Akcesorni slezina

Dobry den, Memu rocnimu diteti zjistili, ze ma Akcesorni slezinu. Muze to zpusobovat nejake zdravotni potize? A melo by se to resit? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano, akcesorní neboli vedlejší slezina není zas tak neobvyklý nález. To, že se o ni ví, má význam v případe možných operací, např. při úraze sleziny, kdy by se musela normální slezina odstranit může být akcesorní slezina výhodou, protože může částečně nahradit funkci původní sleziny. Nebo naopak při některých nemocech, kde je třeba odstranit slezinu by se musela odstranit i ta akcesorní. Není třeba to nijak řešit ani se zbytečně obávat. Hezký den.

MUDr. Monika Prachárová
MUDr. Monika Prachárová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Klinika pediatrie a neonatológie, Fakultná nemocnica Trenčín

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: