Afektivní apnoe

Chlapec 11měsíců,celkově zdráv,od 3 měsíců má při pláči z bolestivého nebo emočního podnětu stavy,že se nenadechne a ihned začne modrat,oči vsloup a celková ochablost.Obyčejné neurolog.vyšetření v pořádku.Jak nejrychleji dítěti pomoci a jak může být tento stav závažný.Postříkáme ho studenou vodou,probere se a je chvilku jako by zmatený. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte za sebou neurologické vyšetření, byla vyloučena epilepsie a stanovena diagnóza afektivních záchvatů, pak skutečně reagujete správně, když chlapce např. opláchnete studenou vodou. Maximum těchto záchvatů bývá mezi 1.-3.rokem, postupně se s nimi přestanete setkávat. Závažné nejsou a pokud byla vyloučena epilepsie, doporučuji ještě EKG.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
afekt.apnoe | Od: petra | 28.6.2011 23:33
Můj půlroční syn má to samé, co popisuje Martina, dá se říct, že nás to trápí od narození, představa, že to bude trvat tři roky je děsivá. Trochu mě uklidnila odpověď MUDr. Limrové, že to není vážné, naše neuroložka nám chtěla nasadit návykový Rivotril, já to odmítám...pevné nervy všem, kdo s tím bojujete!
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: