Alergie na potraviny

Dobrý den Jsem alergik na peckoviny, ořech, čersvou zeleninu. Rád bych se zeptal, proč mi nevadí čerstvě utžené ovoce (jablka, švestky, třešně apd.), kdy toto ovoce mohu jíst v jakémkoliv množství, ale po hodině od utžení ze stromu mám svědivou reakci na rtech, dásních až po krk. V obchodech se po tomto ovoci ani nekoukám, pokud nechci od ženy koláč. Zeleniny se to netýká. tu nemohu v syrovém stavu vůbec. Ořech (lískové, vlašské..) nemohu ani zpracované. Od malička jsem atip.ekzematik a při zpracovávání zeleniny v kuchyni, mám svědivou reakci na prstech až mírné natékání kůže. Nejde mi ani tak o radu (umím s tím žít a zařizuji se podle toho), ale rád bych věděl proč tomu tak je. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problematika alergické reakce a zvýšené přecitlivělosti imunitního systému je velmi složitá a v mnohém pro medicínu těžko vysvětlitelná. Může jít o to, že vlivem oxidačních procesů, které v utrženém ovoci probíhají, dojde ke změně určitých látek, které alergickou reakci vyvolají. Alergie se ale také může v průběhu života měnit v závislosti na celkovém zdravotním stavu, stresu, kterému jste vystaven, stavu jater a jejich schopnosti metabolizovat odpadní produkty apod. Více si můžete přečíst na http://www.bez-alergie.cz

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: