Bechťa

Dobrý den.pro veliké bolesti zad a kloubů šla dcera k revmatologovi,vyšetřen HLA B27.Byl ji nasazen salasopyrin,ale na rentgenu změny nebyly, a tak ji byl odebrán.Má obrovské bolesti,ale prý simuluje.Co máme dělat?Jak se dá podrobně vyšetřením potvrdit,zda má nebo nemá bechtěreva?Vyšetření klidně uhradíme.Prosím,co máme dělat?Jsou dny,kdy se nemůže pohnout,vybírá pak dovolenou,ale nestačí to. Má 25 let.Děkuji za odpověď,Malá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozvoj rentgenových změn záleží na pokročilosti onemocnění. Jejich nepřítomnost na rtg tedy neznamená, že se o Bechtěreva přesto nejedná. Dříve než na rtg se změny dají zachytit prostřednictvím magnetické rezonance. Doporučuji proto konzultaci či vyšetření na jiném odborném pracovišti, které by mělo být plně hrazeno zdravotní pojišťovnou.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: