Balanitida

Dobry den, prosim Vas o radu. Asi pred 8 mesici po nechranenem pohlavnim styku se mi na zaludu objevilo zarudnuti. Obratil jsem se ke koznimu lekari ktery mi pouze po prohlidce diagnostikoval balanitidu. Nikdy jsem podobnym problemem netrpel. Ted me vsak trapi to ze od vzniku to stale lecim (mazu dvakrat denne masti kterou mi predepsal lekar). Potize se zmirnili ale zarudnuti (na spicce zaludu) stale neprechazi a po vysazeni masti se mi to zacina zhorsovat. Nedavno mi pan doktor naordinoval mast Nizoral a je to stale stejne. Chci se Vas zeptat zdali existuje moznost bakterialniho vysetreni nebo jiny zpusob lecby ktery by me vylecil? Nebo jestli bych se nemel obratit na jineho odbornika? Tento problem me velmi trapi protoze nemuzu mit ani partnerku pokud se toho nezbavim. Dekuji za odpoved. S pozdravem Petr.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lze v indikovaných případech provést stěr z povrchu žaludu na mikrobiologické vyšetření a mykologické (= "plísně") vyšetření. Také je vhodné alespoň vyšetření moči a neuškodí ani celková orientační prohlídka. Celkové Vás prohlédne praktický lékař (nestyďte se za ním jít s tímto problémem, balanitida navíc může signalizovat i jiné než sexuálně přenosné onemocnění), na nemoci mužských pohlavních orgánů včetně jejich kožního povrchu je specializován urolog.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: