Bechtěr

dobrý den chci se zeptat cvičím již od dětských let 2-3 hodiny deně diagnostikovalimy bechtěrovu nemoc zatím nepocituji žádné bolesti pouze mírné tuhnutí krční pateře takže pokud budu nadale cvičit tak jak cvičím a procvičovávat všechny části svého těla tak jaká je pravděpodobnost že by se muj stav jednou nějak výrazně zhoršil je vubec možné že by mě bechtěr při tak fizyckém a zdatném cvičení jednou nějak udolal a postihl např v hybnosti děkuji za vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Bechtěrevova nemoc typicky postihuje mladé muže.Jde o tzv.systémové zánětlivé onemocnění,nejde jen o postižení pohybového ústrojí,mohou se objevovat i přidružené stavy,např.oční onemocnění.Vaše intenzivní rehabilitace je vynikající,moc blahopřeji k Vaší vůli a kázni.Přesto byste měl být pravidelně kontrolován v ordinaci specialisty-revmatologa.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: