Alkohol současně s atb

Mohu požít alkohol, když mi byl předepsán Azitromycin na 6 dní po chirurgickém zákroku v oblasti obličeje? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ondřeji, obecně při užívání ATB by se mělo užívání alkoholu omezit, ideálně nepít vůbec, 6 dní to snad vydržíte, ne? Problém je v tom, že alkohol i ATB jsou metabolizovány v játrech a mohlo by tak dojít k jejich poškození v případě velké konzumace alkoholu současně s užíváním ATB.
Jedno malé pivo za den nevadí, ale více bych rozhodně nepil.

MUDr. Vít Křehnáč
MUDr. Vít Křehnáč

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: JACH-TA s.r.o., Řež

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: