Alkohol a ha

Chtěla jsem se zeptat, moc nepiji ale tedkom co byl vikend toho 23-24.7 jsme popily s přítelem pivo mela jsem asi 3-4 velke odpoledne jsem si vzala tabletku (lunafem)jeste predtim nez jsme pily a pak jsme meli pohl.styk v sobotu i v nedeli asi tak 3-4 za ten vikend muze se stat ze mi alkohol snizi ucinnost antikoncepce a ze bych mohla byt tehotna a tabletky porad beru .Kdyz je beru a byla bych tehotna muze se stat ze budu krvacet a potratim ?dekuji

Odpověď odborníka:

Zdravím Lucie, pár piv by na účinnost nemělo mít žádný vliv pokud to berete pravidelně, spíše je riziko na straně vašich jater než selhání antikoncepce, ale pokud se člověk úplně neopije nebo nepije často, tak zase vliv alkoholu nebývá nějak dramatický, samozřejmě u každého léku je to napsáno a je třeba si to přečíst, někdy skutečně může dojít k závažné interakci, takže je na to potřeba myslet a u každého léku se předem poučit a důkladně přečíst příbalovou informaci... v tomto vašem případě je těhotenství velmi nepravděpodobné, pěkný den.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x