Aspergrův syndrom

Dobrý den,syn 7 let, má již od nástupu do MŠ adaptační potíže.Nyní je po odkladu a chodí do 1. třídy,diagnostikován elektivní mutismus, ve škole občas komunikuje bez problémů,často se zasekne a je mimo a nic nepomáhá.Je pomalý.Nyní problémy u čtení dvouslabičných slov-nerozezná samohlásky ve slově-neslyší u nich rozdíl.Dle učitelky je potřeba asistent.Mám podezření na aspergrův syndrom,dosud vyšetření v PPP a u klinic. psychologa - bohužel pomoc pouze u PPP dle nich potřebná konzultace s psychiatrem. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud paní učitelka vnímá, že chlapec potřebuje asistenta, měla by škola říci kroky, které jsou třeba , aby žák asistenta získal. Jestliže máte sama podezření na Aspergrův syndrom, je třeba udělat speciálni vyšetření na diagnostiku poruchy autistického spektra. Diagnostiku provádějí Speciálně pedagogická centra zaměřená na tuto problematiku-pro Moravu je to SPC Štolcova, Brno. Celostátně poskytuje pomoc organizace APLA - asociace pomáhající lidem s autismem, pro Jižní Čechy je centrum v Táboře.

PaedDr. Karla Hrabčíková
PaedDr. Karla Hrabčíková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: ABBIA clinic, Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x