Akné a sidretella

Dobrý den, nedavno jsem požádala paní doktorku, zdali by mi změnila antikoncepci kvůli nadměrným pupínkům na obličeji. Předepsala mi Sidretellu s tím, že má mít na pleť dobrý vliv. V příbalovém letáku se mezi častými nežádoucími účinky objevuje právě akné. Dnes jsem si vzala svůj 4. prášek. Na zádech i obličeji se mi dělají boláky, tudíž vidím zhoršení než spíše zlepšení z předešlé antikoncepce. Je možné že si tělo zvykne a pupínky zmizí po dobrání více platíček? Všude čtu, že antikoncepce je na akné dobrá, tak proč nežádoucí účinek je právě akné? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jsou přípravky které mají antikoncepční účinek a přitom výtečný účinek na akne ale protože obsahují cyproteron acetát je u nich větší možnost trombózy a jsou určeny jen pro těžké případy akne. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: