Aka antikoncepcia?

Dobry den,mam 33 rokov a rozmyslam nad zavedeni vnutromaternicoveho telieska. Uz 1 dieta mam a druhe zatial neplanujem,mozno casom. Mavam migreny preto nechcem hormonalne ani tablety ani teliesko. Ale neviem sa rozhodnut ake teliesko si mam dat,kedze je viac druhov oko Multiload, Ariana a nejaka novinka Gynefix,co by ste doporucila,pripadne ci je pravda ze teliesko moze nejak poskodit maternicu a v buducnosti bude problem s otehotnenim? Je teliesko dobra volba? A prosim vas da sa ovplivnit pohlavie dietata ako to predpoklada Shetter,ze ak chce zena dievcatko tak ma byt styk pred ovulaciou a ked chlapca tak okolo ovulacie? Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tělíska jsou si velice podobná, záleží jen na Vašem vkusu, které si vyberete. Tělísko není špatná volba, je to velice spolehlivá antikoncepce. Tělísko nepoškozuje dělohu. Je vhodné pro ženy se stálým sexuálním partnerem, aby se nezvyšovalo riziko vzniku děložních infekcí. Je třeba nepřekračovat dobu, po kterou může být tělísko zavedeno. Ovlivnit pohlaví dítěte těmito způsoby nelze.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x