5.dětská nemoc a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s 5.dětskou nemocí v těhotenství. Jsem v 15tt. Co mám podniknout pokud jsem s ní přišla do styku? Četla jsem, že jsou velká rizika pro plod. Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 5. dětská nemoc je riziková pro plod. Ne vždy, ale v některých případech při infekci matky může dojít k odumření plodu nebo ke vzniku těžké anemie u plodu. Pokud byste měla příznaky onemocnění, zajděte k lékaři. Pokud jste onemocnění sama jako dítě prodělala, nemusíte mít žádné obavy, po prodělaném onemocnění přetrvává imunita.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: