Těhotenství a šestá dětská nemoc

Dobrý den paní doktorko, prosím o radu. Moje dcera právě prodělává tzv. šestou dětskou nemoc čili exanthema subitum a já jsem momentálně v 9 tt. Jsem s dcerou v každodenním kontaktu. Je to virové onemocnění a já mám strach, že se nakazím a ohrozím tím své těhotenství a plod. Vím, že je nebezpečná pátá dětská nemoc pro těhotné, ale u šesté dětské nemoci se toto riziko neuvádí. Prosím o Váš názor a jaké je zde případné riziko nákazy a vliv na plod. Děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, onemocnění není nijk závažné a nehrozí žádné riziko pro plod. Ostatně nakazit se nemůžete, pokud jste onemocnění prodělala sama jako dítě.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: