Barretuv jicen a axialni hiatova hernie

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat na pár věcí. Asi před měsícem mi po gastroskopii byl diagnostikován barrteův jícen a axiální hiátová hernie. UUž jsem se dočetl, že bolest na hrudi je v tomto případě normální, ale mám ještě problém s velkým zahleněním. Chci se zeptat jestli to může být způsobeno tím, co mi zjistili. Vím, že budu muset chodit na roční kontroly na gastroskopii, ale zajímá mě za jak dlouho by se měla ta hiát. hernie srovnat, aby bylo vše zas v pořádku. Společně s tím jsem začal mít problémy s bolestí páteře, tak mě zajímá, jestli to může mít také souvislost. Moc děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi zjednodušeně a stručně řečeno - v případě těchto onemocnění může docházet druhotně (zatékáním kyselého obsahu) k dráždění dýchacího systému, který se brání produkcí hlenu. Hiátová hernie nezmizí. Co se týká bolestí páteře, měl byste nejdříve podstoupit její vyšetření, aby se zjistila příčina Vašich obtíží.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina ledvin – riziko sníží správná prevence
Články: Rakovina ledvin – riziko sníží správná prevence
Říkáte si, že rakovina je...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku, neboli komoce...
Když tělo napadne vlastní štítnou žlázu…
Články: Když tělo napadne vlastní štítnou žlázu…
Autoimunitní choroby patří...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x