykle jiné příznaky (např..kruté bolesti celé hlavy, zvracení, bezvědomí, poruchy vnímání apod.). Pokud by navíc ošetřující neurolog pojal podezření na...

Otoky nohou, bolest, únava

| Dotaz od: Veronika

Zhruba před dvěma měsíci mi z ničeho nic otekly dolní končetiny a na váze jsem během tří dní přibyla o 3 kg. Původně se můj lékař domníval, že jde o alergickou reakci na lék...

Pokud se takto zhoršují otoky, doporučuji lékaře co nejdříve znovu vyhledat a podrobně ho o tom informovat, nebo vyhledat lékaře jiného, pokud možno internistu, nebo se obrátit...

Vyhřezlá ploténka

| Dotaz od: Diana

Prosím o Váš odborný názor, zda-li je v mém případě nutnost operace, kdyz nález z CT zní takto: Prostor L5-S1: *Disk je snížen, deg. s vakuum fenoménem. Dorzálně se klene široká...

Tak jak líčíte svůj stav a jaký je nález na grafice bych Vám operaci rovněž doporučil. Kdyby ale byl trend Vašich obtíží směrem ke zmírňování bolestí a ústupu brnění, lze vyčkat...

Parciální ruptura

| Dotaz od: Libor

Již 9. týden léčím parciální rupturu levého stehna pod tříslem. Ultrazvuk s dopplerem jsem měl před pár dny. Nález: Pod levým tříslem zvětšená zánětlivě změněná silně...

Diagnoźa musí být přesnější, zvětšená uzlina se objevuje po úraze svalu vyjímečně, musí být stanoveno zda jde o uzlinu a proč je zvětšena. Zánětlivě, ale může reagovat a ...

Bolesti kolene

| Dotaz od: Blanka

Mám bolesti pravého kolene,které přišly zničeho nic. Je mi 35 roků, původně jsem to neřešila, ale po partnerovém naléhání,jsem navštívila doktora. Rtg:bez traumat.změn...

Není snadná odpověď. Zálěží na stupni potíží a objektivním nálezu kolena. Počínající artrotické změny mohou být vhodné pro aplikaci metody ACP, kdy se aplikuje vlastní krev se...

Bolesti na noze

| Dotaz od: Bettysek

Chtěla jsem se zeptat jestli je možné aby mi po 14dnech ne neodezněla bolest přetaženého svalu už 3den používám předepsaný NIMESIL. ale misto aby bolest odezněla.. tak spíš se...

Léčba bolesti bývá někdy zdlouhavá a záleýí na tom, zda sval byl úrazem protažen nebo částečně nebo dokonce přerušen, což je vyjímečné. Pokud bolest neodeznává je vhodné...

Odstranění krčních mandlí

| Dotaz od: Veronika

Před týdnem mi odstranili krční mandle, nemůžu jíst,pít, spát, mám pořád velké bolesti, doktor tvrdí, že je to normální. Užívám léky (aulin, nimesil,ketonal), jinak bych to...

Vážená slečno/paní Veroniko, pokud se nejedná o infekční komplikace v místě operace, dojde pravděpodobně dříve či později ke zmírnění a vymizení obtíží. Léčivé přípravky s...

Sudeckův syndrom

| Dotaz od: jaroslava

30.6.jsem si zlomila zápěstí, které mi rovnali,Sádru jsem měla 4týdny, pro velkou bolest mi ji sundali a dali orthézu,ruka stále bolela,nepřetržitě,po 14tidnech mi oznámili, že...

Rehabilitace včetně fyzikální léčby je na místě, rehabilitace musí být přiměřené, u Sudeckova syndromu se musí pohybová léčba správě dozovat. Medikaci máte. Stav se u Sudecka...

Tietzův syndrom

| Dotaz od: Jitka



Problémy po operaci

| Dotaz od: Zdenka

V září jsem byla na operaci kolene-gonartrosis 1.sin.,synovitis genus 1.sin.,ruptura cornu ant.men.med.gensu 1. si..part.,ruptura men.lat.gensu 1.sin.part.,pseudocystis Bakeri 1...

Artrosa I. stupně není velký nález a je přítomna u řady pacientů, nemusejí být přitom žádné potíže. Význam má samozřejmě osteoporosa, i té bych věnoval řádnou pozornost i v...

Bolesti kloubů

| Dotaz od: Irena

Vážený pane,začaly mně bolet klouby na rukou, kolena,ráno mám pocit, že potřebuji invalidní vozík. Pan doktor mi předepsal Nimesil, který nesnáším. Jiný lék mi nepředepsal. Je...

Může se jednat o ataku při piolyartrose zmíněných kloubů. Základem je vyšetření, stanovení hlavních potíží. Tam, kde jsou klouby zvláště nosné je možno po provedení rtg...

Zlomená obratel

| Dotaz od: Jarmila

Můj otec 80 let, začal mít asi před 4 měsíci problémy se zády, žačali ho bolet, pozdějí začal špatně chodit. Po kontrole u lékaře dostával 2-3 týdně injekce proti bolesti, to...

Co se týká cvičení nebo spíš udržování dostatečné svalové síly, je potřeba domluvit se s ošetřujícím lékařem otce, jak dál postupovat. Nejsem si jistá, že jsou problémy s chůzí...

Otok po operaci

| Dotaz od: Lenka

Jsem 4 týdny po ASK kolene kde mi byl upraven přední křížový vaz, plastika provedena nebyla. Tím, že se jednalo o šetrnou a jednoduchou operaci, jak se mezi ortopedy říká, mám...

Odpověď na dálku není jednoduchá, zálěží jaký výkon byl proveden. Po 4 týdnech by otok měl ustoupit. Kromě mědikace je třeba koleno, zvláště pokud je teplé chladit, ale ne...

Mam k Vam prosbu jednak nevim vysledek z mgr co znamena a potreboval bych poradit i jakou vhodnou lecbu na me bolesti patere. V roce 2008 jsem byl v Ul na operaci plotenky S1...

Podorbně by měl informovat váš lékař. Kanál pateřní je zúžen, ale ještě v rámci normy,, otvory pro výstup kořenových nervů jsou volné.Na koření S 1 jsou uváděny pooperační...

Bursitida

| Dotaz od: martinstroh

V dubnu jsem si při práci na zahradě namohl levé rameno. Pořád mě bolelo až jsem nakonec zašel k ortopedovy a ten mi našel bursitidu. Bolest je taková pálivá a někdy se zdá...

Bez ohledu na to, kam jste objednán či ne, informujte svého lékaře, že léčba nezabírá. Lékař zhodnotí aktuální stav a dle nálezu může léčbu změnit.

Bolesti kloubů

| Dotaz od: Monika

Už 3 měsíce se potýkám s bolestmi kloubů.Začalo to plíživě,nejdříve mě boleli malé klouby na rukou potom se přidalo zápěstí.Když se přidala i značná únava po menší námaze,potíže...

Mohlo by se jednat jako o RA, tak například i o jiné revmatické onemocnění. To vše ale musí rozhodnout až specifické testy. Zatm bych doporučoval spíše klid a užívání předepsané...

Obracím se na Vás,třeba mi aspoň trochu pomůžete Vy.Již asi 12 let trpím bolestmi hlavy,páteře,přidalo se jakoby brnění nohou,nyní brnění přešlo do stadia skoro trvalé bolesti...

Jestliže nebyla nalezena souvislost bolestí nohou s vyhřezlými ploténkami, může se dle mého názoru jednat o tzv. syndrom neklidným nohou, což je porucha spánku.

Páteř

| Dotaz od: Pavlína

Chtěla bych se zeptat co může být, že mě pořád loupe v oblasti kříží? Mam bodavou bolest při jakemkoli pohybu, ale ne stale jen občas. Někdy bolest přetrvává 2-3dny, pak mam...

Zánět se pozná jednak dle klinických příznaků, rozborem krve, případně dalšími vyšetřovacími metodami. Baňkování a akupunktura neuškodí, ale jednalo- by se o zánět, tak by bylo...

Bolest zubu

| Dotaz od: Hana

Mezi svátky mě bolely zuby, tak jsem okamžitě po svátcích zašla ke svému zubaři, který mi jeden zub zaplomboval a u druhého zubu mi vyčistil kanálky. Na čistění kanálků jsem...

Určitě k zubaři, neotálejte! hezký den.

Laparoskopie kolene

| Dotaz od: Jaroslav

Jsem po laparoskopii kolene, kterou jsem podstoupil 13.5.2010 kde mi bylo zjištěno-částečně utržený meniskus. Odstřižení, zabroušení. Týden o berlích a poté jsem měl pomalu...

Doporučoval bych co nejdříve začít s rehabilitací (cviičení) a také kontrolu u ošetřujícího ortopeda. Hezký den.

Je mi 20 let. Již 3 měsíce mě trápí bolest ve spodní části zad a okolo kostrče. Na začátek podotýkám že moje záliba je snowboarding a jízda na kole v rampách, při kterém jsem v...

Myslím, že jste potíže dobře vypsal Vámi uvedené léky patrně pro vás vhodné nejsou. Myslím, že se jedná o blokádu mezi kostí křížovou a kostrčí, příčiny jsou mnohočetné, od...

Bolest zápěstí

| Dotaz od: Jitulinda

! Nedávno jsem s manželem brousila úhlovou bruskou trámy.Od té doby mne bolí právě zápěstí.Bolest jde i do prstů a do lokte.Nejvíce mne to postihuje v oci, kdy nemohu ai spát...

Jitulindo! Vzhledem k tomu ,že Váš problém je delší, je určitě MNOHEM lepší se jeho řešení věnovat v ordinačních hodinách a nikoli na pohotovosti. Myslím, že si Vaše situace...

Bolesti zad v bederní oblasti

| Dotaz od: Michaela

Pane doktore, je mi 32 let mám dvě děti 5 a 2 roky, už skoro rok mě trápí bolesti zad v bederní oblasti, nemohu se bez bolesti předklonit, když si sednu tak je problém stoupnout...

Pokud jste zkusila rehabilitační léčbu a sama sobě se cvičením intensivně věnujete, potíže zůstávají, je na místě dovést vyšetření bederní pateře dále. Jednak vyšetření...

Prosím Vás o radu ohledně mého zdrav. stavu. Jelikož chodím po doktorech již dlouho a stále jsem bez odpovědi. Před sedmi lety mi byla diagnostikovaná Bechtěrevova choroba...

Nepíšete, jaká všechna vyšetření byla provedena a které diagnózy byly vyloučeny. Problém může být imunologický, endokrinologický, metabolický, psychický atd.

Před měsícem jsem se silně udeřila do hlavy nad čelem (při stoupání ze dřepu o oblý roh poličky). Dva dni mě hlava mírně pobolívala, proto jsem zašla na chirurgickou ambulanci...

Dle Vašeho popisu se asi jedná o potíže způsobené krční páteří. Náraz do halvy určitě nezpůsobí růst nádoru. Může ovšem způsobit nitrolební traumatické krvácení, tzv. subdurální...

Bolest hlavy od krční páteře

| Dotaz od: Pavlina

Prosím Vas o radu ohledně mých bolestí. Tak začnu od začátku. Skoro před měsícem jsem byla na brigádě v pekárně,13 hodin jsem stála se skloněnou hlavou. Od té doby mě dosti...

Pravděpodobně se jedná o přenesenou bolest od páteře. Doporučoval bych proto kontrolu na neurologii. Hezký den.

Bulka

| Dotaz od: Lenka

Paní doktorko. Udělala se mi malá bulka na stydkém pysku, pak přišla menstruce a bulka jakoby trochu zmizela. Nyní mám po menstruaci a bulka se zvětšila, místo je zarudlé a na...

Pokud se boulička zvětšuje, navštivte gynekologa.Může se jednat o zanícenou žlázku,může to být křečová žíla, atd. Bylo by dobré vyšetření.

Nimesil

| Dotaz od: marian

Moze sa na nimesil pit alkohol pivo vodka alebo je to nebezpecne myslim dve tri piva nie vo velkom mnozstve. dakujem za odpoved pekny den

Nedoporučuji v tomto případě žádný alkohol, maximálně l pivo denně.

Boles žaludku

| Dotaz od: Michaela

Třetí den mě trápí bolest žaludku. Resp. mě žaludek hodně tlačí, jako bych tam měla nějaký kámen. Jde o horní část žaludku, možná až přechod jícnu. Nezvracím, ani nemám pocit na...

Ačkoliv je Nimesil pro žaludek šetrnější než některé jiné léky proti bolestem, nedá se úplně vyloučit jeho negativní vliv. Praktický lékař může předepsat léky na zklidnění...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Zdenka

Je to zhruba půl roku co manžela při orgasmu začala velmi bolet hlava (často se k tomu přidá i břicho). Existují nějaké vitamíny nebo prášky, které by mu nějak pomohly? Asi...

Existuje řada analgetik, která by mohla bolesti tišit - Paralen, Novalgin, Nimesil a existují i silnější kalibry. Doporučoval bych však neurologické vyšetření.

Je mi 20 let. Již 3 měsíce mě trápí bolest ve spodní části zad a okolo kostrče. Na začátek podotýkám že moje záliba je snowboarding a jízda na kole v rampách, při kterém jsem v...

Doporučuji navštivte fyzioterapii v místě Vašeho bydliště, vhodné by pro Vás bylo kombinovat metodu R. McKenzie s mobilizačními a měkkými techniky v oblasti bederní páteře...

Časta bolest v krku

| Dotaz od: Veronika

Potřebovala bych poradit už skoro rok mam pravidelne bolesti v krku ktere nekdy přetrvavaji 2-3 dny pak odezni a po par dnech se opet vraci někdy bolest trva jeden den ...krk mě...

Doporučovala bych ještě doplnit podrobné ORL vyšetření. Vyloučit by se měl i reflux žaludečních šťav do horních cest dýchacích. Zvolně prodejných přípravků můžete zkusit...

Mám bolesti v oblasti bederní páteře, které jdou i do kyčle. Bolesti mám někdy víc někdy míň, ale stále. Poraďte mě, prosím, lék proti bolesti, který by měl co nejméně...

Šetrnější léky proti bolesti jsou léky s obsahem paracetamolu (například Paralen, Korylan), meloxikamu (např.Movalis, Recoxa) nebo nimesulidu (např.NImesil, Aulin, Coxtral...

Je tomu necelý rok, kdy sem byla léčena na boreliozu. Po doléčení mi lékař neudělal testy s tím, že to není nutné, když jsem přeléčená. Těsně po doléčení jsem začala mít...

Inko! Toto bohužel borelioza umí způsobit... Doporučuji nespecifické posilování organismu. Jezte zdravě, dostatek spánku, aktivní odpočinek. Stress management a techniky...

Bodavá bolest hlavy

| Dotaz od: Andrea

Chtěla jsem poprosit o radu. Přibližně před rokem jsem dostala bodavou bolest hlavy. Píchalo mě tam v rozmězí několika vteřin celý den. Vždy na jednom místě. Byla jsem u lékaře...

Bez vyšetření nelze odpovědět na vaše otázky, budete se muset objednat k lékaři (nejspíše na neurologii) - pokud máte obavy z nádoru, lékař vám doporučí vyšetření CT, kde se...

Před 14 dny jsem navštívila svého lékaře kvůli opakujícímu se zvracení zvláště ve večerních hodinách s tím, že mne k tomu bolí v zádové oblasti, kde se nacházejí ledviny. Na...

Nutno se zaměřit ještě na vyšetření zad (rentgen, vyšetření specialistou - neurolog, rehabilitační lékař). Kromě toho podrobný rozbor obtíží (začátek bolestí,převažující čas...

Bolest v zádech

| Dotaz od: klarka

Už delší dobu (asi rok) mám bolesti v pravé části zad těsně pod pasem. Bolest je taková tupá a vleklá, jako kdyby někdo zevnitř zatínal pěst a zasahuje to až do boku. Problémy s...

Rozhodně doporučuji znova vyšetřit moč a ultrazvuk ledvin a ev. i ortopedické vyšetření k vyloučení chorob pohybového aparátu.

Artroza

| Dotaz od: pavlína

Před 4 roky mi byla diagnostikována artroza kolen.Užívám 2x ročně Condrosulf, nyní zkouším Dona.Poměrně bez efektu, léky na bolest Aulin, Nimesil-jen občas.Letos v létě mi...

Endoprotézy ramnních kloubů se běžně operují, ale jistě to u vás nebude aktuální. Rovněž na kolena jste v podstatě dosud mladá. Stála by za úvahu metoda ACP, aplikace vlastní...

Pooperační potíže

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore. Mám 3 týdny po ASK kolene, kde mi zarovnávali a začistili LCA. Hned po operaci mi nedali berle ani ortézu, mela jsem tedy na operovanou hned našlapovat. Nyní když...

Koleno bude asi muset být opět vyšetřeno, stav zhodnocen a není vyloučeno, že bude nutno při nezlepšování provedení nového vyšetření magnetickou rezonancí pro možnost...

Prosím o posouzení zda by se mohlo jednat o neuropatickou bolest: Příznaky: od roku 2005 bolest pravé ruky- hlavně pravé rameno.Bolest v průběhu let ustupovala,ale opět se...

Vaše poblémy zasluhují komplexní přístup, rozhodně nestačí povrchní poradna po internetu bez výsledků vyšetření a testů. Obratte se na lékaře v poradně pro bolest ve vašem...

Bolesti v kříži

| Dotaz od: Marie

Již 3 měsíce se léčím s bolestmi v křížové oblasti a mezi lopatkami.Lékař mi udělal vyšetření moči,jestli to není od ledvin a moč je ok,tak mi předepsal mydocalm a na bolesti...

Asi bude potřeba upřesnit diagnozu. Neurolog by měl stanovit místo, ze kterého potíže vycházejí. Pokud potíže trvají bylo by na místě provedení podrobnějšího zobrazovacího...

Bodavá bolest hlavy

| Dotaz od: Andrea

Mockrát děkuji za rychlou odpověď. Chtěla bych jen dodat, že na neurologii jsem byla - tam mi pan doktor právě předepsal jen Nimesil a provedl nějaké testy - jako poklepání...

No, stresem to může být určitě, mě šlo o to, že pokud se obáváte nádoru, vyvrátí vám je pouze CT vyšetření. K lékaři se objednejte, nádor to určitě ale nebude, jen léčení...

Neustávající bolest hlavy

| Dotaz od: Andrea

Nejdříve bych chtěla poděkovat za vaši minulou odpověď. Psala jsem ohledně bolestí hlavy na jednom místě v levé části hlavy. Poprvé se mi objevila před rokem, kdy po předepsání...

Nemusíte mít strach. O nádor se s nějvětší pravděpodobností nejedná, přesto je třeba provést všechna potřebaná vyšetření. Doporučoval bych proto počkat na výsledky magnetické...

Silné točení hlavy

| Dotaz od: Martin

Silné točení hlavy: Dobrý den, již 11 dnů se mi nepřetržitě točí hlava, a to když chodím,stojím, i ležím (v leže to není tak íntenzivní).Začalo to ze dne na den,nic zásadního...

Doporučila bych Vám navštívit specialistu - neurologa, který by měl provést další vyšetření a blíže objasnit původ Vašich potíží. K návštěvě nepotřebujete doporučení.

Močové kameny

| Dotaz od: žaneta

Má dotaz,již od puberty trpím záněty močových cest, ted mám problémy se zády,užívala jsem 2 měsíce nimesil na bolest zad,mezitím jsem dostala zánět močových cest,brala jsem...

Nimesil pravděvděpodobně nezpůsobil opakovaní zánětu močových cest. Případné neshody na pohotovsti, bude vhodné řešit přímo s daným lékařem. V případě potřeby je vhodné...

Bolest pánve-kyčelní lopaty

| Dotaz od: Michaela

Asi 3/4 roku mě bolí levý bok. Přesněji pánev z levé strany - kyčelní lopata, blíže k hrané té lopaty. Začlo to v těhotenství. Přičítala jsem to změnám a roztahování pánve...

Kostní nádory se vyskytují obvykle v jiných kostech,navíc po půl roce by se projevily i jinak, než pouze bolestí. Osobně si myslím, že by obtíže cysta způsobovat mohla, ale to...

Bolest v zádech

| Dotaz od: Lenka

Již přes týden mě bolí v dolní polovině zad, pouze levá strana. Poprvé jsem pocítila bolest při tancování, nebyla ovšem taková, aby mě "odstavila" od každodenních aktivit. Spíše...

Pokud nemáte potíže s močením a potíže urologického rázu je třeba, aby se na vás podíval ortoped. Může se jednat o akutní lumbago, které kromě vámi uvedených léků vyžaduje...

Kombinace léků

| Dotaz od: Verča

Chtěla bych se zeptat jaké prášky od bolesti (záda) je vhodné užívat při zánětu žaludku (užívám na něj Helicid).Děkuji

Z hlediska šetrnosti k žaludku je z volně prodejných léků vhodný např. Paralen, Ataralgin, z léků na předpis např. Tramal, Korylan. Problematičtější jsou tzv. nesteroidní...

Chtěla bych se zeptat na zdravotní problém syna. Asi v lednu dostal vysoké teploty otok a bolesti obou kotníků. že se nemohl ani pořádně postavit na nohy. Šel k obvodní lékařce...

Otoky kloubů mají velmi různý původ. Často se objeví i jako reakce na virové onemocnění, závažnější bakteriální onemocnění. Pokud je stav v regresi, v ústupu, a existují...

Dostupnost léku Coxtral 100MG

| Dotaz od: Martin

Chtěl bych se zeptat zda je možné někde koupit COXTRAL POR.TBL.NOB.30X100MG. Lék shání můj známý. Recept od lékaře má. Vím, že existuje náhrada za tento lék, ale moc mu nepomohl...

Měl by být dostupný ve všech lékárnách. Pokud má Coxtral krátkodobý výpadek, je možné místo něj použít Aulin nebo Nimesil - totožná účinná látka. Upozorňuji ale, že s...

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené:
Medicínská poradna uLékaře.cz<br />Položte dotaz přímo z mobilu HLASUJTE PRO
APLIKACI

kategorie
Pro lepší svět