Sinusová tachykardie


Měl bych dotaz ohledně problému, který mám již více jak rok a týká se zvýšené srdeční činnosti v klidovém stavu, neboli zvýšenému tepu. Nález byl náhodný před cca 2 roky u...

Je pravda, že někteří lidé mají i v klidu sinusovou tachykardii. Zatím nejsou jiné léky než betablokátory. Bylo by vhodné zkusit nějaký kondiční sport např. cyklistika, běh. Po...

 

Prosím o váš názor, rok užívám Velaxin 75, na deprese zabírá. Poslední týdny však začaly bolesti hlavy, bušení srdce, slabost. Na interně mi bylo postupně předepsáno několik...

Oba lékaři "mají svou pravdu",v medicině je to reálný stav,chápu že pro pacienta je obtížné učinit rozhodnutí..Jistě by bylo vhodné oba specialisty propojit,požádat je o...

Nejčtenější článek Ilustrace

Znáte ten pocit, když vás něco svědí na místě, kde se nejde okamžitě poškrábat, ať už jsou důvody jakékoliv? Nejde o život, obvykle nehrozí nic strašného, ale je to nepříjemné a...

 celý článek

Již několik let mám problém s tachykardií, prvně mi byla diagnostikována paroxysmální supraventrikulární tachykardie užívala jsem Propafenon 3x300MG, Isoptin 80mg. Anoryprin...

Leňo! Kardiostimulátor Vám podstatně zvedne kvalitu života! Pokud byla zrušena radioablace, pak je "budík" zřejmě v podstatě na cestě.


Sinusová tachykardie

| Dotaz od: vladimíra

Je mi 25 let a mám problém se kterým si nevím rady- začalo to bolestí mezi lopatkama v zádech, která procházela až do hrudníku. Nevěnovala jsem tomu pozornost. Potom mi začala...

Vladimíro. Bolesti mezi lopatkami s propagací na hrudník spolu s pocity brnění jedné či obou horních končetin, se svalovou slabostí mohou souviset s onemocněním páteře a nervů...

Nejčtenější článek Nadace Dobrý anděl pomáhá také onkologicky nemocným rodičům

V polovině minulého roku se pan Jaroslav z jihomoravských Dolních Bojanovic vydal již poněkolikáté se svým kamarádem darovat krev. Vzorek krve poukázal na nízké hodnoty krvinek...

 celý článek

Sinusová tachykardie

| Dotaz od: marek

Moj zdravotny problem je ze 5 rokov mi ako keby nepravidelne sdrce bije mam za sebou vysetrenia 9 krat EKG 2 krat sono a raz holter ,v roku 2013 mi na sone srdca zisteli...

Mladý muži, sinusová tachykardie ( - rychlé bušení srdce ve správném rytmu ) a SVES ( - síňové extrasystoly - bouchnutí srdce mimo rytmus ) jsou nezávažné změny srdečního...

Pane doktore! Chtěla bych poprosit o zhodnocení vyšetření, nálezu, jestli jsou dostatečná a mohu být v klidu. Z plného zdraví se u mě před několika dny objevila tachykardie...

Kláro, nález na echu je zcela normální, u EKG není uveden rytmus, jinak je popis rovněž v normě, sama v dotazu uvádíte, že šlo o sinusovou tachykardii (u té je ovšem...

Sinusová tachykardie

| Dotaz od: Michala

Před několika dny jsem byla na pravidelné prohlídce do zaměstnání a dělali mi i EKG. Bylo mi oznámeno, že mám sinusovou tachykardii 130, ale že se s tím nemusí nic dělat, jen...

Měla by mě těšit Vaše důvěra,ale musím Vás odkázat na lékaře,kteří s Vámi byli v osobním styku.Nikdo jiný nemůže Váš stav posoudit lépe a zodpovědněji-jen na základě jednoho...

V minulosti ako 19-ročnej mi boli diagnostikované poruchy rytmu: * sínusová tachykardia * extrasystoly * skrátený PQ interval Bol mi nasadený Egilok, ktorý som najskôr...

Nález na UZ srdce je normální vzhledem k těhotenství. Při těhotenství je potřeba více cirkulovat krev, proto jsou stahy srdce intenzivnější, jinak nález je v normě. Nevím...

Bušení srdce

| Dotaz od: Roman

Je mi 22 let Již druhý měsíc 4x po převozu do nemocnice mám bolesti na levé straně hrudníku, jsou to takové nárazové události . Které mi vystřelují do krku a do levé ruky...

Vaše potíže mohou být psychického rázu. Nevím jestli jste nyní více ve stresu, ale zvýšený stres se v některých případech může takto projevovat. Někdy jsou bolesti na hrudi...

Mám 30 rokov, váha 53 a výška 170. Môj problém trvá asi pol roka keď som začala pociťovať občasné vynechanie úderov srdca. Pár mesiacov na to sa pridala tachykardia, ktorú lekár...

Onemocnění srdce je nepravděpodobné, protože jste řádně vyšetřena. Možná se jedná o nepřiměřenou sinusovou tachykardii. Jedná se o to, že při námaze srdce začne běžet rychleji...

Špatný tep

| Dotaz od: Veronika

Už nevím jistě kdy to začalo, ale nejsem jediná, kdo je marod. Moji prarodiče si měří tep i tlak. Bylo mi tenkrát špatně a tak jsem použila ten měřič. Měla jsem tep kolem 115...

Veroniko, z Vašeho popisu skutečně nelze udělat jednoznačný závěr. Nejspíše se skutečně jedná o sinusovou ´tachykardie , která může být vázaná i na psychické rozrušení, stres...

Hubnu

| Dotaz od: Patrik | z mobilní aplikace

Jmenuji se Patrik a chtěl bych se zeptat jestli bych mohl používat v menším množství protejny hrozne špatně přibyrám,ale mam aritmii sinisovou tachykardii jeto problém ? Bude mě...

Pokud se jedná pouze o proteiny, ty nemají vliv na sinusovou tachykardii.

Sníženi tepu

| Dotaz od: Martina

Chtěla jsem se zeptat mam sinusovou tahykardii, EKG A ECHO štitna žlaza v pořadku. Na Holtru mi naměříli přes den průměr tf 100-150 tepů, v noci nepřetržitě 6 hodin tep 200 za...

Pokud jste měla tepovou frekvenci v noci 200/minutu, pravděpodobně se nebude jednat o sinusovou tachykardii. Bude vhodné opět provést EKG Holtera, zda-li se nejedná o jinou...

Tachykardie

| Dotaz od: Veronika

Je mi 16 let a loni v létě mně dětský kardiolog diagnostikoval supraventrikulární paroxismální tachykardie se SF 240/min. Podstoupila jsem radiofrekvenční ablaci, měsíc brala...

Obratte se,prosím, na jiného dětského kardiologa, potřebujete nezávislý názor a podrobná vyšetření opakovat, tento dotaz se nehodí pro internetovou poradnu. Měla byste mít jiný...

Tachykardie a těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Již v roce 2013 jsem byla na vyšetření srdce kvůli bušení, ekg a holterem a byly zjištěny pouze nějaké nezávažné extrasystoly.. nyní se mi během tehotenství potíže vrátily, jsem...

Ten Holter je tam popsany trosku nešikovně, správně tam mělo byt sklon k tachykardii nebo sklon k rychlejší odpovědi komor. Pokud by skutečně šlo o komorovou tachykardii...

Sinusová arytmie

| Dotaz od: Pavel J.

Mám výsledky vyšetření EKG HOLTER: Sinusová arytmie, PQ 0,16-0,17 nejnižší frekvence 43/min, nejvyšší frekvence 160/min, průměrná frekvence 91/min. 323x sin.tachykardie,/8:00...

Redakce se omlouvá za prodlevu v odpovědi. Holter odhalil nepravidelnou činnost sinusového uzlu, která může, ale nemusí vést k závažnějším komplikacím. Nyní je třeba zjistit, co...

Tachykardie

| Dotaz od: simona

Vacsinou mavam vyssi tep okolo 75-80 az 90 ..pred par mesiacmi som skoncila s bulimiou.. dlhsiu dobu mam problemy s refluxom.pocit plnosti pod lavym rebrom a palenie na rebre...

Až EKG Holter ukáže druh arytmie, kterou trpíte. Ve Vašem věku přicházejí do úvahy sinusová tachykardie a supraventrikulární tachykardie. Nemusíte mít strach, ani jedna z...

Zrychlený tep, slabý puls

| Dotaz od: Jana

Ráda bych se zeptala na jeden problém, který mě už nějakou dobu trápí. Přesně před dvěma měsíci se mi v noci udělalo zle (po probuzení), bušení srdce, pocity na omdlení...

Váš dojem, že když jste při holteru neměla žádné obtíže, že ani toto vyšetření nemohlo nic zachytit, je samozřejmě logicky správný. A že kdybyste ten záchvat měla, že by se...

Ekg

| Dotaz od: Marketa

Obcas se v noci ci k ranu budim z oskliveho snu a jsem uplne propocena, "horim" a busi mi silne srdce, citim se v ten moment hrozne slaba. Jsem dost uzkostny clovek a casto me...

Ano, tyto obtíže i vnímání extrasystol má své kořeny v psychice. Takže aby si vaše srdce odpočinulo od těchto atak, bylo by nejvhodnější navštívit psychiatra a nasadit...

Slabost, malátnost

| Dotaz od: Alenka

Je mi 34 let, žiju zdravě přitom víc jak 5 let mám stále zhoršující potíže, na imunologii mě byly před rokem zjištěny pozitivní ANA homogenní typ1:320,lehce zvýšeny ENA ale při...

Bohužel se u Vás začínají probouzet autoimunitní procesy, které ve finále mohou dospět prakticky do čehokoliv, ať už je to systémový lupus erytematodes, autoimunitní hepatitida...

Ekg holter

| Dotaz od: Michaela | z mobilní aplikace

Prajem. Chcela by som sa spytat na moj nalez. Mala som 7 dnovy ekg holter. Zaver: Behem monitorace bylo odeslano 86 zaznamu,na kterych je pritomen sinusovy rytmus,opakovane...

Nález je normální. Sinusová tachykardie, pokud byla při fyzické námaze nebo psychickém rozrušení, jedná se o normální nález. Jedná se o to, že se Váš tep zrychlí při námaze. Dle...

Únavový syndrom

| Dotaz od: Radek



Latentní tetanie

| Dotaz od: Tomáš

Chcem sa opýtať ohľadom tetanie a,nedavnp mi zistili tetaniu,lenze sa chcem spýtať či tetaniA môže mať na svedomí srdcové arytmie lepšie povedané ako keby srdce zastaví a ide...

Tomáši, latentní tetanii může provázet sinusová tachykardie - rychlejší bušení srdce, popisované přeskakování se mi jeví spíše jako extrasystoly, pokud se vyskytují ojediněle je...

Palpitace

| Dotaz od: Vendula

Můj problém je v tom,že občas se v noci vzbudím a začne mi silně bušit srdce(133/min),někdy se zvýší i tlak ,ale někdy ne a někdy mám při tom i pocity sucha v ústech a někdy i...

Sinusová tachykardie stejně jako extrasystoly jsou cela normálním nálezem na EKG, i vzhledem k nálezu na Holtru se nejedná o žádnou závažnou arytmií a symptomatická léčba ad hoc...

Pálení a pocit tepla v hlavě

| Dotaz od: Michaela

Je mi 32let a donedávna jsem byla celkem zdravá.Začátkem ledne,se mi ve dvě hodiny v noci prudce rozbušilo srdce s následným tlakem do hlavy.Manžel zavolal záchranku,do příjezdu...

Drahá Michaelo, K první části vašeho dotazu: paroxysmální, nebo-li záchvatovitá, sinusová tachykardie, kterou Vám diagnostikovali, je nezávažná porucha srdečního rytmu, která...

Zpomalení tepu

| Dotaz od: wewerka

Chtěla bych se zeptat, zda je normální zpomalení tepu při změně polohy třeba ze sedu do stoje a při leknutí. ..připadá mi, že se mi tep docela dost zpomalí na pár sekund, pak se...

Ad zpomalení tepu: Ano, za určitých okolností může dojít ke zpomalení tepu. Může jít třeba o tzv. vagovou reakci - v důsledku některých stimulů se aktivuje skupina nervů, které...

Pocit zastavování srdce

| Dotaz od: Michaela

Posledni dobou se me stava, ze pri usinani mam pocit, ze se mi zastavuje srdce. Lezim v klidu, usinam, uz se dostavam do "polospanku" a najednou mam pocit, ze se srdce zastavi...

Myslím, že ke správné diagnóze jste - po absolvování všech potřebných vyšetření s normálním nálezem - došla sama - psychický původ. Někdy se také hovoří o tzv. neurovegetativní...

Potřebuji poradit....Asi to nejspíše začalo od porodu kdy mi byl diagnostikován hellp syndrom a tlak 220/180. Vše dopadlo dobře. Začala jsem mít bušení srdce kdy mi tep...

Těch potíží co popisujete je relativně hodně a bez podrobnějšího vyšetření to celé rozebrat nejde. Stran bušení srdce uvádíte, že máte sklon k sinusové tachykardii a berete na...

Srdeční aritmie

| Dotaz od: Pavla

Pane doktore,v rodině z otcové strany máme několik umrtí na vady srdce,dědeček umřel ve 40letech na infarkt,otcův bratr ve 42letech infarkt,další otcův bratr 59let 3 měsíce po...

Hlavní je, že máte v pořádku ECHO srdce a nemáte žádné chlopenní vady. Dle mého názoru je EKG Holter ještě v rámci fyziologické normy a rozhodně bych nález neřešil léky. Bude...

Ziji v zahranici,na jare jsem se necitila dobre,odjela jsem do cech na vysetreni,zjistili me dg.e039,chronicka autoimunni tyreoditida,hypotyherosa neuplne susbituovana...

Pokud došlo takhle náhle ke zhoršení, může být příčina i jinde než v poruše funkce štítné žlázy. Rozhodně by stálo za to, navštívit lékaře (ať už endokrinologa nebo praktického...

Nervy?

| Dotaz od: Karolina

Chtěla bych se zeptat co může stát za mými problémy. Trvají už od unora letošního roku kdy jsem byla hospitalizovana na interní JIP pro prekolapsovy stav -palpitace tachykardie...

Milá Karolinko- svou otázkou jako byste uzavírala bludný kruh, v němž se člověk pohybuje při úzkostné neurotické poruše provázené vtíravými myšlenkami. Jste inteligentní a...

Panická ataka

| Dotaz od: Sofie

Prosím Vás o radu.Je mi 17 a poslední 2 měsíce mě trápí bušení srdce jakoby v krku.Děje se to jenom když usínám a doprovází to hučení v uších,třes v nohách,sucho v krku ,návaly...

Sofie, dle popisu a vyšetření, které vyšly negativně, to vypadá spíše jako panická ataka. Ale samozřejmě nejdříve je nutné vyloučit jiné interní příčiny, čili praktického...

Chcem sa spytat na vas nazor. Echo, ekg a krvne vysetrenia mam v poriadku. Dnes mi prisiel vysledok z tyzdnoveho holtera. Chcela by som vas poprosit o nazor hlavne ci treba...

Vaše EKG je celkem v normále. Sinusová tachykardie je normální při zvýšené fyzické námaze, při psychickém rozrušení. KES znamenají komorové extrasystoly, předčasné stahy srdce...

Závratě, bušení srdce, únava

| Dotaz od: vendula

Již několik měsíců se potýkám s řadou dost nepříjemných problémů - trpím závratěmi, velkou únavou a občasným pocitem silného bušení srdce na hrudi - absolvovala jsem vyšetření...

Myslím,že by bylo moudré stav probrat s ošetřujícím praktickým lékařem.Jistě s Vámi bude takjakotak řešit laboratorní nálezy/neznám Vaše přesné hodnoty červeného krevního...

Srdce nebo psychika

| Dotaz od: Karolina

Chtěla bych se zeptat co může stát za mými problémy. Trvají už od unora letošního roku kdy jsem byla hospitalizovana na interní JIP pro prekolapsovy stav -palpitace tachykardie...

Myslím si, že jste již důkladně vyšetřená. Další vyšetření by nepřineslo žádné výsledky, byly by negativní a vás by pouze znervózněly. Pokud jste byla opakovaně vyšetřená a nic...

Problemy se srdcem

| Dotaz od: Michaela

Posledni dobou me trapi temer neustale pocity buseni srdce, take casto pred usnutim, kdyz lezim v klidu v posteli, tak pocituji silne buseni, vnimam kazdy stah srdce a je to...

Podle Vašeho výstižného popisu se mi zdá, že i Vy sama tušíte, že problém není v srdci, nýbrž v hlavě. V psychice, úzkostlivosti, přehnaných starostech o své zdraví. Doporučoval...

Ekg holter

| Dotaz od: Šárka

Prosím o přeložení ekg holtr-SF 146max sinusova tachykardie minimum 55min.ojedinele izolované SVES zachyceny 3krat salvy SVES,ojedinele izolované KES,pauzy a KT nezachyceny...

Extrasystoly nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují jako bušení srdce, přeskakování srdce. Může se na tyto potíže zkusit malá dávka...

Srdíčko

| Dotaz od: Lili

Vážený pane doktore, obracím se k Váms prosbou,...mám 22 let, vážím 68kg a meřím 162cm. Byl mi zjištěn vysoký krevní tlak a vysoká tepová frekvnece, závěr sinusová tachykardie s...

Pokud vaše obtíže i při terapii trvají, pak bych doporučovala provedení zátěžového EKG a zopakovat Holterovské měření EKG. Pokud se nic nezjistí, příčina může být i...

Ekg

| Dotaz od: Kateřina

Pane doktore, jsem v 26. týdnu těhotenství. Prosím, mohl byste mi říct, jestli z tohoto výsledku plyne něco vážného? Měla jsem týden EKG a závěr zní: Po celou dobu monitorace...

Zcela normální nález. Každému člověku občas srdíčko ťukne jinak, vy máte těchto "jiných ťuknutí" ojediněle a ještě izolovaně. Ojedinělá sinusová tachykardie 151 není mimořádná...

Nahle zhorseni tepu a tlaku

| Dotaz od: Honza

Rad bych se zeptal na Vas nazor ohledne mne nedavno zjistenych zdravotnich problemu. Nejaky mesic zpet jsem po dlouhe dobe stravene v praci- do rana(delam v IT pro...

Děkuji za zajímavý dotaz. Vypadá to, že jste byl velmi podrobně vyšetřen a věřím, že kolegové na nic nezapomněli. Škoda, že jste mi nenapsal, jestli v rodině někdo trpěl "na...

Tachykardie

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat jak nebezpečný je "záchvat tachykardie", když jsem si při záchvatu naměřila 240 tepů za minutu (pomocí puls metru). Záchvaty mívám cca 1 za týden, trvají...

Petro! V každém případě je nutné aby vás viděl a podrobně vyšetřil kardiolog. I rozhodnutí o vhodnosti chirurgického zákroku patří do jeho rukou. Nebezpečnost záchvatů...

Léčím se se štítnou žlázou, na hypofunkci užívám Letrox 50. Stále mám občas stavy, kdy se mi špatně dýchá, tluče rychle srdce a je my na omdlení, ztrácím kontakt s realitou...

Martino, hlavní indikací léku Egilok je právě zrychlená srdeční činnost a eventuelně také vysoký krevní tlak. Hyperfunkce štítné žlázy je zde uvedena proto, že jedním z jejích...

Tachykardie a kofein

| Dotaz od: Martin

Mám dotaz ... mám tachykardii beru prášky concor 2,5 mg ráno na lačno a chtěl bych se zeptat zda bych mohl pít kofolu (Kofein) doktor mi nic o kofein neřekl akorád řekl že mám...

Martine, kofein není příiš vhodný, zvyšuje srdeční aktivitu, někdy může zyvšovat i krevní tlak, měl byste se vyhnout nadměrnému užívání všech nápojů s kofeinem, pozor zvláště na...

Tachykardie

| Dotaz od: Lucie

Pane dokrore, mám na Vás dotaz ohledně srdce. Před skoro rokem se mi z ničeho nic rozbušilo srdce a udělalo na omdlení, přítel mi zavolar RZ - ti zachytili SR se sinusovou...

Ve vašem případě se jedná o paroxysmální tachykardii, to znamená rychlý srdeční tep, který po chvíli zmizí. V příloze, kterou jste mi zaslala je psáno, že se zvažuje...

Tachykardie-rizika

| Dotaz od: Kristýna

Je mi 20 let a již dva roky trpím panickou poruchou. Tuto nemoc doprovází i tachykardie. Byla jsem na EKG, kde jsem doktorovi sdělila, že trpím panickou poruchou. Výsledek byl v...

Dlouhodobá tachykardie není výhodná pro srdeční činnost. Ale pokud trvá vždy jen chvíli, není se čeho bát. Srdce se poté vrátí do normálu.

Sinusová arytmie a operace

| Dotaz od: Petra

Mám dotaz ohledně syna za 2týdny jde na operaci na odstranění pravé části štítné žlázy. Dnes začal s předoperačním vyš. Na EKG měl výsledek sinusová arytmie, normální EKG...

EKG vašeho syna je v pořádku. Sinusová arytmie znamená, že srdeční tep má správný rytmus, ale je mírně nepravidelný. Jedná se o fyziologický jev, srdeční tep je nepravidelný při...

Posturální tachykardie

| Dotaz od: Vânny

Jiz pred mesicem mi lekari nasly posturalni tachykardii a zanet stizne zlazy je mi 17 let, uzivam leky Euthyrox 50 1/2-0-0 a egilok 25 mg 1/2-1/2-0.. Ale stale mam problemi ze...

Dávky Egiloku tak, jak je užíváte, jsou malé, možná, že bude možné dávku zvýšit, ale je třeba pohlídat krevní tlak, nechal bych to na lékařích, kteří Vám Egilok doporučili...

Tachykardie

| Dotaz od: eva

Na preventivní prohlídce mi lékař zjistil, že mám tachykardii. Nález na EKG zní: s.r.87/min. zkrácení PQ na 0,10 naznačena vlna delta V2 deprece do 1mm V4-6. Dále mě posílá na...

Milá Evo! Jako tachykardie se obvykle označuje puls nad 100 úderů za minutu, což na Vašem EKG není a není tam ani vidět nepravidelnost. Nicméně EKG skutečně vykazuje odchylky...

V roce 2003 mě byla diagnozovaná dilatační kardiomyopatie EF 40 % recidivující komorové tachykardie. Byl mě implantován defibrilátor. Od té doby jsem nevnímal výboj. Pociťuji...

Požádat určitě můžete, ale s jakým výsledkem, to nejsem schopná bez bližší znalosti situace zhodnotit. Ale myslím, že byste mohl být úspěšný.

Tachykardie

| Dotaz od: kateřina

Pane doktore,mám 35 let a před pul rokem mi zjistili tachykardii měla jsem 117 tepů/min.,po zátěžovém testu na kole 140 tepů/min.Doktorka mi napsala sobycor 1/2 tab denně.ale...

Normální tepová frekvence v klidu je 50-100/min (někdy se udává 60-90/min). Po zátěži, třeba po testu na kole, se tepová frekvence může dostat i na 180/min nebo i více dle...

Pocení, tachykardie, závratě

| Dotaz od: Denisa

Mam 37 rokov, posledne obdobie mavam zavrate, velmi sa potim, zrychleny pulz. Kardio vysetrenie je v poriadku. Vysledky odberov na stitnu zlazu mam: S_TSH:5,647, S_aTPO: 19,76 a...

Deniso, podle výsledku máte lehké snížení funkce štítné žlázy a pro toto onemocnění nejsou tyto příznaky typické (patří spíš do portfolia příznaků zvýšené funkce štítné žlázy...

Tachykardie

| Dotaz od: Bára | z mobilní aplikace

Před půl rokem jsem měla nasazeneho Holtera na 48 hodin. Vše v pořádku, prý jen lehká sinus. tachykardie. Bohužel mi nikdo nevysvětlil co to vlastně znamená, jen paní doktorka...

Většinu Vašich otázek jsem zodpověděl již dříve - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/dlouhodobe-zrychleny-tep-79854. Nedostatek tekutin by tachykardii mohl způsobit, ale ne...

Supraventrikulární tachykardie

| Dotaz od: jaruska-m

Prosím o radu, jak postupovat dál. Před měsícem jsem si volala RLP kvůli bušení srdce, když přijeli, měla jsem fr. 160 min. Na ekg sv.s.flutterem síní, v záchrance byl opakovaný...

Jaruško! Velké množství hormonů štítné žlázy může vést k výskytu takovýchto poruch srdečního rytmu. Zaléčení by mělo předejít opakování potíží. Pokud se necítí spokojená s...

Tachykardie

| Dotaz od: Tomáš

Byla mi diagnostikovana lekarem tachykardie. Prasky neberu. Premyslim jestli se neda problem resit nejak jinak. V klidovem rezimu kdy treba sedim na zidli mam tep okolo 90...

Píšete, že jste byl vyšetřen a žádná příčina se nenašla. Ve vašem případě by se opravdu mohlo jednat o sníženou tělesnou kondici, pokud se vůbec nehýbete. Když uděláte pár...

Tachykardie

| Dotaz od: j.

Synovi bude 17let, asi před 5-ti lety se u neho začaly objevovat zachvaty tachykardie.Druhým rokem jezdime na kontroly do FN Brno.Jeho diagnoza je Supraventrikulární...

Radiofrekvenční ablace, neboli přerušení abnormální elektrické dráhy v srdci způsobující poruchy rytmu, je v současné době standardní a velice účinná metoda léčby poruch...

Tachykardie

| Dotaz od: Lucia

Uz dva roky mam neprimeranu sinosovu tachykardiu ktora ale nie je pritomna kazdy den a ojedinele komorove extrasystoly. Na zaklade toho beriem 3,25 mg coryolu podla potreby...

Paní doktorka již odpověděla. Vždy je potřeba anestezii a premedikaci volit individuálně. Zkuste se zubařem domluvit, aby zákrok nebyl tolik traumatizující.

Již od malička trpím těmito záchvaty srdce. asi od 11 let, kdy jsem měla tyto srdeční záchvaty každý měsíc a zastavovala jsem je vagovými manévry. Pak jsem jsem je asi rok...

Z vašeho dotazu nevyplývá, že byste byla kardiologicky sledována či alespoň vyšetřena, což doporučuji.

Od tři let jsem mněla vrozenou srdeční vadu kardiovaskulární tachykrdii ve třinacti letech jsem byla na ablaci . teď je mi 22 a když si sednu nebo lehnu prostě jsem v klidu...

Hezký den Michaelo, samozřejmě, kofein i cigarety zvyšují tepovou frekvenci, čili po užití těchto látek můžete svůj tep vnímat rychleji. Neměl by ale být nepravidelný, pokud se...

Tachykardie a extrasystoly

| Dotaz od: David

Je mi 22 let a od svých 14-15 se u mě objevuje neidentifikovaná záchvatovitá tachykardie puls až 210, společně s vyšším TK a extrasystoly.Moje léčení začalo kompletním...

Potíže při sportu mohou být způsobeny betablokátorem. Způsobuje, že nemůžete zvýšit tepovou frekvenci, proto se potíže objeví. Je otázka, zda-li zkusit další ablaci. Může se...

Tachykardie

| Dotaz od: Ladislav

Jmenuji se Ladislav a mam jeden dotaz. Doktorka my zjistila tachykardii s vysokým tlakem. Dneska ve škole: začala hodina a spolužačka mi řekla že určitě v pátek nepříjdu do...

Na rychlý tep je nejlepší pravidelná fyzická aktivita. Cca po 2 měsících dojde přirozeně ke zpomalení tepové frekvence. Pokud se někdo rozruší má normálně zvýšený tep. Někdy...

Tachykardie

| Dotaz od: Hana

Je mi 26 let , jsem léčená se sinusovou tachikardií beru léky - cor cor pul tablety ráno a při zhoršení další půl tablety ... včera jsem měla puls 178 , mívám i 200 plus chtěla...

Pokud máte puls až 200/minutu, tak to není normální hodnota. Nevím jak si puls měříte, zdali přístrojem nebo pohmatem. Pokud máte tyto záchvaty často, je vhodné natočení EKG...

Tachykardie u dítěte

| Dotaz od: Pavlina

Dcera ma čtyři roky a máme takový problém.Dnes jsme šly na procházku a začala si stěžovat na bušení srdce,sáhla jsem ji na hrud a opravdu buselo jako o závod.Šla jsem s ni...

Srdeční frekcence u dětí je vyšší než u dospělých. Ve věku 4 let je ozmezí pro normu 65-135/min v bdění a 50-110/min ve spánku. Při zátěži frekcence stoupá. Pokud ale Vaše dcera...

Prosím Vás o názor, případně o radu. Manžel (32let, 110kg, 187cm, sedavé zaměstnání) má již 3. rokem problémy, které trvají doposud. Vše začalo rozmazaným viděním, chvěním, tep...

Určitě bude dobré zhubnout pár kilo a pravidelná pohybová aktivita. Potíže mohou být od páteře nebo zatuhlých svalů, tyto potíže někdy zhoršuje únava, stres i vyčerpání. Bušení...

Tachykardie ze stresu

| Dotaz od: Tomáš

Je mi 14 let a mám problém s jednou věcí chci hrát fotbal ale hodně se stresuju a potom se mi rozjede srdce a třepu se ale během chvíle to přejde tak se chci zeptat jestli bych...

Pokud se jedná pouze o přirozené zrychlení srdce, tak nebude problém. Při pravidelné fyzické aktivitě a tréninku se srdce postupně samo zpomalí.

Arytmie-tachykardie.kes,sves

| Dotaz od: Marek

Zdravím vás doktoři, chtěl bych se zeptat. Mé výsledky ekg holtra: po dobu monitorace je sin. Rytmus prům. TF 85,Minim. 47 ve spánku, maximum TF 159. Při námaze _ tachykardie...

Marku! Izolovaný nález se mi těžko hodnotí, když Vás nevídím a nemohu se doptat na pozadí celé věci. Takto na mě dělá nález dojem dekondice, ztráty fyzické zdatnosti a...

Pane doktore, děkuji za předchozí odpověď a ještě bych se ráda zeptala. Cca před 2 měsíci jsem prodělala prekolabsový stav. Naprosto v klidovém stavu, je pravda, že po stresu...

Hodnota krevního tlaku je variabilní. Tlak může zvýšit fyzická zátěž, bolest či změna polohy těla. Pokud je krevní tlak v pořádku, tak bych to dále neřešil.

Tachykardie, stavy úzkosti

| Dotaz od: Ladislav

Je mi 15let a moje potíže mam už 3-4 měsíce, chtěl bych se zeptat, radši to řeknu vše. Paní doktorka my zjistila tachykardii srdce. Bylo pondělí velikonoce a přijely jsme z...

Ahoj Ladislave, je mi líto, jaké potíže zažíváš. Důležité ale je, že jsi podstoupil ta vyšetření jako magnetickou rezonanci, Holter, Echo srdce, laboratorní odběry, měření...

Mam 35 rokov a nedavno mi zistili sinusovu tachikardiu no asi pred troma tyzdnami som prekonal virozu so silnym dusivym kaslom nakolko som aj astmatik ako ten virus odoznieval...

Při viróze může dojít ke zvýšenému srdečnímu tepu. Tělo bojuje s infekcí, proto potřebuje, aby krev více proudila, tak srdce bije rychleji. Nyní bych počkal, až se stav zcela...

Žádám o radu. V poslední době mám potíže, budím se v noci po 4-5 hodinách spánku s pocitem horka, pocením, zrychlenou srdeční činností, jako by "aktivovaný." Usínám normálně...

Pokud máte hladiny hormonů štítné žlázy v normě, od štítnice by tyto potíže být němely. Co se týče kortizolu, při poruchách jeho sekrece nejsou izolovaná porucha spánku ani Vámi...

Dobrý, trpím častými synusovimy tachykardiemi a častými extrasystoly. mam i vysoký krevní tlak na to beru carzap 8mg a časté bolesti na hrudi. ekg a krevní testy v normálu to...

U sinusové tachykardie a frekventnějších extrasystol je důležité, jestli se jedná o důsledek nějaké organické poruchy, jak na úrovní srdce, tak například štítné žlázy a podobně...

Občasná tachykardie

| Dotaz od: Klára

Moc Vás prosím o radu z oblasti kardiologie: je mi 21 let, jsem zcela zdravá studentka s normální fyzickou aktivitou. Už delší dobu na sobě však pozoruji občasnou (v řádech dnů...

Pravděpodobně se bude jednat o extrasystoly. Pokud budete mít problémy dlouhodobě doporučuji epizodní záznamník EKG. Jedná se o kartičku, kterou po dobu tří týdnů přikládáte na...

Tachykardie a ledlo

| Dotaz od: Lada

Mám sinusovou tachykardii a arytmii. Tachykardie je způsobená neurovegetativní dystonií, tudíž jsem prodělala hodně hodně panických atak, poprvé s pulsem 290 - od té doby strach...

Je v pořádku, že užíváte léky, ale za rozumné bych považovala zároveň podstoupit tzv.kognitivně-behaviorální léčbu za pomoci psychoterapeuta /může jím být psychiatr nebo...

Lehka tachykardie

| Dotaz od: Veronika

Chtela jsem se zeptat, jsem v 37tt+5,dneska jsem byla na kontrole a lekarka mi rekla, ze mam lehkou tachykardii plodu. Na mereni mel maly CTG FHR 150/min., PI 1.08 RI 0.67...

Veroniko, lehká tachykardie značí většinou lehkou poruchu prokrvení (např. při poloze na zádech). Po porodu pak mizí, jakmile dítě začne dýchat (a okysličovat si krev) samo...

Tachykardie

| Dotaz od: Anna

Je mi 23 let. Vnímám, že mám přes den vyšší tepovou frekvenci, i když jsem v klidu (80-100, hodinu po tréninku i 120/min), v noci ale klesá (záznam z fitness náramku) na 50-60...

Anno. Vaše tepová frekvence je opravdu vyšší. Důvodů může být více. Je potřeba, pokud jste nebyla, si zajít na vyšetření k Vašemu praktickému lékaři, aby odebral krev a zjistil...

Mám problém. Dnes jsme si ve škole měřili tepovou frekvenci. Každý žák měl kolem 70-75 tepů za minutu. Jen já jsem měla 98. Nemůže to být nic vážného? Nemám si dojít na nějaké...

Jednorázová tachykardie nic neznamená. V případě vašich pochybností je ale vhodná návštěva praktického lékaře.

Tachykardie po prestariu

| Dotaz od: Anna

Před týdnem jsem měla tlak krve 166/86 , měřeno lékařkou . Dala mi užívat Prestarium , jednu ráno .Ještě beru ráno Stacyl na ředění krve . Celý týden mám strašně velké bušení...

Hezký den Anno, je možné, že Vám Prestarium nevyhovuje, doporučím Vám navštívit Vaši praktickou lékaře, která by Vám měla změřit krevní pulz, natočit EKG a stanovit hodnotu...

Tachykardie

| Dotaz od: Marek | z mobilní aplikace

Už rok mě trápí tachykardie srdce, jednou jsem dostal mensi zachvat tep něco okolo 150. Byl jsem kardiologa a ten mi řekl že to je pubertalne nebo že to mám stresoví, ale zatim...

Tachykardie znamená zrychlení srdečního rytmu. Normální srdeční frekvence se pohybuje mezi 60 až 90 tepů za minutu. Z toho vyplývá, že při tachykardii se srdeční frekvence...

Chci se zeptat, jestli můžou problémy se srdcem souviset i s velkou únavou, kterou téměř celý život pociťuji (musím spát alespoň 10 hodin denně, ale i tak jsem věčně unavený). V...

Katétrová ablace supraventrikulární arytmie je standardní léčba. Úspěšnost je vysoká, kolem 98%. Tento druh arytmie by se již neměl opakovat. Potřeba spánku je individuální...

Tachykardie atd

| Dotaz od: Veronika

Ráda bych se Vás zeptala na svůj problém již několik let se potýkám s bušením srdce několikrát sem byla na vyšetření a brala betablokátor concor ,protože jsem měla pořád kolem...

Pokud by opakovaně byla patologická spirometrie, pak by bylo na místě trvale užívat léky z plicního (antiastmatika). Jinak vaše obtíže mohou být i čistě psychického rázu ( např...

Tachykardie u plodu

| Dotaz od: Monika

Jsem 38 tt a malinkýmu naměřili tachykardii. Hodnoty ve spánku má kolem 140- 150. Když je vzhůru tak kolem 150-160 a když je hodně aktivní tak kolem 170-180. Doktorce se to...

Normální srdeční frekvence u novorozence se pohybuje v rozmezí 150–180 tepů/min., myslím si, že v 38 týdnů již u plodu tyto tepové frekvence odpovídají tepové frekvenci...

Tachykardie

| Dotaz od: Veronika

"Beriem egilok25 pol ráno a pol tabletky večer a ešte antidepresiva.a tep mám v klude 100 alebo 90...sem tam tabletka na ukludnenie ale ani tá už nezabera"čo mám robit?mám 34 rokov

Pokud máte normální tlak, tak můžete zkusit brát Egiloc 1 ráno a 1/2 večer. Pokud máte nízký tlak, tak tato možnost není, neboť Egiloc tlak snižuje a budete muset zůstat na 1/2...

Tachykardie u plodu

| Dotaz od: Alena

Vážený pane doktore.Chtěla bych se zeptat na Váš názor.Jsem 38+4 a během posledních třech monitorů se objevila tachykardie u plodu, nejdříve 150(36+4), další monitor 160(37+4...

Pokud jsou průtoky v pořádku nedělejte si obavy, nehodnotí se jen rychlost ale také jiné parametry zapsané křivky ozev plodu ,takže jestliže lékař shledal vše v pořádku můžete...

Paroxysmální tachykardie

| Dotaz od: Soňa

Byla jsem už podruhé během 3 let na kardio vyšetření. Chtěla bych se zeptat jestli je moje ekg v normě - sinusový rytmus 91/min, PQ 0,16, QRS 0,09, RS a VL, ST s nazn. STD V4-6...

Popis Vašeho EKG je v normě. KP komp. znamená kardiopulmonálně kompenzovaný, t.č. bez známek onemocnění srdce (kardio) a plic (pulmo). Příbalové letáky musí uvádět všechny možné...

Je mi 25 let, na konci června jsem prodělala celkem těžkou infekční mononukleozu s hospitalizací v nemocnici, kde mi týden bylo podáváno následující: Cefuroxim 750 mg 3x denně...

Ohledně supraventrikulární tachykardie lze u Vás konstatovat, že máte predispozici k jejímu vzniku. Nejspíš se jedná o vrozený abnormální shluk elektricky vodivých buněk v srdci...

Tachykardie

| Dotaz od: Michalka

Včera se mi udelalo zle zničeho nic mi začelo hrozne byt srdce na leve strane.do ruky to nestřílelo,jen me trochu píchalo pod levem žebrem spíše pod prsem,až mi bylo mdlo...

Pravděpodobně se jednalo o extrasystoly. Jde o předčasné stahy srdce mimo pravidelné rytmus. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují jako bušení srdce, bolesti na hrudi...

Tachykardie

| Dotaz od: Miroslav

Už delší dobu mi opět začali problémy se srdcem? Bušení a vyšší tep ( ten jsem měl na výsledků EKG ( jsem docela nervózní člověk a mám problémy se zády v oblasti u lopatek. Měl...

Pokud jste měl potíže při EKG Holteru a žádná arytmie se nezachytila, bude se jednat pravděpodobně o zvýšenou nervozitu. Někdy můžeme pociťovat bušení srdce a nepravidelnost...

Tachykardie

| Dotaz od: Aneta

Pane doktore, mám vysoký tep (80-90 v klidu), v dětství jsem měla růstový šelest a mám v anamnéze neléčenou spálovou angínu. Navíc máme v rodině infarkty, umělou chlopeň a...

Stopová Trikuspidální regurgitace opravdu není závažná. S pozdravem

Chtela bych se zeptat je mi 27 let a byla mi zjistena hypertenze a zrychleni zrdecniho rytmu. Lekar mi predepsal nebivolol 5mg 1/4tbl. V pribalovem letaku jsem se docetla, ze...

Léky ze skupiny tzv. "betablokátorů", kam nebivolol patří, jsou pro léčbu hypertenze v těhotenství použitelné a považují se za bezpečné. Lék tedy můžete brát - ovšem na...

Tachykardie atd

| Dotaz od: Veronika

Omlouvám se,ale ještě bych chtěla přiložit před měsícem jsem bylna na revizi po porodu a na předoperačním napslai tohle:Hospitlaizace pred orkem se zlomeonu rukou pravé.dosud ma...

V zásadě nevidím žádný významný zdravotní problém. Měla byste se podrobit odstranění "kovu" z operované ruky, určitě byste měla chodit každý půl rok na kontrolní cytologické...

Tachykardie

| Dotaz od: Ivana

Chcem sa spytat na moju mamku. Ma 57rokov, lieci sa na AH, RA, dyslipidemiu, Trombex. Pred dvomi dnami sa nadranom o pol tretej zobudila na tachykardiu 125/min. TK 140/70. Pred...

Ivano, příčin srdeční arytmie je celá řada ( např. onemocnění štítné žlázy, anemie, minerálové dysbalance atd.). Dle popisu obtíží vaší maminky by se mohlo jednat o paroxysmus...

Reaktivní tachykardie

| Dotaz od: Jana

Za deset dni me čeká operace kyčelního kloubu TEP a mam uz po třetí namereny zrychlený srdeční tep112, může nastat problém pri operaci nebo se musi operace odložit, jinak jsem...

Dle toho ,co píšete ,se nejspíše bude jednat o tachykardii/tedy zrychlený tep/ vzniklý stresem či v současné době úzkostí na podkladě čekající operace.Důležité je,zda zrychlení...

Tachykardie

| Dotaz od: kateřina

Jíž 1 rok beru 1/2 tab.5mg tab. ráno Sobycoru na tachykardii.Ted mi byl napsan neuroložkou antidepresivum Trittico 75mg /trazodoni hydrochloridum/,beru 2/3 tab. večer.Chci se...

Tyto léky by se neměly vzájemně ovlivňovat. Dle doporučení se mohou užívat spolu. Vždy je dobré dávat pozor na nežádoucí reakce a informovat lékaře, který léky nasadil.

Tachykardie

| Dotaz od: Jitka

Je mi 46 let. Již delší dobu mám vysoký tep a nízký tlak. Ráno mám tep kolem 110 až 120. Během hned kolem 90 až 100 v klidu. Jsem alergik a astmatik. Doktorka tvrdí, že je...

U tachykardie, vysoké tepové frekvence, je důležité, kromě počtu tepů i jejích pravidelnost, jeho výkyvy během dne a noci, reakce na zátěž či stres, ideálně se toto posoudí z 24...

V dětství mi diagnostikovali paroxysmální supraventrikulární tachykardii. Užívala jsem nejdřív Belaspon, pak Digoxin, dále Trimepranol a teď už 20 let beru Lokren. Nyní jsem se...

Je otázka jakou arytmii máte. Nevím, jestli není vhodná ke katetrizačnímu výkonu. Kdy se během výkonu v srdci vypálí určitá část a arytmie se neopakuje. Po tomto zákroku...

Mám 15 rokov, váha 55, výška 168. Nefajčim, športujem pasívne. Problém spočíva v búšení srdca a rýchlom tepe. V klude je to bežne 90-100, pri miernej námahe (chôdza, upratovanie...

Pokud jsou Vaše vyšetření v pořádku, není potřeba se obávat vážného onemocnění. Je rozdíl, jestli máte pocit bušení srdce nebo Vám srdce více tepe. Doporučuji pravidelná...

Reentry tachykardie

| Dotaz od: Martin

Pane doktore/doktorko, pisu z ciziny, proto bez diakritiky. Chtel bych vedet, jak nebezpecna "reentry tachykardie". Je mi 22 let a nekdy v 16 jsem prodelal prvni...

Martine, pokud se arytmie nikdy nezachytila, jak víte že jde o reentry tachykrdii?? Je to asi jenom pracovní diagnóza. V případě reentry tachykardie v podstatě existují dvě...

Tachykardie

| Dotaz od: Šárka

Často mě zlobí tachykardie, naposledy jsem to už nevydržela a jela na pohotovost kde mi bylo naměřeno 190 tep, zklidnili mi to zacpáním nosu a zatlačení na stolici na 120 tepů a...

1) Antibiotika brát můžete, u jiných léků samozřejmě závisí na jejich vlivu na kardiovaskulární aparát a to je vždy uvedeno v příbalovém letáku. 2) ECHO slouží k tomu, aby se...

Tachykardie

| Dotaz od: šárka

Asi 5x jsem měla tachykardii měla jsem echo srdce a nic ne nezjistilo...jsem pořád unavená a mívám mžitky před očima..a začala mi dušnost u srdce většinou večer v klidu.. bývá...

Mohlo by jít i o psychicky podmíněné stavy, ale nejprve je třeba skutečně vyloučit srdeční onemocnění - nevím, zda jste měla všechna potřebná vyšetření - Holter apod. Pokud se...

Prosím Vás o názor, případně o radu. Manžel (32let, 110kg, 187cm, sedavé zaměstnání) má již 3. rokem problémy, které trvají doposud. Vše začalo rozmazaným viděním, chvěním, tep...

Určitě bude dobré zhubnout pár kilo a pravidelná pohybová aktivita. Potíže mohou být od páteře nebo zatuhlých svalů, tyto potíže někdy zhoršuje únava, stres i vyčerpání. Bušení...

Rychlost tepu, někdy označovaná také jako srdeční puls, udává, kolikrát za minutu lidské srdce uhodí nebo přesněji kolikrát se stáhne a vypudí do oběhu další dávku krve...

 celý článek

Před rokem jsem skončila v nemocnici s dušností, návaly horka, motáním hlavy - byla jsem vyšetřena kardiologem a závěr byl tachykardie. Prý psychického původu. Poté jsem změnila...

Petro, je skutečně velmi těžké na tento dotaz odpovídat teoreticky. Jednou z příčin těchto stavů skutečně může být nějaký paroxysmus (záchvat) tachykardie - zkuste si při...

Zvýšený pulz.

| Dotaz od: Ronald

Mám problém so zvýšeným pulzom. Mám iba 17r aktívne posilujem, bicyklujem jednoducho sa o seba starám, pulz pri námahe mám okolo 145 až 160 úderov čo je aj normálne, lenže...

Dle Vašeho popisu jste byl vyšetřen dostatečným způsobem k vyloučení případného srdečního onemocnění, snad jen by bylo na místě doplnit ještě ultrazvukové vyšetření srdce...

Chtěla jsem se zeptat mam delší dobu problém se srdcem zrychlené srdeční tepy cca 140/1 min. v klidu. bodavé bolesti na hrudi včetně silné bolesti levé ruky. Můj obvodní lékař...

Mishel, předepsaný lék je zcela v pořádku - běžně se na tyto obtíže dává - a praktický lékař je plně kompetentní tyto léky předepsat. Krvácení při říznutí do prstu s tím...

Rychlý tep

| Dotaz od: Tereza

Je mi 19 let a mám tyto potíže: tep 130/min, při lehkém,krátkém "popoběhnutí" 185/min. Někdy nemůžu z ničeho nic pořádně dýchat, jako by bylo příliš dusno. Občas mě "píchne" v...

Terezo! Klidový tep 130 je jistě velice rychlý, ale mám pochybnosti, zdali jste si jej skutečně naměřila v klidu (sed, leh, vydýchat, uklidnit...). Všechny popsané obtíže by...

Vynechávání srdce

| Dotaz od: adad

Asi před 4 lety jsem byla u lékaře,kvůli zrychlené srdeční činnosti.Začala jsem užívat lokren.To mě nyní už tak netrápí,ale asi rok poci´tuji takové škobrtání na hrudi,kdy mi...

Adade! Podle popisu se jedná o zcela běžnou extrasystolu, která se vyskytuje i u zcela zdravých lidí až několikrát denně. Vnímána je jen někdy. Na druhou stranu si i na...

Vysoké tlak a puls

| Dotaz od: Stanislav

Stal se mi takový problém, celé roky jsem pravděpodobně špatně dýchal. Měl jsem hodně povrchní dýchání. Motala se mi hlava byl jsem zmatený a po jídle jsem byl strašně unavený...

K Vašemu dotazu na názvosloví: vysoký krevní tlak= hypertenze, rychlý puls = tachykardie. Pravděpodobně trpíte vysokým krevní tlakem, k záchvatu tachykardie u Vás mohlo dojít...

Zrychlené bušení srdce

| Dotaz od: Lucie

Prosím vás o radu. Mám trochu menší problém včera jsem šla klasicky spát kolem půl noci z rázu sem pocitovala divné pocity jakoby svírající, něco podobného jako úzkost z ničeho...

Vzhledem k tomu, že Vás nedokáži vyšetřit a odebrat labolatoř ap., tak Vás odkážu na Vašeho lékaře. Na druhou stranu mi to přijde jako záchvat paniky a to jde elegantně vyřešit...

Vyšší puls, slabost

| Dotaz od: Petra

Mám stále vyšší puls(cca 100/min) a od srdíčka cítím slabost, nic se mi nechce dělat, nejradši bych stále ležela, ale i v klidu mi srdce stále buší silně, když mluvím, je to...

Je rozdíl pokud máte pocit rychlého pulzu nebo objektivně změříte rychlý puls na zápěstí. Pokud zjistíte rychlejší puls v klidu na zápěstí, bude vhodné další došetření po...

Mám pro vás dva dotazy. Ten první je: už podruhé se mi stalo, že jsem se v noci vzbudila a měla bolest na prsou, v tu chvíli mě polil pot a horko - nevím co to je. Druhý dotaz...

Vámi popsané potíže mohou (nemusí) znamenat srdeční arytmii nebo jiný problém se srdcem - doporučil bych promluvit si o Vašich potížích s praktickým lékařem, který by měl zvážit...

Je mi 17let a chtěla bych se zeptat,co mi může být,když mám zvláštní stavy.Trvá to už asi 3 měsíce,je to od doby kdy jsme se rozešli s bývalým přítelem.Rozchod jsem snášela...

Je velmi nepravděpodobné, že by Vaše potíže souvisely s problémem se srdcem nebo cévami (a se šelestem - většina šelestů v dětství je "nevinná"), jedná se nejspíše o tzv...

Kardiostimulátor

| Dotaz od: Izabela Novotná

Chci se zeptat zdali je u mne za potřebí kardiostimulátor.Mám problémy s vysokými tepovými hodnotamií. dekuji Novotná

Kardiostimulátor je nutný v případě, že farmakologická léčba není schopná zajistit správnou srdeční funkci. Pokud trpíte tachykardií - rychlejším tempem srdeční akce - na...

Euthyrox - tsh, t4 volný

| Dotaz od: Simona

Paní doktorko, bylo mi zjištěno zvýšené TSH 10,04 (do 4,2 norma), T4 volný byl v normě 13,3 (12-22) , ale Tyreoglobulin Ab byl 387,80 (do 325) a Ab thyreoperoxidaza 406,9 (do...

Simono, určitou možností, která někdy pomůže, je zaměnit Euthyrox za Letrox..tedy stejný lék od jiné firmy s lehce odlišným složením tablety z pohledu pomocných látek...

Zrychlené bušení srdce

| Dotaz od: Lukáš

Poslední asi rok mi rychle bije srdce i když jsem v klidu. Mám z toho takový divný pocit. Byl jsem na 17tileté preventivní prohlídce, ale nic mi doktorka neřekla, tak nevím...

Pokud máte pocit, že vám rychle tluče srdce, tak si změřte tepovou frekvenci na zápěstí a spočítejte kolik máte úderů za minutu. Pokud v klidu máte více než 100 za minutu a...

Znovu panika nebo krcni pater

| Dotaz od: Michaela

I ja mam na Vas takovy maly dotazek:je mi skoro 25let,ve 13letech jsem prodelala klistovou encefalitidu,a pred tremi lety sem zniceho nic zacalo omdlivat,objevovala se...

Doporučoval bych znovu kontrolu na neurologii. Co se týče panické poruchy, doporučoval bych konzultaci u psychiatra. Léčba panické poruchy je však dlouhodobá, proto je třeba s...

Mám 16 rokov, a už takmer týždeň mám problémy s dýchaním. V utorok ráno som sa zobudil, a veľmi zle sa mi dýchalo. Išiel som k doktorke, a tá mi predpísala Ventolin a nieaké...

Pravděpodobně máš zánět průdušek a Ventolin jako lék na rozšíření průdušek a usnadnění dýchání má bohužel i vliv na srdeční akci, kterou zrychluje. Bylo by dobré to sdělit...

Vysoký tep v klidu

| Dotaz od: Aneta

Je mi 21 let, BMI 22, netrpím žádnými problémy, jen mám diagnostikované astma, ale nemám žádné problémy. Všimla jsem si, ale u sebe vysokého tepu v klidu je to okolo 80-120, ale...

Bohužel jste nenapsala, jaké léky na astma užíváte, protože tzv. beta agonisti, což jsou velmi používané léky na astma, právě zvyšují tepovou frekvenci. Každopádně by se třeba...

Měla bych dozat. Jsem objednana na kardiologii ale az za tyden. Moje otazka zní zda se nemam preobjednat na driv nebo jet tam hned. V noci jsem se probudila a rychle mi busilo...

Nejlepší by bylo v době obtíží zavolat RZS ,která by Vás odvezla na ekg aby se viděl typ arytmie, může být nezávažná ale může být i závažná,dále je dobré...

Problémy se srdcem

| Dotaz od: Václav

Je mi 21 let. Poslední 3 měsíce mam velké problémi ze srdcem. Samo od sebe mi začne silně bušit, bolest na hrudi a začne se mi i dělat špatně od žaludku. Velké bušení nastane...

Václave! Dost možná půjde "jen" o stres a třeba přepracování. Na dálku ale nemohu vyloučit potíže se srdečním rytmem jako takovým. Na místě je určitě vyšetření lékařem...

Vysoký výkyv tepu

| Dotaz od: Petr

Když jsem dnes dopolende sportoval, tak jsem měl na sobě takový ten měřič tepu (tep si hlídám, abych byl v aerobní činnosti a nespaloval cukry). Po dobu sportování bylo vše v...

Petře! Nejpíš nepůjde o nic závažného, ale doporučuji se s touto příhodou vypravit na kardiologii. Máte-li zkácen PQ interval a podařilo se Vám zachytit svépomocí takovýto...

Tepová frekvence

| Dotaz od: honza

Prosím o další názor. V posledním roce se mi zvýšil tep,v klidu u televize naměřím 90 a když mi bylo nevolno od žaludku,naměřil jsem si 120. Absolvoval jsem vyšetření na...

Honzo ! Považoval bych to za známku dekondice, ztráty fyzičky, zlenivění organismu. Vysoký klidový tep je nepříznivá známka práchnivění těla a zvyšuje pravděpodobnost výskytu...

Byla jsem se svým přítelem a milovali jsme se a pili alkohol, ale večer ještě bylo všechno ok... ráno jsem se probudila..... je mi strasně divně... hrozně rychle mi bije srdce...

- bez přímého vyšetření budeme zbytečně teoretizovat, navíc nevyléčíme Vaši bolest - vyhledejte, prosím, pohotovostní službu. Není proč se stydět - zdravotníci nejsou soudci ani...

Střídavé různorodé potíže

| Dotaz od: Marcela

Chci se zeptat, jelikož si už nevím rady. Před 6 měsíci jsem byla na radiofrekvěnční ablaci kvůli zhoršujícím se tachykardiím, které se jen těžko zvládaly léky či vagovými...

Marcelo. Závratě, bolesti hlavy a únavu může spůsobovat hypotenze. Aby se Vám krevní tlak normalizoval, je nutné, aby jste dodržovala pitný režim ( aspoň 2litry tekutin/den...

Tep při aerobní aktivitě

| Dotaz od: Kamila

Ráda bych trochu zhubla a z důvodu efektivního cvičení jsem si pořídila tepoměr. Po zadání mého věku a váhy mi to vypočítalo aerobní rozmezí tepové frekvence 104 - 135. Zaráží...

Vaše vysoká tepová frekvence v klidu nebo při minimální námaze může souviset s tím, že jste málo trénovaná. Pomůže zátěž postupně zvyšovat. V případě jakýchkoli neobvyklých...

Rychlý tep

| Dotaz od: Petra

Chci se zeptat, jestli je normální, ze mám tep kolem 100 za minutu. I kdyz si ho merim v klidu pred spanim, tak namerim kolem 96. Mám to už léta. Jiné potíže nemám. Žádné pocení...

Petro! Přímo nebezpečný vyšší tep není, ale určitě hovoří něco o Vás, něco, co by bylo vhodné změnit. Jste-li obézní a bez kondice, pak máte nejvyšší čas zhubnout a začít se...

Nadměrné pocení hlavy

| Dotaz od: Jana

Již od 13 let trpím na nadměrné pocení hlavy. Nevybavuji si z této doby žádnou zásadní událost, která by mohla pocení způsobovat.. Jako dítě jsem byla velmi aktivní co se sportů...

Doporučoval bych endokrinologické vyšetření. Po vyloučení nejčastějších endokrinologických onemocnění, bude vhodná vyšetření na dermatologii. Pocení se týká kůže, proto na...

Vysoký puls

| Dotaz od: Zuzana



Zdvojené vidění

| Dotaz od: Gábina

Vážený pane doktore, již podruhé se mi stala nepříjemná příhoda a to zdvojeného vidění (interval 2 měsíce mezi jednotlivými příhodami), kdy jsem měla pocit, že šilhám a vše...

Gábino! Neznám okolnosti těchto příhod, které jsou pro pousouzení jejich důležitosti stěejní. Může a nemusí se jednat o podstatnou věc... Na dálku bohužel nedokážu odpovědět...

Knedlík v krku

| Dotaz od: Blanka

Už asi 7 let mám pocit že se me v krku obraci knedlík ale nemůžu to nějak definovat.Byla jsem s tím v nemocnici protože jak jsem začala mit tento pocit vynechalo me jeden srdce...

Na dálku neumím rozpoznat co od čeho je, prosím, navštite svého obvodního lékaře a řekněte mu, co vás trápí. Hezký den.

Potřebovala bych poradit. Mám extrémě nízký tlak, kolem 90/60, tepovou frekvenci kolem 80-90 v klidu a jsem stále unavená, občas přichází rozmazané vidění a bolest u srdce...

Pavlo. Fyzicky aktivní jedinci mívají normální až nižší tlak a taky pomalejší srdeční akci než nesportovci. Proto mi u vás spíše vadí tachykardie než nižší tlak. Sama si ale...

Arytmie

| Dotaz od: ALENA

DOBRÝ DEN,BYLO MI ŘEČENO,ŽE MÁM SINUSOVOU ARYTMII.RÁDA BYCH VĚDĚLA,O CO PŘESNĚ SE JEDNÁ A ZDA SE TO MÁ LÉČIT.BERU NA TLAK VASOCARDIN,ALE VÝSLEDEK ŽÁDNÝ.BERU 2X DENNĚ VAS.50...

Sinusová arytmie je běžně se vyskytující dysrytmií, nevyvolává symptomy a je běžná u mladých lidí. V praxi to znamená, že srdce tluče v jiném než obvyklém rytmu. Léčba závisí na...

Je mi 26. V klidu je můj tep 130-145, dusim se a velice se potim. To vždycky trvá asi 5minut. Pote se můj tep pohybuje okolo 160 a cela se klepu, to tvrdá vzdychy asi 20 minut...

Nezdá se mi pravděpodobné, že by klidový tep byl takto vysoký. Ale to je nakonec jedno. Zřejmě máte skutečně epizody rychlé tepové frekvence, které nejsou normální...

120 - 145 tepu za min v klidu, velmi špatně se mi dýchá, potín se, mdloby. Trvá to asi tři a půl hodiny. Poté asi za dvě hodiny mi srdce bije tak strašně silně až to velmi silně...

Matěji, Vámi uvedená tepová frekvence je skutečně zrychlená. Dle dotazu usuzuji, že se jednalo o paroxysmus (záchvat) tachykardie trvající cca 3,5 hodiny.Důvodů může být několik...

Extrasystoly

| Dotaz od: Naďa

Měla jsem holtra na 24 hodin a dle výsedku tam bylo 520 VSES,40 KES, 8 krát duplet,6 krát triplet, 2 krát salva SVES o 6 komplexech a 1 setrvalý běh nepravidelné SV tachykardie...

Váš EKG Holter není zcela v pořádku. Nasazení Concoru je v pořádku. Důležitá je nepravidelná SV tachykardie 4 minuty, může se jednat o arytmii, kterou je třeba dále léčit. Pokud...

Bušení srdce

| Dotaz od: Zdenka

Včera asi ve 13h.se mi strašně rozbušilo srdce,cítila jsem ho doslova až v krku,tlak na hrudní kosti velice těžko se mi dýchalo,potila jsem se,bolela mi celá polovina hrudníku...

Skutečně vám neřeknu, co to mohlo být, pokud jsem neviděl vaše EKG a výsledky dalších vyšetření, na to, co Vám bylo, se musíte zeptat lékaře, který vás vyšetřil a ošetřil. Z...

Arytmie

| Dotaz od: Karol

Jsem studentka vyšší školy a mám 22 let. Před třemi měsíci jsem byla na vyšetření - echo, ekg v kardiologické ambulanci. Byla jsem vyšetřována pro palpitace a prekolapsovy stav...

Karol, arytmie trvající krátce, bohužel není velká šance zachytit. Jediná možnost je opakování Holtera. Tak jak to líčíte, bych usuzovala na extrasystoly (stahy navíc) nebo...

Vysvětlení holtra

| Dotaz od: Dana

Mám potíže ne úplně každý den,takže jednodenní holtr u mně nic neřeší.Dozvěděla jsem se o firmě-medical data transfer a objednala na vlastní náklady holtra na týden. Přišel mi...

Dano, popsané extrasystoly patří k tzv. benigním, tedy nejsou nebezpečné, pouze mohou být nepříjemně vnímány. U úseku bradykardie záleží také na tom, kdy byl - přes den, v noci...

Je mi 17 let a poměrně často se mi stává, že když jsem v klidu, tak mi začne hrozně bušit srdce a špatně se mi dýchá. Někdy mě tam pak i bolí. Při jednom zápase (floorball) jsem...

Vzhledem k Vašemu věku a také jak obtíže popisujete bych zvažoval dvě hlavní možnosti. Za prvé panickou poruchu. Ta patří do sféry psychiatrie (tomu se případně nevzpírejte...

Necetne arytmie

| Dotaz od: Jaroslav

Obracim se na vas s dotazem tykajici se srdecni arytmie, trapi me 4 typy: predcasne stahy kdy 1 az 2 krat srdce bouchne a pak.opet pokracuje normalne, nekdy je to vyvolano...

Extrasystoly jsou u zdravých lidí běžné a nic špatného neznamenají. To ale jak je vnímáte a též záchvaty s rychlou frekvencí (a to jak vypadají) ukazuje na tzv. psychosomatické...

Vysoký tep

| Dotaz od: Kristinka | z mobilní aplikace

Už dlho si meriavam tlak a vždy mám pulz okolo 85-95, niekedy cez 100 (napriklad dnes 114). Tlak mám v norme, skor k vyšším hodnotám. Meriam si ho v uplnom kľude. Mám to nejako...

Klidová tepová frekvence je dosti individuální a může jí ovlivňovat řada faktorů - kromě některých vnitřních onemocnění také psychický stav, užívané léky aj. Takže až budete mít...

Jedná se o aritmii?

| Dotaz od: Jan

Mám dotaz při měření krvního tlaku tlakoměrem, jak pažním tak hlavně zápěstním mívám chaotický, nepravidelný a vysoký tep třeba i 120-150 jinak při pohmatu je pravidelný a nižší...

Jane! Přiznám se, že z dotazu nejsem příliš moudrý... Ohledně nepravidelností akce srdeční je vhodné vyšetření "EKG Holter", jde o 24hodinovou monitoraci srdeční aktivity...

Bušení srdce, latentní tetanie

| Dotaz od: Veronika

Potřebovala bych poradit, před nějakými 3 lety mě trápilo neustále bušení srdce, byla jsem na krvi, na ekg, několikrát na holteru, na tlakovém holteru, na echu a nikdo na nic...

Pravděpodobně se jedná o tzv. psychosomatické onemocnění. Doporučoval bych proto absolvovat neurologická vyšetření, která mohou leccos objasnit. Hezký den.

Tlukot srdce,vyšetření

| Dotaz od: kamil

Paní doktorko nedávno 2x jendou po red-bulu a po druhé když bylo střašené dusno se mí rozbuselo srdce na 116 pulsu po EKG a konzulataci jsem dostal holtra na jeden den ktery ale...

Kamile, podle přiložené zprávy nebyly při Vašem monitorování zaznamenány žádné závažné arytmie, pouze určitý sklon k tachykardii, tedy rychlejší srdeční akci - někteří jedinci...

Bušení srdce v těhotenství

| Dotaz od: Soňa

Jsem těhotná ve 37.tt. Starosti mi dělá bušení srdce, několikrát týdně jsem si naměřila tep 96 za minutu, je to normální, nebo se mám znepokojovat? Všechna ostatní vyšetření...

Může jít o tzv. paroxysmální - záchvatovitou - tachykardii, která může mít více příčin a může být i psychogenního původu. Navštivte lékaře.

Zrychlený tep

| Dotaz od: František

Chci se zeptet,zda je normální,že hlavně po ránu,ale často i přes den mám tlak okolo 110 někdy méně /75 ale tep od 100do 120 tepů za minutu.EKG prý je v pořádku.Pokud ne,co mi...

Vážený pane Františku, normální to není. Doporučení je jediné - proberte problém s Vaším praktickým lékařem, k jeho zhodnocení je třeba znát celkově Váš zdravotní stav a...

Vyšetření ekg

| Dotaz od: Jana

Pane doktore. Měla jsem doporučení od obvodního lékaře k vyšetření na ekg. Toto mi napsala paní v ambulanci EKG - sr, 68,pq 0,10, qrs 0,04, osa intermed., pz v3-v4, bez...

Interval PQ odráží rychlost, jak se šíří na srdci vzruch ze síní na komory. Častější problém je, když je prodloužený. To může skončit až implantací kardiostimulátoru. Několik...

Vysoký tep

| Dotaz od: Eva

Byla jsem na preventivní prohlídce u lékaře, kde mi naměřil tep 100 za minutu. Preventivně mi dal (bez předpisu a nějakého vyšetření) Rivocor 5, 1/2 tablety ráno. Je normální...

Vybaven informacemi, které jste mi poskytla, musím souhlasit, že to je zvláštní. Je pravda, že tep 100/min je v klidu nápadně vysoký a že Rivocor, což je betablokátor, neboli...

Zvýšení dávkování letroxem

| Dotaz od: Miroslav

Mám dotaz zda není nebezpečné náhlé zvýšení denní dávky Letroxu z 5Oti mg na 100.Léčím se již cca 15 let a trpím i tachykardií,po celou dosavadní léčbu byla dávka Letroxu 50mg...

Ve vyšším věku a při tachykardii bych asi postupovala s navýšením dávky Letroxu opatrněji, nepochybně je ale navýšení potřebné. Funkci štítnice ovlivňuje spousta faktorů, i po...

Tiky v očích, nespavost

| Dotaz od: Martin

Je mi 21 let a trpím schizofrenií a mám ještě k tomu epilepsii a dřív jsem byl závislí na alkoholu diagnoza sekundární závislost na alkoholu nyní nepiji 2 roky.Léky beru...

Martine, k Vašim potížím. V prvním kroku bych zkontrolovala hladiny valproátu v krvi, zda máte hladinu léku v terapeutickém rozmezí. Pokud je to v pořádku, doporučovala bych lék...

Bušení srdce

| Dotaz od: Kristýna

Už třetím rokem mám problé s ýykostí a bušením srdce.Začalo to asi takhle ještě když sem nic nevěděla bušilo mě srdce a přeskakovalo a ja sem dostala strach a dostala jsem...

U vás se pravděpodobně jedná o extrasystoly, což jsou předčasné stahy srdce. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují. Nejsou nebezpečné pouze nepříjemné. Dále jsou zde...

Zrychlený tep

| Dotaz od: Lucie

Vážený pane doktore, doktorko. Chci se zeptat, zda-li je normální mít klidový tep okolo 100 tepů za minutu. Troufám si tvrdit, že jsem zdravý člověk, žádné jiné zdravotní...

Zvýšení tepu po námaze je zcela fyziologické. Přesto bych k vyloučení patologie doporučoval vyšetření u praktického lékaře. Hezký den.

Náhlé nevolnosti

| Dotaz od: alic1

Již asi měsíc pociťují náhle nevolnosti kdykoliv během dne opakovaně při kterých cítím pocit pálení mezi prsy,zvýší se mi tep a zacnu se jemné třást.Poprvé se mi takto udělalo...

Vaše potíže mohou být psychického rázu. Nevím jestli nyní nemáte více stresu, zátěže, konflikty atd. U někoho se starosti takto projevují. Ve vašem věku bych neměl strach, že...

Vysoký tep

| Dotaz od: Míša

Moje obtíže trvají asi rok. Nejdřív jsem v noci cítila prasknutí na levé straně krku, to vedlo k náhlé bezmoci, jakoby brnění do rukou a hlavy. Později se začaly objevovat silné...

Bez vyšetření je opravdu velmi těžké stanovit, co by mohlo vaše obtíže způsobovat. Doporučoval bych proto znovu komplexní vyšetření u praktického lékaře. Hezký den.

Bolesti srdca

| Dotaz od: Sandra

Už vyše roka a pol mám veľmi nízky tlak, okolo 90/70, a pri tom vysoký tep okolo 120 v pokoji. Každý druhý-tretí deň, sa budím v noci na pichavú bolesť v srdci, a následne pár...

Začnu od konce Vašeho dotazu, konkrétně u světloplachosti. Ta může souviset s migrénou a doprovázet migrénu, pokud se vyskytuje právě při záchvatu migrény či v čase...

Vysoký tep a bolesti na hrudi

| Dotaz od: Janča



Tep po probuzení mám kolem 40t/m. Během dne v klidu 65-70. Při náročném fyzickém výkonu (fotbal) mívám po 45 minutách pocit motání hlavy a arytmie srdce, při rozběhu se pak...

Myslím, že přinejmenším základní vyšetření srdce (tělesné vyšetření, EKG...) je na místě, popsané symptomy mohou být dány netrénovaností (omlouvám se - z dotazu nelze Vaší...

Bušení srdce

| Dotaz od: Kateřina

Na úvod bych ráda uvedla, že jsem v dětství sledovaný kardiak s dvoucípou chlopní. V 18 letech jsem byla věkem vyřazena od dětského kardiologa s tím, že jsem v pořádku a kdyby...

Popsaný problém si jistě žádá podrobnější vyšetření kardiologem (i pro přítomnou anatomickou variantu chlopně - neudáváte, jaké jste měla do 18 let potíže a co Vás dovedlo ke...

Dlouhodobě zrychlený tep

| Dotaz od: Olga

Už cca tři roky mne trápí velmi rychlý tep, v naprostém klidu 100-105 tepů za vteřinu v kteroukoli denní či noční dobu. Jakmile sednu na rotoped, po pár šlápnutích mám 150...

Pulz je rychlejší, když ho organizmus pohání adrenalinem. To je samozřejmě typicky při fyzické námaze. A dále v situacích, kdy se tělu nějak nedaří a snaží se mobilizovat...

Krevní tlak, puls

| Dotaz od: JAN

Obracím se na Vás s dotazem. Už tomu bude měsíc co jsme šel ráno na záchod a z ničeho nic jsem omdlel. Při omdlení jsem narazil pravděpodobně hlavou na botník. Hlava mě ale...

Jane! Obávám se, že Vás nepotěším. Tento dotaz nejsem schopen na dálku zodpovědět. Existuje tisíc a jeden důvod, proč se Váš stav mohl zhoršit. Nejpravděpodobnější je třeba...

Vysoký tep

| Dotaz od: Adéla

Prosím Vás o radu. Je mi 22 let a léčím se cca půl roku na vysoký tlak a tep, beru Vasocardin 200mg 1/2-0-0 někdy mi říkal doktor ať si jej beru i večer. Tlak myslím mi to...

Adélo! Neviděl jsem Vás, nevyšetřil a nečetl zprávy z Vašich vyšetření, nemohu proto znát důvod poruchy Vašeho krevního oběhu. Považuji však za nejvýš pravděpodobné, že...

Náhlé rozbušení srdce

| Dotaz od: petr

Zdravím Vás. nyní po roce se mě z ničeho nic opět srdce rozbušilo snad na 200 tepů za min před tím se mě to stávalo tak 4-6 za rok byl jsem u lékaře , vyšetření štítné žl je...

Jde o záchvatovitou tachykardii, která může vznikat zcela bez příčiny, ale často u těchto poruch kardiovaskulárního systému bývá spoluúčast psychiky (panické ataky atd...

Bušení srdce

| Dotaz od: monika

Mam takovy problem v těhotenstvi jsem mela gestozu atd,porod cs 2005 a doma injekce na redeni krve,od te doby mi z ničeho nic začne šilene busit srdce je mi na omdleni a boli to...

Moniko! Je mi potěšením Vám sdělit, že k lékaři chodí i jiné lidé nežli hysterky a je to dokonce mnohem častější případ. Vaše obtíže musí posoudit lékař, který má možnost...

Bolesti na hrudi,modraní kůže

| Dotaz od: Isabela

Neustále mám velké bolesti na hrudi které směřují až do levého ramene.Brnení ,modrání prstu,rtů a celého těla. Neustále mám ledové ruce. Mám vysoký krevní tlak a tachykardii...

Isabelo! Konzultujte lékaře celostní (holistické) nebo psychosomatické medicíny. Neodkládejte to. Denně choďte na ostré procházky po přírodě, zapotit, zadýchat, hodinu chodit.

Vysoký puls

| Dotaz od: Martin

Při opakovaném měření krevního tlaku v klidu jsem si na měřil puls 110 Je mi 37 let. Rychleji mi pracuje srdce a pobolívá mě. Mám kyfózu zad. Je to obvyklé. V předchozím měření...

Horní hranice normální frekvence se považuje 100 tepů za minutu. Záleží samozřejmě také na tom, jak je např. jedinec trénovaný. Pak mívá klidový tep nízký a u takového člověka...

Vysoký tep

| Dotaz od: Jiřina

Chtěla bych se zeptat, jaký je normální tep. Poslední dobou se měřím zápěstním tlakoměrem (je zkalibrovaný od lékaře), tlak mi kolísá každý den jinak, od 105/70 po 148/90 a tep...

Uvádí se, že normální tep u ženy je až do 110/min (vyšší než u muže). Z tohoto hlediska jste tedy v normě. Přiznám se ale, že při tepu 95/min bych se také ptal jestli Vám něco...

Tachyarytmie

| Dotaz od: marie

Pane doktore. Zajímalo by mě, jak moc mohou občasné tachykardie o frekvenci kolem 90 - 120 poškodit srdce (dočetla jsem se o tom na internetu) ? A ještě bych chtěla poprosit o...

Je rozdíl pokud je tachykardie 120/min je v klidu nebo při zátěži. Při zátěži frekvence 120/min je normální. V klidu by měla být frekvence do 100/min. Při tachykardii 120/min v...

Zvýšená činnost srdce

| Dotaz od: Daniel O.

Je mi 15 let a v poslední době mě velmi trápí moje zvýšená činnost srdce. Několikrát jsem si měřil tep srdce a výsledek byl přes 120 tepů za minutu! Je tohle v mém věku normální...

Rozhodně bych doporučoval kontrolu u ošetřujícího lékaře. Takto vysoká srdeční frekvence rozhodně normální není. Hezký den.

Krevní tlak

| Dotaz od: Hana

Celý život jsem měla nízký krevní tlak, někdy dokonce i 90/50. Teď ve vyšším věku (je mi 58 let)se mi tlak celkově zvýšil, ale hodnoty někdy jsou hodně blízko sebe - např. 128...

Jednou možností je, že se u Vás objevuje hypertenze. Že je vysoký jen ten spodní tlak, to je spíše neobvyklé, zvyšují se většinou oba a když jen jeden tak spíš ten horní. Je...

Tyreotoxická krize je život ohrožující situace, kdy záleží na každé minutě. Během tohoto stavu mohou srdeční frekvence, krevní tlak a tělesná teplota pacienta dosahovat...

 celý článek

Existuje mnoho různých typů srdečních onemocnění mladistvých. Patří mezi ně vrozené vady, virové infekce i srdeční choroby, které se objeví jako důsledek rozvinutí dědičné...

 celý článek

Ulcerózní kolitida patří mezi tzv. nespecifické střevní záněty. Rozsah postižení střeva a závažnost neboli tíže zánětu se u jednotlivců liší. Podle toho lékaři rozeznávají různé...

 celý článek

Ekg

| Dotaz od: Kateřina

Je mi 31 let a byla jsem u OL,kde mi bylo natočeno EKG. Jelikož se lékaři nezdála křivka (neúplná blokáda Tawar. ram.),poslal mě na ECHO (závěr: Stopová tricuspidální...

Na Vaší křivce vidím dvě abnormality: 1/ inkompletní blok pravého raménka Tawarova - s největší pravděpodobností pro Vás toto zjištění nic neznamená, jen si zapamatujte, že Vám...

Srdeční rytmus

| Dotaz od: Josef

Mám výsledky z holtera potřeboval bych vědět jestli je něco špatně. Základní rytmus je sinusový, který trvá po celou dobu vyšetření. Minimální Tf je 52/min (v noční klidové...

Váš Holter je zcela v normě, to že se vyskytují ojediněle KES (extraxystoly), je normální. Po celou dobu máte normální rytmus, žádnou setrvalou arytmii. Až dojdete k lékaři...

Bušení srdce

| Dotaz od: Deny

Chtěla jsem se zeptat.Je mi 16 let a poslední rok,dva,možná dýl,akorát jsem si toho nevšimala,říkala jsem si,že to .á každý.Prostě se mi rozbuší rychle srdce.Třeba jen když...

Myslím, že bys měla mamince říct, co tě trápí. Rychle bušící srdce může mít za příčinu srdeční arytmie (tzv. supraventrikulární tachykardie). Ostatní příznaky jako mžitky před...

Rozličné obtíže

| Dotaz od: Kristýna

Stávají si mi poslední dobou věči, které se mi dříve nestávaly. V noci ze včera na dnešek jsem se už i bála co bude. Stalo se mi to, že jsem se vzbudila a lapala jsem po dechu...

Kristýno, pro nějakou přesnější diagnozu bude potřeba daleko více informací a důkladně odebraná anamnéza o vašem zdraví, medikaci včetně třeba antikoncepce a další důležité...

Deprese

| Dotaz od: Petra

Přeji hezký den v novém roce, mám dotaz na odborníka ohledně interakce mezi antidepresivy a betablokátory. Vím, že se nemá kombinovat propranolol (INDERAL) s léky typu...

Tzv.moderní antidepresiva,mezi něž patří např.Vámi zmíněný sertralin( Asentra) vedle podstatně lepší tolerance v porovnání se staršími,např.Amitriptylinem, mají i méně lékových...

Poprvé bych poprosila o dotaz k medikaci pro mého bratra.. Je mu 66 let. Děkuji V dubnu zánět plic, prelecen antibiotiky. Zjištěna tachykardie supraventrikularni a arteriální...

Nevím, zda-li byl hospitalizovaný v nemocnici, nebo se vše řeší ambulantně. Léky odpovídají terapii srdce a srdeční arytmie. Každé léky ovlivňují funkce jater a ledvin, ale...

Zvýšené dimery

| Dotaz od: Ivana

Cca před 2měsíci mě štípla včela do nohy, po 4dnech jsem na doporučení lékařky skončila na interně s podezřením na trombózu v noze (fialovo-červená, velmi oteklá noha). Udělali...

Při hormonálních změnách dochází ke zvýšení hodnoty D-dimerů. Určitě před odběrem vajíček jste dostala hormonální léčbu. V případě bloku hrudní páteře dochází k tachykardii z...

Vysoke tepy

| Dotaz od: Zuzana | z mobilní aplikace

Chtela jsem se zeptat je sinusova tachikardie nejak vazna? Na neurologii mi rekli ze jsem v poradku ale omdlivam, mam zavrate, zatmeni pred ocima, toci se mi hlava... V...

Záleží při jaké činnosti byla srdeční frekvence 140/minut. Při námaze a zátěži se jedná o normální hodnoty, v případě klidové frekvence jsou hodnoty vysoké. Pokud se jedná o...

Extrasystoly

| Dotaz od: Oldřich

Již několik let trpím (podle mé obvodní lékařky) extrasystoly. Mívám v roce období, kdy je necítím a období v řádech měsíců, kdy je cítím třeba půl hodiny, pak tři hodiny nic...

Asi by bylo dobré doplnit nějaká další vyšetření, vzhledem k tomu že jste sportovec, myslím echo a ev. zátěžový test. Možná také nějakou laboratoř. Vše lze i u nás v...

Srdce

| Dotaz od: kamila

Dcera trpí L-G-L, syndrom krátkého PR intervalu bez záchvatů tachykardie.Chodíme pravidelně na kontroly, je bez omezení,zátěže jsou bez problémů, je bez léků.Dělá moderní...

U tohoto onemocnění by oparvdu se sportem neměl být problém. Přesto se ale srdce nedoporučuje příliš přetěžovat například dlouhým během atd. Hezký den.

Arytmie

| Dotaz od: Dana

Můžete mi prosím vysvětlit holter.nález a poradit,co mohu dál udělat? Děkuji. "Trvale sinus.rytmus,min.SF 49/min,max.SF 178/min (při SVT) Přítomny VES monotopní,velmi...

Nález při monitoraci není závažný, nejsou popisovány žádné život ohrožující typy arytmií. V dotazu neuvádíte důvod monitorace EKG, lze tedy jen usuzovat na palpitace...

Buseni a preskakovani srdce

| Dotaz od: miša

Pane doktore,tak me ty potize opet postihli,potize s dychanim pote nasledovalo preskoceni srdce a nasledne asi 1,5 min.hodne silne buseni srdce s frekvenci min.160 za min. Po te...

Vaše potíže mohou být od srdce nebo od páteře. Přeskočení srdce je pravděpodobně způsobeno extrasystolami, mají je všichni lidé, ale někteří je pociťují. Srdeční frekvence 160...

Vysoký tlak a bolest hlavy

| Dotaz od: Inka

Chtěla bych se zeptat, zhruba před rokem mě diagnostikovala obvodní lékařka vysoký tlak a vyšší tep srdce. Předepsala mě Egilok 1/2, poslala mě na vyšetření Holtr, kde se nějak...

Neuvádíte, jaká byla hodnota krevního tlaku (TK) a srdeční frekvence v úvodu a jaká je nyní při léčbě betablokátorem Concor. Zvýšená činnost štítné žlázy může být sama o sobě...

Úzkostná porucha

| Dotaz od: alena

Před 5-ti lety jsem pro úzkostnou poruchu nasadila s konečnou denní dávkou Citalec 20mg.Brala jsem jej cca 2 roky ,asi na 6 M jsem jej vysadila a když jsem měla opět počínající...

Podle mého soudu byste měla jednak navštívit psychiatra (psychofarmaka jistě může správně indikovat kardiolog nebo praktický lékař, spousta lékařů se medikuje sama - ale ztratí...

Prosím o vysvětlení jedné věci. Navštívil jsem nedávno kardiologii a internu kvůli častým palpitacím, přeskakování srdce a občasným tachykardiím. Vyšetřili mne: ECHO naprosto...

Extrasystoly mohou být vyvolány stresem, přetížením. Při podráždění jícnu a žaludku, dojde k dráždění n. vagus, který způsobí potíže, které popisujete. Tyto případy jsou popsány...

Holtr na tk a srdce

| Dotaz od: Mirka

Chtěla bych vysvětlit: při domácím měření jsem měla zvýšený TK, čím více jsem ho měřila, tím horší.První třeba 160/100 a během minuty 135/84, je možzné se hned dostat do normálu...

Co se týká měření TK. Měl by se měřit 3x za sebou a brát se průměrná hodnota, posledních dvou měření. Tlak se může měnit rychle dle potřeby organismus. Přístroje mají také...

Rizikové faktory

| Dotaz od: Karolina

Pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mám riziko onemocnět nějakým kardiovaskulárním onem. (IM, ICHS, CMP atd) ať už teď nebo ve stáří. Byla jsem vyšetřena pro...

Vaše výsledky jsou v pořádku, až na BMI, máte nadváhu. Stran rodinné anamnézy píšete, že rodice neměli infarkt myokardu ani CMP, důležití jsou také prarodiče. Rodiče mohou být...

Bušení srdíčka

| Dotaz od: LENKA

Asi tak 4krát za rok se mi stávalo, že mi bez zjevné příčiny začlo hodně rychle bušit srdce.Když jsem si lehla, za 3minuty to přešlo.Obvoďák mi tenktát řekl, že to nic není...

Pravděpodobně jde o záchvaty nepravidelnosti srdečního tepu (arytmie), např. supraventrikulární tachykardie nebo fibrilace síní. Doporučuji minimálně klidové EKG (zajistí...

První antibiotika na asi angínu jsem dostal 7.3.2013. Jednalo se o Penbene 1 500 000 21 tb. Užívání bylo 1 po 8 hodinách po dobu 7 dní. Začlo to tím, že mně bylo špatně a bolelo...

Dle uvedených podrobných informací se u Vás jednalo o chronický zánět mandlí, které byly odstraněny jako možný zdroj dalších angín, z obavy před komplikacemi, ke kterým při...

Arytmie a solárium

| Dotaz od: Dáša

Chtěla jsem se zeptat, zda mohu navštěvovat solárium, když mám srdeční arytmii. Užívám lék Isoptin 240, půl tablety při obtížích, jinak jej neužívám, takže si vezmu lék cca...

Nepíšete o jaký druh tachykardie se jedná, pravděpodobně nejde o závažnější formu, navíc se vyskytuje jen sporadicky. Návštěva solária pravděpodobně arytmii nevyvolá, rovněž...

Cholesterol

| Dotaz od: Petr

Mám 55 roků. Během opakovaného vyšetření krve mně byly nyní zjištěny tyto hodnoty: (hodnoty v závorce jsou uvedeny i hodnoty 4 měsíce staré): cholesterol 5,73 (6,19), HDL...

Léky na snížení tuků snížují pravděpodobnost riziko infarktu myokardu. Vždy je důležité individuální posouzení, zda-li je indikace k nasazení léku. Máte pozitivní rodinnou...

Nebenzodiazepinový lék zopiclon a další hypnotika třetí generace, často indikovaná na nespavost, obvykle britští psychiatři předepisují, aniž si uvědomují rizika vzniku závislosti.

 celý článek

Tacjy

| Dotaz od: Simona | z mobilní aplikace

Před rokem jsem měla srdeční kolaps. Byla mi zjištěna tachykardie. Užívám 2x denně Rytmonorm. Bohužel stavy přetrvávají dále. Motání hlavy, bušení srdce, rozmazané vidění,pocit...

Nevím, zda-li mi vyšetření cév přineslo nějaký další výstup. Bylo by vhodné další řešení arytmie, nevím o jakou arytmii přesně jde. Potíže mohou být od arytmie, proto bych ji...

Bolest na pravé straně hrudníku

| Dotaz od: Kolemjdouci

Před 14 dny jsem sem vložil dotaz a doteď mi nedošla žádná odpověď, jedná se o dlouhotrvající bolest na pravé straně hrudníku, nedá se s tím spat, marodil jsem s tím leden-únor...

Kolemjdoucí, jde o to, kde přesně se bolest vyskytuje - na pravé straně hrudníku je uloženo více míst, která mohou být zasažena. Jednou z nich je hrot plic, může jít i o...

Prosím o vysvětlení eeg

| Dotaz od: p. Fanta

Prosím o vysvětlení EEG: Graf dobré technické a metodologické úrovně, hemisférální organizace, areální diferenciace zachovány. Základní rytmus alfa 10-11Hz, AAR i RF...

Franto! Ve Vašem EEG záznamu dominují theta vlny, což není úplně normální nález. U dětí se tyto vlny objevují cela běžně, v dospělém věku především ve stavech tvůrčího vytržení...

Mám supraventrikulární tachykardie ( nejspíše atrioventrikulární / nodální / reentry ) a nyní beru léky Sotahexal 80 ( 1x ráno a 1x večer) a chci se zeptat,zda mohu kouřit...

Vážený pane Davide, nikotin patří ke standardním látkám obsaženým v roztocích k inhalaci pomocí e-cigaret. Zatím neexistují žádné potvrzené studie o neškodnosti jejich používání...

Vstupní prohlídka

| Dotaz od: Martin

Chci se zeptat jestli projdu vstupní lékařskou prohlídkou kterou potřebuji k zaměstnání Mám strach že mě lékař nepustí Moje diagnoza je Paroxysmální supraventrikulární...

Vstupní prohlídky se neobávejte.S Vaší diagnozou,která je evidentně léčbou dobře korigována-Sectral snižuje krevní tlak a snižuje tepovou frekvenci,můžete uvedené zaměstnání...

Palpitace

| Dotaz od: Veronika

Dobry co znamena toto? a ako je mozne ze doma mam tep aj nad 100 minule 147 a to som sedela a pridem na kontrolu na interne a hop tep v poriadku?a som tehotna.vdaka

Tep je ukazatel, který je velice variabilní v průběhu dne, ovlivňuje ho fyzická aktivita, psychická tenze, atd. V osobní anamnéze máte, že trpíte paroxyzmální sinusovou...

Antidepresiva

| Dotaz od: Michaela | z mobilní aplikace

Prajem. Chcela by som sa opytat na vas nazor. Brala som dva roky escitil 10mg jednu tabletku rano a tritico 150 jednu tretinu tabletky pred spanim. Vzdy som mala vysoky tep a...

Ve Vašem případě může být tachykardie vyvolána psychickým stavem, kdy pociťujete nepříjemné bušení srdce a to je velmi nepříjemné. Je dobře, že kardiologické vyšetření dopadlo...

Vyhoreni nebo hypochondrie

| Dotaz od: emil

Pani doktorko, byl jsem u endokrinolozky a zduveril jsem se ji, ze po skonceni vysoke skoly, pred 6 leti jsem nastoupil do zamestnani plny nadseni ve vysnivanem oboru, podnik...

Rozhodně bych si netroufla vést polemiku s Vaší ošetřující lékařkou, která zná Váš stav mnohem lépe než já. Skutečností ale jistě je, že psychika.- zvláště dlouhodobý stres- má...

Bolest prstu nohy od páteře?

| Dotaz od: Ivana

Na základě náhlých a velkých potíží (omezený nádech, bolest a tlak na hrudi, tachykardie, zatuhlý krk a špatné prokrvení končetin a hlavy), mi před měsícem byla rehabilitační...

Nejčastěji v tomto místě bolí přetížení hlavičky záprstních kostí při poklesu tzv příčné klenby nožní . Zde by mohla pomoci rehabilitace, vodoléčba a magnet s cvičením, rovněž...

Rychlý srdčení puls

| Dotaz od: Tereza

Nedávno jsem byla u lékaře kvůli vyštření plic a shodou okolností si všiml, že mám zrychlený srdeční puls a to až 101 a podruhé 109 tepů za minutu. Byla jsem ale v té době (ač v...

Puls je zřejmě opravdu ovlivněn vaší neurovegetativní labilitou. Tyto obtíže můžete sdělit svému praktickému lékaři v rámci prevence.

Zvýšený tep

| Dotaz od: petra

Chci se zeptat na mé potíže ohledně srdíčka.Skrze věčnou,únavu a závratě jsem byla odeslána na kardiologii,zde jsem absoluvovala rtg srdce,echo,ekg,měla jsem oba holtry a byla...

Milá Petro, jste kompletně kardiologicky vyšetřena bez patologického nálezu. Posturální tachykardie není nemoc, je to zvýšení tepu při změně polohy těla, náznak prolapsu...

Echo srdce

| Dotaz od: Šárka

Chtěla bych se zeptat, jak závažný je nález mého manžela (51let). Je po operaci plic (5/2014), měl karcinom plic, byla mu odstraněna celá levá plíce včetně uzlin, podsoupil...

Nález na UZ srdci Vašeho manžela není zcela v pořádku. Má omezenou funkci levé komory, nevím, jaké má přesně potíže. Onemocnění srdce může být v souvislosti z podáním...

Prolaps mitrální chlopně

| Dotaz od: Juraj

Prosím Vás, mohli by ste sa pozrieť na túto správu od kardiológa? Ide o to, že od začiatku februára ma trápia bolesti na hrudi, hlavne na ľavej strane, občas ma pichne na ľavej...

Vaše bolesti na hrudi nejsou způsobeny potížemi se srdcem. Půjde o problémy s páteří nebo problémy s mezižeberními svaly. Prolaps mitrální chlopně není nebezpečný, je...

Výsledky vyšetření

| Dotaz od: Karolina

Absolvovala sem vyšetření EKG Holter a ergometrie z důvodu tachykardíí a bušení srdce, byla jsem jednou hospitalizována na interní JIP a několikrát mi bylo natočeno EKG...

Vaše výsledky jsou v normě. FVC 85%- jde o vitální kapacitu plic, norma je 80-100%, TK max při zátěži 135/70 (norma je 140/80), pulz max 187/min, norma je 180-věk, u váš trochu...

Vyšetření ekg

| Dotaz od: Jen

Nedávno jsem byl na vyšetření EKG a napsali mi tyto nálezy: 821: SInusová arytmie 501: Částečná blokáda pravého Tawarova raménka (I,V1,V5,V6) 316: Nadměrné zatížení levé síně...

Vaše EKG je v rámci normy. Jste mladý muž, hubený. Pokud nemáte žádné jiné problémy, tak bych popis EKG vůbec neřešil. Některé svody v EKG chybí, proto se nemohu vyjádřit více...

Chtěl bych se vás zeptat: Trpím srdeční arytmií > tachykardie a ktomu izolované SVES a KES. Značně se mi to s horšilo a začíná to být častejší, denně xkrát...Moc vás prosím...

Ano, katetrizační ablace by mohla mít efekt. Rozhodně se na podrobnosti (a vhodnost tohoto zákroku přesně pro vás) zeptejte svého ošetřujícího lékaře.

Rychle buseni srdce a pichani

| Dotaz od: Kristyna

Mám 5 mesicu po porodu a už po dvou měsících sem si byla zacvicit do fitnnes centra. Ten den večer me odvezla zachranka hrozne se mi rozbusilo srdce. Delallli mi rentgen a...

Myslím si, že vzhledem k Vašemu věku a normálním nálezům provedených vyšetření nepůjde o patologický stav. Zřejmě půjde o tzv. vegetativní dystonii - kdy sklon k vyšší tepové...

Extrasystoly

| Dotaz od: Barbara

Mam problem s vnimanim extrasystol, ci spise zda se vubec jedna o extrasystoly... Zniceho nic se mi obcas jakoby "zastavi" srdce a prudce naskoci, je to velice neprijemne a...

Domnívám se, že v případě obtíží, které popisujete, se skutečně jedná o extrasystoly. Při EKG monitoraci (Holter) jsou velmi často zachyceny i u jinak zdravých lidí, kteří je...

Ráda bych se Vas prosim zeptala na problem který mě trápí již řadu měsíců. Od května tohoto roku mě trápí neustálý pocit škrcení a tlaku na pravé části krku, již jsem byla u...

Užívnání těchto přípravků je poměrně rozporuplné a mělo by být konzultováno přímo s ošetřujícím lékařem, který zná váš přesná zdravotní stav. Hezký den.

Polymorfní stesky

| Dotaz od: petra

Chci se tedy zeptat již 3,5 roku válčím se závratěmi,únavou,přidalo se i bušení srdce,vysoký tep,slabost,a někdy taková únava,třes,slabost od kolen,že máte pocit,že odpadnete a...

Nasaďte antidepresíva co nejdříve, do 2-3 týdnů od nasazení be se měl dostavit jejích efekt, pokud i potom budou Vaše potíže přetrvávat, lze uvažovat o možném organickém...

Arytmie

| Dotaz od: Veronika

Mám takový problém zpozorovala jsem ho zhruba v 7 letech(nyní 17), byly to překlepy srdce trvají mi do teď chodím pravidelně k srdcaři, ale nikdy mi neřekl co se mnou vlastně je...

Máte četné extrasystoly. Jde o předčasné stahy srdce, mimo pravidelný rytmus. V určité míře je mají všichni lidé, ale pouze někteří je pociťují. Nejsou nebezpečné, pouze někdy...

Před měsícem jsem začala pociťovat tlak v okolí prsou a ramene, poté bodání u srdce a následně bušení srdce. Zjištěny tachykardie na EKG na pohotovosti, druhý den již EKG v...

Samy o sobě hodnoty nic nevypovídají. Jsou důležité ostatní příznaky. V některých laboratořích je uváděna dolní hranice do 10. Někdy mohou ovlivňovat hladinu hormonů štítné...

Dušnost, pálení

| Dotaz od: Anet

Poslední dva dny mě lehce pálí na hrudi, mezi prsama nahoře. Do toho mám dušnost a špatně se mi dýchá. Mám zjištěno srdeční tachykardii, před týdnem jsem začla užívat na to...

Nepíšete, jak rychlou máte srdeční akci při podávání betablokátorů. Podobné příznaky může udělat přetrvávající tachykardie , ale existuje i možnost zhoršení dechu po podávání...

Jiz trictvrte roku mam problemy sirsiho spektra-ty,co byly prokazane,jsou teploty 37.2-37.7,malo bilych krvinek(3-3.6) a nekdy velmi nizky tlak,50/55.Tep 90 a nekdy i 160...

Já vás chápu, ale bohužel vám poradit na dálku nedovedu - jste jistě pod velmi pečlivou kontrolou a je namístě vyčkat na výsledky vyšetření a poté hlavně docházet průběžně na...

Po druhém porodu jsem onemocněla se zvýšenou fcí šž (březen 2013) - poporodní - bez uzlů apod., byl mi nasazen Thyzorol, postupně se výsledky upravily, až jsem v květnu 2014...

Je pravdou, že při recidivujících atakách zvýšené funkce štítné žlázy máme tendenci indikovat definitivní řešení, jelikož každý další ataka může být vážnější a hůře léčitelná...

Chřipka a bušení srdce

| Dotaz od: Jiri

Chci Vas zdvorile pozadat o informaci, mam dle mnou zjistenych priznaku asi chripku, pred dvema dvy mi nastoupila mala zimnice, zvysena teplota ne vice jak 37,7 , unava...

Jiří, ano vše co popisujete patří do příznaků virózy či chřipky, i to bušení srdíčka, tělo tak reaguje na nemoc, omezte nyní kávu, alkohol, cigarety, pijte dostatek tekutin...

Revmat. artritida?

| Dotaz od: Aneta

Již několik let mám časté zvýšené teploty, bolesti kloubů, naposledy rameno - se kterým jsem týden nemohla téměř hýbat a poté přetrvávající lehčí bolest při pohybu v některých...

Ano, může se jednat o revmatoidní artritidu, stejně tak však může být příčina i infekční zánět, konkrétní autoimunitní onemocnění i nerevmatické. Určitě je třeba důsledně stav...

Bolest břicha u dítěte

| Dotaz od: ina

Podáním Subcuvia /dle lékaře- zkusmo/ dítěti do břicha na imunologii ,se při 3 a 4 dávce projevila reakce( níz.tlak, otok, nevolnost).Od této doby bolí a jakoby otéká dítěti...

Preparát Subcuvie obsahuje lidské imunoglobuliny, po její aplikaci může vzácně dojít k poklesu krevního tlaku, ojediněle anafylaktický šok, z dalších vedlejších účinků se...

Zrychlený pulz

| Dotaz od: Marek

Z prvu bych chtěl zmínit, že jsem před lety trpěl panickými záchvaty a tudíž si nyní nejsem jistý, jestli se opět jedná jen o psychiku nebo nějaký problém se srdcem. Odjakživa...

Tachykardie je zvýšená tepová frekvence. Jedná se o kompenzační reakci srdce na různé podněty. Jako patologický jev ji hodnotíme, pokud je neúměrná situaci (většinou v klidu...

Rtg páteře

| Dotaz od: Kristyna

Chtěla jsem se zeptat: bývá mi často špatně tak, že se mi špatně dýchá a buší mi srdce. Poslali mě na vyšetření na internu, a tam mi paní doktorka dělala ekg holter, výsledek je...

Vaše obtíže jsou spíše nepříjemné než nebezpečné. Srdeční arytmie, kterou máte, je vyloženě benigní, nic závažného se na EKG Holteru nezjistilo. Egilok SUCC je v malé dávce...

Před několika měsíci jsem zaregistroval zrychlené bušení srdce na cca 1-2 sec. Mám pocit jako by se prudce zrychlilo srdce a po těch 1-2 sec je to zas v pořádku. Toto se...

Váš EKG Holter je v normě. Je tam popsána tepová frekvence maximální a minimální, poté že po celou dobu je sinusový rytmus (pravidelný, správný). Zachyceny SVES...

Odjakziva jsem mela nizsi tlak. Nyni posledni 3 mesice mi zacal vylitavat pri mensi fyzicke namaze, navaly horka, bylo mi slabo tlak cca 140,150/90,100. Ale kdyz jsem si lehla...

Tak na úvod, ano, stres a strach obecně jsou základné faktory, které přispívají k rozvoji vysokého tlaku krve či tachykardie. Ale konkrétně u Vás by bylo potřeba říct, že...

Mírná anémie, leukopenie

| Dotaz od: Jaroslav

Co znamená nález mírné anémie a leukopenie,troponin opakovaně negativní.EKG křivka s nálezem sinusové tachykardie.Díky.

Vážený pane Jaroslave, jedná se jednak o mírnou chudokrevnost a snížený počet bílých krvinek, jednak o zrychlenou srdeční činnost bez známek čerstvé ischémie srdečního svalu. S...

Popis ekg

| Dotaz od: Lucie

Poprosím o interpretaci zprávy z ekg, zda je v pořádku, velice děkuji. Ještě pro info - v době vyšetření jsem byla velmi nervózní, veškeré lékařské prohlídky mi zvýší tep tak o...

Ráda vám zodpovím, Ekg: s.r. znamená sinusový rytmus - to je správný rytmus srdce, pak existují ještě jiné rytmy, tzv. arytmie, některé jsou slučitelné se životem, některé ne...

Viditelný tep na břiše

| Dotaz od: Jan

Chtěl jsem se zeptat, už třetí den pozoruji tep/tik bricha ve středu těsně pod zebrami. Tep je velmi nepříjemný, pocitovan především v leze, nebolestivy. Je mi 21 let, sportovní...

Jane, vzhledem k Vaší hmotnosti, výšce a věku bych považovala za úplně normální, že je tep je vleže viditelný. Aneurysma břišní aorty, o kterém píšete, je častější až ve vyšším...

Záchvaty kašle

| Dotaz od: Peťa

Už niekoľko mesiacov mávam záchvaty kašľa, ktoré trvajú niekoľko minút. Vždy sa mi tažšie dýcha a až mi začnú tiecť slzy. Objaví sa to z ničoho nič. Bez hlienov, len suchý...

Mezi příznaky histamínové intolerance kromě těch trávících patří i potíže s dýcháním až dušnosti astmatického typu, suchý záchvatovitý dráždivý kašel, otoky nosní sliznice a...

Ztráta menstruace

| Dotaz od: Šárka

Již 14 dní jsem nedostala menstruaci a před 10 dni jsem dostala injekci a stále nic, (nikdy se mi to nestalo), do toho jsem pořád unavená, objevila se mi častá tachykardie...

Pokud je vyloučeno těhotenství, mohlo by jít i o projev celkového onemocnění. Takže doporučuji celkové vyšetření u praktického lékaře.

Slabost, úzkost, únava

| Dotaz od: petra

Již dlouho trpím jakousi úzkostí na srdci, slabostmi a silnou únavou, vyšším tepem okolo 100, mírným nechutenstvím a neustálou teplotou kolem 37.5-38. Zatím mi lékaři tvrdí, že...

Máte již aktuální výsledky z endokrinologie- za úzkostí by mohla být i zhoršená hypofunkce štítné žlázy, dále bych pátrala zde příčina nemůže být někde v nitrolebí-.

Bolesť hlavy

| Dotaz od: Veronika

Mam viacero problemov, na ktore sa chcem opytat a myslim, ze to vsetko suvisi spolu. Za prve davnejsie mi zistili arachnoidalnu krvavu cystu na mozgu v priemere 2,8x1,6 pre nu...

Celkově to bude souviset s tím, že máte nejen angiopatii retiny, ale celkově Vaše cévy nebudou v pořádku - no a cévy jsou všude, jak v oku, tak v hlavě, i srdce vyživují cévy, i...

Mam podezreni na hormonalni nerovnovahu,vyvolanou zatezi(pretrenovani).Jsem muz,rekreacne sportuji (kdyz zdravi dovoli)-beh,kolo,bezky,i pesi turistika/NW.Dodrzuji zivotospravu...

Milý Pavle, na Vaše otázky asi dá každý lékař trochu jinou odpověď, proto se obraťte na konkrétního endokrinologa a zeptejte se přímo jeho, jaká vyšetření doporučuje. Držím...

Mri mozku

| Dotaz od: dagmar

Jsem zena ,163/50,bezdetna.V prosinci r.2015 mi na MRI mozku bylo zjisteno cystoidni lozisko 3mm v pars intermedia hypofyzy, ktera je v T1 hyperintenzivni a v T2 hypointenzivni...

Paní Dagmar Není z popsaného zřejmé pro jaké potíže byla vyšetření včetně MR prováděná. Pokud na MR mozku nejsou možné tzv demyelinizací ložiska, je diagnosa roztroušená...

Srdce, plíce, střeva

| Dotaz od: kateřina

Nevím přesně s čím můj problém souvisí, domnívám se, že základem bude patrně můj psychický stav. Už delší dobu pociťuji palpitace, často k tachykardii, někdy i dušnost. Dále mně...

- díky za důvěru. Jste inteligentní a vzdělaná bytost, dokážete chápat propojení lidské psychiky a tělesna. Je jistě skvělé, že cítíte jistou úlevu v oblasti depresivního...

Operace štítné žlázy

| Dotaz od: Daniela

Doplňuji výsledky k předchozímu dotazu - je-li nutné odstranit štítnou žlázu při následující léčbě a výsledcích: (uvádím postup onemocnění i léčby od minulého roku podle zpráv z...

Vedení Vaší léčby je poměrně netypické i z mého pohledu. Léčba by měla sice i při normalizaci hormonálních hodnot trvat alespoň rok, aby se snížilo riziko recidivy nemoci...

Nespecifické obtíže

| Dotaz od: Ladislav

Je mi 15let a moje potíže mam už 3-4 měsíce, chtěl bych se zeptat, radši to řeknu vše. Paní doktorka my zjistila tachykardii srdce. Bylo pondělí velikonoce a přijely jsme z...

Vypadá to, že Vám Vaše obtíže velmi ztěžují život. Bohužel nevím, jak dopadl Váš "holtr", jestli na něm bylo ekg v pořádku (kromě tachykardie), jaký máte tlak krve? Proběhlo u...

Bušení srdce

| Dotaz od: Irena

Již od dubna 2009 mě trápí bušení srdce s tím spojená nevolnost, těžko se mi dýchá, točení hlavy(každodenně). Někdy i 3 týdny trvající bolest hlavy. Když na mě přijde to bušení...

Podle vašeho popisu se zcela jistě jedná o tzv. panické ataky, tzn. psychiatrické onemocnění, které má tyto tělesné příznaky. Jediná smysluplná terapie je kombinace...

Extrasystoly

| Dotaz od: Karolína

Chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly způsobit nějaké jiné závažnější arytmie i na zdravém srdci (komorovou tachykardii nebo v horším případě fibrilaci). Všude se píše...

Většina extrasystol je zcela benigních, to znamená nevýznamných. Srdce není stroj, nejsou to švýcarské hodinky, k určitým nepravidelnostem dochází u každého člověka během života...

Holter

| Dotaz od: Iva

Již jste mi odpovídala, ale ne konkrétně.Zeptám se tedy ještě jednou, protože jsem dostala protichůdné odpovědi. Na 24 hodinovém holtru- 680 ojidinělých SVES, 30 KES, 8 krát...

Ivo, na Váš dotaz se velmi těžko odpovídá konkrétněji. Pacienta a jeho obtíže je vždy třeba posuzovat komplexně a ne podle jednoho výsledku. Výsledek Holtera je právě to, co...

Angina/něco a paralen

| Dotaz od: Tomáš

Zdravím, chci se zeptat když mám angínu nebo chřipku, jestli má nebo PROČ bych měl brát vůbec paralen? Kdyz vůbec neléči příčinu ale jen příznaky, navíc když má tělo teplotu tak...

Ano, zvýšená teplota do 38 °C je obrannou reakcí těla a pomáhá organismu v boji proti infekci. Pokud přesahuje 38,5 °C začíná převažovat její negativní efekt, tělo vyčerpává a...

Jiz dlouho trpim jakousi uzkosti na srdci,slabostmi a silnou unavou,vyssim tepem okolo 100,mirnym nechutenstvim a neustalou teplotou kolem 37.5.zatim mi lekari tvrdi,ze to mam...

Při uvedených obtížích je často svízelné a zdlouhavé stanovit diagnózu, a to i s pomocí veškerých dostupných vyšetření. Na uvedených obtížích se zcela jistě zančě podepisuje...

Tlak na hrudní kosti

| Dotaz od: Radek

Již delší dobu mám pocit divného klepnutí v okolí sterna,lépe řečeno pod hrudní kostí a tlak v oblasti mečovitého výběžku.Při jednom z vyšetření jsem měl zvýšené D-dimery.Po CT...

Radku, jak píšete, byl jste vyšetřen tak říkají od hlavy k patě a na nic se zatím nepřišlo. Zvažoval bych tedy ještě 2 věci. Za prvé, zkusil bych rehabilitaci, která může...

Před rokem jsem skončila v nemocnici s dušností, návaly horka, motáním hlavy - byla jsem vyšetřena kardiologem a závěr byl tachykardie. Prý psychického původu. Poté jsem změnila...

Vážená paní Petro, mohlo by se jednat o závažné interní onemocnění. Doporučuji Vám kontaktovat pracoviště některé z fakultních nemocnic a podstoupit vyšetřovací postup k...

Rizikove faktory

| Dotaz od: Karolina

Paní doktorko. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mám riziko onemocnět nějakým kardiovaskulárním onem. (IM, ICHS, CMP atd) ať už teď nebo ve stáří. Byla jsem vyšetřena pro...

Na rozvoji kardiovaskulárních onemocnění se podílí jednak faktory genetické, tedy genetická zátěž kardiovaskulárními chorobami v pokrevném příbuzenstvu, dále faktory vnější...

Potřebuji informaci už rok mne opravdu úmorně bolí nohy a to tak že se neobejdu večer bez léků od bolestí lýtek a směřuje to až do chodidel, mám každý den křeče, stalo se mi že...

Bohumilo. Váš problém je komplexní a já mohu doporučit pouze tu část, která spadá do mé chirurgické specializace. Zřejmě bude nutné, abyste svůj problém konzultovala ještě s...

Úzkostná porucha

| Dotaz od: Michaela

Nekolikrat za mesic se mi vzdy z niceho nic neskutecne rozbusi srdce, zacnu mit navaly horka nebo zimy, strach a katastrofalni myslenky (napr. co kdyz zapnu sporak a on...

Vaše projevy se mně jeví jako úzkostná porucha, i když vzhledem k bušení srdíčka by jsem tuto diagnózu stanovila až po předchozím komplexním vyšetření, včetně EKG či Holter...

Podivna angina

| Dotaz od: Petra

Před týdnem jsem byla nucena vyhledat lékaře, kvůli velmi nepříjemné bolesti v krku i při polykání, nauzei, silné bolesti hlavy, zimnici a teplotě kolísavé mezi 38,5 a 38,7°C...

Je mi líto,že jste si dala práci s velmi pečlivým líčením celé situace,historie Vaší nemoci-a já Vás "odbydu".Jenže-.jako praktické lékařce mi v této situaci nic jiného...

Závratě

| Dotaz od: Roman

Mám úplně stejný problém se závratěmi, jako ho popisuje slečna Barbara v tomto článku http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/zavrate-motani-hlavy-27417 , v krvi mi našli zvýšené...

Pane Romane,problém je veliceproblematický,Váš problém nelze jednoznačně specifikovat,tachykardie může mít za následek závratě,léčba hyperteze je nutná,prosím,kontroluje si Tk a...

Ekg

| Dotaz od: Marcela

Byla jsem na akutní operaci nohy,bylo mi uděláno EKG,zřejmě v pořádku,nic mi nebylo řečeno. Nyní po 6 týdnech po operaci jsem byla na předoperační vyšetření ,jelikož půjdu znovu...

Jedná se o urychlenou srdeční činnost, zda-li jsou nějaké změny ve smyslu srdeční ischemie, nelze zatím jednoznačně řící. Jistě bude následovat další vyšetření - např. zátěžové...

Zvýšený puls

| Dotaz od: jan

Už 2 dyn na sobě pozoruji zvýšený puls normálně mívám v klidu 60 ale teď mám normálně 96-110. Myslím si že je to psychicky před dvěma dny jsem asi zjistil že mě žena podvádí a...

Jak tachykardie tak nespavost budou nejspíše reakcí na akutní stresovou zátěž, kterou nyní zažíváte, ideální by bylo, kdyby jste manželku konfrontoval, vyjasníte si poměry mezi...

Elicea

| Dotaz od: Michaela

Je to nyni 5. den, co uzivam antidepresivum Elicea. Ze zacatku me bylo nevolno, ale to jiz vymizelo, jsem akorat vic unavena a casto zivam. Ale stala se mi "divna" vec...

Vlastní účinek antidepresíva se očekává kolem 2.-3-týdne používání,ale reakce každého člověka je zcela individuální.Odpověď těla může předcházet vlastnímu ovlivnění hladin...

Divné stavy od srdce

| Dotaz od: Kristýna

Je mi 21 let a jsem na mateřské. Už asi od 13ti let mám takové divné stavy od srdce. Z niceho nic mi jak kdyby srdce preskoci a mam divny tlak uvnitř, jak kdyby me neco tlacilo...

Spíše to vypadá, že budete mít nějakou formu poruchy rytmu (např. supraventrikulární tachyarytmii- kdy srdce rychle běží a pak se zas samo dostane do "normálu") než infarkt (u...

Antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, chtěla bych se zeptat na jeden dlouhodobější problém. Před 3 lety v červnu jsem začala užívat HA Regulon. Asi za 3 měsíce nato jsem zjistila přetrvávající...

Není to pravděpodobné, že by antikoncepce byla příčinou tachykardie.

Minoxidil před operací

| Dotaz od: Petr

Užívám přípravek na vlasy obsahující 5% Minoxidilum (Regaine, Belohaire..) a chystám se na rhinoplastiku v plné anestezii. Jedná se o celkem silnou chemikálii ovlivňující...

Toxický efekt minoxidilu, či spíše jeho vliv na srdce, je dán jeho silným účinkem na kardiovaskulární systém a to značným poklesem krevního tlaku. Pokud se tento přípravek...

Odpoved

| Dotaz od: janina

Moc děkuji paní doktorce,která odpovídala dnes na můj dotaz.Chtěla bych doplnit,že vyšetření plic bylo vpořádku,rtg nic neprokázal.Na sonu srdce mírná tachykardie,puls 130.Jinak...

Bolesti na hrudi by mohly být způsobeny i obtížemi se žlučníkem, doporučovala bych Vám tedy i kontrolní SONO žlučníku.

Syn se narodil se supraventrikulární paroxysmální tachykardií, je sledován na kardiologii, momentálně bez medikace. V poslední době se občas vyskytne tachykardie, bez zjevného...

Domnívám se, že noční pocení bude mít jiný původ - po vyloučení vlivu počasí a příliš teplého oblečení, resp. přikrývek v letním období, konzultujte pediatra. Pokud se objevují...

Prajem . mam jeden problem,tyka sa to rychleho pulzu. mam nasadeny concor cor 1,25 rano a 1,25vecer. problem je ze mi to niekedy zaberie a niekedy nie. nalez z echa bol prolaps...

Pokud jsou dosavadní vyšetření srdce v pořádku, bude se jednat o funkční poruchu. Jde o to, že Vám rychle bije srdce, ale není to příznak žádného onemocnění. Při zvýšeném...

Krevní obraz

| Dotaz od: Marcela

Byla jsem na vyšetření u svého internisty. Závěr je paroxysm.supraventr.tachykardie. V krevním obrazu, který přikládám, mám snížený obsah trombocytů a leukocytů. Před vyšetřením...

Vitamín K je důležitý vitamín pro lidský organismus, ale při jeho nedostatku nedojde k poklesu krevních destiček. Bílé krvinky jsou sníženy opravdu minimálně. Mírný pokles...

Kolapsové stavy

| Dotaz od: Michala

Nízký tlak, před 10 dny se mi udělalo mdlo, tlak v hlavě a následoval pád, krátkodobé bezvědomí. Po pádu se mi objevila boule na boku čela (následně také modřina), kterou mám...

Pokud jsou kolapsové stavy časté měla byste mít vyšetření u kardiologa, Krevní tlak a EKG by se mělo sledovat kontinuálně 24 hod a teprve z průměrné hodnoty vyvodit závěr.

Bolest hrudní páteře

| Dotaz od: Iveta

Je mi 34 let a mám 2 děti, již 4. rokem jsem doma na mateřské. V těhotenství před 4 roky mi při ekg stanovili sinusovou tachykardii. Tep byl 94 za minutu, tak to dr. neřešil...

U vás se jedná o dva problémy, které jsou oddělené, ale oba působí bolesti na hrudi. Jedna je věc je tachykardie, což je nepříjemné bušení srdce a nepříjemné vnímání, kdy může...

Prokrvení mozku

| Dotaz od: Šárka

Více než 3 měsíce mám občasné problémy s krátkodobou pamětí a problémy s řešením jednoduchých úkolů. Jsem studentka VŠ, je mi 22 let, nekouřím, alkohol nepiju. Mám...

Rozhodně domněnku, že zhoršené prokrvení mozku a paměť by mohla způsobovat vaše srdeční arytmie zamítněte. rozhodně to není možné. I když u srdíčka určitá arytmie je, tak co se...

Časté extrasystoly

| Dotaz od: Jana

Je mi 47 let. 6 let chodím jednou ročně na kardiologii s prolapsem mitrální chlopně a kvůli kolísavému tlaku, někdy 100/65,někdy 160/95, samozřejmě v klidu. Poslední 3 roky...

Bylo by vhodné znovu zopakovat Holtera. Pokud máte obtíže bude ke zvážení nasazení betablokátorů. Musíte se poradit se svým ošetřujícím kardiologem nebo zvážit konzultaci u...

Arytmie

| Dotaz od: Karolina

Před pár dny jsem byla na vyšetření - echo, ekg v kardiologické ambulanci. Byla jsem vyšetřována pro palpitace a prekolapsovy stav (tachykardie, závratě) v uplynulém roce...

Jako to líčíte tak to na mě dělá dojem jako tzv. "panická ataka", čili něco způsobené spíš nervy než srdcem. Betablokátory by nejspíše fungovaly - na srdce (není ale důkaz, že...

Diprophos

| Dotaz od: sarka

Děkuji za odpověď, že diprophos může mít alergickou reakci v tom že mám rychlejší tep občas nebo rychlé rozbušování srdce až 150 tepů po dobu jedné minuty.. spíš mě ještě...

Neznám zcela váš případ, musím se omluvit, ale po 3 týdnech aplikace léku musíme myslet na jinou příčinou rychlé srdeční činnosti. Měla byste bez odkladu vyhledat svého...

Rada

| Dotaz od: HONZA

Mám dotaz na to zda by šlo řešit můj problém nebo spíše problémy? V červnu jsem se podrobil operaci slepého střeva a po4 týdnech jsem dostal horečku,Dr. mi řekl že to je bolení...

Honzo! Byl jste vyšetřen opravdu důkladně. Pokud bylo klidové i zátěžové ekg vyšetření v pořádku, je postižení koronárních tepen (kterého se asi nejvíce obáváte velice...

Vhodnost nového léku

| Dotaz od: Věra

25 let jsem brala lék na vysoký tlak Lokren 20mg. Při kontrole na interně mi bylo zjištěno sinusová brakardie, A-blok 1 stupně, pravděpodobná poléková.Je vhodný lék Prestance...

Zvláštní upozornění znamená, že máte buď na danou skutečnost upozornit lékaře, anebo že lékař má dát větší pozor a například Vás častěji kontrolovat. Doporučuji proto poradit se...

Zdravím. Popíši zde co nejpřesněji své příznaky "nemoci", která u mě začala přibližně před rokem a půl: 1) pískání v uších (od té doby neustále)...podle vyšetření na ušním je...

Vaše projevy jsou různorodé, nelze pouze dle popisu příznaků stanovit konkrétní diagnosu. Infekce boreliosou se projevuje hlavně stěhovavými kloubními bolestmi, kožními projevy...

Je mi 37 let a bohužel jsem byl nedávnou hospitalizován s diagnózou fibrilace síní s rychlou komorovou odpovědí. Fibrilace trvala 15 hodina a pak samovolně odezněla. Dva roky...

Pokud jste nebyl v posledních 3 letech zvyklý na pohyb, musíte začít trénovat postupně. Držte se chůze, pokud máte tep 90-105/min, je to v pořádku, při zátěži se tep musí zvýšit...

Spánkové potíže

| Dotaz od: jana

Od dětství jsem dosti labilní. Od mých 4 let mi moje matka často ze srandy dávala pod polštář gumové hady a pavouky a koukala jsem již takto malá na sci-fi a horory. Celý život...

Na záplavu vašich informací mohu reagovat spíše heslovitě. Trittico je určtě lék vhodný i takto dlouhodobá léčba, neboť nevzniká závislost. Stran vašich tíživých problémů s...

Bolesti zad

| Dotaz od: Lucie

Paní doktorko,chtěla bych se s Vámi poradit o mém dlouhodobém problému. Mám velmi časté bolesti zad v oblasti středních žeber a v mesogastriu a bolesti v dolní polovině zad...

Vaše potíže se při všech dosud diagnostikovaných chorobách potencují a vytitrování účinné skladby léků je složitější a dlouhodobější proces. S ohledem na výsledek neurologického...

Ekg

| Dotaz od: Michaela

Muzete mi prosim objasnit vysledek z meho EKG vysetreni: AS pravid, fr. 100/min, sin. rytmus, PQ 0,12s, QRS 0,08s, rS V1, rSr V2, PZ V3, rS aVR, ST člunk. deprese 1 mm I, ST...

Ve svém dotazu neuvádíte důvod, pro který bylo EKG natočeno, což je důležité. Popsaná křivka se sice liší od ideálního EKG, ale pokud se dlouhodobě nemění a Vy nemáte žádné...

Vynechávání srdce

| Dotaz od: Šárka

Po porodu mi zjistili tachykardie, měla jsem je asi 6x,dceři je rok a půl...ty zmizeli ,ale objevilo se vynechávání srdce s takovou dušností kdy to srdce jakoby venechá...

Velmi pravděpodobně jde o extrasystoly - jednotlivé nepravidelné stahy srdeční; jedná se o jiný typ arytmie než byly předchozí tachykardie. Zřejmě nepůjde o závažný stav, ale...

Pane doktore přeju i dnes pěkný dobrý den..(omlouvám se, že vám dotaz posílam do poradny na ledviny, ale chtěla jsem dotaz od Vás a jinde jsem Vás nenašla, tak se nezlb te...

Jsem přesvědčen, že žádnou vrozenou srdeční vadou netrpíte - ta by Vám dávno způsobila různé obtíže (dušnost, slabost, nevýkonnost) a rozhodně by Vám neumožnila vykonávat...

Náhlý kolaps

| Dotaz od: mareska

Moc prosím o názor-léčím se už 10let s vyšším kr.tlakem ,t.č. stabilizovaný 155/90. občasná tachykardie a na ult.i rtg zvětšená levá komora..Dotaz:stala se mi zvláštní věc...

Je možné že to byla pouze přechodná slabost, je ale také možné, že nikoliv. Rozhodně bych tedy doporučil kontrolu u ošetřujícího lékaře. Hezký den.

Prosím vás o radu:Hodnotu TSH mám 5,5, fT4 15,2, lékař mi žádnou léčbu nenavrhl. Se štítnou žlázou jsem nikdy problémy neměla, ani moje rodina. Je mi 39, mám 1 dítě, další...

Já bych vzhledem k vašim obtížím malou dávku levothyroxinu nasadila, ale je to asi věcí názoru. Osobně se více řídím klinickými obtížemi, nežli čísly z laboratoře. Ale i ta...

Vysazení nebivololu

| Dotaz od: Lenka

Ráda bych se zeptala jak přejít z užívání léku Nebivolol 2,5 mg na lék Isoptin 80 mg.Nebivolol užívám na tachykardie a potřebuji ho vysadit pro nežádoucí účinky.Jak z něj přejdu...

Tak to je spíš dotaz na lékaře, který Vám změnu léku ordinoval. Dle mého názoru můžete přechod udělat ze dne na den tj ráno neužijete Nebivolol a vezmete si Isoptin S pozdravem

Aritmické chování srdce

| Dotaz od: Mirek

Moje problémy začaly, když mi bylo 25, když jsem byl v klidu po práci a odpočíval, vyrušilo mne jakoby překlepnutí či přebouchnutí srdce.. Navštívil jsem lékaře, dostal holtra...

Pokud jste podstoupila tato vyšetření, není se čeho obávat a jste pod velmi velkou kontrolou. Srdce a psychika jsou přímo provázané, ne nadarmo se říká - leží mu to na srdci a...

Bolest podbřišku

| Dotaz od: Lucie

Chtela jsem se zeptat jestli by to mohl byt priznak na slepe strevo.Mam na prave strane podbrisku bodavou bolest kdyz lezim v klidu a zakuckam (momentalne jsem nemocna) a kdyz...

Ve Vašem dotazu neuvádíte, zda máte i jiné potíže kromě bolestí podbřišku. Zánět slepého střeva bývá obvykle provázen zvýšenou teplotou, bývá přítomná nausea (pocit na zvracení...

Panická ataka

| Dotaz od: Iveta

Je mi 22 let, už tři týdny mám pocit dušnosti, během dne mám stavy, že cítím jak mi vynechá srdce, úplně začnu lapat po dechu a trvá to třeba klidně dvě hodiny. Někdy se začnu i...

Panická porucha je typicky charakterizována opakovanými paroxysmy, záchvaty masivní úzkosti (tzv. panické ataky), které se na rozdíl od fobie nevážou na žádnou konkrétní situaci...

Anxiolytika a antidepresiva – dvě kategorie poměrně často zmiňovaných a užívaných léků. Přesto se ale většinou jejich účinky lidem pletou a zaměňují je. Pojďme si tedy udělat...

 celý článek

Vysoka fw a zvysene crp

| Dotaz od: Bronislava | z mobilní aplikace

Od roku 2001 s 57kg vahy jsem z neznameho duvodu zacala mit zvysenou fw a to 50/100. Nikdo semnou nic extremne nedelal. V te dobe ci kratce pote jsem zacapa pribirat na vaze...

Příčina zvýšené sedimentace se někdy hledá dost obtížně, ale je možné, že to na začátku bylo k zánětu štítnice (tam bývá FW hodně zvýšena) a současně problémy se štítnicí mohou...

Zvýšený tep

| Dotaz od: Longer

Má kamarádka ( věk 22 )trpí při zvýšeným tepem až 170tepů za minutu při běžném pohybu ( chůze atd.) při normálním taku. Netrpí nad váhou.Prošla už vyšetření srdce,endokrinologii...

I když se nezjistí příčina, je nutné tento stav léčit, protože srdce je velmi zatěžováno a mohlo by dojít k jeho poškození. Takže nějaké léky (betablokátory?) jsou nezbytně...

Bolest bederní pateře

| Dotaz od: Martina

Mockrát děkuji za odpověď. Mohla bych se prosím ještě zeptat.Mám ještě bronchialni astma (ventolin,ecobec) a lečím se na tachykardii (1x betalox, 3x1 propanom) všechny vyšetřeni...

Martino, obtíže s bolestmi zad a nohy v souvislosti s tachykardií nejsou příliš pravděpodobné, doporučila bych spíše vyšetření na ortopedii nebo neurologii.

Nadměrné pocení hlavy

| Dotaz od: Marie

Píši Vám ohledně mého velkého problému - pocení hlavy a následně i celého těla. Hned na začátku bych chtěla napsat, že jsem podstoupila vyšetření ledvin, kde nic nenašli a...

Především byste měla své potíže svěřit svému praktickému lékaři a s ním se domluvit,jaká ev.vyšetření podstoupit.Rozhodně mi tu chybí, že by Vás viděl kožní lékař. Byla jste...

Vysoký tep v klidu

| Dotaz od: Hana

Chtěla bych se zeptat, mám vysoký tep v klidu kolem 90t/min, při mírném pohybu i 102t/min. jsem 173cm vysoká a vážím 73kg. Mám malou štítnou žlázu, beru 75mg Euthyrox, před...

Hano, srdeční frekvence 90/min je sice při horní hranici, ale velice záleží na tom, zda při ní máte pocity bušení srdce, pocit dyskomfortu na hrudi, dušnosti, či jiné obtíže...

Euthyrox

| Dotaz od: Janetta

Paní doktorko,prosím o Váš názor či pomoc jsem již zoufalá ,užívám euthyrox 50mg půl tbl.denně asi 3 měsíce ,vždy je mi nějakou dobu dobře pak nastane pocení,tachykardie a...

Janetto, a je skutečně nezbytné,abyste lék užívala? Pokud jej takto netolerujete, pak bych doporučila jej na nějakou dobu vysadit (cca 3 měsíce) a pak udělat kontrolní...

Plicní embolie

| Dotaz od: Dominika

Chtěla bych se zeptat mam leidenskou mutaci a dočetla jsem se ze krevní srazenina muže doputovat do plic a muže způsobit plicní embolii. Chtěla bych se zeptat jak se to...

Slečno Dominiko, vždy záleží na velikosti embolu, který uzavře určitou část plicního krevního řečiště, dle toho se odvíjí tíže příznaků. Mezi ty hlavní patří dušnost, tíha na...

Potíže více nemocí

| Dotaz od: Ivana

Prosím o vysvětlení několika zpráv. Páteř: CT a MRI s nálezem-nevelké osteoproduktivní změny obliterující přední SA prostor v úrovni disku C4/5 a C5/6 při relativně prostorném...

Páteř CT: známky degenerace páteřních obratlů bez známek výhřezu ploténky. Páteř NMR: ujasnuje nález CT tím, že největší změny jsou v oblasti přechodu páteře bederní do křížové...

Interní vyšetření

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych objasnit svoji interní zprávu. OBJ: Dýchání alveol., bvf. Srdce: AS reg. SF 80/min, intermit. tichý s.š. Ao s rozštěpem II ozvy. TK 130/55. EKG: SR 80/min, osa...

Nálezy souvisí, jediné, co je tam "nefyziologické" je systolický šelest s rozštěpen II. ozvy + trochu nestandardně uložené srdce. otázka je, jaké máte vy subjektivně potíže a...

Letrox

| Dotaz od: Jitka

Asi před rokem jsem byla u své obvodní lékařky skr to, že mi na darování plazmy opakovaně zjišťovali vysoký pulz kolem 110. Byla mi tedy odebrána krev a zjistily mi vysoký TSH...

Zřejme se jedná o sníženou funkci/hypofunkci štítne žlázy (vysoké TSH a zahajení terapie 1/2 tbl. Letrox 50), při protrvávání vyšší hodnoty TSH možno Letrox dále titrovat...

Štítná žláza

| Dotaz od: Jana

Mám dotaz , zda je možné mít problémy se šť. žlázou ,pokud mám v krvi TSH ,T3 i T4 v normě. Trpím celodením bušením srdce ( na ekg holteru byla vyhodnocena jen celodenní...

Chápu vás, je to obtěžující situace, ale vytrvejte. Někdy se stane, že hormony štítné žlázy jsou v normě a při podrobnějším a OPAKOVANEM vyšetření se najdou její poruchy funkce...

Palpitace

| Dotaz od: Petr | z mobilní aplikace

Jiz par měsíců mám problém s divným tepem srdce. Cca od doby kdy jsem začal chodit do fitka. Např dnes doma kdyz jsem vyběhnul schody se mě rozbuselo srdce a pak když sem si dal...

Nepravidelné bušení srdíčka, palpitace, tachykardie (co je zrychlení srdečního tepu nad 100/min.) a bolesti na hrudi je nutno vždy důkladně dovyšetřit. Z Vašeho popisu se může...

Na začátku srpna 2015 se u mě začaly objevovat tyto problémy: tachykardie, třes končetin, špatné dýchání a motání hlavy. V domnění, že za to může krční páteř, jsem navštívila...

Takto na dálku je vše samozřejmě dost těžké posoudit, ale asi bych vycházel z toho, že se cítíte duševně v pohodě, a to, že berete léky teprve vlastně dost krátkou dobu může...

Záchvaty bušení srdce

| Dotaz od: David

Mám takový problém. Už nějaký čas se mě jakoby zrychlí srdce a hned zpomalí. Trvá to jen cca 20-30 sekund. Možná ani ne... Spíše mě to připomíná svalovou křeč, jako by se mi...

Davide, pokud jste v pěti dnech, kdy jste měl nasazené EKG Holter, neměl záchvat bušení srdce, nemuselo se na něm nic projevit. Tyto záchvaty srdeční tachykardie většinou...

Metody umělého oplodnění pomáhají mnoha párům s diagnostikovanými poruchami plodnosti. Úspěšnost provedení závisí na konkrétním onemocnění muže nebo ženy, a také na věku...

 celý článek

Pane doktore, poslední 2 týdny trpim na nizký tlak (107/57), ale tep srdce mám vždy přes 100 a to i ráno hned po probuzeni,když jsem v klidu. Někdy mám i 116. Nejsem ve stresu...

Nikol, jako tachykardie se označuje zrychlený puls nad 90 tepů za minutu. Rozlišuje se, zda se jedná o lehkou (cca kolem 100), těžší, dále se hodnotí řada dalších parametrů...

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: