Anální fisura

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda může dlouhodobě neléčená anální fisura případně zánět konečníku způsobovat urologické potíže, jako zánět prostaty, problémy s močením atd. Jestli se může ta fisura nějak zvětšovat nebo prohloubit, podobně jako píštěl, a jestli se i takováhle záležitost nějak projeví v krevním obrazu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Fissura ani, trhlinka řitního otbvoru, by se neměla projevovat ve vámi popisovaných poruchách. Pokud by se jednalo o větší zánětlivou reakci případně se vznikem drobných abscísků nebo abscesu v okoli řitního otvoru potom již ano a to jak urologických potížích anebo ve zvýšeném počtu bílých krvinek. Takový stav vyžaduje ale rychlé chirurgické řešení. Takové stavy,ale nejsou při nekomplikované trhlince řiti obvyklé.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: