Akne a možná znaménko

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 10.4.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, trpím na problémy s akné..takové ty velké podkožní. Teď pod dohledem kožního lékaře už je to lepší, ale teď se mi udělalo jedno takové akné přímo v pize (piha o velikosti cca 5 mm) a pak když se akné vyklubalo, tak se mi udělal přes celou tu pihu stroupek. Když stroupek slezl, tak slezl ale i s tou pihou a na místě, kde dřív byla ta piha je nyní růžová jizvička (možná jen s malými náznaky dřívější pihy). Chci se zeptat, jestli se tím mám nějak znepokojovat a radši navštívit svého kožního lékaře (nedávno jsem u něj totiž byla- ještě před tím s tou pihou) nebo je předčasné nějak panikařit. Děkuji za odpověď a přeji hezký den Štěpánka Odpověď odborníka: MUDr. Eva Dogoši Panikařit nemusíte, pravděpodobně je vše vpořádku. Pokud by se jizvička nějak měnila, navštivte kožního lékaře. Dobrý den, moc se omlouvám, ale ještě by jsem se chtěla k tomu do-zeptat. Narazila jsem totiž na to, že se možná nejedná o pihu, ale možná že jde o znaménko. Ono "to" je totiž, a tedy vždycky i bylo, takové jako plastické (trochu vystouplé), což by podle dočtených informací mohlo být spíš znaménko než piha (nevím..neumím to asi rozpoznat), tak jestli i v případě znaménka to je v pořádku? Předem moc děkuji, už snad za poslední odpověď k tomuto tématu :) Hezký den Štěpánka

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že nejde o nic nebezpečného. Pokud by se jizvička nějak měnila, ukažte ji svému kožními lékaři.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: