Alternativa k sádře při prasklé achillově šlaše

Dobrý den, jsem po operaci přetržené achillovy šlachy. Toto zranění jsem již jednou měl a nohu jsem měl fixovanou v ortéze Vacoped. Nyní jsem se u svého ošetřujícího lékaře dožadoval téže ortézy, ale on mi tvrdil, že ji není možné zajistit a že neexistuje žádná alternativa. Vzhledem k tomu, že mi Vacoped velmi důrazně nedoporučil i po tom co jsem nabídl že si ho někde opatřím sám mu příliš nevěřím, proto se raději ptám jestli jeho tvrzení může být pravda. S pozdravem, Tomáš

Odpověď odborníka:

Neuvedl jste jak jste dlouho po operaci A. šlachy. Možnosti a vhodnost znehybnění A. šlachy po operaci posoudí váš ošetřující lékař, případně operatér. Ne vždy je nutné znehybnění, jinak je možno užít sádrové dlahy, polotuhé ortézy. Jinak je třeba mít na mysli i vhodnost včasnosti pohybové a fyzikální léčby na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: