2x zpoždění v braní antikoncepce o méně než 12 hodin

Dobrý den, antikoncepci beru vždy +- na 10 minut přesně již rok. Bohužel v úterý jsem užila pilulku až o cca 2,5 hodiny déle. Do soboty téhož týdne jsem ji brala v obvyklý čas, ale ten den jsem ji užila opět o 2,5 hodiny déle. Dá se to klasifikovat jako nepravidelné užívání či by to mělo být ještě v pořádku účinek by měl zůstat zachován? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemějte obavy, antikoncepční účinek zůstane zachován. Zpoždění méně než 12 hodin neklasifikujeme jako chybu v užívání.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: